Váš názor na facebook a iné stránky, na dnešné vzťahy
Aky nazor mate na fb, na pridavanie si priatelov nanho, neraz aj uplne cudzich ludi, alebo novych kolegov v praci...nevadi vam, ak si vsimnete, ze ma vas partner naraz medzi priatelmi zeny, ktore vobec nepoznate a on vam tvrdi, ze to su kolegyne, alebo zname. Nevadi vam ked viete, ze s tymito ludmi travi pisanim si vela casu, ze mu trebars pridavaju statusy, aj na jeho nastenku a podobne? Nebola doba, kedy tieto veci neboli ovela lepsia a pre vztahy ovela prinosnejsia. Stale viac a viac mam pocit, ze taketo socialne vymozenosti su pricinou rozpadu dnesnych vztahov, straty dovery a rozpadu manzelstiev a partnerstiev.
ja fb mam aj sukromne aj pracovne
a nebyt vo februari fb prisla by som o vsrtky kontakty kedze moj tel sa rozhodol skolabovat
pomoze s priatelmi ktori ziju prilis daleko na osobne stretnutie ale aj s pracou 🙂
nie fb je tym co nastrbi vztahy.ale ludia ktori ho menia za realitu
moj manzel ma tiez niesme navzajom priatelia a je vdaka tomu klud. 🙂🙂🙂🙂🙂
nemyslím že by bol FB príčinou rozpadu akýchkoľvek vzťahov, vždy je to len o ľuďoch, ak chce tak si človek nájde známosť aj mimo sociálnych sietí, ak nechce, tak môže byť aj na všetkých sociálnych sieťach sveta ... môj manžel má na FB kopu ľudí aj žien, ktoré vôbec nepoznám a ani nepotrebujem poznať, je to jeho vec ... za tých 20 rokov čo sme spolu mi nedal ani jednu príležitosť o ňom pochybovať alebo mu nedôverovať
Zatial fb nemam a nechyba mi. Net mi uz na urovni na akej som zerie tak hranicne casu ktory mu chcem davat a este si nieco pridavat (dalsie konkto), nenasla som dosial dovod.
Osobne vztahy mam radsej osobne, max. cez mail kazdeho osobitne. Nie vsetkym chcem ukazovat vsetky fotky a zdielat vcetky zazitky, len tie konkretne pojivove pre ten ktory druh vztahu. Uz aj tak je doba prehltena a zahltena informaciami. Coho bolo este pred par rokmi neodstatok je teraz prebytok, veduci az k moznym zavislostiam na tom. To iste mam rada aj od kamosov, nie kazda vec z ich sukromia je pre mna dolezita, ak ano, upozornia ma na to.
Mam radsej menej skutocnych kamosov, ale osobnejsich. Vedie to s snahe stretnut sa castejsie osobne nakolko "uz sme sa dlho nevideli a musime prebrat kto ma co nove", hoc cez mail si co to spitneme. Ten pocit milujem. FB toto blokuje, clovek ma pocit ze uz sa nemusia vidiet, vidiet, virtualne prezentacie su viac klamlive a viac ploche.
Zo znamymi (na rozdiel od priatelov) zdielam pomerne malo, cize nejake sebaprezenacie v tomto zmysle nepotrebujem a ani od nich ma nezaujimaju, brali by mi cas.
@mamulka211 no, keby som sa na ten zoznam chcela pozriet, naozaj neocakavam, ze by mi ho odmietol spristupnit, ked uz by bol pre mna neviditelny. Ale potencialnym dovodom odmietnutia nemusi byt hned nevera. V kazdom pripade by to bolo na diskusiu. Druha vec je, ze mi este nenapadlo prezerat si zoznam jeho priatelov. Urcite by som vsak neziadala ukazanie konkretnych konverzacii, to by som sa hanbila ako pes.
Este ma napadlo ze okrem priatelov sa da facebook vyuzit aj na predaj, kupu a sluzby a to je na nezaplatenie. ja som si tam nasla miestneho automechanika, kadernicku ktora nas chodi strihat domov. Prestahovali sme sa dost nedavno do novej nam neznamej lokality, kde nikoho nepozname. Pridala som sa k roznym miestnym skupinam, kde sa dozviem jednak o fungovani obce, o jej aktivitach.
