Vianočný chaos a neporozumenie
Ahojte. No opat pisem raz jeden z mojich problemov, nad ktorým sa mi mozog zastavuje. Niektore, uz poznate moj pribeh, takze snad lepsie pochopite o co ide. Vianoce sa blizia a ja som zacala u muza sondovat coby chcel pod stromcek. Tu problem. Vacsinou mi nevie povedat nikdy co chce, tak kupim podla svojho uvazenia-vacsinou, teda skoro vobec sa mu darceky nepacia. 😒 Tentor ok zacal uz hundrat, že naco zas idem kupovat darceky v novembri staci 2 týžden pred Vianocami. Minuly rok uz bolo takmer vsetko vypredane. Tak som ostala z toho taka znechutena. Potom zacal, ze najradsej by si vybral daco sam, a to si da pod stromcek, že u nich sa to takto robilo 😲 Kedze sme spolu zu dost dlho tak som sa ho pytala, ci nechce prekvapenie, že to jednoducho nema vyznam, aby sme si sami kupili a dali pod stromcek. Tento rok sme takto vyriesili svokrovcov, že sme si kupili a oni nam tie darceky daju. Mozno som len precitlivena, alebo co, ale ja sa vzdy tesim na prekvapko pod stromcekom. Problem je mojmu muzovi darcek vybrat, kedze preferuje prakticke veci a podla jeho slov- knihu, nie lebo preita a zalozi do policky, oblecenia ma dost, ale daco si vyberie, kedze idu Vianoce a musi si nieco vybrat. Rozmyslala som anatomicky vankus a masaz, kedze ho boli krcna chrbtica, ale ako ho poznam tak to ofrfle , lebo vanskuse mame sice 10 rocne,ale mame. Masaz podla man bude hundrat, že po hodinke masirovania je po darceku. Co byste robili vy? Nechali, nech si vyberie tricko a kaslali nan? ALeobo si presadili svoje? Mal by prekvapko, ale zas neviem ci by pochopil ....ze som yvberala ako som najlepsie vedela. Utesujem sa tym, že je manipulator a vsetko chce mat pod kontrolou. A tiež tym, že dlhe roky zil v divnej rodine, kde svokor mal hlavne slovo, svokra len blacala a aj tak nepresadila si svoje a darceky si kazdy kupoval sam .....
@svetluska82 ja osobne neznasam darceky co mi niekto na vianoce da - lebo su vianoce tak nieco jej kupim- castokrat to je uplna hovadina, blbost co nikde nedam, nikdy nepouzijem, nikdy nebudem nosit...lebo niekto si myslel ze ma prekvapi...pritom zbytocne len minul kopec panazi, lebo su vianoce.
oproti tomu sa mi omnoho vianocnejsi zda system co mame doma - deti nam cely rok postupne ukazuju co by chceli, co sa im paci, co ich potesi.....vzdy ich odkazeme, napiseme jeziskovi 🙂 takto sa neskutocne tesia, lebo pocas roka im to co chcu nedame, musia si na to pockat a pod stromcekom vzdy prekvapko, lebo oni samozrejme chcu milion veci a najdu ich tam len par, tak sa vzdy tesia, ze co tam z toho co si praju najdu.
s manzelom si navzajom darceky nekupujeme...ani na vianoce ani na narodeniny....ja si kupim nieco po com tuzim, lebo manzel by to nikdy neodhadol, nikdy by nepasovala velkost, alebo by ho nenapadlo ze prave taku knihu ci prave toto.....manzel rovnako....je stastny ze nedostane papuce a ponozky 🙂 kupi si to, co prave chce, co mu chyba, co mu spravi radost.......
so sestrou praktizujeme podobne len trosku inak - darceky si nekupujeme - setrime si cas a peniaze - ktore potom radsej spolu stravime niekde pocas vianocnych sviatkov na kave, alebo spolu v obchodoch 🙂
vianoce nie su o dracekoch. vianoce su o rozziarenych detskych ockach, o tom, ze si mame na seba najst cas a vsetci sa mame tesit.
ak tvojho manzela najviac potesi darcek co si vyberie sam preco mu nespravit prave na vianoce tu radost?
ved prave na vianoce mame tesit svojich blizkych!
dakujem za Vase nazory. Ide hlavne o to, že on ani v priebehu roka nidky nespomenie, že toto a toto by som chcel. A ked uz budem trvat, aby si nieco vybral, tak vojde do prveho obchodu, hodi do kosika prve tricko a hotovo. Vsetko nasilu.No kazdopadne, to nejako poriesim.
