Vyčíta vám manžel/partner kozmetiku?
Chodím len na obočko raz za mesiac a aj to mu vadí. Keď som sa ho spýtala, že kde je problém, tak mi povedal, že to je náš čas, máme byť spolu a takto rozbijem celý deň. Nepáči sa mi, že vlastne nič nemôžem aby som náhodou nebola od neho chvíľu preč. Ako to máte s vašimi polovičkami?
Urcite mi to nevycita este mi to pekne cvakne. Nechty obocko a este sa z toho potom vytesujeme spolu ake pekne nechty mam.
@elizabet173 necitala som vsetky, az teraz som si precitala a ani som nemohla citat lebo ostatne veci pisali az po mne, autorka pisala ze islo o obocie nevedela som ze to tak prehana vo vsetkom a ze este chce ist aj s nou na postu, tak ano to uz je prehnane, ale ak by islo iba o par drobnosti tak by mi to nevadilo, ale ano toto uz je prehnane, to je to ze skoro nikdy tu nikto nenapise vsetko, co chapem ze sa ani neda.
Autorka, ty si tu už raz písala, že sa dusís v manželstve. Že si 2x do týždňa vyrazis s kamoskami a mužovi to vadí. Alebo sa mýlim?
Moj bol zo zaciatku takyto… ze mi nedal dychat… len spolu vsetko… ja ho lubim, ale zväzovalo ma to strasne. Dobre slovo nepomahalo, mala som toho uz dost. Ked raz zas robil cirkus ze si nevazim nas spolocny cas a podobne chobotiny, tak som mu to vytmavila pekne od podlahy tak, ako to citim. A potom uz vzdy tak…Dolezite je neustupovat, stat si za svojim. Moj argument bol najma, ze ja vobec neriesim, ked on niekam ide, a co robi a ako dlho, proste je rozumny chlap, verim mu a davam mu slobodu. A taku istu slobodu chcem od neho na oplatku ja. Zo zaciatku to bol boj, ale pochopil a teraz je uz v pohodicke.
a ked ides na gyndu vtedy co hovori? 😃
Ja chodím raz mesačne kadernícke na 2h.
Raz mesačne na pedikúru,tam som 3h.
Ešte keď si nájdem čas chcem začať chodiť kozmetičke.
Sem tam raz za čas idem s kamoškami alebo bývalými kolegami von.
A nie vadiť mu to nemôže. Mam tiež pravo na svoj čas. Avšak musím dodať,že my sme spolu stále,keďže spolu aj robíme.
Problem nebude ta kozmetika…
Sadni si s ním a normálne mu vysvetli, že ťa tým duši. Co ti vadí a prečo,ze ho ľúbiš, ale potrebuješ byt niekedy len tak sama pre psychohygienu. Bud bude mať pochopenie, alebo sa urazí a nezmení svoj pohľad na vec. V takom príde by som skúsila poradňu? Hm, asi áno
Pripomína mi to film "Kurz manželské touhy"
Prosím ťa, žiadne deti. Aj keby si mala klamať a užívať antikoncepciu… pokiaľ sa muž nezmení, dávaj si pozor! Ale súhlasim s babami, on lepší nebude.
@1gramofon
Ty si niekedy počula o manipulátoroch? To nie je normálny chlap, to je psychopat. On vie, že ju dusí, z toho žije. Keď ide taký chlap do poradne, tak presvedčí psychologičku, že žena je šibnutá. Skús si o takých ľudoch/vzťahoch niečo zistiť. To nie je normálny vzťah, tu nefungujú normálne rady.
Prevracia ti pohlad na realitu, uz spominany "gaslighting"...
Ides vyzdvihnut balik, na obocko, nakupy, postu...a citis sa zle, ci uz ide s tebou, alebo nie, pretoze v tebe vzbudzuje vycitky a este sa pytas, ci tvoje zmyslanie je v poriadku, ci si ok?
Tvoj partner uz sposobil to, ze pochybujes o sebe a svojej normalnosti.
Keby mal mňa za ženu tak by ma asi zabil 🙂 chodím kde chcem a kedy chcem, na výlety, kozmeticke, kadernícke, nepýtam si dovolenie, len mu to oznámim... aj na diskotéku s kamoškami občas si zatancovať ;)
Máš veľký problém a bude sa stupňovať, toto je len začiatok, ak sa dá vycuvaj zo vzťahu, radíme ti dobre..
@elizabet173 napísala som… lepší nebude. V tom je povedané všetko.
A áno, ona ne už zmanipulovaná, lebo každá by odišla, ona pôjde na obišlo po 12tke.
