Veľmi ma trápia tieto vzťahy

petronelka971
10. jún 2015

Dúfam, že si o mne nepomyslíte, že mi šibe, ale potrebujem si to s niekým rozobrať, lebo sa zbláznim.
Mám 25 rokov, môj manžel 32. Máme 2 ročného syna. Od 18tich som bývala u svokrovcov. Pred rokom sme od nich odišli. Pohádali sme sa kvôli tomu,
že nás totálne odsúvali, ani malého si nevšímali a ubližovalo nám to.
Už sa bavíme pol roka normálne a oni boli u nás 5krát a to bývame 5km od seba.
Stále uprednostnujú druhú nevestu s dvomi deťmi (ovdovela pred 2mesiacmi), ale vždy sa s nou len hádali, ona im nadala toľko krát do sprostých a podobne a oni zakaždým zlatko moje a podobne.. nechápem to. My sme im v živote nič zlé nepovedali a sú na nás úplne hnusní. Za dobrotu na žobrotu ako sa hovorí!
Im stále dávajú peniaze, chodia ku nim každý deň, berú si deti na prechádzky, výlety. Nám ani raz nezobrali malého a to staviame dom. :(
Povedzte mi prosím niekto, čo môžem robiť zle, ked som také hovno pre nich stále!!???

mimi1237
10. jún 2015

Na tvojom mieste neresiem svokovcou ze ti nechcu pomahat,dolezite je ze mas dobry vztah s manzelom.A ze spolu drzite VY ako rodina.Co sa tyka pomoci s dietatom,ked uz tak vemi potrebujes,nemozu vam pomoct sem-tam s malym tvoji rodicia ?

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
10. jún 2015

@petronelka971 Toto je častý prípad v niektorých rodinách, matka vačšinou uprednostnuje svoju dcéru pred nevestou, je to dosť logické, ked sa nad tým zamyslíš. Nič nemusíš robiť ty zle, jednoducho tvoja svokra je taká a hotovo. Mojej sestry svokra bola presne taká istá, dcére malého trhala z rúk každý den, rozmaznávala ho a deti mojej sestry si pomaly ani nevšimla, nikdy jej s nimi nepomohla, ani raz. Kašli na nu, bud rada, že ste sa odsťahovali a máte klud.

jana_eyre
10. jún 2015

no, nikto do toho nevidi, tazko sudit.. mnoho krat sa stava, ze druha strana to vobec tak nevnima a nerobi vedome, ze by niekoho uprednostnovali..

ak ti to velmi prekaza, skus rozhovor, to je jedine co sa s tym da robit.. /nemyslim hadku, ale normalny narovinu rozhovor, uprimny, bez urazok a zbytocnych emocii/

ak som ale spravne pochopila z pisaneho - zrejme im zomrel syn /"Stále uprednostnujú druhú nevestu s dvomi deťmi (ovdovela pred 2mesiacmi)"/
tak je logicke, ze chcu neveste pomoct, myslim, ze stratit manzela je omnoho tazsia situacia ako stavat dom..

/tiez sme stavali, na deti nam nikto pozor nedava, som s nimi 7dni v tyzdni 24h/

ale teda chcem dodat, ze ak sa nevenuju malemu, treba im to povedat.. deti to mozu zacat vnimat, moj 3rocny si uz tiez zacal vsimat, ze bratranec je u babky vareny-peceny..

bonaqa2013
10. jún 2015

Moja svokra má už 10 vnúčat - a ten počet by mal ešte narastať, všetky vnúčence vie koľko majú rokov, kedy sa narodili, len tie naše deti - to sú jej tiež vnúčence si nevie zapamatať. Vždy keď tam prídeme tak sa ma opýta že koľko rokov majú deti a ona nemá ani potuchy kedy majú narodeniny. Ak by ste si mysleli že svokra má 80 rokov a viac, omyl. Je to svieža 60nička, ktorá ešte chodí po brigádach a o nejakej demencii nemôže byť ani reči. Takže milá maminka, vykašli sa na nich - na celých svokrovcov, však hlavná vec že máš super vzťah s manželom .....