Facebook je skvela pomocka. Len to treba vediet efektivne vyuzit, nielen brazdit profily pseudokamaratov. 😀
@mamulka211 ja s mojim manželom tiež nemáme fb, len pubertálny syn. Neviem prečo, ale mne je to lajkovanie a zdieľanie totálne proti srsti. Nie som takto nastavená, mám rada svoje súkromie a nepotrebujem sa s nikým povrchne kontaktovať. S tými ľuďmi, s ktorými chcem byť v kontakte, v kontakte som... a nahľadávanie sa s rôznymi bývalými spolužiakmi, kolegami, známymi mi vôbec nechýba. A iné informácie, ktoré potrebujem, som si vyhľadala aj normálne prostredníctvom internetu. Takže fb zatiaľ nevstúpil do môjho života
FB je dobry sluha, zly pan..
Podľa mňa všetky sociálne siete + mobilné telefóny výrazne prispievajú v dnešnej dobe k rozpadu vzťahov. Poznám takých dosť. Píšete tu síce, že je to v hlavách tých konkrétnych ľudí, ale nenadarmo sa hovorí, že príležitosť robí zlodeja... Viem, že nevera, ako taká, tu je odjakživa, ale nikdy tu nebola v takej miere ako je tomu dnes. V minulosti to bývalo skôr ojedinelé, ale to čo sa deje dnes...mladí ľudia už vôbec nepoznajú tie pravé hodnoty ako sú rodina, láska, súdržnosť, spolupatričnosť, úcta...a môžem pokračovať ďalej.
Stačí, keď tu človek číta príbehy všetkých tých žien, ktoré to sem píšu a myslím, že v realite je toho omnoho viac.
Jedinú výhodu vidím v tom prípade, keď je to potrebné pre kontakt s rodinou, ktorá býva veľmi ďaleko.
Inak absolútne nepotrebné veci.
@cackaa
v minulosti ojedinele?
hmmmmmm... zas typicke idealizovanie minulosti 😀 😀
V minulosti to bolo rovnake, len ine prostriedky, moznosti... aktivity 😉 a hlavne, v tichosti, tiško...psssssst... bolo to tolerovane v tichosti..hlavne ak chlap si zahol ci mal milenku..pravdaze zeny neuvazovali o rozvode... bola by to hanba pre zenu... a neakceptovatelne zo strany spolocnosti aby zena odisla od muza.
v prvom rade s muzom nie sme na facebooku ani friends, je to moj a jeho priestor, on nema zaujem o moje sharovane tyrane zvieratka,ja zase nemam zaujem o jeho nadsene sharovanie najnovsie modelu auticka xyz
Nekontrolujem s kym sa bavi, nebavi, koho ma v priateloch. Lebo viem,ze je vela ex spoluziacok, ex spoluziakov, ludi,co ja som nikdy nestretla a iba by mi vrtali zbytocne v hlave otazky odkial toho cloveka pozna. Ja tiez niektorych ludi cez FB co mam nepoznam ani osobne. Je to virtualny priestor a treba to tam brat s rezervou. Kto bude chciet spachat neveru tak si cestu najde. A ked chce mat niekto virtualny sex,tak prosim nech ho ma. Svojmu partnerovi doverujem a on mne. Vie,ze na fb mam urcitu cast zivota,ktora ma tiez naplna,ale tak pre neho to nie je nejako extra zaujimave. Nechapem ludi,co mozu mat spolocny jeden profil,sak mojho by kleplo, on neznasa ked vidi nejake poranene zvieratko, takze by skoncil po mesiaci na antidepresivach 😉
Ja si tiez myslim, ze aj v minulosti bolo vela nevier , ale aj napriek tomu ludia boli zodpovednejsi. aj ked mal muz bokovku, neprestal sa starat o vlastnu rodinu a milenku tajil, bola to hanba, dnes to uz patri k dobrym mravom mat aspon jednu milenku, odist od manzelky a nezaujimat sa o deti, co po stroskotanom vztahu ostali
tiez v minulosti, kedy neboli dopravne prostriedky , okrem kona, sa mohla nevera odohravat tak v ramci dediny, nanajvys dvoch dedin leziacich pri sebe. dnes, v dobe telekomunikacneho rrozkvetu je nevera mozna v alkejkolvek podobe.