@svetluska82 ja stále nerozumiem tomu, prečo trváš na tom, že toto treba riešiť... nechce darčeky - nechce vybavené, tak aby si si uľavila, mu kúp trebárs poukážku do nákupného centra a nech si vyberie sám čo sa mu bude hodiť... alebo mu kúp vodu po holení, ktorú používa celoročne, jesť to nepýta a skôr či neskôr ju použije... on si nasilu vyberá darček, z čoho si sklamaná ty a ty nasilu riešiš nejaký darček, čoho má on pravdepodobne plné zuby a predpokladám, že už tak od mája sa desí dňa, kedy sa vytasíš s otázkou, čo by chcel pod stromček...
@svetluska82 ak si on nechce sposobit radost, tak sa tym netrap a nekup mu nic ;) mozno prave to ho najviac prekvapi, ze sa zachovas uplne inak ako ocakava a nebude mat dovod na hundranie ;)
@svetluska82 a tvoj muz stale veri na Jeziska? 😕 Lebo ak nie, nerozumiem vyznamu, ze musi !!!!! (za kazdu cenu, lebo ja na tom trvam, bez ohladu na to co chce on) byt prekvapeny 😝
@sissy27 mna by tymto pristupom desila uz v januari 😀
@svetluska82 príliš to riešiš, jednoducho nerieš, nechaj ho bez prekvapka 😎 Mimochodom, ja si tiež pod stromček sama darček kúpim, zabalím a aj položím. Môj manžel nemá talent na kupovanie darčekov, tak to od neho jednoducho nežiadam a aj napriek tomu ho milujem 🙂 Raz mi na začiatku manželstva kúpil taký gýč gýčovitý, že mne sa ani náhodou nedalo tváriť že óóóóóó aké krásne, lebo to bola jednoducho hrôza 😀 😀 😀 Ďalšie Vianoce som mu povedala, nechaj, ja si kúpim, nerob si starosti, vyhovuje to mne, jemu. Mne to vyhovuje hlavne z toho dôvodu, že neznášam prekvapenia a darčeky. Ale to nepochopí ten, kto miluje prekvapenia, darčeky atď. Ale fakt, existujú aj úplne neromantické exempláre, čo už s nami 🙂
tie velke darceky su snad bezne len u nas , mne sa paci ten styl,co som videla v inych krajinach,ze mali cela rodina stanoveny limit napr. 10eur a do toho sa mali zmestit. Cize to boli male prekvapenia. Vianoce snad nie su o tom,ze si prajem auto a dostanem ho hned zaparkovane. Mne je sympaticke to,ze je to prekvapenie.
Aj keby dostanem najhorsi gyc, tak je to darcek a niekto ma ma asi rad,ked mi to dal. Hoci by to bol najskaredsi porcelanovy medvedik.
@svetluska82 ono v ideálnom vzťahu by to malo vyzerať tak, že manžel by mal urobiť šťastnou manželku a manželka zasa manžela. Ale nie podľa svojich predstáv, ale podľa predstáv svojho partnera, keďže by sme ho samozrejme mali dobre poznať. Takže ak tvoj manžel vie, že máš rada prekvapenia, mal by sa premôcť a nejaké prekvapenie pre teba spáchať, aby ťa urobil šťastnou. A keďže ty vieš, že tvoj manžel všetko ofrfle, mala by si vymyslieť taký darček, aby bol neofrflateľný, čiže nejaká poukážka na nákup, poprípade, nech si kúpi sám a dá pod strom. Jednoducho pochop, že niekto prekvapenia nepotrebuje.
