Varím zle?
Dobry den poprosim vas o vas osobny nazor su podla vas jedla ako pirohy rizoto zapekane zemiaky rezance s kapustou a pod rychle jedla.nedostatocne syte pre chlapa? To musi mat nevyhnutne na tanieri kilo knedle a maso ? Na tom mi pada vztsh ... pomozte mi prosim co varite vy tak bezne ake jedla?
@h2 Ja robim zemlovo-krupicovu knedlu, je velmi rychlo hotova a bozska , neda sa porovnat s klasickou kupovanou. 🙂
Tak pridavam aj ja 🙂 Hrachovo zemiakova mixovana polievka a cestoviny so spenatovo smotanovou omackou 😉
Dakujem vam za receptiky co ste mi tu pohadzali urcite nieco vyskusam kedze v nedelu chceme knedlu ... tak sme sa spolocne zhodli v jedalnicku na tento tyzden mraznicku mam za posledne dni.plnu jedla takze nemusim varit kazdy den nove a on to nesleduje tak dufam ze chutovo to neodhali ze to nie je cerstve ... budte radi ze mate muzov co im na jedle az tak nezalezi nehovorim ze moj nechodi po kuchyni a nespekuluje co by urobil ak ma chut na nieco extra ale jeho nazor e taky ze zena na materskej ma robit vsetko v domacnosti ... ako varit tak aj prat su muzi co si potrpia na vyzehlenych spodkoch u nas sa nezehli len ak kosele a krcive materialy to vdaka Bohu ze v tomto nevyvadza ... nikdy nehovori ze je neupratane alebo ze je nieco urobene zle aj dcerka je na poriadku napapana cista len niekedy na neho dojde ten hlad a tak zacne vymyslat ... asi by som si nemala nechat hovorit do toho varenia ako je zvykom u svokry prave mucne jedla ... buchty knedle pirohy rezance po domacky gombovce kysnute kolace a vselijake variacie na principe muka voda ... z domu som nebola naucena varit nie je to chyba mojej mami proste som o to nejavila zaujem co lutujem mohla som byt dnes spokojnejsia a zrucnejsia .. urcite budem k tomu podporovat dcerku ak sa mi to v kuchyni podari zlepsit ... ak sa jedla vyhadzuju nie je to preto ze su prekorenene alebo presolene kvoli dcerke moc nesolim nech si to kazdy upravi na tanieri ... nevarim dvojmo pre nu a pre nas ved kazdy si to dochucuje po svojom ... varim prilis vela nedari sa mi to odhadnut ... potom sama sebe vycitam ze sa vyhadzuje jedlo ... nevarim uplne s nechutou ale niekedy sa mi fakt nechce a beriem to z povinnosti ako napr cistenie zubov ... aj ked sa mi nechce musi to byt ... snad to pojde lepsim smerom ak manzel bude hladny a bude mat staznosti budem sa moct vyhovorit na neho ze on spisal jedalnicek 🙂
Podľa mňa je dôležité "variť s láskou". Je rozdiel, či musíš variť a berieš to ako nutnú povinnosť alebo či chceš variť a jedenie je pre Teba aj pôžitok. V tom prípade sa snažíš inšpirovať, zdokonalovať a vymýšlať. Možno sa mi ľahko píše, pretože je zbožňujem varenie, pre mňa je naj darček kuchárska kniha. 🙂 😉 Pripravujem sama doma od sushi až po thajskú kokosovú polievku, domácu knedľu atď. A poviem, že napr.také sushi máte hotové omnoho rýchlejšie ako čokolvek iné, ono veľakrát veci, čo vyzerajú zložito sú uplné jednoduché a chutné. 😉 Len treba skúšať a vylepšovať, tak veľa šťastia a aj z frfloša bude spokojný chlap. 😉
@mamamonika fuu ta kokosova polievka ma zaujala milujem vonu a chut kokosu 🙂 supli by ste mi tu receptik prosim ?🙂
@mamamonika No tak toto milujem........variť s láskou. Keby som svojho muža nemilovala tak by som nevarila vôbec. Neznášam túto vetu. To hovorí aj môj muž aby ma naštval a provokoval. Nevarím lebo je to môj koníček, varím lebo je to potrebné, keby som bola sama, t.j. keby som ho neľúbila talk by som nevarila. Inak môj muž aj nerád je takže o čom to je?
@natalym Ja som to nemyslela, ze varim s laskou pre muza,zle si to pochopila. Varim s laskou bolo v tom kontexte, ze varenie mam rada, zrelaxujem sa pri nom , ze ma to naplna, ako niekoho naplna strikovanie, hackovanie , sitie atd.
