Vnímam ako nespravodlivosť, že brat býva v byte po rodičoch...
Baby,potrebujem poradit,poznat vas nazor,alebo ukludnit,ja uz ani sama neviem....
Ide o to ze mam 2surodencov, 1 je este neplnolety,byva v dome s rodicmi,ja som vo vlastnom dome,teda s hypo treti zije v byte po rodicoch.
No a k veci
Je divne ked mi vadi,ze niekto zije uz10r v niekoho byte,ak je aj rodicov,plati len povinne naklady ako elektrina atd,je bez zavazkov v banke ,uziva si zivot,dokonca jeho zenuska pracuje len na 4h,lebo maju vraj dost financii aby tak zili a to brat robi vo fabrike pri pase,zatial co ja,teda moja rodina ideme fakt na doraz.
Vadilo by to aj Vam?
Chcem ist za rodicmi,nech to riesia,alebo mam aj 100chuti vykaslatsa na celu rodinu,uzaj skrz toho,ze ked nieco treba dobra som im len vtedy,zatial co chudacik brat zavola len ked nema kde odpratat svoje deti....
a švagrinej je najmenej čo závidieť, dáva peniaze do cudzieho bytu, udržuje ho a môže ostať s holým zadkom, kedže to čo raz zdedí jej manžel-tvoj brat nespadá do bsm
@natina_m ved tebe pomohli pri stavani domu ( vid tvoje stare temy ), tak preco ti vadi, ze pomahaju aj druhemu bratovi?
Inak mam dve dalsie sestri a nikdy ma nenapadlo rozoberat, kolko ktorej nasi pomohli. Wtf, naco??
Sme dospele, je len na ich, ci a kolko pomozu.
Tiež cítim z toho silnú závisť. Nechápem... Som dospela je mi jedno co kto komu dáva. Je to byt tvojich rodičov. Keď si tam zadarmo nasťahujú bezdomovca nemáš sa do toho co starať. Keď sa raz rozhodnú že všetko predaju a na starobu budú cestovať po svete nedostane nikto nič... No a? Ich majetok. Nie sú nútení ho odkázať deťom. Nechápem prečo dospelí ľudia furt čakajú dotácie od rodičov.
Tie ženy co tu píšu ze je to vec rodicov a ty sa nemáš starať ver ze keby boli v podobnej situácie väčšinu by to vnútorne žralo. Moj názor je ze férovi rodičia nemaju robit takéto rozbroje medzi detmi , ze jedného uprednostnia pred druhým. Minimálne sa mali s vami všetkými porozprávať ako to myslia s tými bytmi
@natina_m prepac, ale tvoj napad, ze sa tam nanominujes do bytu a ides tam teraz ty byvat, je maximalne trapny a detinsky. Spomenula si niekedy doma, ze ti to prekaza? Rodicom, bratovi, svagrinej? Myslim, ze tebe na bratovej rodine prekaza viac veci (napr to so strazenim deti a pod) a teraz sa to nejako nakumulovalo, ze si dosla az na takyto blby napad, ze sa tam teraz ty nastahujes.
Ale ano, to, co robia rodicia je nespravodlive voci ostatnym surodencom. Mame nieco podobne v rodine. Parkrat sme skonstatovali, ze je to nespravodlive, ale to je tak vsetko. Spime pokojne, nezavidime, nemame napady sa tam stahovat.. pracujeme, platime si hypoteku, zveladujeme si byt
@katulienkax Presne.
Ja nechapem rodicov ako mozu toto dopustit, bez toho aby ste si to prebrali. To nevidia ze medzi vas vrazaju klin a casom to bude len horsie? Majetky vzdy boli citlivou zalezitostou, o to viac ak rodicia sami rozdeluju nespravodlivo a vnasaju pocit ze niektore dieta je viac milovane... Toto zasiahne hlboko podvedomie kazdeho, nejde cisto len o to materialne. Mna osobne by ta "psychologicka" stranka veci mrzela najviac.
Oni to zrejme nemyslia zle- vy mate dom, ste sebestacni, on chudacik robos vo fabrike s neschopnou zenou, treba mu pomahat- po kazdej stranke. A ked sa rodicia pominu zostane sam, bez surodencov. To je pomoc...
Drahý Bože, ďakujem Ti, ze mám normálnych súrodencov!
Smutne čo všetko si súrodenci závidia.
Vadilo by mi to... Iné by bolo ak by bola podmienka že sa bude tento súrodenec starať o rodičov a podobne, alebo že by teda teba ,,vyplatil,,. Predpokladám, že teda druhému súrodencovi zostane dom po rodičoch, ja by som sa na tvojom mieste tiež cítila ukrivdena
Z právnej stránky by ťa mal brat "vyplatiť",mal by ti dať jednu tretinu z hodnoty bytu.ja by som to na tvojom mieste tak nenechala a riešila to hoc i úradné.
Neriesim taketo veci..a vyprosila by som si od mojich deti, aby riesili co ja robim s mojim majetkom kym este zijem... ak mas pocit ze robis nieco navyse a ze si niekym vyuzivana, zatial co brat len dostava, tak to proste nerob a nenechaj sa vyuzivat. Chapem ze ta to mrzi ale taketo veci znicia rodinne vztahy a nakoniec prides na to ze uplne zbytocne. Co docielis cisto teoreticky ak rodicia povedia ok. Pojdes naozaj byvat do toho bytu a predas svoj dom a vyplatis hypoteku a budes chodit na dovolenky a robit na pol uvazku.Mozes rodicom a bratovi povedat ze ta to stve ale nekaz si koli tomu s nimi vztahy..a nezavid tes sa z toho co mas
Ja nechapem, zla je iba ona ze ju stve nespravodlivost. Rodicia si po pravnej stranke s majetkom mozu robit co chcu, ale je normalne aby jedno decko uprednostnovali???