@mamulka211
@cackaa
@mima4
záleží aj o akej minulosti hovoríte a záleží aj o danej lokalite. Ja osobne som si hneď predstavila typickú slovenskú dedinu (vy ste si možno predstavili väčšie mesto) minulého storočia, kde tie typické dedinské staré ženy, čo sedávali vonku na lavičkách a opreté o ploty a orlími (dobré i som napísala? 😀 ) zrakmi sledovali každého obyvateľa dediny a nič im neušlo. No tak na takejto dedine, kde každý o všetkom všetko vedel si tú neveru fakt neviem predstaviť, ale určite sem-tam bola, ale aktéri museli byť asi majstri v maskovaní 🙂
@mamulka211
@0silvia0
na dedinach vacsinou pri praci. Nemyslim teraz chlapcov co kosili a zeny co hrabali 😉
@mamulka211 Samozrejme, toto sa dialo aj v minulosti, len sme nemali moznost sa to dozvediet, ani reagovat...Tot, dan za technicke vydobytky...Ale to nic nemeni na fakte, ze je to len a len o ludskom charaktere...Niekto sa "udrzi", aj, keby to dostal "prikazom"...Niekto nie a "zvali" to na internet...
@mima4 no, môže byť, ale keď si spomeniem na moje babky, ktoré hneď po vydaji zostali s deťmi doma a boli ženy v domácnosti až do dôchodku, tam mi to akosi nevychádza, keďže rodili a starali sa o deti a domácnosť a záhradu... tie asi nemali príležitosť na neveru, ešte aj poštárky boli ženy...
ale za nejakých iných okolností, kde vydaté ženy a ženatí muži pracovali spolu, môže byť...
Mozno by nam bolo lepsie aj bez modreho konika ;) vela zien tu riesi problemy s cudzimi zenami a pritom sa nerozpravaju o nich so svojim manzelom.. a niektore "problemy", ktore sa tu riesia... normalne "radost citat"... 😒
na FB nemám nič zo svojho súkromia, pre mňa je to zdroj informácií, možno miesto, ak potrebujem zohnať kontakt na spolužiačku, ale pridávať tam foto zo súkromia, nahrádzať virtuálnymi priateľstvami tie skutočné, písať tam do nemoty na všetko komentáre mi pripadá na úrovni puberty. Najmä keď si tam ľudia vycapia svoje súkromie
@mamulka211 ešte som chcela dodať, že na facebook chodím málo, môj partner takmer vôbec.
A problémy žien z MK ma zaujímajú z psychologického hladiska.
@mamulka211 Ked ma priatelov ulozenych tak, ze ich nevidis,ako vies, koho ma medzi priatelmi?len taka otazka
Neviem preco by malo byt samozrejme, ze partner da nahliadnut do svojho FB? teda ak chce mi ho ukaze, ale zeby som to pozadovala, to nie....
FB mi nič nedal, mnohá vačšina tych staletráviacich ludi čas na FB, si buduje svoje Image cez tuto siet, pridávanie fotiek,statusy ,správy ,dopisovačky s neznámymi,lajky a falošná chvála,falošne priatelstvá, Povedzte čo Vám davaju bezdotykové telefony s internetom? Reklamy talčia do hlavy ludom, ze snimi budu rychlejsi, všetko budu vediet, všetko bude dostupne, sorry,ale čo je take senzačne na nich? Ze si viem akurát tak pozriet kedy mi ide autobus a pozrem si kolko mám na učte, ci urobím si super fotku?? Omyl ,to je iba krok vzad v medziludskych vztahoch, Rodičia sa nechávaju vydierat detmi,spratkami-obraz ich vychovy, kupuju im notebooky, za 400 eur na splátky,tablety malým 3 ročným !!!!!!! detom na hranie, je toto normálne? niektorým čisto preskakuje, nevedia si utvorit svoj nazor a ochudobnuju rodinu v inom smere. Za kvalitnejšie potraviny im je luto dat, za elektroniku nie...Manžel si dopisoval tiež s nejakou staršiou zenskou, ktorá sa snažila byt za mudru vo vztahoch, tvarila sa ako dobrotinna mniška, bola nechutna, taka lacna zenská, fotky s plnym vystrihom, natočené vlasy,proste domina-vulgarna zenska, ktorá si dobijala sebavedomie s inými chlapmi. Pokial možete, dohodnute sa že budete fungovať bez FB, lebo muži su ako mali chlapci,deti,potrebuju si mnohokrát dokazovať aki su ešte chavovia,aki su machovia, a žena im doma pere ponožky a do roboty chystá desiatu, Mnohi si pisu tajne, nemáte šancu to zistit......