@yoxinka máš pravdu, po prečítaní jej komentárov si tiež nemyslím, že je v poriadku. Naštudovať si to nepotrebujem z hľadiska dôkazov, že či je naozaj manipulátor, skôr ako ísť na takú osobu, pretože v kancli mam manipulátorku a uvedomujem si to. S takou osobou by som ja vo vzťahu nebola a myslím, že ak niekto zostane v takom vzťahu, tak bud kvôli deťom, peniazom, niekto kto so sebou nechá manipulovať, alebo niekto ako ona,alebo tento chlap. Normálna žena ci chlap zdrhne
Je to tak, ze on potrebuje potvrdit si svoju inentitu tym, ze teba manipuluje, aby si mu svojou oddanostou dokazovala ako vela on znamena...
Aj moj to robil..
Pokial som na nom visela ako nesvojpravna, dovted bolo vsetko "ok"
Ty nerobis nic zle... To je chore v jeho hlave. A s laskou to nic nema. Laska ma nadnasat..
Nie potapat.
Wow 😀
Akože zlatá klietka pre teba hej ?
Stavím sa ,že on moze všetko a ty nič ...
Do mňa muž akurát tak podrypne žiarlivo ,že sa namalujem 🤣 že keď je doma tak nič ,pracuje v zahraničí ale to aj ja doňho 😀
takže ..po prvé ...buď si to vydiskutovať alebo utekať ,bude to čoraz horšie ..vlastná skúsenosť s bývalým ...
On mohol všetko ,ja nič ..ani na prechádzku s dieťaťom... 👍
Ja by som povedala,ze potrebujem byt sama. Nie nechcem ísť s tebou,potrebujem mat niečo,čo je iba moje.moj čas,moja vychádzka. Takto nalepení na sebe sú viac menej teenageri.V manzelstve to už vidím skôr na nejaký psychol.problem. ine je,ak nemáte spolu čas.potom to už berie,že radšej ísť na obočie ako byť so mnou? My ako mame deti,resp.ked sme mali iba jedno,muž zaviedol,ze chce raz do týždňa spoločne rande,tak som na neho kukala,či to myslí vážne . teraz mame dve deti a ja som rada,keď idem niekde sama. Potrebuje každý mat aj priestor a čas na seba a keď potrebuje visieť na tebe,je to závislosť na tebe a to by mi už blikala kontrolka,že pozor,treba čosi robiť.drzim palce.
Prehnaný žiarlivec, despota, psychický tyran. Čím skôr opustiť. Ak s ním ostaneš, budeš trpieť do konca života. Nikdy sa nezmení. Poznám niečo podobné z rodiny...
Ahoj, no, nespráva sa zdravo. Už ste sa o tom porozprávali? Že ťa v podstate dusí? Že potrebuješ aj voľnosť? My sme to na začiatku vzťahu tiež tak mali, jednoducho svokrovci sú ako siamské dvojčatá a dosť to prežívajú, keď jeden bez druhého ide niekam. Každopádne, mne to tak nevyhovovalo (máme to v našej rodine nastavené zas ináč, možno extrém do druhej strany). Po každej hádke na túto tému som si s ním sadla a povedala, že ma to ničí... Porovnala som mu, ako to majú kamošky doma, napríklad jedna 2x do týždňa fitko, 1x do týždňa na drink do susedkou... Ako som terčom mierneho posmechu, že si musím doma pýtať priepustku a ešte mám z toho nervy, čakám kedy bude mať čo najlepšiu náladu, aby som mu to vôbec oznámila... Každopádne, povedala som mu, že môžem byť doma nonstop, určite to nejak zvládnem. Ale nech sa nečuduje, že má doma nervnú a podráždenú ženskú, ktorá ho má plné zuby a časom sa dopracuje na psychiatriu 🤷. Alebo - nechá ma trochu dýchať a domov sa mu vráti spokojná, uvoľnená, "vykecaná", vysmiata ženská, ktorá zas načerpá INÝ druh energie na bežné dni. Stále sme v tomto nie kompatibilní, ale našli sme kompromis. Našťastie. Ak to ten tvoj nepochopí a naďalej si bude dupkať nôžkou, že len to je pravá láska, keď sa tí dvaja od seba nepohnú, naozaj by som v tomto vzťahu nezotrvávala. Ako sama vidíš, máš už teraz z toho úzkosť, len mu oznámiť, že chceš niekam ísť (aj ja som to tak mala a veru som mu to šplechla v rámci prvých hádok medzi oči, že či si myslí, že je to ok, aby som ja mala úzkosť z toho, že chcem ísť na chvíľku sama niekam). Buď asertívna, buď to pochopí, alebo aspoň nebudeš tú agóniu naďalej predlžovať...a ničiť si vlastné psychické zdravie. PS: u nás bola trochu iná situácia, lebo už sme mali 3 deti, takže rozvádzať som sa kvôli tomu určite nechcela, nakoľko v iných ohľadoch je to dobrý manžel, milenec aj otec. Čiže preto tá formulácie, že "môžem byť doma nonstop, určite to nejak zvládnem".