petronelka971
autor
10. jún 2015

mimi1237 - Moju mamu som nevidela 2 roky, ani ona ešte moje dieťa. Je alkoholička. Otec pracuje stále preč. A ten nám pomáha so stavbou.

regina22
10. jún 2015

pomož si človeče aj boh ti pomôže
hadam by si čosi aj ty chcela

zabezpeč si dedičstvo lebo svokrovci tvojho muža a celú jeho rodinu úplne odstavia

petronelka971
autor
10. jún 2015

Nech si strčia do zadku všetky peniaze.. ja o ne nestojím.

spirit16
10. jún 2015

@petronelka971
Fuha, tak mozno niektore Tvoje postoje a vyjadrovanie im nemusi vyhovovat.
Ale to je uplne jedno.
Cim viac to budes riesit, tym to bude horsie.
Je treba sa nad to povzniest.
Ono to casto funguje tak, ze ak silou mocou nieco chces, tak z nejakeho dovodu Ti to ti druhi nechcu dat, lebo nejako citia, ze to od nich vyzadujes.
Lenze oni tiez chcu byt slobodny v svojom rozhodovani a z nejakeho dovodu (nam smrtelnikom nepochopitelnemu) Ti nechcu dat, to co citia ze vyzadujes.
Urcite poznas ten pocit aj sama. Trebars si sa nejakemu chalanovi velmi pacila. Nikdy Ti to nepovedal, ale Ty si to vedela. Citila si, ze by chcel byt stale pri Tebe. Jemu by stacilo, aby si s nim prehodila viac ako jednu vetu. Ale Ty si sa ho proste stranila a nechcela si mu viac ako tu jednu vetu dat.
Takto to funguje. Nemoze nasilu vyzadovat nejake veci od druhych.
Vsetko co od druhych dostanes, je treba brat s pokorou a ako dar.

petronelka971
autor
10. jún 2015

Vieš ale neviem pochopiť prečo ja, čo som bola fakt vždy dobrá na všetkých, milá, pomozem co mozem vzdy takto dopadnem..a clovek co si nikdy nic nevazil to dostane.aj ked ja viem mozno si niekto pomysli, ze som sebecka, ked myslim aj na nas, ked ona stratila muza a deti otca. ale ja chcem len od nich trochu pozornosti, myslim, ze keby zavolali aspon raz za tyzden, tak sa im nic nestane, alebo obcas pridu vnuka pozriet. to naozaj chcem tak vela? matku nemam odkedy pije. to uz nie je ona. myslela som ze mi nou bude svokra. ale asi chcem vela od zivota. najradsej by som bola keby som mohla vymazat zo srdca svoje trapenie a nechat vsetkych zit ako chcu. ale mna to jednoducho trapi. lebo aj manzel sa trapi, ze stratil brata. a rodicia o neho ani nezakopnu ako je rok dlhy

spirit16
10. jún 2015

@petronelka971
Chapem, ze Ta to trapi. Ale ver mi, ze ked sa tym budes len trapit, tak sa to nezmeni. Kazdy, aleb vacsina z nas bola v podobnej situacii ako Ty. Aj ja sama. Tiez ma to velmi trapilo.
Ale potom som si uvedomila, ze vlastne ide o to, ze lutujem sama seba. Aka som dobra a ze ten clovek si to nevazi a este je aj z mojho pohladu zly.
Ked som si uvedomila, ze tym ublizujem akurat sebe a prestala som sa tym trapit, proste som to zobrala ako realitu, tak sa casom zacali veci menit.
Clovek casto upada do lutosti a to by sme nemali robit, lebo vsetkym naokolo je to uplne jeno a skodime si len sami sebe.
Skus mrknut na Martinus, najdi si nejaku knihu, ktora o tomto hovori. Mozno Ta to nakopne a oslobodi.
Drzim palce, lebo je smutne, ked sa clovek takto trapi a pritom by si mohol uzivat kazdy den.

