Venuje sa vám partner, keď príde z práce večer domov?

ema1998
30. jún 2022

Moj manzel ked pride vecer neskoro domov tak zapne telku a kuka do mobilu pozera si videa alebo studuje auta. Porozpravame sa najeme sa ale stale ma ten telefon v ruke. Ja som na materskej a chyba mi pozornost a nejaky ten rozhovor. A ked uz pride vecer domov tak je unaveny a ked nieco poviem ze preco kuka stale do toho mobilu tak je oduty a nasrany ze co ma robit. Je to normalne? Ja chapem ze pracuje 8-10 h denne ale kde som ja :( Malemu sa venuje rano pred tym nez oddide do roboty.

bennn
30. jún 2022

praca je vyčerpávajúca a človek je rád že príde domov, nepotrebuje ešte niekoho, doma, kto mu bude hovoriť, čo má robiť doma. Pokial to on nechce samozrejme. Ale teraz sa bavime o inych veciach, nie tych na ktore myslite ked to teraz čítate. Vieš v čom je čaro vzťahu, keď niekto urobí pre teba niečo sám od seba. Tak ho nechaj, nech a či to urobí.

hilda08
1. júl 2022

@ema1998 napríklad my televízor ani nemame hlavne preto ze je to uplne zbytocny požierač času clovek do toho cumi a nic z toho, ludia sa kvoli telke aj prestanú rozprávať…tiez vecer pozerá do mobilu precitat správy, články, pozriet videa o kadečom, ale ked sa chcem o niečom porozpravat poviem mu, mobil na ten čas odloží preberieme co potrebujem a pokračuje dalej 😁 jedného času sme mali dohodu a nastavené mobily ze o deviatej režim spanok a odložili sme ich…ale to musis chciet obaja neda sa to na silu

marzuz89
1. júl 2022

@ema1998 som na rodicovskej s detmi, realizujem sa, som v kontakte s kamaratkami, normalne "zijem". Mam pocit, ze u teba je problem skor toto. Ze cely den upato cakas na muza, aby sa ti venoval, dal ti pozornost. Ja tiez cely den cakam na muza. Ale nie aby sa mi venoval. Aby som ho objala, aby sme si dali veceru, aby som sa dozvedela, ako sa mal, ako sa cez den citil, aby som mu aj ja porozpravala. A to aj napriek tomu, ze sme cez den v kontakte. Ulozime spat deti a mame na seba cely vecer. Alebo na svoje zaujmy, domacnost, ak nieco treba dokoncit. A tiez vecer lustrujeme internety, ale nikdy nie na ukor spolocnych rozhovorov. Najprv aspon chvilku spolocny cas po ulozeni deti, potom ostatne. Telku tiez ako @hilda08 nemame a je to super. Takze odpoved na otazku - nie, nevenuje sa mi manzel po prichode z prace, my sa venujeme jeden druhemu po jeho prichode z prace (samozrejme aj detomnkym ich ulozime) a hlavne, mame si obidvaja co ponuknut ❤️ toto asi zmen ako prve, mozno pomoze.

ivangeline
1. júl 2022

Ja sa mu necudujem,ked prichadza po 22hej.

nikpa
1. júl 2022

@ema1998
@ivangeline keď ma čas a chuť čumakovat každý deň po robote do telefónu tak má dosť energie aj venovať sa žene. Minimálne občas a nie len telefón a tv. Ale tak to je o prioritách. Keby muž drží v ruke len telefón keď príde z roboty, by som ho kopla do riti.

bessie12
1. júl 2022

@ema1998 ano venuje sa mi, ked sa vrati z prace. Z prace prichadza domov okolo 17, ked zacina rano. Robi na 3 zmeny a bez ohladu na to, aku zmenu ma, tak sa mi po praci venuje. Deti zatial nemame.

januska20
1. júl 2022

Príde, pokecá a ide si robiť svoje. Som rada, že mi dá pokoj.. 😀

nwnw
1. júl 2022

@ema1998 pracuje viac ako 12h denne a ked pride,venuje sa detom alebo praci okolo domu.

