Všetko mi doma vadí, zažívate niečo podobné?
Potrebujem poradiť. Mám pocit, že už mi všetko vadí....čo sa týka mojej rodiny, bytu, dieťaťa, muža. Byt máme neprerobený - nie sú peniaze, syn 8 ročný totálne neposlúcha, stále je chorý. Je nepozorný, robí si čo chce, z čoho má prospech....je taký akoby necitlivý. Muž je na neho prislabý. Ja mám so synom podobnú povahu, preto sa nevieme zniesť. Všetko je stereotyp, samé problémy finančné, zdravotné, vzťahové. Často rozmýšľam nad tým, že utečiem niekam preč od všetkých a všetkého. Nech ma tieto starosti obídu. Viem, že to je nesprávny prístup, ten najhorší voči rodine, ale ja fakt nevládzem. Nemám oporu, niečo alebo niekoho, kto by mi robil radosť. S týmto si zadovážim akurát tak ochorenie, mám to geneticky dané, ale neviem inak. Chodila som aj k psych. ale nepomohla. Vraj treba zmeniť prostredie, ktoré ma...ani nie že deprimuje ale priam rozčuluje. Len bez financií nejde nič. Len sa snáď dať hospital. na psychiatriu, ale to tiež nejde naveky. Potom by ma zase len čakal návrat do reality. Necítim ani tak depresiu ale strašný hnev mám v sebe, že som si pokazila život, že som sa zle vydala, žijem na nesprávnom mieste, nezarábam viac a pod. Proste cítim, že som si hneď v začiatkoch pokazila život. Rozviesť sa nechcem, skôr odísť, resp. utiecť od všetkého niekam ďaleko. Trvá toto už dlho, ani neviem kedy som sa naposledy zasmiala....Zažil niekto niečo podobné? Resp. poznáte niekoho kto z ničoho nič utiekol od pôvodného života a nechal všetko tak? Keby nemám dieťa, je to jednoduché. Keby sme si aspon rozumeli....
@lindusss2016 Trošičku jej krivdis, ale snáď napíše sama.Vo veľa veciach suhlasim, ale aj ona má 2 blízkych ťažko chorých.praca, bývanie bude vždy...dieťa je malé a potrebuje ju teraz na tom by som stavala, lebo to bude to ukotvenie, ktoré podľa mňa nemá máloktorá mama napíše, že si nerozumie s dietatom.Ano možno si myslí, že druhý chlap, lepšie platená práca, pekný byt by ju spravili stastnejsou mozno nie....
@eliska13 mozno som nieco prehliadla, necitala som do podrobna vsetky komentare. Len to vo mne vyvolava ten pocit. Ja chapem, ze aj matka ma pravo na svoje stastie v zivote, ale nikdy nikdy nepochopim vyjadrenia typu - chcem od nich odist niekam daleko atd... dieta ju potrebuje a ona ma za neho zodpovednost. Preco si nerozumeju? Nikdy nie je chyba len na jednej strane a kedze v tomto vztahu je dospela ona, ma ist prikladom a svojmu synovi ukazat tu spravnu cestu. Je dobre, ze si vie priznat chybu, ale nepaci sa mi, ze vsetky riesenia odmieta a na vsetko ma vyhovorku.
Je to určite aj v hlave, ako píšete. Ale povaha je povaha. Nie nadarmo sú osobnostné typy ako ja napr. cholerik, a tiež pesimista. Sú veci, do vienka dané. Nikdy som nebolo nejaká optimistka, ale na druhej strane nikdy to nebolo až takto zlé, a vekom, časom sa to akosi stupňuje. Nie nadarmo sa hovorí, že osobnosť človeka sa v starobe silno zvýrazňuje. Dá sa zmeniť zmýšľanie, pohľad na svet....určite ano. Ale tých, ktorí majú dané tie charakteristiky ktoré som spomenula, to môže stáť obrovské úsilie, ktoré si normálny človek často ani nevie predstaviť. Nejako to už len doklepem na tomto svete.
