Vyčíta vám manžel/partner kozmetiku?
Chodím len na obočko raz za mesiac a aj to mu vadí. Keď som sa ho spýtala, že kde je problém, tak mi povedal, že to je náš čas, máme byť spolu a takto rozbijem celý deň. Nepáči sa mi, že vlastne nič nemôžem aby som náhodou nebola od neho chvíľu preč. Ako to máte s vašimi polovičkami?
Wtf 🤯naozaj existuju takýto ľudia???
Máš "povolené" ísť sama k lekárovi, na nákup, na úrad, von zo psom, na prechádzku, na záhradu, zabehať si, na bicykel, navštíviť babku?
Počkaj tebe chlap dáva vreckové hoci chodíš do práce?
A to ti doteraz nevadilo, ze máš doma úplného ziarliveho Krétena? Ja dúfam ze to nie je manžel a podla možnosti nemáte deti
@lenka567899 samozrejme, že existujú a je ich hrozne veľa...ja ako momentálne slobodná som zatiaľ stretla len samých manipulátorov, ktorí chceli mať kontrolu nad úplne každým mojim krokom...akonáhle som to zistila, poslala som ich tam, odkiaľ prišli...ja som bola naučená robiť si to, čo uznám za vhodné bez kontroly partnera, bez zbytočných spovedí, vyzvedania, bez zbytočných telefonátov kde som, čo robím...tak to radšej budem sama ako byť s človekom, ktorí ma kontroluje alebo ktorému musím oznamovať každý môj krok...byť s niekym 24/7 je až nezdravé...
Fuu, takého chlapa by asi porazilo, ja som si v utorok napísala.pol.dna dovolenku, muž mal ísť mimo SR, taká by som organizačné vybrala.drobca zo škôlky. A šupla som si tam kadernicku, mala akurát fajne voľný termín. Mužovi som to povedala až večer, keď som sa vrátila (nakoniec.pre.drobca išiel on a ja som mala voľné poobedie😃). Ale teda my si len kvôli organizácií hovoríme kde cca budeme, nesledujem navzájom svoj čas, skôr len zabezpečenie drobca, nákupov a pod. A teda, ak by mal pokus niečo mi eliminovať, hneď by som dala najavo, kde sú hranice. Takéto správanie je neprípustné. Každý človek má právo na súkromie, svoj osobný život a voľno, koníčky alebo kľudne aj relax, ako uzná za vhodné. Partner má byť parťák, nie guľa na nohe.
@maranco On chce ísť všade so mnou. Je to choré.
Tak som sa iba uistila, že chybná nie som ja, ale ako som si správne myslela, on. Ja aj keď idem na poštu, chce ísť so mnou, keď idem ráno behať, tak ma odhovára. Cítim sa strašne zle.
naco zotrvavas v takomto chorom vztahu? toto nie je laska, ale patologicka zavislost z jeho strany
Ja som už vydatá 43 rokov, ale toto by som od muža nezniesla, aby sa ťahal so mnou všade. Ja najradšej chodím všade sama-na nákupy, do mesta, so psom a pritom veľmi dobre vychádzame.
Robíš dobre,že sa nad tým zamýšľaš. Nemáte deti. O to ľahšie. Lepšie to nebude a bude ťa dusiť závislosťou na tebe. Dobré to nebude. Len horšie. A keď sa s ním rozides, budú nasledovať hysterické scény .
Sa priprav na to, že keď sa s ním budeš chcieť rozísť, začne emocionálny teror, level milión. Nabetón sa bude chcieť zabiť a podobné chujačiny. Len aby si vedela.
Tak ja chodim na nechty raz mesacne, na obocie raz za 2 mesiace, na pedikuru 2x rocne, kadernik raz za 3 mesiace a nikdy mi nevycital nic v zmysle ze je to nas spolocny cas 😄😄😄 ved tam nechodim kazdy den.
Pocuj, ved ho vezmi na obocko so sebou. A mate po probleme. On sa tam bude citit blbo, nie ty.
