Vnímam ako nespravodlivosť, že brat býva v byte po rodičoch...
Baby,potrebujem poradit,poznat vas nazor,alebo ukludnit,ja uz ani sama neviem....
Ide o to ze mam 2surodencov, 1 je este neplnolety,byva v dome s rodicmi,ja som vo vlastnom dome,teda s hypo treti zije v byte po rodicoch.
No a k veci
Je divne ked mi vadi,ze niekto zije uz10r v niekoho byte,ak je aj rodicov,plati len povinne naklady ako elektrina atd,je bez zavazkov v banke ,uziva si zivot,dokonca jeho zenuska pracuje len na 4h,lebo maju vraj dost financii aby tak zili a to brat robi vo fabrike pri pase,zatial co ja,teda moja rodina ideme fakt na doraz.
Vadilo by to aj Vam?
Chcem ist za rodicmi,nech to riesia,alebo mam aj 100chuti vykaslatsa na celu rodinu,uzaj skrz toho,ze ked nieco treba dobra som im len vtedy,zatial co chudacik brat zavola len ked nema kde odpratat svoje deti....
@didaa ale tak ono to zas tak ľahko nie je,že dobrák a bude ti dopriate ..veď keby ty žiješ s hypotékou,ledva máš na chlieb do úst a rodičia by tvojmu bratovi platili všetko a ešte by mu aj byť darovali,tiez by si nič nechcela a bolo taká dobroprajna?ale skús sa do toho naozaj vžiť,že či by si to tak cítila....
prečítala som len pár príspevkov, ale zaujal ma tento natina_m
autor
•
Včera o 21:55
Baby,vam by fakt nevadilo ze jeden si zije na urovni,dovolenky,auta atd aked sa nahodouniekedy bude delitmajetok bude mat aj tak navrch,kedze nikdy nic nesplacal a dostane tak isto ako ostatni?
Nechápem, prečo by mi malo vadiť, že môj súrodenec žije na úrovni? Že sa mu darí... Skôr naopak, tešila by som sa z toho... To Ťa naozaj rodičia naučili závisti voči vlastnej rodine? A ak máš pocit, že žiješ na nižšej úrovni ako tvoj brat, prečo so sebou niečo neurobíš...
Nechce sa mi to celé čítať- možno budem opakovať niečo, čo už písali predo mnou :
1. Nie je nič zle na tom, slušne povedať rodičom, ako to vnímaš a že máš pocit, že to voči tebe nie je spravodlive
2. Každé takéto delenie majetku má nejakú históriu, prečo je to práve takto, nemyslím, že by rodičia vyslovene niekoho uprednostnili, nedá sa však vždy všetko rozdeliť na presné tretiny.
3. Radšej byť vo svojom ako v rodičovskom
Ja som išla z domu ako posledná, mám oveľa starších súrodencov. Naši malí predstavu, že im pomôžu ako vedia a mne zostane rodičovský dom. Takto to znie mozno dobre, ale v realite je to hlúposť. Bývam v inom meste atď., Pomoct mi už finančné tiež nevedia, ako pomohli im (súrodenci stávali domy, keď moji rodičia pracovali, ja som išla z domu, keď som už mala iba otca dôchodcu). Napriek tomu si nedovolím niekomu vyčítať že som dostala menej a že to chcem inak.... všetko, čo máme, sme si s mužom zabezpecili sami. Áno, mohli sme ísť bývať k svokrovcov na poschodie, ale stále cítim, že takto je to lepšie.teraz ma čaká materská, tiež to bude divočina popri hypotéke, ale zvládnueme, ako sme zvladli už veľa iného
@natina_m inak mna zaujíma že čo vlastne od rodičov očakávas? Co by mali urobiť? Vysťahovať brata? Zaplatiť tebe dovolenku? Hypotéku? Ci co musia urobiť aby ti to navodilo dojem ze teraz je to spravodlivé?
Alebo máš len zle obdobie a vadí ti všetko? To sa stáva.... Ale situaciu treba riešiť, no nie spôsobom že keď je zle mne, nech je aj bratovi.
@6mia6 a naozaj ma prekvapuje,ako takmer vsetci premyslate,ze sa kazdy ide zblaznit z veci,domu,aut,dovoleniek.. nie,su ludia,ktori nie su "majetkari", materialisti,ja som vdacna za deti,rodinu,zdravie-dom je len ten "bonus".
@abbey1
@stanzi
@simca06022011
jaj, ok, to som nejak nepostrehla, ze rodicia ten byt este vlastnia.
Ale aj tak este musim dodat: mne tiez pomohli rodicia, aj mojej sestre a obidve sme dostali od nasich takmer na euro presne. Ja zasa sporim, ked sa da, pre svoje deti a tiez im chcem dat rovnako, aby pripadne nedoslo medzi nimi k nejakym nezhodam.