Ja mam tri deti a budem prosit Boha aby som nikdy nedala ja pricinu preco by sa mali odcudzit, to by pre mna bola najhorsia tragedia
@maminecka2 koho uprednostnuju? Treba si precitat aj jej predoslu temu. Rodicia jej financne pomahali pri stavani domu tak co chce?
@natina_m nechapem co ti vadi? V teme z pred roka pises,ze tvoji rodicia ti financne pomahali pri stavbe domu! Tak co este chces? Som rada,ze nie si moja sestra! Podla mna len zavidis,ze nemas taky zivot ako tvoj brat,kedze uz pred rokom si sa chcela rozviest. Asi si dost zatrpknuta
@petulda333 Tak ja nemam vsetky temy z kona v malicku, mozem operovat iba s faktami ktore mam. A za nazormi vseobecne si stojim, poznam vselico zo sirsej rodiny...
@maminecka2 ja tiez nie,len som vyssie videla koment o jej predoslej teme,tak som si ju nasla. Preto to pisem,hraje sa na chuderku ale,ze jej rodicia dali financie na dom to uz nepise. Takze su si narovnako s bratom
@maminecka2 myslim,ze toto staci...mala by drzat usta a nie vyskakovat,ze pojde za rodicmi. Hanba
@petulda333 No tak ak im rodicia financovali dom tak to je naozaj ine. Moze pekne vycislit kolko im dali, kolko by stal brata podnajom a bude vediet kto je skodny.
@petulda333 auuu... teraz si udrela na citlivé miesto, ráno si nájdeš kopec reakcií a zmazanú diskusiu 😀
@dopolbokaodrata to mi je jasne 😂 ale neznasam taketo ,,divadielko,,
Vyčísliť i myslieť si môže autorka čo len chce. Faktom zostáva, že byt je rodičov a tí s ním môžu nakladať, ako len chcú. A potom, že po smrti rodičov sa rodiny rozpadnú kvôli dedičstvu. Títo chudáci ešte stále žijú a dcéra už rieši. :(
@abbey1 presne,toto tiez nechapem ked deti nieco ziadaju od rodicov! Oni cely zivot mozno buduju/platia byt tak nech ho daju komu chcu. A nie toto. A hlavne ked este ziju. Ach...
@petulda333 už to dava zmysel, myslím že chce od chlapa odísť, on ju vyplatí z domu a ona pôjde do toho bytu, keď tam bol doteraz brat tam teraz bude ona "zadarmo" bývať.
@dopolbokaodrata moze byt,ani by ma to neprekvapilo,podla toho ako kalkuluje.
Je to nesoravodlive ale fakt je,ze byt nie je jeho.to znamena ze ak to rodicia aj nechcu riesit teraz a byt neprepisali nanho,tak sa to vyriesi dedicskym konanim raz po ich smrti
@natina_m jasne ze je to nefer. Ako k nemu prisiel? Darovali mu ho?(s tym nic asi neurobis).neviem ,moja mama ked kupila starkin dom musela vyplatit na kazdemu z3surodencov svoj podiel ocenenej sumy domy. To ako kde sme ze jeden ma byt (ktory nadobudli rodkaci v 80-90rokoch zadarmo,alebo za par supiek) v terajsej hodnote 100 tisic. ?????? Tu sa nebavime o zavisti predsa. Normalna vec sa bud vyplatit so surodencami, dohodnut s rodicmi, alebo ak si dostala v minulosti trebars auto, a brat byt atd. Nevieme pozadie. Ale samozrejme ze by to sralo aj mna . Tak ako ked starka nasa,len tak , darovala bratrancom prastarkin dom.a uzked bol na nic tak ho dali Na predaj 😂😂 no deju sa veci.len to nenehat urcite len tak.. a ak tam mas nejaku byvalu detsku izbu tak tam dojdi s detmi na tyzden ,ze si dosla domov predsa 😂😂😂 srandujem.
Nieco podobne je u nas v rodine... len s tym ze rodicia nepomohli s domom al inou nehnutelnostou... prvy moment ma to hnevalo .... potom som si povedala naco sa tym trapit....mam strechu nad hlavou, pracu...zdrave dieta , zdravie mi sluzi ...moja mama to berie tak ze "slabsiemu " treba pomoct... je to jej majetok, moze si robit s nim co chce.... takisto ked vidim al picujem ako sa todina hada pre majetly a dedicstvo neviem ci sa mam smiat al plakat...
Nerozumiem prečo máš potrebu riešiť ako tvoji rodičia naložia s ich majetkom. Inak som v rovnakej situácii, no nikdy by ma nenapadlo to riešiť. Moje je moje to mi nik nevezme, od nikoho nič nečakám.
Ak by sa moje deti vadili o MOJ majetok ešte počas toho kým žijem, poriadne by som im vyčistila žalúdok. Keď to tak sledujem, najlepšie je nemať nič, aspoň sa súrodenci nemajú o co hádať 🤦♀️

@natina_m jw to byt rodicov a je ich rozhodnutie, co s bytom spravia. Teoreticky,ked zomru,vas bude musiet on vyplatit..dovtedy to nie je tvoj byt, tvoje naroky, ani tvoje naklady ,nic... chapem ta, ale oni mu ho mozu aj kludne darovat za zivota,je to ich vec