icon

Vnímam ako nespravodlivosť, že brat býva v byte po rodičoch...

natina_m
19. máj 2019

Baby,potrebujem poradit,poznat vas nazor,alebo ukludnit,ja uz ani sama neviem....
Ide o to ze mam 2surodencov, 1 je este neplnolety,byva v dome s rodicmi,ja som vo vlastnom dome,teda s hypo treti zije v byte po rodicoch.
No a k veci
Je divne ked mi vadi,ze niekto zije uz10r v niekoho byte,ak je aj rodicov,plati len povinne naklady ako elektrina atd,je bez zavazkov v banke ,uziva si zivot,dokonca jeho zenuska pracuje len na 4h,lebo maju vraj dost financii aby tak zili a to brat robi vo fabrike pri pase,zatial co ja,teda moja rodina ideme fakt na doraz.

Vadilo by to aj Vam?
Chcem ist za rodicmi,nech to riesia,alebo mam aj 100chuti vykaslatsa na celu rodinu,uzaj skrz toho,ze ked nieco treba dobra som im len vtedy,zatial co chudacik brat zavola len ked nema kde odpratat svoje deti....

mogaa
20. máj 2019

To že autorke rodičia pomohli s kúpou pozemku a pri stavbe domu to už bolo dávno. A to je v poriadku. Veď predsa je ich dcéra. Ale to že nechali brata bývať vo svojom byte, už v poriadku nie je, lebo ako k tomu ona príde....závisť nič iné, že brat má lepší život....

dezert74
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
20. máj 2019

@natina_m tak, ale mohla si napisat vsetko hned na uvod, nie cakat, ze tu niekto najde Tvoje stare prispevky o tom, ako Tebe rodicia pomohli. Takze problem nie je v rodicoch, bratovi, ale v tom, ze Tebe nestaci. Lenze tento problem za Teba nevyriesi nikto, to si musis sama so sebou (v sebe) vysporiadat, potom sa Ti bude lahsie dychat.

danusa63
20. máj 2019

To už žijeme v akej dobe, keď deti pýtajú vyplatiť a rodičia ešte ani umreli. Dúfam že sa toho nedožijem na svojich deťoch uff

stanzi
20. máj 2019

@natina_m ak je pravda ze ti rodicia prispeli na stavbu domu, tak sa naozaj nemas na co stazovat

eliska13
20. máj 2019

@danusa63 je to detinské býva v dome kde "oni"dali pozemok a rodičia peniaze hold buď malo zarobia a trepali sa do domu, alebo ...sa chce rozviesť a nebude mať na normálne bývanie a preto sa tlačí do rodičovského bytu.

ivana11155
20. máj 2019

@natina_m pokial na brata byt neprepisali, tak to nie je jeho byt, ale stale patri rodicom a je predmetom dedicstva a aj tak by ta musel vyplatit v dedicskom konani. Ak by byt nanho previedli darovacou zmluvou, tak je jeho. Ak by ta musel vyplatit, aj tak by si mozno musel brat uver a uz by sa mu mozno tak bezstarostne nezilo. Takze nie celkom rozumiem, co vlastne riesis. Asi ta len prevalcovalo to, ze momentalne ma brat po financnej stranke bezstarostny zivot.

sense
20. máj 2019

@eliska13 ona v dome nebyva ale v garzonke lebo sa rozviedli ....len jej ex mal pozemok este pred manzelstvom.,ona peniaze od rodicov (bez dokladu) .... tak zrejme rozdelenie majetku nedopadlo dobre tak hlada chybu v bratovi a rodicoch.... v tejto teme napisala len A ale nie B .... lebo ten dom uz riesila v inych temach

tosaneda
20. máj 2019

Moj brat tak byva tiez, rodicia sa rozviedli. Otec sa odstahoval z bytu, mama casom tiez, ja som z bytu davno prec. Byt je pisany na rodicov, brat je slobodny bez zavazkov a vedomy toho ze je to aj moj "domov" a mozem sa tam kedykolvek vratit zatial kym sa byt neporiesi inak.. a tiez co mam povedat ja hypo a on si "uziva" len povinne naklady.. Ja mu to nezavidim, je to tak ako to je.

