Vrátenie kočíka naspäť v rámci rodiny
Dobrý, poraďte mi, dcéra manželovej sestry otehotnela minulý rok v júni, ja som v tom čase predávali použitý kočík, páčil sa jej a chcela ho hneď odomna kúpiť a ze ho hneď aj vyplatí - 130 eur, nechcela som vtedy od nej peniaze s tým ze kočík jej nechám a keď sa babetko narodí kočík mi vyplatí, zároveň som jej povedala nech si kočík vyskúša, poprezera ci jej vyhovuje, že sem tam je nejaký škrabance, lebo už nieje nový, ale pouzity, bola spokojná a ze ona kočík chce, dva týždne pred pôrodom kočík vyplatila a teraz keď ma malá mesiac napísala smsku ze ona kočík nechce ze nieje dobrý ze sa s ním nedá kociarovat a ze kočík mi vráti a chce vrátiť peniaze, neviem ako sa mam zachovať, je mi to blbé,kvôli tomu ze je to rodina, vziať ho naspäť alebo nie, poraďte....
@janetinka27 ale ja som jej ho osem mesiacov držala, čakala som na peniaze, mohla som ho za vtedy predať niekomu inému a teraz, kočík budem musieť znovu oprať a vycistit na moje náklady a ešte aj peniaze vrátiť
@kavenka12 a mesiac jej bol dobrý? Ako kedže ide o rodinu, tak je to teraz také blbé... isto jej nepovieš, že jej peniaze nevrátiš.. s cudzím človekom by to bolo iné... ved si si ho pozrel, kúpil si, mesiac používal, takže určite by som ho späť nezobrala... najhoršie také predaje v rodine riešiť.. nech sa týkajú čohokoľvek :/
@kavenka12 ja by dom jej zavolala nevh sa nehnevá ale keď s kočíkom nie je spokojná nech si ho predá ona rodina nerodina nemá sa prečo uraziť.. to keby si kupovala aj nový ci od iného kočík a jej by zrazu nevyhovoval tak by ho išla vrátiť.. bohužiaľ to tak nefunguje. Pekne nech si ho sama predá.
@kavenka12 ja by som si ho vzala, povedala jej, že si o Tom myslím svoje a nedala by som jej po svojom dieťati už ani len ponožky. Ak ho nechceš vziať nazad, tak jej povedz, že ho môže predať (vyčistiť a oprať) sama.
Veru pre pokoj v rodine vrátiť a do budúcna sa poučiť nič nepredávať ani neponúkať. Peniaze v tomto prípade niesu všetko a život nieje fér 😜
Tie podmienky si stanovila ty. Keď sa jej dieťa narodí, kočík mi vyplatí. Čiže, ty si jej ponúkla dlhé skusacie obdobie. Kočík by som vzala späť. Zavolala by som jej, že ho teda budes predávať. Nech ti ho vyčistí a operie. Ak by bol kočík špinavý, nezobrala by som ho
@kavenka12 Prečo by si ho mala prať na svoje náklady? Ak si jej ho dala vypratý, nech ti ho taký aj vráti. Ale najlepšie bude, keď si ho predá sama. Keby kúpila niekde na bazáre, tiež by ho po mesiaci používania nemohla vrátiť. Dala si jej ešte aj skúšobnú dobu. Ak ho nevrátila počas nej, nech si ho predáva sama.
Osobne by som jej dala kočík zadarmo, ale v tvojej situácii by som ho vzala späť a vratila peniaze. Je to rodina, nie cudzí človek
@kavenka12 ano, drzala si ho 8 mesiacov, mohla si ho uz davno predat a peniaze by si uz tiez davno minula. tak ked sa ti nepaci iny nazor, urobi si podla seba 🙂
Kočík by som zvzala späť ale v stave v akom ho do teba dostala a vrátila jej peniaze plus teda. A kočík. Predala. Poučenie do budúcna by som jej už nič nedala ani ne predala...
Ja mam pocit, ze skor mlada skusa vztahy v rodine a spolieha sa na to, ze jej ho zoberies spat a rodinnym stavom vydiera. Aj inemu z bazara by pisala? Urcite nie
Tiež by som jej povedala ,že nech si ho predá sama.. Jej ide podľa mna skôr o to, že by mala s tým prácu,+ zrejme by ho nepredala za tých 130€ ,takže takto má istotu ,že dostane toľko koľko zaň dala a bez dohadovaciek, kde kedy a ako.. Rodina nerodina, raz kúpila ,nech si predá ..
