Vekový rozdiel 12 rokov medzi partnermi
začínam si budovať vzťah s mužom ktorý je odo mňa o 12 rokov starší ja mám 19 a on 31 čo vy nato?
@operaphantom ja zase nerozumiem nikdy vete "užívať život" a dosť ma to irituje. Je to podobné ako keď niekto povie, že chcem byť slobodný/á, lebo chcem si ešte kus užiť (lebo s partnerom sa očividne nedá?? 😕 ). Dieťa je síce záväzok, ale neda sa užívať život aj vtedy? Len inou formou. Podľa mňa je veľmi dobre pre ženu mať dieťa čo najskôr ak sa na to cíti, pretože to zvláda ľahšie ako tie, čo začnu rodiť neskôr prvý krát, ale samozrejme u každej je to individuálne.
K téme - pokiaľ si dvaja sedia, majú rovnaké hodnoty aj priority, vedia čo chcú v budúcnosti, tak nevidím až taký problém. 12 rokov je stále v pohode.
@sari24 No tak nieco zazit, pocestovat, vidiet, sportovat, mat nejake spomienky, zazitky. A spojene aj s partnerom. Ja mam tiez priatelku a deti este neplanujeme a to mam rozhodne neni 20, mne dokonca ani 30. A uzivat si s dietatom? Vsetky pariky co sa im narodilo dieta, tak ich akcny zivot skoncil. Chlap nerobi nic ine, ako dojde domov z roboty a je rad ak sa dostane raz za mesiac na hodinu niekde na pivo. Zena to iste, ta je spokojna ked moze ist mimo kocikovania a nakupovania aspon na kavu s kamoskou. A dovolenku mozu mat tak maximalne niekde blizko, ti odvaznejsi sa vyberu autom do Chorvatska. Ako je jasne, ze to asi caka kazdeho, ale mat dieta v 20tke? OMG.
@operaphantom asi mame len na to rozdielny pohľad 😉 Je pravda, že teraz s priateľom mame tie najkrajšie chvíľky, lebo sa snažíme zažiť spolu toho čo najviac - čiže rôzne výlety, koncerty, podujatia alebo večery s priateľmi, ale na druhej strane sme sa bavili o tom, že keby sa dieťa pritrafilo teraz - boli by sme šťastní. A tiež nie sme z tých, čo plánuju. Ale my napr. nechceme čakať ešte niekoľko rokov. Aj on aj ja by sme chceli čo najskôr, v podstate to naťahujem len preto, že chcem dokončiť školu a nechcem čas deliť medzi školske povinnosti a dieťa - ošalila by som sa.A obaja sme dosť také dobrodružné typy, že aj s dieťaťom zaručene by sme mali kopec zážitkov. Dieťa síce ma mať svoj režim, ale určite nechcem patriť do kategorie matka, ktorá celé dni je len doma a večer zase len doma s mužom, ktorý unavený z práce ešte musí pomôcť s kúpaním. Ono sa dá takto akčnejšie žiť aj keď ma človek deti, ale treba si nájsť systém 🙂
@operaphantom A ja napr. teraz poznám veľmi veľa mladých párikov čo tesne po 20tke sa vzali a narodilo sa im bábätko a nemám pocit, že by sa sťažovali na úplne vyčerpanie...mladý človek takú zmenu znáša ľahšie
@stary_ujco neide o vek ale o 2 ludi co im vyhovuje. Denne rozvadzam ludi a ver mi ze kvôli veku to este nebolo ani raz 😢 inak ja mam 19 ročný rozdiel 2 male deti a fungujeme super uz 10 rokov
Ja mám 23 a môj nastávajúci 31 🙂 V láske vek nehrá rolu ... aj keď niekto povie, že Booože, si si mohla užívať a kade čo ... veď ja si užívať budem, spolu s ním 🙂 Mne to vyhovuje, mala som priateľa rovnako starého ako ja a to bolo ako s deckom, doslova ... myslel inak, uvažoval inak ako ja ... teraz mi to vyhovuje, zaraz máme bábo a neľutujem ani deň 🙂
@operaphantom toto sa mi vždy hrozne páčilo - ste mladí, užívajte si, cestujte! ako ja by som aj rada, ale tak.. za čo? 😀 úprimne, fakt nemám čas a peniaze behať niekde po dovolenkách v Tokiu, najskôr potrebujeme splatiť byt a podobne, kým sa nám toto podarí budeme mať 45? V tomto veku by som bola rada, ak by moje deti boli samostatné bytosti a ja by som mala čas cestovať a užívať si len manžela 😉
A tiež chceme ukázať kus sveta aj deťom a toho nebudeme fyzicky schopní, ak budeme mať 40 a ťahať dve malé deti po dovolenkách.. uff.
Je to vec názoru, každému vyhovuje niečo iné, má iné predstavy, ale nemyslím si, že je na mieste odsudzovať životné rozhodnutia niekoho iného len preto, že tebe by to tak nevyhovovalo. 😉
@smileymiley ahoj, je to OK, len... on uz mal asi viac vztahov, ci?...