iwesska
20. máj 2019

Boze,hanbila by som sa sama pred sebou,keby mi rodicia kupili pozemok,financovali stavbu domu a ja by som zavidela bratovi,ze mu nasledne prepozicali byt. 😱
Dufam len,ze sa tych surodencov neplanujes nejakym sposobom zbavit,aby ti po rodicoch zostali vsetky majetky.

wena
20. máj 2019

Ja by som to tiež vnímala ako nespravodlivé a vadilo by mi to, na druhej strane rodičia môžu nechať vo svojom byte bývať koho chcú, je to ich majetok a iba oni majú právo o ňom rozhodovať.

pieksamaki
20. máj 2019

@natina_m
V zivote to tak chodi...niekto da viac usilia a energie do toho..a zije inak ako iny...menej mozno kvalitne...ako ten iny, to je relita, s tym sa musis nejak vnutorne vysporiadat..cim skor sa mozno s tym zmieris.tym budes skor spokojnejsia.
Potom je to uhol pohladu... a tak...

mogaa
20. máj 2019

@wena aké nespravodlivé, veď autorke rodičia dali pozemok na stavbu domu....to už nebolo nespravodlivé?

kvietok89
20. máj 2019

ja by som sa spytala rodicov kedy sa brat mieni postavit na vlastne nohy a zariadit svojej rodine vlastne byvanie. ako by zareagovali....

pieksamaki
20. máj 2019

@pieksamaki
Necitala som to cele...az teraz...mozno treba spracovat emociu zavist...to je velakrat...

matkamirko
20. máj 2019

@natina_m a bola by si spokojnejsia kedy??? Moj najstarsi brat-preraba rodicovsky dom mojej mamy,mladsi brat-preraba rodicovsky mojho otca(nasi su rozvedeni,takze kazdy zije s tym danym rodicom). Mame este 15r.brata,ten byva s maminou,ona ma cast z toho rodicovskeho domu,takze raz ta cast bude jeho,a so starsim bratom sa dohodnu. Vsetky majetky,aj velke mnozstvo pozemkov,lesov,si taktiez podelili bratia. My mame dom,ktory manzel zdedil(jedinacik),byvame so svokrom. Vobec mi nevadi,ze ja som v podstate nezdedila nic,ani to,ze manzel zdedil dom,nebola vyhra,pretoze prerobit ho,nas vyslo 2x tolko,ako postavit dom novy(nechceli sme nechat svokra sameho). Preto nemam pocit,ze by som mala surodencom nieco zavidiet. A tiez nam nik nedal nic zadarmo,prerabame väcsinou svojpomocne. Musis pravdepodobne iba dospiet,a naucit sa byt vdacna za to,co mas. Pre mna je najdolezitejsie zdravie, nie majetky.

matkamirko
20. máj 2019

@natina_m az teraz citam,ze ste dom,pozemok,neplatili sami(alebo vam niekto prispel), este raz,usporiadaj si svoj zivot,myslienky-dospej a nezavid.

eliska13
20. máj 2019

@sense jaj tak je nespokojná so životom aký si zariadila

6mia6
20. máj 2019

@matkamirko tebe vôbec nezaujíma prečo si nič nedostala? Normálne sa pýtam. S tými domami ok. Ale prečo si rozdelili aj pozemky? Veď aj tebe by pri prerábani pomohol predaj pozemku napr.
Môj brat ostal v rodičovskom dome. Sam slobodný. Nevadí mi to ale mrzelo by ma keby dostal ešte aj pozemky a ja nič. Co zabudli že majú sestru?

rik01lulaka
20. máj 2019

To ste sa nemohli skôr dohodnúť? No hold ty si si zariadila život s rodinou v dome a hypotekou a on po svojom podľa svedomia...teraz budeš darmo robiť asi ešte väčšie rozpory...a mohla si aspoň tušiť ze s hypotekou na krku veľké vyskakovanie nebude, brat je bez nej tak si môže viac vyskakovať, tiež mi to príde ako závisť...