Autorka, veru nie si chybna, na to vem jed. Je super, ze si beries ostatne komentare k srdcu a premyslas o svojej situacii. Prosim, ak by si si nahodou nic nechcela odniest z tejto diskusie, tak vezmi si k srdcu aspon vetu, ze ty chybna nebudes, nech sa deje cokolvek. Moze ta o tom donekonecna presviedcat a vsugerovavat ti to (a obet takemu cloveku napokon aj uveri - nedostan sa do tohto levelu, lebo to budes mat tazsie sa z toho vyhrabat). Takito ludia zacnu presviedcat svoju polovicku o tom, aka je neschopna, skareda, zle vari atd. (To su len priklady ofc.) - vsimaj si taketo spravanie, lebo nie je OK. Neobvinuj nikdy seba, ze ty si ta vadna, a nevycitaj si, ze keby si napr. nakrajala zemiaky na kolieska namiesto kociek, bol by k tebe milsi. Alebo keby si zoradila uteraky nie podla farby, ale velkosti, nevrieskal by. To su len fakt take priklady z brucha, ale snad chapes, co tym chcem povedat. Prosim, nikdy nikdy nikdy neuver tomu, ze ty si ta vinna, chybna a zla. Nech ta o tom ktokolvek ktovieako presviedca.
Vies, tyranie nemusi byt len fyzicke, ale aj emocne, financne,...
Davaj si na seba fakt pozor a nevahaj sem este napisat, poradit, pohlad nezainteresovaneho cloveka s triezvym rozumom ti mozno pomoze. 🍀🍀🍀
Na youtube su kratke filmove videa (20 min) ku gaslighting - priklady, pribehy, ako to v reale moze "nenapadne" vyzerat, pozri si par, mozno ti pozapadaju nejake veci dokopy. 🙂
Skus vpisat gaslighting short film/video a pod. 🍀
Je dobre, ze chce aby ste travili co najviac casu spolu.
@heidi4 k mojmu komentaru vyssie pripajam priklad:
https://www.youtube.com/watch?v=SVCqTcb4qkMtej zeny mi je fakt luto, kolkym takym sa toto musi realne diat :-/
@mandzula Aj ja chcem ísť na balayage , tak tiež má problém že prečo zrazu, keď som u kaderníčky nikdy nebola. No tak som mu povedala, že práve preto, najvyšší čas.
Ale za peknou sa rád obzrie určite ale jeho aby chodila ako gorila
Nedaj sa. 🙂 Chodievaj tam a tam a rob to, po com len tvoje srdce pisti, nech ho aj rozdrapi. Skusil by ma niekto raz takto obmedzovat, by zabudol, ako sa vola.
Mozno by som si z neho skusila tak vnutorne "urobit prdel" - resp. otestovat ho (nachytat ho? Neviem to spravne pomenovat), ze dobre, nas cas vyhradeny pre nas budem teda vysostne travit s nim. Tak ten zvysny cas, ktory nie je vyhradeny ako vas spolocny cas - je taky vobec?? - tak ten by som venovala svojim aktivitam. A ak taky neexistuje vo vasom vztahu, ze chodis len do prace (povinnosti) a domov (tvoj muz) a neostane ti ziadny volny vas na seba, obocko, kadernicku, kamosky, fitko, kino, nakupy, hocico ine (dopln si), tak potom je to velmi smutne. A ste na zlej ceste a skor ci neskor skoncis znicena a nestastna. Skus sa tomu vyhnut a odist z kratsej cesty, kym este fakt nemate tie deti, potom to budes mat uz tazsie...
Teda ze ako by zareagoval, keby si sa mimo "vasho" casu venovala svojim veciam, ci by bol s tym OK, som velmi zvedava, ale nieco mi hovori, ze stale by mal pindy... 👎
Urobit prdel som myslela tak, ze keby mal i tak pindy, tak by som pokojne reagovala "ved predsa toto nie je nas spolocny cas vyhradeny nam, tak mozem chodit tam a tam, no nie?" By som mu splechla do tvare jeho formulku hned.
mozem si ist kde chcem, kedy chcem a s kym chcem. Nikdy mi nic nezakazoval a nevycital. Len raz by skusil.. Nebola by som s takym manipulatorom.
My s manzelom radi spolu travime cas, vela sme spolu, aj na nakupy ho rada beriem, aj behat sme chvilu spolu chodili ALE muz, ktory nema vlastne zaujmy je riadne antisexy. Je predsa prirodzene ze kazdy si riesi aj svoje veci. A keby som napr ja potrebovala ist po balik tak by sa skor ponukol ze mi pon skoci a ja mozem oddychovat hehe

Autorka, dievča zlaté utekaj, takto chceš žiť ďalej? Je to psychický teror, on vie, že Ti robi zle, potom bude týždeň normálny, Ty sa ukludníš a potom on zase začne, ale viac pritvrdi. Choď preč od neho, uvidíš to divadlo čo bude vystrajat. Budeš nešťastná.