icon

Vážne problémy v rodine kvôli manželovej konzumácii alkoholu

Dnes o 08:22

Od piatka poobedia do soboty vecer vypil 16 piv desiatok a jednu flasu 36 % alkoholu. Uz to dlhodobo nezvladam, potom kricim na deti, mam zlu naladu a som podrazdena. Ale vraj ja zbytocne prehanam je to len pivo. S detmi nam nikto nepomoze, vecne nejaky kasel, sopel tym padom dalsi stres.
Budete mi isto radit odist, ale kde s dnesnymi cenami byvania. Potom sa deje v nasom state co sa deje, podpora rodin ziadna.

svetlonos
Dnes o 10:47

@anonym_autor
kamqrqtka sa teraz stahuje koli tomu. Deti 5&2 roky. Ma tie mamu a svokrovcov. Poname sa 4 roky, muz jej pije uz dlho. Ako matja je hotovy anjel, ma moj obdiv.
Dalsia podobne, hlada podnajom, zmenila rotu, odide.

anonym_691f25
Dnes o 11:07

@anonym_autor To, čo opisuješ, nie je 'pivo'. Je to krutá realita závislosti, ktorá ti pred očami ničí rodinu. Skúsme si naliať čistého vína, aj keď je to teraz trpké:

1. Nenechaj sa zmanipulovať: To, že ti tvrdí, že 'zbytočne preháňaš', je klasický nástroj alkoholika. Potrebuje, aby si sa cítila ako tá 'hysterka', lebo kým budeš pochybovať o vlastnom rozume, on má pokoj na pitie. Nepreháňaš. To množstvo, čo do seba nalial za jeden víkend, je čistá toxikácia - veľa aj pre koňa.

2. Tvoje deti sú v dvojitom ohni: Píšeš, že na ne kričíš a si podráždená. To je presne to, čo ten alkohol v rodine robí – on pije a ty si ventiluješ bezmocnosť na tých najmenších. Tie deti nemôžu za svoje sople ani kašeľ, ony sú len zrkadlom stresu, ktorý doma dýchajú. Skús sa na ne pozrieť ako na spojencov, nie ako na ďalšiu záťaž.

3. Realita bývania a štátu: Máš pravdu, štát ťa nezachráni a ceny bytov sú šialené. Ale čakanie na pomoc 'zvonka' ťa len udržiava v pasci. Ak teraz nemôžeš odísť fyzicky, musíš sa od neho odpojiť aspoň vnútorne.

4. Čo môžeš urobiť hneď: Prestaň ho zachraňovať. Nerieš, koľko vypil, nevyčítaj mu to (aj tak to nepomáha, len to vyvoláva ďalšie hádky). Sústreď všetku zvyšnú energiu na seba a na deti. Ak on pije, je to jeho voľba, ale nedovoľ mu, aby ti ukradol tvoju tvár pred tvojimi deťmi.

Nie si vinná za jeho pitie, ale si tá, ktorá môže zachrániť aspoň seba a decká. Nehľadaj pomoc pre neho (on ju zjavne nechce), hľadaj ju pre seba – skús anonymných alkoholikov pre príbuzných, alebo dobrého psychológa.(dobrý psycholog sa hľadá ťažko,ale buď vytrvalá).Linky pomoci a pod. Potrebuješ silu, aby si v tom kolotoči úplne nezhorela.“

janinah
Dnes o 11:07

Podla teba sa nič neda,lebo aspon cez vikend on deti postraži,ze je pivom naliaty a straži skolkarov je akože ok? Podnajom budes hladat lacnejsi,alimenty platit musi,pracu si najdes taku s volnymi vikendami,ked budu deti chore pojdes na očr,zas nebedakaj,chodila som na ocr a nie je to az taka fin.katastrofa,lebo platia aj vikendy. Vo vzduchoprazdne tiez nezijete,deti maju babky,dedkov,krstnych rodicov,ty kamaratky,s otcom sa tiez budu stretavat...takze nwrozmyšlaj ako sa neda,ale ako sa dá...lebo v takom prostredi v takej atmosfete s opitym otcom a s kričiacou nervoznou matkou co z tých detí vyrastie??

anonym_d2ae8e
Dnes o 11:14

Ja by som vam tie deti seriozne zobrala. Otec ozran a matka svoju frustraciu vybija na detoch. Nadhernym prikladom im idete. Chudatka.