A keby mam raz tolko penazi (co pochybujem), ze by sme mohli ist s muzom byvam inam a nechat byvat vo svojom byte jednu zo svojich dcer, myslim, ze by som to s nimi nejako riesila, aby nemali pocit krivdy.
@marion09 ale to ne nieco ine..to je ina situacia,tu nikto mic na nikoho nepisal, ani sa nevyjadril nejakym notarskym zapisom, prepisom..
okrem toho, treba si preveritvoravoplatnost takeho zapisu..ak ste tam dvaja majitelia, tak ok, ak oni, tak by to.mysela byt min.notarska zapisnica..fakt si to prever, ak to nie je pisane na vase mena 50:50..pravne to inak neobstoji..je to na vas detoch, ako budete ferovi..a ak ste len dvaja,tak ok,ale ak ne vas viac,tak to sa da napadnut...
Voľačo ti poviem...ja žijem v byte s mojou rodinkou máme vysokú hypotéku nezarobim bohviečo robím na skrátený aby som mohla byť s deťmi...sestra má postavený nový dom bez hypo a brat takmer 40 r žije s maminou v rodičovskom dome ..často sa u nás prepiera táto otázka čo bude keď ...brať nemá ženu ani deti a tak otázka je čo potom s domom keď maminky nebude ja som povedala že kľudne nech tam brať zostane nevýhodné ho predsa pod most len aby som mala peniaze a to si teda vyskakovať nemôžeme..no bracha mám rada viem že by nemal kam a sestra zhodnotila že som veľkorysá ...ona až tak nie ale ja si stojím za svojím a bratovi isto neurobím napriek keď bude treba že sa situácia nezmení že nájde si manželku a neodíde sám tak kľudne nech tam býva ...prvoradá mi je rodina nie peniaze!
No pozeram, ze autorka sa tusim nechce vyjadrit 🙂
@natina_m nečítala som diskusiu , ale chápem ta, že ti to vadí .Ide totiž o to , že je to nespravodlivé a túto nespravodlivosť robia TVOJI rodičia, nie svokrovci , či iní príbuzní , ale tí čo sú tí najbližší, ktorí by mali k svojim deťom pristupovať rovnako a nie jedného uprednostňovať.Keby im na deťoch záležalo rovnako , byť predaju a peniaze rozdelia spravodlivo, ale oni život uľahčujú len jednému z 3 súrodencov .Robia to vedome a sú s tymto stavom spokojni, to jednoducho prirodzene zabolí každého .Môžeš im povedať o svojich pocitoch , tebe sa uľaví a oni sa možno rozhodnú to nejako spravodlivejšie vyriešiť .A ak ťa vysmeju ,alebo budú z teba robiť zavistlivu potvoru, aspoň budeš vedieť na čom si do budúcna.
@sidicek asi si radsej precitaj tu diskusiu! Jej rodicia su spravodlivy! To len autorka akosi zabudla uviest vsetky fakty! Ked ona s muzom (asi uz ex) stavali dom tak jej rodicia im dali financie na stavbu domu! Ju by mala hanba fackovat a nie este vyskakovat
@petulda333 tak potom to je samozrejme úplne iná situácia
@natina_m každý si je strojcom svojho šťastia. Ty by si si mala sama budovať to svoje a nečakat, že čo ti kto dá zadarmo. Mne je úplne sum a fuk, koľko komu dávajú naši ci svokra a co si robia so svojím majetkom. A k tomu, že si od rodičov zobrala peniaze na dom a prehajdakala svojou vlastnou vinou, radšej no comment.
@biela_sova hmm? Ved jej dali prachy na dom. Mozno viac nez ako pomohli jej bratovi. Tak o com tocis? Aka nespravodlivost!?! A nikde nieje napisane,ze ho prepisu na brata. Zije v nom ale plati vsetko sam. Ona mala dom a nema,zato nemozu ani rodicia ani brat. Financie dostala a tipujem,ze 1000€ to nebolo
@petulda333 ja som presvedčená, že keby sme si vypočuli verziu jej rodičov, tak by sme nenašli v ich konaní žiadnu nespravodlivosť. Možno brat ma šťastnejší vzťah a bezstarostnejsi život a autorka po rozvode s problémami s domom (s ktorým rodicia pomohli) vidí túto situáciu zaujato.
Inak ja sa aj čudujem, kde mladí berú takú samozrejmosť s finančným pomáhanim od rodičov. Každý niečo čaká, ved to je choré. Ak rodicia majú, tak dajú keď chcu, je to ok, ale takto s tým počítať?

@nika898 že ti to stálo zato taká odpoveď :D