@mircalla otazku som polozila vseobecne, nie na seba konkretne a samozrejme, ze aj skrytych kamosov ti fb ukaze a to tak, ze ti ich vlastne ponukne za priatelov a ty zistis, ze maju jedneho spolocneho priatela a to toho tvojho 🙂 🙂
tiež nie som na FB a vôbec mi to nechýba - totálny zabiják času, možno vzťahov, samé vychvaľovačky a pretekanie sa pred ostatnými, plodí to závisť, každý pomaly o každom vie takmer všetko a potom že sa nemáme o čom rozprávať keď sa náhodou stretneme nieto ešte pri káve. Ozajstných priateľov treba mať nie na papieri alebo na nejakom facebooku apod. Ja by som tie všetky podobné stránky zrušila. Nehovoriac o tom že pre nás rodičov je tak náročné ustrážiť dieťa - mládež pred ich zlým vplyvom.
@mamulka211 No takto - budem uprimna...FB ma plusy aj minusy...nadviazala som tam kontakty davno stratene, na druhej strane si nadavam, naco tam nakukam, vsak tam vacsinou nic nie je a je to zabity cas....maleho skolka tam mala ale stranku s info a foto (uzavreta skupina), co je zase vyhoda. nikdy si nerobim selfie, nedavam tam novo kupene mode vychytavky ani nic take....
k tvojej otazke: ano, socialne siete vztahy narusit mozu - ale podla mna je to vysoko pravdepodobne u jedincov,ktori si potrebuju neustale daco dokazovat.....konkretne ti poviem, ze statusy mojho ex a jeho komentare (vtedy este nie ex) k jeho kamaratkam a kolegyniam ma dost iritovali, velmi casto som mala pocit, ze su za hranicou a je to flirt....ono nikdy sa netajil tym,ze v minulosti mal vela zien ale kedze bol brutalne zamilovany, tak som si myslela, ze to je davna minulost....ale ako sa neskor ukazalo opak bol pravdou a to, co sa mi zdalo na FB malo aj pokracovanie
@mamulka211 vsetko je o dovere medzi ludmi. ak si clovek s partnerom doveruje, moze mat aj milion modeliek na FB a ani to s nim nepohne. kto chce hladat zakutia a moznosti na neveru, najde si ich aj bez internetu. v minulosti nebol internet a socialne siete, ale sa konali rozne festivaly, dedinske zabavy, pripadne stretnutia po veceroch, kde si kadekto odbehol za kriacky a bolo. woodstock bol tiez pred erou internetu a socialnych sieti, a co vsetko sa tam robilo..... doba nie je ina, ani ludia nie su ini, len prostriedky na realizaciu su ine.
@mamulka211 boli sme na fb, odisli sme. je to strata casu a sukromie je nam vzacnejsie ako ktosi, koho stretneme raz za uhorsky rok a aj tak si nemame co povedat. kto chce, dokaze si najst cas na stretnutie. vdaka soc sietam sa ludia nedokazu normalne porozpravat, len si pisat.

@mamulka211 Ja na FB vobec nie som, a statočne ho ignorujem nadalej. Podla mna to je jeden obrovsky ,, zrúč,, času. A ,,milujem,, , ked idem na kavu, alebo obed s kolegynami, kamoškami a všetky naokolo tukaju do mobilov, surfuju a pridavaju a likuju namiesto vzajomneho rozpravania.....Kludne by som ho zrušila, lebo medziludske vztahy chradnu a rednu.....