anonym_84eecd
Dnes o 11:23

@anonym_autor bývanie je spoločné, alebo jeho?
Najhoršie je sa rozhodnúť. ..budeš mať výživné, plat a možno niečo z majetkového vyrovnania nepíšeš či to je len jeho Alebo sa môže začať liečiť.To je na vás čomu dáte prednosť.Tak buď rázna napíš žiadosť o rozvod a povedz mu, že buď sa bude liečiť môže aj anonymne ambulantne nemusí ísť na liečenie, alebo sa rozvedies.Ked uvidí, že vahas, bojíš sa tak tá má v hrsti, lebo vie, že neodídeš, ak povieš, že to nerobí deťom a tebe dobre tak sa možno?pokúsi zabojovať.Ako dlho pije?

luccys
Dnes o 11:53
@bomba36

@anonym_autor štát ti toho chlapa nepridelil.
A chlastať tiež asi nezačal až po tom, čo si s ním mala niekoľko detí. Síce to tu stojí v mnohých ohľadoch za hovno, ale štát za vaše zlé životné rozhodnutia nemôže.

@bomba36 Vzala si mi to z ust. Aka podpora rodin? Co ma štát s tym, ze si dobrovolne urobila deti s alkoholikom a teraz nevie ako z toho von?

bomba36
Dnes o 11:56
@luccys

@bomba36 Vzala si mi to z ust. Aka podpora rodin? Co ma štát s tym, ze si dobrovolne urobila deti s alkoholikom a teraz nevie ako z toho von?

@luccys veď štát môže za všetko, hlavne keď nerozdáva peniaze

martul
Dnes o 12:04

Baby načo sa unúvate niečo písať. Odísť neodíde, všetky čo ste jej to navrhli tak sa do vás pustila jak osa. A to je jediná možnosť.

martul
Dnes o 12:05

@anonym_autor prečo by sa o teba mal postarať, pomôcť ti štát!? Z našich daní ťa ratovať a ožran nech si pije ďalej??

anonym_5220b2
Dnes o 12:35

Ved ona doma na rodicaku a chlap prechlasce celu vyplatu.Nebude to ta pani zo sunkou??Ved aj jej chlasta,svokrovci,jej rodicia 0 bodov.

martul
Dnes o 12:36
@anonym_5220b2

Ved ona doma na rodicaku a chlap prechlasce celu vyplatu.Nebude to ta pani zo sunkou??Ved aj jej chlasta,svokrovci,jej rodicia 0 bodov.

@anonym_5220b2 aj včera písala

anonym_5220b2
Dnes o 12:37
@martul

@martul kde???nebola som tu moc,boli sme sa s muzom wellnesovat.

anonym_5220b2
Dnes o 12:38
@martul

@martul posli mi link,kuknem sa.

enmery
Dnes o 12:42

16 piv a flasa tvrdého je len pivo? Mne je tak ľúto každého dieťaťa vyrastať v takom pekle a matka sa ešte vyvrieska na nich.😒Uf.

enmery
Dnes o 12:49

Nič v zlom, ale chlast ide do peňazí, čiže momentálne prechlastáva vaše peniaze. Práveže by ti peniaze pribudli, keby si odišla. Ty raz skončíš v Novom Čase ako zabitá mužom pod vplyvom, keď mu ten alkohol zdegeneruje mozog ešte viac. Ty si uvedomujem, že Tebe a tvojím deťom ide regulárne o život?

anonym_5220b2
Dnes o 12:55
@martul

@anonym_5220b2

@martul jaj,ale kto si ozivil jej temu.To bola tema z juna 2025,a teraz ju opät ozivili.Ale ano je to ta zo sunkou.

anonym_1f6220
Dnes o 13:08
@martul

@anonym_5220b2

@martul vela deti svokrovia aj muz alkoholik to je ta ista s hodinovou fajkou a silonkami co chce dalsie dieta lebo iba ako k tehotnej sa k nej muz sprava pekne a svokrovci na chate ostrihali jej starsie dcery?

anonym_35d3ff
Dnes o 13:31

@anonym_autor co s tym ma stat, ze zijes s alkoholikom?

enmery
Dnes o 13:32
@anonym_5220b2

@martul jaj,ale kto si ozivil jej temu.To bola tema z juna 2025,a teraz ju opät ozivili.Ale ano je to ta zo sunkou.

@anonym_5220b2 Ak je to ona, tak jej DETI NEMAJÚ ČO JESŤ! Už tu o tom xkrát založila tému. Byt patrí jej otcovi, stačí sa rozviesť a bývať má kde a keďže by ušetrila na silónkách, cigaretách a hektolitroch alkoholu pre muža, naopak by bola v pluse. Ak je to fakt ona, tak jej deti už mali byť dávno odobrané bez možnosti ich získať naspäť.

autor
Dnes o 13:53

Vam tu uz uplne sibe. Aka zena so sunkou a na rodicaku? Koncim, dakujem za rady.

anonym_1f6220
Dnes o 13:56
@anonym_autor

Vam tu uz uplne sibe. Aka zena so sunkou a na rodicaku? Koncim, dakujem za rady.