@smileymiley že si veľmi mladunká 😲 Medzi nami s mužom je 16 rokov, ale začali sme si spolu neskôr, keď ž sme mali jasné v tom, čo od života chceme. Vy ste mladí, ešte si len vyjasňujete, čo chcete. Vekový rozdiel nehrá rolu, ide o to, či sa vaše predstavy o živote postupom času nerozídu
@albao ahoj, napisala si to este X krat lepsie ako ja....
mal 4 ja jeden
@operaphantom zaleží na tom čo si kto predstavuje pod pojmom "užívania života" 😉
@nikusiknika No ja milujem cestovanie napriklad, zaroven rad sportujem ( po robote posilka, beh). A este nejake ine drobnosti ako ine hobby zabava a tak. No fakt si este neviem predstavit ten nudny usadeny zivot, kde chlap s pivnym pupkom sedi rozkysnuty pred telkou s pivom v ruke a jeho rovnako usadena zena s nim pozera nejaku traposinu v telke typu panelak alebo posta pre teba 😀
veľký vekový rozdiel /10 a viac/sa prejaví neskôr,tak po 50tke toho mladšieho,viem o čom píšem..dá sa to zvládnuť,nie je to o zhoršení sa podstatných vecí vo vzťahu,ale skôr o tom,že ten starší už chce mať vo veľa veciach kľud a pokoj
@janinah Podla mna je to individualne. Poznam ludi co maju 30 a uz chcu mat klud a pokoj.... 😀
@smileymiley my sme sa zoznámili, ked som mala 18 a priateľ 30. Sme spolu už jedenásty rok. Vekový rozdiel vôbec nevnímam.
@operaphantom 😀 😀 😀 😀 máš niake zvláštne predstavy teda 😀
@nikusiknika Len odkukane od realnych ludi, co tak ziju 🙂 (Kde ti to samozrejme nikto nepotvrdi, ze tak zije). Ale staci sa trosku pozriet a hned vies 😀
@operaphantom tak každý je štastný po svojom.....niekto može byť štastný aj tak podla mna 🙂
@nikusiknika Ved ano, take tie nudne pasivne usadene typy budu takto vzdy spokojne...im staci taky zivot. Z roboty domov a konec. Ale kto ma nejake zaujmy, ciele a zije trosku aktivnejsie a chce sa niekam posunut, tak pre toho to moc nebude 😀
@operaphantom no neviem osobne s tebou. a s tým čo píšeš nesúhlasím 😝 ..je to vec názoru 🙂 ...a len preto že poznáš aj takých ludí ..nežije tak každý kto má dieťa a je mladý....
@operaphantom kazdy si je sam strojcom svojho stastia.. a ako pozeram, ty budes jeden z tych, ktori si myslia ze su asi nieco viac ako ostatni ze? 😉 podla teba, kazdy kto sa usadil a ma deti, zije nudny a rozkysnuty zivot... no a predstav si, ze niekoho taky zivot naplna.. ze pre niekoho je stastie mat deti, svoj "stereotyp", svoj pokojny zivot.. ze niekoho nezaujima cestovanie, ci sportovanie, ze niekoho naplnaju aj uplne ine veci, co je pre teba nepochopitelne.. kazdy si pod pojmom "uzivat si zivot" predstavuje nieco ine, to ze ty si to nevies predstavit s detmi, niekto si to nevie predstavit bez nich 🙂 ja nechapem, aky mas dovod na to, sa doslova posmievat tym, co maju takyto "nudny" zivot a su s nim spokojni.. a vlastne, co teda robis na stranke pre mamicky, ked ta predstava deti desi?
tiez si myslim ako @operaphantom, ze ludia by mali najskor co to preskakat ako slobodni, potom ako partneri a az neskor ako partneri/manzelia s detmi. kazdy den tu citam o rozpadavajucom sa partnerstve, o zahybajucom muzovi, o burn outom trpiacej manzelke, ktora je doma 1-2-3 rodicovske dovolneky.
iste, su ludia, ktori dokazu prezit naplneny rodinny zivot od mladi, ale su ludia, ktori par rokov po svadbe tuto variantu usadenosti nezvladnu. 😉
cize asi kazdy tak, ako jemu vyhovuje. a ked mu to prestane vyhovovat, je cas na zivotnu zmenu. 😉
ja mámmjuža o 12 rokov staršieho spoznali sme sa ked som amala 24 a on 36 do mesiaca sme spolu bývali a do pol roka bola svadba prešli sme rôznymi obdobiami aj výmenminázorov kým sme asa zladili po 6 rokoch prišlo prvé dieťa a potom po dalšich 6 rduhe a radi by sme ešte jedno. ono na veku nezáleži je dôležité ako to vnimaš a citiš ty ono starši partner je vyrovnanejší a s deťmi pokojnejší viac mi je nápomocný ale stým že je starší sme mali konflikt so svokrou . manžel má so mnou prvé manželstvo (čakal na mna) a má deti iba so mbou v máji to bude 14 rokov čo sme manželia a môžem povedať že lepšieho manžela si neviem ani predstaviť a hlavne otca pre svoje deti je uplne super 🙂
@operaphantom tak to si ty, kazdy ma na uzivanie iny nazor 😉 ja som mala teda dieta v 26ich, ale len preto, ze mi prislo rozumne si dokoncit skolu a mat nejaku prax aj v praci, az potom mat dieta, ale vydavala som sa v 22och 🙂
A nemam pocit, ze by som si malo uzila, aj diskoteky, aj sporty, aj cestovanie... ale to zavisi od povahy, ani ja manzel sme nikdy neboli typy "je piatok, ideme sa opit do mesta".
A ano, to "uzivanie" ako pises s detmi uz nie je mozno take spontanne a bezprostredne ako bez nich, ale dostava nove rozmery 🙂 My sme boli napr. v Norsku (ano, aj v tom chorvatsku autom 😀) a tie vylety s nou maju rozhodne svoje caro.
ad. vekovy rozdiel - opat je to na kazdeho vnimani. My mame 7,5 roka a pride mi to ok, vacsi rozdiel by som nechcela.

Medzi mnou a manželom je rozdiel presne 10 rokov a 1 mesiac...a tento rok budeme spolu už 20 rokov 🙂 🙂 🙂