@kavenka12 poobzerala by som kocik, ci je v takom stave, v akom som ho odovzdala a ak ano, vzala by som ho a jej dala spat €. neviem, ako ste na tom s peniazmi, ale 130€ nie su velke peniaze a mne by take peniaze nestali za hadky v rodine. ty si jej kociar drzala 8mes., je otazne, ci by si ho predala. predpokladam, ze to nebol znackovy kocik, ked si ho predala za 130€, ale skor nejaky polsky. tu v bazare mas taketo kociare aj 2 roky, kym sa predaju. ak ho tvoja neter neznicila, co predpokladam za mesiac nestihla, predas si ho.
Vzala by som kocik naspat, ale peniaze vratila az ked ho niekto od teba kúpi - s rizikom ze sa predá aj za menej, hold s tymto musi slecna rátat... lebo nie si povinna ho brat spat, ale kedze ide o rodinu to spravis a predaj vyriesis za nu.... ty si ho rezervovala tristvrte roka, tak ona musi na peniaze tak isto cakat... nie preto ze by ste mozno nemali hned na ruke 130€, ale z principu.... nech si nezvyka robit s druhymi ako s jojom.
@matkahelka nebol to žiadny poľský kočík, bol to kocik CAM, talianska výroba, nove stoja okolo 600 - 700 eur
Ako bolo, vyššie písané, vzala by som kočík späť, napísala jej len nech ho vyperie a vyčistí a keď ho bude mať pripravený tak nech ho privezie... Ty budeš mať kočík vyčistený a už ho len predáš...
A teraz mi bolo povedané, že na kočíku robili aj úpravy ze dotahovali nejaké nity a ze kočík sa nedá kocikovat lebo jedno koliesko uteká
@kavenka12 nit je pevný spoj. Nedá sa dotiahnuť ani povoliť. Dá sa len odvŕtať. Ak do kočíka nejako zasahovali, nevzala by som ho.
Netwri by som kocik nepredavala ale darovala a zvysok je na tebe ako sa k tomu postavis osobne by som ho vzala peniaze vratila asi mal skrytu vadu ked to koliesko uteka
Bola som v podobnej situácii. Kúpila som od rodiny kočík, popozerala, poskusala, všetko sa mi zdalo fajn, neskôr pri reálnom používaní som už ale našla nedostatky, ktoré mi nevyhovovali. Tak som si kúpila iný 🤷🏻♀️ ani mi nenapadlo vracať ho naspäť, veď to bola moja chyba, že som ho od nich kúpila. A celkovo ani nerozumiem, z akého dôvodu by mala autorka vrátiť peniaze. Mladá pozrela, chcela, kúpila, tak má. Kde je v tom autorkina chyba?
@kavenka12 Tak ja som si pre moje prvé dieťa odkúpila kočík od mojej sestry. Za 80€. Bol skvelý, hoci už používaný. Avšak jedna časť sa zlomila 8 mesiacov po odkúpení. Dali sme ho do servisu, oprava stála 16€ a kočík fungoval ďalšie tri roky (prišlo druhé dieťa). Nenapadlo by mi ho vrátiť a opravu sme riešili odborne. Takže manželova neter zrejme špekuluje. A pokiaľ robili neodborné zásahy, tak naozaj iba ponuka, nech ho dá na predaj ona. P.S. A so sestrou máme dobré vzťahy. Ju aj mrzelo, že sa niečo zlomilo. Cítila sa blbo. Ja som ju ubezpečila, že je to ok. Ona nemohla vedieť, že sa niečo stane.
Ja by som ju poprosila nech ho vycisti, tak ako si jej ho vycistía ty pred kupou a vramci dobrych vztahov vratila €€ a predala inde 🙏
@kikushaa ale oni už do kočíka zasahovali, dotahovali nejaké nity, a jedno koliesko zrejme kvôli tomu uteká, lebo ja keď som kočík dala na predaj všetko som oprala, konštrukciu vyčistila aj kolieska, ešte muž ich prestrekol so silikónovým sprayom, kolieska chodili normálne

@kavenka12 pouzivala ho teda len mesiac, ked je to rodina, vzala by som ho spat, peniaze vratila a kocik predala podla povodneho planu