Vyčíta vám manžel/partner kozmetiku?
Chodím len na obočko raz za mesiac a aj to mu vadí. Keď som sa ho spýtala, že kde je problém, tak mi povedal, že to je náš čas, máme byť spolu a takto rozbijem celý deň. Nepáči sa mi, že vlastne nič nemôžem aby som náhodou nebola od neho chvíľu preč. Ako to máte s vašimi polovičkami?
Mňa len zaujíma, ako to máte vy, či vaše polovičky sú ok s tým, že idete s kamoškami posedieť, ku kaderníčke, kozmetičke a tak.
Pracujeme samozrejme obaja.
Tak takeho cecka prilepeneho by som uz duplom nechcela. Co by mi nedovolil ani dychat, mat vlastne aktivity. (Boze, ved nechodis do barov a'la Moulin Rouge.) Alebo ist v klude na zachod, ked sme uz pri tom.
Troska si to ubran, mat vlastny priestor a "vzduch" na dychanie vo vztahu, to nema byt vazenie, nepatris mu...
Lebo si bude zvykat a bude to horsie, mam taky pocit
Jeho netrapi kozmetika. On je ziarlivec a chce ta mat pod kontrolou. To su vacsinou psychopati ako vysiti. Utekala by som, co mi nohy stacia. Mate deti?
@heidi4 No nedovolí, aj pre ten pos*any balík ma nenechá ísť samú.
@stanulienkat Nemám žiadne deti.
*nemáme deti
Tak utekaaaaaaaaaaj
No vidis? A o tom tocim, aj ked som nechcela. Co ma 3 mesiace? Ze lozi za tebou jak sopel? Ci ti potrebuje kontrolovat stolicu? Ci sa bojis, ze ho na zachode podvedies? Kks to kde sme, ked sa jedna dospela zena nemoze ist ani v klude osamote vy...t.
Neboj sa kopnut ho do prdele 🙂
Myslim, ze viacero z nas tu asi uz tusi, s akym unikatom mas tu cest a to slovo "vreckove" nebol len preklep omylom, ze jo?
@heidi4 Ja som to nazvala vreckové, lebo som si to nevyberala zo svojej výplaty. Ale mám prístup aj kartu k jeho účtu..ale to je hlúpe pomenovanie "môj" a "jeho" lebo je to všetko naše spoločné..to on mi zase dopraje, aj kyticu kúpi, aj čokoládu, so práce desiatu pripraví..
Co ti vlasne dovoli v ramci toho "spolocneho casu"? Lebo my mame spolocny cas pre vsetkych, mame cas len pre nas dvoch, mame cas kazdy pre seba, mame cas pre kazdeho z nas s dietatom a snazime sa to vybalansovat aby sa nikto z nas necitil, ze je v base
@viestta No byť spolu ako siamské dvojčatá.
Ked ta nepusti ani pre balik, tak utekaj skor ako ta detmi "priviaze za nohu o radiator". Ja by som s clovekom, ktory mi nedovoli dychat nebola. Nebola by som s clovekom, ktory nevie travit cas sam. Nebola by som s clovekom, ktory je na mna pricucnuty ako prisavka, lebo bezo mna nemoze byt ani chvilu. Nebola by som s clovekom, ktory ma nikde nepusti, lebo sa nazdava, ze som jeho majetok.
Tvoje obocie je vo vasom vztahu ten uplne najmensi problem. Vy mate problemov za vagon, a to vies aj sama, len si to nechces pripustit
Preco mam pocit, ze tymi cokoladami a kyticami si ta snazi kupovat a zatvarat ti hubu? Aby si ta omotal okolo prsta, v zasterke, ze ta predsa lubi a samozrejme vsetko je vo vasom vztahu v poriadku. No nie, nie je v poriadku, ked nemozes mat pri nom ziadne vlastne aktivity, hobby, kamosky, cas pre seba, no aby sa neposr*l z toho. Moj posledny partner a vlastne aj vsetci ostatni boli v tomto super, kazdy mal vlastne hobby, pokojne som sa sla kedykolvek sama prejst, na kavu, zmrzku, on tiez s kamosmi posediet a nikdy sme sa nekontrolovali, kazdy si zariadil svoj program, ak mal ostat "sam". Nikdy nikto s tym nemal problem. Ved nie sme siamske dvojicky, zavisli jeden od druheho. Treba mat slobodu aj vo vztahu, inak sa clovek raz "udusi"
aj ked si vo vztahu, stale ostavas slobodnym clovekom, na to nezabudni. A nie, moj chlap mi nikdy nic nevycita a ani ja jemu, ze ide niekam bezomna, napriklad za svojim kamaratom, alebo ja sama na nakupy. Nenechaj si nabulikat do hlavy, ze je to tvoja chyba, to tvoj chlap ma problem. Naopak, pre dobre fungovanie, je doporucene travit cas aj osamote.