@babyanabell789 Mozes robit dve varianty, bud s krevetami :
http://www.seoulplaza.sk/sk/recipe/Tom Yum/sid/220
alebo s kuracim masom /ja davam namiesto sampionov huby shitake alebo judasovo ucho-kupis aj v Tescu/
@mamamonika Veď ja chápem, ale toto môj muž keď zapotí............... 😠
upssss moj predchadzajuci prispevok mal patrit inde :D :D
@sunnyfunny ale pasovalo ak.myslis ten receptik :P
@mamamonika A nedala by si receptík na tú žemľovo-krupicovú knedľu? Možno sa nechám presvedčiť a ešte jej dám šancu. 🙂
@h2 Ja som podla tohto robila a bola fantasticka k divine, mala nechce moc jest knedlu v jedalni , ale nad touto mlaskala. 🙂
@natalym To fakt akože nerad je? Takeho nepoznam. 😀 😀 No tak potom si ho musis udobrovat inym sposobom. 😕 😀 😀 😀 😀
@mamamonika Však to aj robím. Vtedy ani variť nemusím. To je fajn. 😀
@mamamonika Ďakujem, tak túto určite vyskúšam, vyzerá to jednoducho.
nechcem byt zla...ale ako si chlapa naucis tak ho mas...vztah na kuchyni nepadne...ak nevies nieco navarit...skus to navarit s nim a receptom...aspon sa pri tom zabavite a mozno aj najdete cestu k sebe...
pred dvoma rokmi sme mali krizu s muzom...tiez kvôli jedlam ..varim pre deti aby mali pestru stravu...pouzivam malo korenin a soli..take nemocnicne jedlo...ked som bola v nemocnici tak varil on...deti si ho vychvalovali...ale cely tyzden mali maso....nakoniec sme sa pokusali nieco spolu vykuzlit...dokonca sa nam to tak zapacilo ze sme zacali spolu varit raz za dva tyzdne...viac by som nezvladla lebo kuchyna vyzerala ako po vybuchu...ale sme sa zabavili...a deckam chutilo...
tak to je moj postreh zo zivota 🙂
vies...ja tiez niesom dokonala...mam viacero vztahov za sebou...ale kazdy muz bol ako male dieta...len treba vediet ako nanho.....
jasne ze ked to nejde...netreba to silit...chlapi inak zmyslaju ako my zeny...ale ak im zalezi na pokoji v rodine...tzn na ich pokoji...su ochotny robit kompromisy...nehovorim ze vo vsetkom...ale mne sa to casto dari...ale za tie roky som prisla na to ze ked to nejde pekne, ani krikom...tak najlepsie urobit ajtak po svojom...ak sa nepaci nech si robi sam...
chcela som ist na dovolenku k moru...muz si naschvál vybral dovolenku o tyzden skor ako ja..tak sme nemohli ist nikam...prepadla zaloha...a tyzden pri mori sa zdal byt malo...rano som vstala...zbalila veci sadla do auta a povedala som mu...bud ides somnou alebo ostan..deti idu somnou si uzit...mas zbalene...ako chces...deti zacali ho volat...tak nakoniec isiel....neslo tu o mna...ale o deti...a pre ne idem aj cez mrtvoly...par takých situacii som si zazila...nepaci sa ti tak si ostan var si sam...staraj sa sam....ja si urobim po svojom...a vyslo to...
ine je ak je muz agresor a zena sa musi podvolit aby nehrotila situaciu....tam treba hladat ine riesenia
No moja podľa teba by som už bola rozvedená 🙂 hihi ... ja totiž varím len občas a keď si pánko praje mäsko nech si ho uvarí alebo nech ide k premúdrelej mamičke ... a svokra nech sa nestará ... och joj kde to zasa sme v dobe ľadovej ...
@misinka26 no pokial nemas deti....nieje potrebne varit....obedove menu mas do par eur....ale ak by som mala skoro kazdy den sa takto stravovat....nestacili by mi financie 🙂 mame styri deti ....so svokrou mame velmi zlozite vztahy....mam ju rada len neznasam ked ma poucuje...aj co sa tyka varenia....dava pocitit ze niesom dost dobra..a asi nikdy nebudem pre jej synceka.....snazim sa jej vyhnut v tejto teme....len niekedy to nejde...byvame oproti...tak vela krat navari a vola deti k sebe....aj muza a oni idu....volila som taktiku ze som isla aj ja a okomentovala som jej kucharske umenie kritikou...ked ideme na zahradu...nosim tam co sama navarim...deti maju moznost vyberu...a ked tak si to dojem doma co ostane....
neboj mam to aj ja zlozite...aj ked to vyzera ze je vsetko ok...muza mam samolubeho a strasne urazliveho....ak neurobim prvy krok ja...tak by sme sa nerozpravali aj pol roka ak mu na nos nieco sadne... 😀

@babyanabell789 Ahoj, ja teda varím často a veľa, ale napríklad knedľu som robila raz v živote. Stačilo. Jasné, že domáca je lepšia, než kupovaná, ale zase nie až o toľko, aby mi to stálo za tú námahu. Takže knedle u nás len kupované. A ak máš dilemu, čo variť, aby to bolo rýchle a pritom to bolo mäso, no tak mäso predsa je rýchle jedlo, dá sa narýchlo spraviť na kopec spôsobov. A ak chceš niečo, čo sa napríklad dlho pečie, tak pri tom predsa nemusíš stáť, kým to nie je hotové. Pripravíš si to za pár minút a potom sa už pečie samo.
A ak Ty, ani dcéra nejete rezne a manžel ich má rád, tak nevidím dôvod, prečo mu ich nespraviť, vy s dcérou si k tej istej prílohe môžete dať niečo iné (napr. vyprážaný syr, keď už budeš aj tak obaľovať tie rezne). 😉