@lindusss2016 A možno už len nevládzem.....
@1inis1 Mozno ozaj kriza stredneho veku. Blizi sa 40ka a ty hodnotiš svoj život. A dako inak si si to vse predstavovala. A potom co za 10r 50 clovek uz zacne starnut. Tak màš pocit ze si premarnila tie naj roky života. Tak skus zaspomynat kedy si bola štastna co mas rada čo Ta vedelo rozosmiat a vrat sa ktomu
Snažím sa zmeniť to v gebuli, niekedy mám lepšie dni, niekedy veľmi zlé. Niekedy ma napadne, či nemôžem mať nejaký nález na mozgu, v rodine máme týchto dg. dosť.
Napr. neviem pochopiť, prečo sa ako najbližšia rodina uvádza manžel/ka, napr. v nemocnici, ak by sa niečo stalo. Ale ja stále cítim, že najbližšia rodina sú rodičia - veď tí so mnou boli oveľa dhšie....Ja mám úplne iné zmýšľanie ako ostatní ľudia. Asi som v manželstve scvokla.
mozno mas uz depresie
skus psychiatra
a co znamena ze si sa zle vydala? co okrem financneho zazemia je zle s manzelom?
@1inis1 ak mate v rodine nejake diagnozy, tak chod na mri mozgu. Sestra tiez dostala nevysvetlitelnu depku z nicoho nic v obdobi, ked mala byt stastna a nakoniec sa z toho vyklul nador 😥 ta depresia bola prvym priznakom
@lindusss2016 😢😔
@juliet86 Hlavne tie financie, my veľa míňame za lieky, niektoré liečby sú drahé. Alebo aspoň chcem zabezpečiť to najlepšie (čo si myslím) a čo je dostupné. U nás to vždy skončí pri financiách, a aj začne. Aj keď ide o iné problémy, vždy sú akoby ruka v ruke s peniazmi. Bola som na seminári a po nevere sú financie druhým dôvodom v poradí pri rozpade vzťahu. Tak to tiež cítim. Mne by napr. nevera nevadila, keby som bola ja a dieťa zabezpečené.
Ale ja som vždy mala akési iné zmýšľanie, nie ako väčšina možno.
@1inis1 treba vydokladovat aky je postup. V pripade schvalenia je prispevok cca 100e mesacne. Ak vazne diagnozy nemate a minas na najdrahsie lieky ci doplnky na trhu tak je jasne ze to manzela stve. Pozri sa v klude na financie ci niekde nie su rezervy. Pre mna je napr. priprita vzdelanie, zdravie, kruzky deti. Tak oblecenie nove kupujem len nevyhnutne, ponosia aj podedene alebo cez bazar tu. Nemusia tiez mat vsetko a hned. Nieco nemaju vobec. A ani nie kvoli cene, ale aby sa naucili ze v zivote tak to chodi, ze nie vzdy mas vsetko a neboli z toho frustovane. A aby zazili ten pocit ze po niecom tuzim dlho aj pol roka, rok a az potom to dostanem alebo aj vobec nie. A tiez mame chronicke diagnozy a idu na to nemale peniaze. A to ani nie sme az,take vazne stavy
Lenže vtedy som ešte verila aj na lásku.
@1inis1 tak oddych v prirode moze byt cenovo aj nula ak hovorime o prechadzke v lese a 1000 ak o welnese v jasnej😉 nepisala si kolko minate na co. Ani kvalitne potraviny nemusia byt drahe a doplnky vyzivy ci u nas kremy preberiem stale s lekarkou. Lebo niekedy modra indulona za 1.50 ma taky efekt ako krem z lekarne za 20. Nijako netvrdim ze je to tvoj pripad ale poznam osobne takych co sa orientuju iba podla ceny stylom, cim drahsie tym lepsie. Mozes skusit aj nezavisleho fin.poradcu aby sa pozrel na vase financie. Ci a kde by sa dalo ubrat na vydavkoch, vytvorit nejaku rezervu, zvysit prijmy.

@1inis1