ninkainka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julka828
1. júl 2022

@ema1998 moj takisto porozpravame sa vypijeme kavu spolu a lahne a kuka na mobil hraje sa hru pozera facebook. Ked poviem ci sa mi nemoze venovat povie a jak ? A dalej sa hraje az do vecera. Tiez sa mi to nepaci qle ze on si chce odychnut povie tak asi s tym nic nespravim

mandzula
1. júl 2022

Byvaly muz, ked prisiel z prace, venoval sa dcere, isli sme sa niekam spolu prejst, neviem si predstavit, ze by len cumel do mobilu. So sucasnym sme spolu 24/7 (obaja pracujeme z domu) a cas pre nas dvoch (a aj dceru, samozrejme) si najdeme vzdy. Nie je to o unave z prace, ale o tom, ci chceme.

kamatopo
1. júl 2022

No môj muž sa nám musí venovať, čo iné mu ostáva😂😂😂

ivangeline
1. júl 2022

@nikpa Napisala,ze spolu veceraju a aj sa rozpravaju... Myslim, ze netreba vsetko hadzat na muza... Cez matersku nemusi byt zavreta sama doma... A moze nieco naplanovat aj sama,s kamoskou,rodinou, i partnerom vecer...

nikpa
1. júl 2022

@ivangeline evidentne jej to spoločné večeranie nestačí. To je individuálne.

petricka22
1. júl 2022

@ema1998 ach tieto mobily, su zabijakom casu a vztahov… chapem, ze je to pre neho forma relaxu, ale relaxovat by sa dalo aj inak a je uplne normalne, ze ked pride domov, narokujes si na neho. Ved to potom ani spolu nemusite zit, ked sa ani nerozpravate.
Ja sa tesim, ze mame cez tyzden vecer chvilku pre seba, ked ulozime deti, mozeme byt spolu, pri sebe, aj ked len pozerame telku, ale vacinou sa pri tom aspon skrabkame…

majki_ki
1. júl 2022

@ema1998 malému sa venuje vždy, keď príde z roboty, to mu zhltne nejaky čas, ideme sa trebárs prejsť, na ihrisko, na kofolu, veceriame väčšinou všetci spolu a keď malého uspim, pozeráme nejaký film, alebo si čítame, prípadne on počúva podcasty a ja si pozerám modrý koník napr :D keď potrebujeme niečo prebrať, rozprávame sa priebežne, nemáme také, že tu pod sadni a povedz mi aky si mal deň.. my si ale veľa aj piseme, takže veľa komunikujeme aj tak, takže častokrát už viem, ako sa v tej práci mal

marco88
3. júl 2022

@ema1998
Pomenovala si to správne, chýba ti pozornosť. Ak ju nebudeš dostávať, nebudeš štastná a spokojná.
Tvoj manžel by ti mal venovať pár minut denne, sadnúť si ku tebe bez mobilu, opýtať sa aký si mala deň, uvariť ti čajík, kávu, proste venovať ti pozornosť.
Prečítaj si knihu 5 jazykov lásky, tam je to pekne vysvetlené. Držím palce🍀
(Tú kávu samozrejme nemyslím neskoro večer, ale napr. cez výkend) Pozornosť potrebuješ každý deň.

svetlanka111
5. júl 2022

Ahoj,takto by to nemalo vyzerat a myslim ze to tak ani nikde nevyzera. Manzel sa mne ani detom nevenuje. Ked neni v zahrade je na mobile alebo sp susedovcami. Samozrejme ze mi to vadi,prebehlo milion hadok,prosila som,vysvetlovala,nepomaha zial nic..proste nechce nema o nas zaujem.🙁verim ze toto je ojedinely pripad a tolko zien sa netrapi tak ako ja.

nofani
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
spadnutaslivka
30. okt 2022

@ema1998 ako to s vami vyzerá? pohlo sa to nejako?

deniskap
30. okt 2022

@bennn ty si asi nebola na materskej,ze??