icon

Vraj nie sme rodina

mata391
6. dec 2022

Baby, mame s priateľom dieťa. Dnes povedal, ženie sme rodina, keďže nie sme zobrati. Trochu ma to zranilo. Ako by to vnímali?... Rieši aj financie, že spoločne nie, keďže nie sme zobrati

stanulienkat
6. dec 2022

@abbey1 zvacsa to nie je o tom, že ľudia sú spolu ochotni mat dieťa. V drvivej väčšine sa to stane nahodou pocas nechraneneho styku a zeny su sokovane, ze "zostali" tehotne.

evkamotka
6. dec 2022

A co sa nevezmete?

pbra40
6. dec 2022

Ked citam tvoj blog a tvoje davnejsie komentare, sa cudujem, ze si este s nim 🥴

zmrzlinka2021
6. dec 2022

@evkamotka napr sa nevezmú preto, že chlap sa nechce viazať, necíti že to chce na celý život s ňou. Tiež si buduje majetok, úspory a ona sa postará o domácnosť, deti.

zmrzlinka2021
6. dec 2022

@mata391 a ako ti priateľ vysvetlil, že sobáš s tebou nie?

daniela2202
6. dec 2022

@mata391 a je to tu .... takže svadba 😊

kubkovamama
7. dec 2022

@mata391 ani si ho neber,prosím ťa.Po tom čo píšeš ešte cca na jar,na čo ti je taký chlap.

simca06022011
7. dec 2022

Ok, a poziadal ta o ruku ked uz to deita mate ? ak nie a nie ste rodina, spolocne nechce nic, ved nie ste manzelia. Tak na case poziadat o vyzivne a poslat ho do teplych krajin. Podla mna ak par nie je zobraty, v provom rade je riesenie tohto na pleciach muza. Ja viem moderna doba, ale pre mna, muz ma zenu ziadat o ruku. Ked to neurobil davno, mal a spamatat ked sa vam narodilo dieta. Inak na co sa hra? na spolubyvajuceho s vyhodami? V ziadnom pripade ho ty o ruku "nepros".

nicegirl369
7. dec 2022

@mata391 trochu ta to zranilo? Mna by to teda zranilo ze riadne. Je to od neho skarede takyto pristup. Ale na druhej strane zeny nechapem, preco mate deti s chlapmi, ktori si vas nechcu vziat. Ved to, ked si ma muz nechce zobrat za zenu, je obrovska indikacia niecoho. Nechce zdielat majetok, lebo predpoklada casom rozchod. Alebo ma naozaj nelubi alebo je proste vypocitavy alebo… proste svedci to o niecom…

ikaja
7. dec 2022

Tiež som bola prekvapená, keď nám to farár povedal ,že rodinou sa staneme až po zosobaseni 🤭 a to sme tiež už mali dcérku ..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
7. dec 2022

@mata391 manželstvo má veľký význam pre všetkých. Nerozumiem chlapom ktorí žijú nadivoko a nechránia si manželstvom svoje ženy a deti.

bashee
7. dec 2022

Pre vsetkych co tvrdia, ze nieste rodina. Cize ked sa raz to male dieta spyta, ci ste rodina s mamou a ockom tak odpoved prenho bude zniet tiez nie? Chore chore..

vecicky1805
7. dec 2022

@slovakboy lebo vacsinou su to nevyzreti sebci, ktorý sa boja zodpovednosti a o svoje peniaze, česť výnimkám, čo majú na to iné dovody..aby som nekrivdila, tiež toto nepochopím

mon29
7. dec 2022

Nie ste rodina, ste rodicia a partneri.

mayflowernl
7. dec 2022

STE RODINA <3

romana1110
7. dec 2022

Ja neviem ako to máte doma ale proste ani my nie sme zosobášení máme spolu syna a môj vždy povie ,že sme RODINA ! aj keď nemáme jedno priezvisko ! A ja hovorím to isté .. financie riešime spolu . Síce každému chodia zvlast na účet ale obe karty vieme kde máme a keď treba tak sa vyberie buď z jedného uctu alebo s druhého koho karta sa zoberie ...
Môj sa má už pýtal aj na svadbu keby budeme robiť som povedala keď malý bude veľký a nebudeme musieť okolo neho takto behať a keď budeme vo svojom dome a mať všetko hotové tak vtedy si môžme kludne urobiť svadbu . Môj povedal ,že vtedy to bude najlepšie .
Ja by som svojho chlapa nevymenila ani za nič !