matkamirko
20. máj 2019

@6mia6 ja sama som sa tak rozhodla. Co je na tom divne??? Mamina aj otec maju este urcite pozemky na seba,a tie budeme raz dedit vsetci. Rodicia este ziju, a nepremyslam nad tym,ze co zdedim-zijem teraz,a zijem pre rodinu. Vyrasta nam tu generacia- " staraj sa o mna do 30-tky". A najlepsie- ako pomahaju deti rodicom? Ci stale iba-pomahaj mi s detmi,daj mi,pridem.. My sme asi mimo realitu, ale ja som ta,co pecie kolaciky,a nosi ich bratom,mamine. Som vdacna za cas,ktory travim so svojimi blizkymi,nemeriam to tym,kto mi co dal.

6mia6
20. máj 2019

@matkamirko hore nepíšeš že ty si sa tak rozhodla. Mne je divne ze si delia len bratia. Tak som sa opýtala. Píšem že s domami ok.
Neviem prečo to miesas so staranim sa. O mňa sa nikto starať nemusí. Mam normálne hypo a svoj život. Dediť určite nič nebudem.

chinwag
20. máj 2019

@natina_m vadilo by mi to a vnimala by som to ako nespravodlivost. Nemam rada, ked rodicia robia rozdiely.....vytvaraju tym rozbroje aj medzi surodencami.

mogaa
20. máj 2019

@chinwag treba čítať všetky príspevky...autorke dali rodičia pozemok a pomohli jej pri stavbe domu....takže tým že brata nachajú bývať v ich byte sa to vyrovnáva....a nakoniec aj keby mu ten byt prepísali a jej dali pozemok a najmladšiemu nechali dom - je to len ich vec.....je to ich majetok a darovať môžu čokolvek komukoľvek....mne to pripadá že autorka je pažravá, vadí jej takáto hovadina že jeden brat býva v byte rodičov, druhý v dome rodičov a ona musí platiť hypo - ale že dostala pozemok a vypomohli jej finančne pri stavbe domu to je ok, veď predsa je ich dcéra, ale rodičia majú 3deti a každému chcú dať niečo - nikdy to nebude v rovnakej hodnote ale snahu pomôcť každému z detí rodičia majú.

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
chinwag
20. máj 2019

@mogaa ...netreba...ja som reagovala na prispevok. Ty sa hrab v archive, ak potrebujes.

majkeel
20. máj 2019

Je to o uhle pohladu.
Byt aj dom pojdu do dedicstva. Ak rodicia napisu byt na brata, zohladni sa to potom pri dedeni domu a zvysku dedicstva medzi zvysnych surodencov.
Ber to tak, ze Ty splacanim hypo a byvania si vlastne setris, mesacne energie platite obaja tak ci tak a svoje dedicstvo dostanes neskor ako bonus. Budes mat svoj splateny dom na hypo plus polku rodicovskeho domu.
Brat si nesetri, nie je nuteny a zostane mu iba vybyvany byt ako dedicstvo.
Este uvidis, ze pri dedeni bude potom zavidiet Tvoj brat Tebe. Ze mas svoj dom aj dedicstvo, on oficialne dostane na papieri iba to, co uz roky pouzival.

majkeel
20. máj 2019

Horsie bude to, ze brat uz ma pokoj, byt mu pravdepodobne zostane, dom prenecha vam. Vy sa s mladsim budete musiet dohodnut, kto zostane, kto koho vyplati z domu ... a za co.

sense
20. máj 2019

@mogaa ona nedostala pozemok, pizemok dostal jej ex, ona dostala financnu vypomoc od rodicov bez dokladu....

mogaa
20. máj 2019

@chinwag sa som sa ale nehrabala v archíve ale v tejto diskusii to bolo už viac krát spomenuté🙂