Ale viem, že nie všetky vzťahy sú ideálne, preto si manželia presadzujú riešenie darčekov a iných vecí v rodine podľa svojich predstáv... tie predstavy treba zosúladiť, nie každý má dušu dieťaťa, nie každý vie výskať od radosti nad každým darčekom, nie každý má talent na kúpu zaujímavého darčeka...
vianoce, darčeky a podobné kraviny sú pre deti...ešte aby som sa zaťažovala s takýmito blbosťami, no to dovi dopo....nič nechcem, nikomu nič nedávam, (iba dcére)..... ved je to blbosť, si predsa kúpim čo chcem a nezbieram kraviny od kadekoho....našťastie to nie je tajomstvo a každý vie, že ma s tým ani nemá zaťažovať
môj muž si teraz vybral sám botasky na volejbal a prekvapím ho DVdčkami/filmami/ pod stromčekom,myslím že deti maju mať radosť pod stromčekom
@svetluska82 nuz .... nemas iny problem? lebo tocit o vianociach 2.11 to je ina kava 😀 najma ak mas muza co si to kupi aj zabali a ked je charakter tak aj zaplati
co si mala? ze ty chces aby mal prekvapko? najma ak on nechce?
Vianoce su pre deti a aj tie pisu ziznamy Jeziskovi.
Inak mne manzel povedal ze mame my dvaja pod stromcek zimne gumy na SUV 🙂 ja predne on zadne, a nejak ma to netrapi sak stali ehhhm dost 😀
@svetluska82 nuz nie kazdy si potrpi na prazdne gesta, mne naozaj viac zalezi na bezpecnosti ( vid tie gumy) ako na "prekvapenieeeeeeeeee"
mam taku svokru ako si ty, a s darcekom nam uz podava aj blocek ( nechapem preco sa neopyta, ked uz...)
@eeffka ja dostanem asi dvere /teda viacero kusov... a neskutocne sa n ane tesim .. sama ich vyberiem .... chlap bude davat pozor pri montazi...
jeden rok sme dostali kotol... 😀 spolu ale kvôli detom som pod stromcek dala nejake sprchace a ponozky co by som kupila tak ci tak ...
@svetluska82 ja ti nerozumiem...tak ked nechce prekvapenie a ani nepovie, co chce, nedostane nic 🙂 ake jednoduche...kupila by som flasu vina, ci cokoladu a finito.
ja tiez nemam rada prekvaoenia, ked sa ma pytaju, poviem, ze chcem peniaze a ja si dolozim na nieco drahsie, co chcem.
Pošli manžela na liečenie, a bude mať super darček. Myslim nejaké psycho liečenie...Ofrfle každý darček. No to máš teda život. Nič by som mu nekúpila! Nech sa poučí. 15 - roční pubertiaci takto netrucujú....Prepáč, ale niektorých ľudí nechápem.
Tak ja uz mojho chlapa neriesim,co si kupi,to bude pod stromcekom mat,lebo tiez sa furt stazoval,ze mu stale nieco kupujem a tak,tak som sa nasrala a uz vyse roka odo mna nic nedostal,ani na vianoce,narodky,meniny vobec,ked nechce tak nechce,teraz namiesto jeho darcekov si kupim ja alebo kupim radsej deckam,v poslednom case uz na nom vidim,ze mu to vadi,ale darmo,co chcel to ma.
@svetluska82, asi by som mu kupila handru, aby mu bolo cim zobak zapchat, ked zacne frflat. A az potom nejaky darcek. Ale vazne: zijes s nim cely rok, tak predsa vies, co ho zaujima, tesi a co sa mu paci - darcek uz nebude take tazke najst... My si darceky s muzom kupujeme (za vyrok, ze Vianoce su pre deti alebo ze my si darceky kupovat nebudeme by som ho asi vzala panvicou po plesine), ale urcite nie oblecenie, kozmetiku ci kuchynske spotrebice, ale veci, ktore su akosi "naviac" (koncerty, predstavenia, predlzene vikendy, sperky atd - cize veci, ktore by sme si sami pre seba asi nekupili a uz vobec nie "len tak" v priebehu roka)

presne tak, ako baby pisu. Vyborny napad je lyzovacka, alebo spolocny wellnes pobyt v zime...