malinovka333
7. dec 2022

Tak ty si var pre seba a dieta aj upratuj per len svoje veci.

januska20
7. dec 2022

@mata391 To je tak, keď nie sú dodržané postupy - Najprv fara, potom Mara

mimi3008
7. dec 2022

@mata391 a preco nie ste zobrati? On nechcel, ci ty si nechcela?

cacianka
7. dec 2022

@malinovka333 veru, varím,upratujem, periem iba pre svoju rodinu, nie pre cudzieho chlapa.

Záleží aj od kontextu jeho vyjadrenia

barborachors
7. dec 2022

Zena bude vzdy slabším clankom spolocnosti a preto ma byt chránená muzom spolutvorcom dieťaťa - ekonomicky, právne a statusovo (rozumej, ma sa za mna kto postaviť) Kto rozumie, pochopí. Dieta si zo zásady nerobim ako slobodná skoro-matka.

maciatkolulu
7. dec 2022

@marsmykkok ty a vieš o tom, že sú aj ženy s majetkom, čo sa tak vlastne chránia, seba, deti a svoj majetok, nie je vždy iba muž, ten s bytom, ten s majetkom..

saxana000
7. dec 2022

A presne pre toto moja babka hovorila najprv faru a potom Maru..a ozaj na tom noeco bude ta svadba nke je len papier je to slub-zavazok-istota.
Nieco sa tam proste zmeni uz nie sme ty a ja ale my.nie kazdemu to vide o tom potom a fungovat to moze aj bez svadby ale tuto tento jedinec to asi ma tiez nastavene ze.bez papiera si kazdy hrabe na svojom smetisku a ste vlastne taki dobri spolubyvajuci

miaka2
7. dec 2022

@mata391 necitala som vsetky prispevky, ale uz ked je taky mudry (teda pokial to nie je tak,ze si ho nechcete vziat vy a preto vam vytkol aj rodinu aj financie) kedze nie sme rodina a financie mame kazdy svoje hned by som ziadala mat sudom urcene vyzivne. Napr. Teraz takymto pripadom bola poskytovana aj inflacna pomoc

maminkadeticiek
7. dec 2022

Prepac,ale podla mna nie ste rodina.Rodina je manzelsky par ako zaklad z mojho pohladu.Vy ste len par,ktory ma spolu dieta,nie rodina.Mna skor prekvapuje ze ty si to vnimala tak,ze to ze mas s niekym dieta,ze ste rodina.

lesana25
7. dec 2022

Podľa toho čo tu v diskusiách píšeš rodina ozaj nie ste a ani nebudete. Ešte v októbri si sa s ním rozchádzala a zrazu ti vadí že nie ste rodina?

aurora33
7. dec 2022

@romana1110 no mozes dať výkričníkov koľko chceš ale nie ste rodina. Naštuduj si, čo ten pojem znamená.

slovakboy
7. dec 2022

@romana1110 to je pekné a samozrejme že aj nezosobasení krásne môžu nažívať dokonca lepšie ako zobratí. Len ono to manželstvo je deklarácia okoliu že ste niečo viac. To nie je len papier a nejde iba o delenie majetku a právne veci čo ak rozvod. Ide o to, že muž ktorý si vezme ženu aj formálne dáva najavo svoju dôveru tomu vzťahu. Že nemá zajačie úmysly ani si nenecháva otvorene vrátka. Rozvod ako inštitúcia je len preto aby ľudia netrpeli v nefungujúcich vzťahoch. Tak prečo špekulovať? Je to aj o úcte k nej, k deťom k jej rodine a k vzťahu ako takému. Homosexuáli po tom túžia, čo by dali za to aby sa mohli vziať a heterosexuáli si to nevážia.

blontimka
7. dec 2022

@mata391 súhlasím Nie ste rodina.