@anonym_autor nie je zaco. Aj tak si z nich nic nevezmes zbytocne si sem pisala len co je nam luto tvojich deti. Radsej sa zamysli a zacni sa starat o ich lepsie detstvo skor ako ti ich vezmu.

anonym_c1097f
Dnes o 13:58

@anonym_autor Prečo by štát podporovať hlupaňu, ktorá nemá ani cent úspor a narobí si viacero detí s alkoholikom. Vedela si, že nemáš podporu rodiny, nemáš peniaze ani možnosť návratu do práce, tak načo si opakovane rodila jedno za druhým? S jedným dieťaťom do mohla odísť, takto tam musíš vydržať a vychovať ďalších alkoholikov alebo psychické trosky. Myslím, že si tá, čo má doma tých detí 7 a chcela by 8, v Tvojom prípade je škoda akékoľvek podpory.

anonym_d25142
Dnes o 14:24

Ze podpora rodin ziadna akoze ty si narobis deti s kretenom a stat ti ma potom pomahat odist? Najdi si lepsiu robotu aj najom zaplatis.

anonym_5220b2
Dnes o 14:38
@anonym_autor

@anonym_autor a ake rady si cakala,co????Bud sa rozved,alebo trp.Najhorsie je,zechas trpiet aj deti,na ktore vobec nemyslis,lebo si sebecka.

anonym_7f81b9
Dnes o 17:02

Akože niektoré ženy ste tu fakt hnusné na autorku..
Ona sa bojí odísť od neho, bojí sa že to nezvládne finančne platiť podnájom. U nás stojí len garsónka 500 eur. Pôjde do podnájmu s deťmi, a čo keď budú deti často choré, kto jej ich postráži.. Môže ísť na očr áno ale čo keď jej to zamestnávateľ nebude akceptovať a dostane výpoveď.. Čo keď jej dôjdu peniaze a nebude mať z čoho zaplatiť podnájom, kam pôjdu pod most? Nie každá má pomoc rodiny v ťažkých časoch, niektoré ženy sa musia popasovať so všetkým sami.
Ja chápem autorku že vybrala menšie zlo. Síce ostane s alkoholikom ale má strechu nad hlavou a majú kde bývať s deťmi. Jedno čo jej vytknem je že kričí na deti, s tým by mala prestať jednoznačne.

enmery
Dnes o 17:04
@anonym_7f81b9

Akože niektoré ženy ste tu fakt hnusné na autorku..
Ona sa bojí odísť od neho, bojí sa že to nezvládne finančne platiť podnájom. U nás stojí len garsónka 500 eur. Pôjde do podnájmu s deťmi, a čo keď budú deti často choré, kto jej ich postráži.. Môže ísť na očr áno ale čo keď jej to zamestnávateľ nebude akceptovať a dostane výpoveď.. Čo keď jej dôjdu peniaze a nebude mať z čoho zaplatiť podnájom, kam pôjdu pod most? Nie každá má pomoc rodiny v ťažkých časoch, niektoré ženy sa musia popasovať so všetkým sami.
Ja chápem autorku že vybrala menšie zlo. Síce ostane s alkoholikom ale má strechu nad hlavou a majú kde bývať s deťmi. Jedno čo jej vytknem je že kričí na deti, s tým by mala prestať jednoznačne.

@anonym_7f81b9 Ty si si prepocitala, koľko to hovädo prechlasta?Preco si myslíš, ze alkoholici koncia na mizine?keby od neho odišla je praveze v pluse...a bolo by aj nad podnájom, aj na krízový dom....uf.

anonym_72116c
Dnes o 17:06
@pribinak

S tým kričaním na deti niečo rob, oni nemôžu za to, že žijete s alkoholikom

@pribinak boze aka mudra rada, ked si to nezazila

pribinak
Dnes o 17:07
@anonym_72116c

@pribinak boze aka mudra rada, ked si to nezazila

@anonym_72116c ty si jej poradila čo? Nič ! Tak nerýp !

anonym_72116c
Dnes o 17:10
@pribinak

@anonym_72116c ty si jej poradila čo? Nič ! Tak nerýp !

@pribinak stačí, tvoja blba rada... Inak, medzera sa nedava, medzi slovom a vykricnikom.