Vyčíta manžel, že príliš míňate peniaze na deti?
Manželia sme 15 rokov. Máme dve deti 13r dievča a 9r chlapca. Poslednú dobu je cítiť že veľa veci zdraželo. Na stravu dám 500 eur mesačne, varím striedmo na viac dní. No už neviem ako okresať tú sumu. V škole platiť pracovné zošity pomôcky tiež niečo stojí. Tento rok staršia ide na lyžiarsky a mladší do školy v prírode. Nakúpila som deťom čo budú potrebovať k tomu plus zaplatila za výlet. Manžel sa chytal za hlavu keď som mu povedala čo koľko stojí. Príklad taká lyžiarska bunda 100 eur, oteplovacky 50 eur atď. Hovorí že on zo školy nikam nechodil že prečo naše deti musia. Ja tiež som nikam nechodila no chcem aby naše deti mali zážitky. Nemyslite si že nemáme na to, máme našetrené niečo, máme svoje bývanie, čoskoro splatime hypotéku. No manžel mi stále vyčíta že veľa míňam. Že na čo kupujem raz ročne deťom topánky, na čo oblečenie. Ako on si myslí že jedno oblečenie budú nosiť x rokov. No stále rastú. Ďalej na čo kupujem darčeky na Vianoce a narodeniny, že on nikdy nič nemal. Na čo chcem ísť cez leto s deťmi na výlety že to stojí kopa peňazí. Na čo chcem ísť raz za čas do reštaurácie keď viem aj doma navariť. Raz za čas cca 2 krát do roka mu to príde veľa. Na čo robím na oslavy torty a zákusky, proste všetko ohundre a má blbé reči že strašne moc míňam peniaze na blbosti. Podľa mňa vôbec meninám veľa, kupujem len nevyhnutné veci. Na seba nekúpim skoro nič, no deťom si doprajem aby mali pekné a šťastné detstvo. Čo si myslíte kto má pravdu ja alebo manžel? Chcem mu dať prečítať komenty aby už konečne pochopil že to čo míňam je normálne
Ak je toto reálna téma.....Autorka napíš mi adresu: pošlem ti kozmetiku len pre teba a dcéru, je nová, mám toho veľa ;)
Keď príde balík, mužovi povedz, že cudzí mi doprajú viac ako ty mne ....a už by som sa s ním nebavila
No 500€ na stravu na mesiac pre štyroch vôbec nie je veľa. To ja dám za dva týždne pre piatich. Bunda za sto € no dá sa kúpiť aj za menej tiež ide dcéra teraz na lyžiarsky a kúpila som za štyridsať a oteplovaky vo výpredaji za desať. Ale samozrejme že normálne ceny búnd na lyžovačku sú sto a viac €. To že doma pečieš by mal byť len rád nech si ide kúpiť zákusok do cukrárne za tri € kus. Topánky a oblečenie predsa treba kupovať stále priebežne počas celého roka veď deti rastú. Nemôžu mať jedny topánky na viac rokov . A to že on nemal by mal byť práveže dôvod na to aby jeho deti mali. My sme tiež nemali všetko,ale deťom doprajeme nech majú. Samozrejme aj výlety a sem tam reštaurácia, veď na tom nie je nič zlé.Mal by sa zamyslieť nad sebou.
Zhrozená som...so mnou by strávil len pol dňa ten tvoj muž, buď by ma zabil alebo ja jeho
@lavender94 je to mozne, syn ich mal len na sankovacke, tie nohavice sa mi zdali take fajn, bunda odtial to je uz horsie, ta je taka tenka, na lyzovacku nie. Asi sa oplati investovat, ked dieta ide naozaj realne do snehu, kde bude aj padat. Mate pravdu. 🙂
A zas autorka v Kik a v Pepcu a pod by som detom vsetko nekupovala, lebo ta kvalita je onicom, hned sa to znici. Si dobra mamina, chceš detom dopriat, v ramci moznosti... a ta bunda na lyziarsky to je najmenej. Manzel by sa mal zamysliet nas sebou fakt.
@ema22270 Ježišu naozaj , ale naozaj nemôžeš porovnávať lidl oblečenie akože na lyzivanie a normálne lyžiarske oblečenie. To akoby si porovnávala Mercedes S s Fiatom.
@lavender94 On mi to raz rozprával že rodičia čo zarobili rozmýšľali čo skôr kúpiť z peňazí a ledva niečo odkladali dlhé roky. A on pre to rád odkladá vlastne spori a má radosť ako sa mu zväčšuju peniaze na účte.
@struhanka No nemali sme vždy takéto veľké výdavky. Príklad keď boli deti malé tak sa dalo kúpiť aj za lacnejšie oblečenie aj potraviny. Teraz posledné roky išli ceny rapídne hore. A odkedy máme školákov tak aj výdavky išli hore.
@viestta Môj manžel je ináč celkom normálny, nepije nefajčí nenadava nebije nás, deťom sa venuje aj okolo domu spraví aj v domácnosti keď poviem čo treba. Len k peniazom má divný vzťah.
@matkamirko To neviem, nad tým sme ešte nerozmýšľali. Nikto z nás nevie lyžovať.
@snowflakenel Ja tiež nepýtam od neho peniaze, on mi dá jeho kartu vlastne ja nosím v peňaženke obe karty a keď niečo treba zaplatiť niečo tak si vyberám peniaze z oboch alebo potraviny raz platím z jedného raz z druhého. S týmto nemá problém. Problém je skôr keď vidí že mu pípne sms že koľko veľa mu zas stiahlo.
@lavender94 Neinvestuje nikam. Ja tiež nepijem alkohol, no raz za čas si zajdem s kamoškami na pizzu alebo do kina. To isté aj s deťmi chodím, aj na nákupy s dcérou. Nemám problém ísť len potom nechce sa mi počuť mužove reči že zas som len minala peniaze. Bolo aj také že sa mi nechcelo variť a objednala som jedlo, okolo 30 eur to stalo vtedy tiež také reči mal že to je veľmi drahé a či som normálna objednávať, že lacnejšie vyjde navariť si doma.
No tak keď neinvestuje, hned by som mu šplechla do tváre, že na to ako chce šetřit a zhromažďovať peniaze, tak si vybral ten najhorší možný sposob. Radsej investovat a aj si dopriať ako žgrliť a šetriť na bežnom účte. To je tiež riadne odveci takýto prístup. To môže rovno splachovať do záchodu keď už si nemôžete dopriať.
Môj manžel je ináč celkom normálny, nepije nefajčí nenadava nebije nás, deťom sa venuje aj okolo domu spraví aj v domácnosti keď poviem čo treba. Len k peniazom má divný vzťah.
A toto je ten problém, ty ho vnímaš ako dobrého ale ak niečo kúpiš, tak mu šibe....nemohla by som s ním byť práve pre toto...ak ti deti pôjdu na SŠ a VŠ to sú výdavky ešte, tiež mám väčšie deti v puberte a práve teraz potrebujú viac
@marcellka32 Téma je reálna. Ale čo si nič nemusíš posielať, ja si raz za čas kúpim veci a keď tak nepoviem všetko manželovi čo koľko stálo.
@stastnamanzelka Nekupovala som kopa veci keď boli babetka. Príklad prebaľovaci pult sme nemali, prebalovala som na posteli alebo na gauči. Obleceyz toho rýchlo deti vyrástli, hračky tiez pár kusov nie holdu hračiek ako majú niektoré deti. Ale ako deti rastú tak všetko je drahšie.
Autorka, v momente, ze by mi vycital to, ze som jedlo objednala a nenavarila, tak by som ho pekne presunula k sporaku a dala mu sancu, nech sa predvedie ako to zvlada lacnejsie. V momente, ze by mi vycital blby prasok na pranie, prebral by pri pracke sluzbu a nech perie s cim on len chce. V momente, keby mi vycital, ze nakupujem draho dostal by listocek a nakupnu tasku do ruky a nakupoval by on. A varilo by sa z toho co nakupil, pretoze som si ista, ze typ ako on nekupi kvalitne ale lacne. Ani ten kolac co by som upiekla by nedostal ochutnat a zdovodnila by som mu, ze to som piekla pre deti, tak im dlhsie vydrzi.
Ty gazdujes brilantne, len sa nevies branit tym jeho hlupym reciam. Popracuj na strategii ako ho odstavit hned ako z neho podobna sprostost vypadne.
Veľmi podobné to bolo aj u nás, že manžel povedal, že míňam veľa ale teda u nás sa to týkalo viac menej iba potravín ( na ostané veci mi nepindá, len tie potraviny bol taký rozhovor ktorý som vyhrotila od urazenia do hádky🙈).... Už vyše roka som nerobila sama poriadny nákup, keď nemám doma tak nevarím.... A hľa odvtedy už sám niekoľko x príznal že som neminula veľa, len on nemal poňatia o cenách.... Na potraviny míňa pomaly raz toľko ako ja ale ja mám aspoň kľud a nemusím sa terigať s taškami. 🙈🙈🙈
Ja sa vyjadrim iba k cene ktoru davate pri styroch ludoch za potraviny, a teda 500 eur pra 4 ludi, kde su uz velke deti mi pride a napisem to malo. Nemam tusenie co teda varis.
nechápem,prečo si sa za neho vydávala,to si nezistila pred svadbou,že je chorobný lakomec?
@stastnamanzelka To má bavilo prvé mesiace keď nakupoval strašne na divoko a hrozne veľa potravín ako šunka, syry atď..... Sme vyhadzovali po záruke..... Už sa naučil čo treba a poradí sa so mnou ale zoznam mu z trucu nerobím 🤣🤣 sem tam idem s ním a nahadzem do košíka veci čo treba. Teraz keď mi niečo chýba doma tak skočím do obchodu ale patrične mu poviem čo chýbalo 🤣🤣 už z toho máme viac menej srandu ale najskôr sa ma veľmi dotklo a urazilo má že si myslel ako zle hospodárim
@rozculena Nie nezistila som to pred svadbou. Počas randenia raz za čas ma pozval niekam aj kvetinu kúpil. Keď sme spolu začali bývať mali sme obedy v práci tak doma som nevarila. V domácnosti mi pomohol s tým nebol problém. A keď sa narodili deti tak sa to začalo pomaly prejavovať
Nečítala som všetky príspevky,ale,aký bol doteraz?už to dlho trvá to jeho frflanie?
Inak,že 800€ odloží je super,lebo niekto má taký plat pomaly a vyjdú nejako.
Inak,peniaze len tá sporiť je zbytočne,aj tak strácajú hodnotu.nehkvkrim,kebya niečo konkrétne na čo chce sporiť ale takto?
A keď nič iné,za ten strojček na zuby by si vypočul teda
Ale o,nechaj ho mesiac nakupovať,a z toho čo nakúpi var,
Ak zarábaš, nech sa nestará. Bože tak si kúpila bundu a oteplovačky za 150€. No a? Ak si ich kúpila s rozumom, nejakú neutrálnu farbu a strih, tak to poslúži aj synovi. Ale čo, aj keby si kúpila ružové. Je to tvoja vec. Už treba pochopiť, že ak pracujete obidvaja, je tvoja vec na čo ušetrené peniaze minieš. Neminula si ich na milenca, ale vaše deti. Juúj ako ja nenávidím žgrlošov. Keď sa mu zdá, že veľa míňaš, nech si nájde lepšie platenú prácu a môže tie mínusy v rozpočte vykryť. Mne by toto chlap povedal len raz.
Ja som napríklad kúpila oteplovacky tu na modrom konikovi za 10 eur a bundu tiež vo veľmi dorom stave.dá sa ušetrit,načo bunda za 100 eur.
Ja si tiez myslim,ze zbytocne vydavky na bundu a oteplovacky.presne to pises,ze take velmi nevyuzijete inak.moja dcerka bola teraz na lyziarskom,tiez sme nic nemali,lebo take zimy u nas nebyvaju.
Ja som jej kupila perfektnu bundu v lidl za cca 25 eur,ktoru este vynosi dalej normalne do skoly,a oteplovacky som aj chcela kupit nove tiez,ale nic sme nenasli a nakoniec v sekáči za 10 eur,uplne parádne.na ten tyzden podla mna uplne stačí.
Co sa tyka ostatneho co pises,uplne suhlasim s tebou-miňaš primerane.neprehanas! Manzel je zrejme žgrlavý.asi by mal nakupovat aspon potraviny on,aby bol v obraze. U nas nakupuje manzel vzdy v piatok väčši nakup na vikend,tak on ma prehlad.nikdy mi nevycita.
ach, no to je pristup - mal som na houby detstvo, tak nech take maju aj moje deti 🙄
Pokial nekrachujete, tak je opravnene im tie zazitky dopriat bez vycitiek.
Co sa tyka prileztostneho oblecenia, hlavne pri detoch, ktore z veci rychlo vyrastu je fajn orientovat sa na obchody, kde clovek nakupi za fajn peniaz i kvalitu a financne to az tak neboli (decathlon, sportissimo atd), lebo aj pri naslednom predaji clovek z toho vela nevytlcie. Ale bez ohladu na to, aj tak to nevyriesi jeho zakladny problem, ze nevie detom dopriat. Aj keby si nakupovala len v pepcu, asi bude frflat aj tak.
Pracujes, zarábas.. Ty si z tvojho príjmu môžeš kúpiť co chceš a jeho môže aj roztrhnúť.. Prečo na seba nič nepustis. Véd užívaj si svoju výplatu, poteš sa.. Hádam ti o nebude dirigovat co je drahé a zbytočne.
Ja si kúpim kabelku, parfém.. Knihu.. Objednám jedlo.. Mam s dcérou babske jazdy, a teda vtedy mi pipa karta o 106.
Mam 16r stredoškolácku..v týždni sme išli spolu, že chce nejakú knihu.. A už išla v tezenis 2 podprsenky, v hm tepláky a nohavičky, v Martinuse spomínanú knihu.. Koláčik v cukrárni a stavili sme sa na cestoviny.. Nič wau a odišla mi celkom slušná suma za poobedie.
A takéto dní milujem, lebo trávim čas s dcérou a je spokojná a šťastná.
Mohla som povedať nejdem, nepotrebuje nič ale sú to zážitky, čas strávený s nou.. Minula som moje peniaze a aby mi to niekto komentoval ci vyčítal??
Nečítala som čo písali baby. Osobné tiež som nemala toho veľa v detstve iba od starých rodičov,tak isto zážitky iba s nimi. Naši boli s nami na jednej dovolenke v Prahe aj to zato že tam otec robil to bolo všetko. Oblecko nosené od starších bratrancov a sesternice.
Nechápem ako môže toto tvoj muž povedať.
Ja sama by som sa teraz rozdala a dala mojim deťom všetko ale krotim sa. Dovolenky sú u nás bežne 2tyzdne pri mori bez obmedzovania sa a tak isto aj na výlety cez leto. Cez zimu sa sánkovať.
Osobne by som toľko nedala za bundu a nohavice pritom som tiež synovi teraz kupovala.
Ani raz mi manžel nepovedal,že veľa minam skôr ja si niekedy poviem že veľa minam ale pre deti.
Začni viac myslieť na seba a mužovi povedz že neminas máš nárok si dopriať sebe aj deťom zarabas tiež a tie peniaze si do hrobu nezoberies. Deti budú mať zážitky a to je hlavné😉
4 ľudia 500 € na stravu nie je veľa, to dávam ja mesačne a sme 2. Tiež manžel vraví, že veľa nakupujem. No bundu, topánky, oblečenie deti potrebujú.

Čím viac píšeš tým horšie to je... akože toto mi už príde choré a mal by to začať riešiť.
Ja by som sa pri takýchto hlúpych nekonečných otázkach neudržala a povedala mu veľmi neslušne že načo 😅🙈.