Autorka, precitaj si nieco o pojme "gaslighting", ten clovek ta poziera zaziva, nenapadne kusok po kusku, utekaj, kym z teba nebude troska a nebude uz neskoro na zachranu.
(Alebo o metode "varenia zaby")
Uz tym, ze uz teraz mas O SEBE pochybnosti (ano, mas), nie si na spravnej ceste s takym clovekom. A to pre TEBA nie je dobre.
Pytas sa ako to mame my ostatne: moj muz taketo kraviny nikdy neriesil. Nikdy mu nevadi ze niekam idem bez neho.
Ten tvoj je asi ziarlivec a manipulator. Boji sa asi, ze na kazdom kroku ciha nejaky vhodny chlap a ty ho opustis. Asi ma chudak sebavedomie hodnoty 0, 0000
Ahoj, ako ti uz napísali dievcata, on bude asi ziarlivec a casom to vygraduje.
S mojim som 18 rokov a teda kozmetiku ani ine " prijemne veci " - typu masaz, vlasy alebo nakupy mi nikdy nevycital, skor naopak, este sa ma opyta kedy idem. Vcera som mala v praci volno, deti v zariadeniach a ja cely den na nakupoch...v praci mam takmer muzsky kolektiv a tiez je s tym ok....ja by som asi ani nezniesla vycitky " za toto nic " ... aspon teda z mojho pohladu...
@evamarek77 ziarlivec, no i manipulator by som povedala, ze tiez :-/
O chvilu nebude mat "pravo" nikam chodit von, ved predsa "v zaujme jej bezpecia a pohody", a ak by nahodou prestrela stol s priborom nakrivo, no bozechran. Este ona bude za zlu a vinnu. Autorka, maj sa na pozore
nevycita mi nic.. ja by som taku ufnukanu prisavku nechcela..
Ja som síce momentálne slobodná, ale bola som vo vzťahu 11 rokov a nikdy ale nikdy sme si nič nevyčítali...ja som chodila kam chcem a s kým chcem (kamošky, kolegyne, kolegovia z práce, ako partia atď.) a on so svojími kámošmi...dokonca sme aj na dovolenky chodilo zvlášť...ja na Slovensko za rodinou a on za svojou rodinou do iného štátu...alebo s kamarátmi na dovolenku a ja ku kamoške do Nemecka...samozrejme, že sme išli aj spolu, ale myslím si, že istá voľnosť a čas sám na seba je v zdravom vzťahu potrebná...
Nikdy mi nič nevyčítal. Ešte sám ma posielala, nech idem. Toto mi nepríde v poriadku. Ako dlho ste spolu?
odíď od toho magora, to bude len horšie a horšie
Boze, to je paradny vztah hned si zacat vycitat obocko, s💩anie.. ja by som od takeho ušla.. teraz je to obocie, zachvilu to bude nezmyselna ziarlivostna scena pre blbost. Len ho pekne stopni, bude to horšie.. 🙊🙈 ak si neuvedomi tak utekaj
Keď máš možnosť vybrať si z účtu koľko chceš, prečo ti on dáva peniaze, keď niekam ideš? Akože aby si neminula viac, než čo ti dal? Odpoveď na tvoju otázku: Môjmu mužovi absolútne nevadí, keď niekam idem, ani mne nevadí, keď niekam ide on. Peniaze si na to vzájomne nedávame, každý si zoberie sám, koľko uzná za vhodné.
A už len malá poznámka na záver: Prosím, nie "obočko"! Nechápem, kde sa toto príšerné slovo zobralo?! Prečo niekto úplne bez problémov používa slovo "obočie", ale keď si s ním ide niečo robiť ku kozmetičke, zrazu sa z neho stane "obočko"???

Tak to potom nenazyvaj vreckove, to slovo ma uplne iny vyznam nez "nase vlastne, spolocne" - zbytocne sa tu potom budu vyvodzovat ine, mylne zavery. Je to matuce