marina24
10. jún 2015

nepochopíš,vždy to tak je,vždy majú radšej niekoho druhého,stáva sa proste,si im bud ty nesympatická,alebo manžela moc nemajú radi.čo už ,treba sa s tým zmieriť a neriešiť ich,ved najmä,že s mužom vychádzate dobre,a istotne máš svojich rodičov!

veronika1402
10. jún 2015

@petronelka971 ja som na tom rovnako:( naša bola prve vnuča,no zadreli hneď že to je "iba" vnučka,že to sa neráta!!! Bývajú na jednom pozemku s nami,neskôr sa im narodil VNUk!! Naša bola vždy šikovnejšía,ako malý v jeho veku,ale vždy to bolo málo,malý bude mať dva roky,vie povedať Mama a tata,naša v tom veku už vedela celé básne,jednoducho on he vo všetkom lepší,o to mi nejde,ale to ako he naša na druhej koľaji nonstop,ma vytaca:( už som to tu aj riešila,v inej diskusii,ale už sa to snažím neriešit,keď som potrebovala ísť na pár hodín do práce,tak svokra povedala,že nie,pritom mala bola odplienkovana a sama vie jesť,malý má plienky doteraz,sám neje,ale pri tom je svojkra stále.lebo jej dcéra nastúpila do prace,to už nebol problém.A o tom,že keď niečo ttrebalo vybaviť,príp.ísť kúpit,vždy som isla,jej dcéra k nej chodila iba pre peniaze a jedlo.ale čo už,každému sa nezavdacis.

mimi1237
11. jún 2015

@petronelka971 Rozumiem,jednoducho nechces mat taketo vztahy so svokrovcami,ale nemyslim si ze to dokazes zmenit aj keby si neviem ako chcela,to by museli chciet aj oni a urcite maju dovod preco sa takto chovaju ,alebo maju jednoducho taku povahu ze s nimi nepohnes,alebo sa nevedia stotoznit a prehltnut to,ze ich syn si vybral práve teba.Clovek nikdy nevie,nemozeme predsa vediet preco mate taketo vztahy ,vypoculi sme si len teba,druhu stranu nie.Skus to ignorovat ,je zbytocne to riesit,neziarlis len tak nahodov ze druhej neveste sa venuju viac ako tebe ?Tak nech sa venuju,ukazte im s manzelom ze sa zaobidete aj bez nich tak ako aj iné rodiny.
Co sa tyka tvojej mamky ,je mi luto ,mám tetu ,ale uz je to ok, nevedela stravit ze ju manzel opustil...,.Clovek vascinou nezacne len tak s nicoho nic pit.Ako na toto reagujes ty?skusala si jej nejako pomoct?mas surodencov?Viem ze toho mate vela ,male dieta a do toho staviate dom,ale skus sa nad to vsetko povzniest ,vravis ze otec vam pomaha ked moze,tak predsa mate niekoho kto pomoze ak moze.Ine neries,co si by si robila,keby sa ti svokra alebo svokor staral do vychovy dietata a kazdy den by ta chodila navstevovat ?vies kolke zeny trpia taketo svokry ?tak ,myslim ze by si mala byt na druhej strane rada,ze vas nechaju byt samostatnymi a nestaraju sa vam do zivota.A mozno prave to je dovod ze vidia ze ste sikovny a samostatny tak sa s toho tesia a maju,,akoby,, o starost menej.

felycity
11. jún 2015

Musíš sa od toho dištancovať, človeka to serie, ale nasilu ich nezmeníš, môžeš mať pravdu koľko chceš. Ak chceš pokojne žiť, nerieš, buď diplomatická, ak chcú , nech prídu, ak nechcú , nechaj tak , nedoprosuj sa. Bude sa ti ľahšie žiť ako neustále riešiť prečo jej dajú a tebe nie. Dôležité je, aby ste si vy s manželom rozumeli a držali spolu. A presne ako sa vyššie píše, možno vidia vo vás jednotu a silu a preto sa tak chovajú.

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz