icon

Vyčítajú vám muži minulosť?

7. feb 2021

Viem že len ťažko by som tu našla podobný extrem ako som ja, no rada si vypočujem vaše názory, aj tie zlé, len ma prosím neuražajte ešte aj vy..
Mám priateľa zoznámili sme sa cez soc. siete, sme spolu 3 roky, mame už aj dieťa, pred tým sme boli kamaráti.
Mala som jedno obdobie v zivote kedy som si bezhlavo užívala život (nepoznala som ho ešte) chodila som na diskotéky , keď nie na diskotéky tak na žurky na domoch bytoch, cestovala som a v tomto obdobi mi veľmi vyhovoval sex na jednu noc. Neriešila som a nepozerala som do budúcnosti že by to mohol byť taký problém. Viem že je tu prevaha žien ktoré mali tak 1-2 chlapov. Ja som ich mala teda niekoľko násobne viac. Keď som sa zoznámila s mojim terajším priateľom , a naše kamarátstvo sa zintenzívnilo všetko som mu povedala ale nie so zámerom “musíš toto omne vedieť “ pretože ja som to nepovažovala za niečo katastrofálne , bavili sme sa o zážitkoch kto čo kde zažil ským tak som mu to povedala a on sa aj napriek tomu domňa zaľúbil a začal somňou vzťah.
No po 3 rokoch vzťahu a spoločného života, po tom ako mi urobil dieťa sa rozhodol, že mi to všetko začne vyčítať a hádže mi do tvare všetko to , čo som mu kedysi ako kamarátovi povedala. Som ztoho už unavená. Stále mi to vyčíta, robí scény že on somnou nebude spať lebo sa cíti ako debil, že určite som mala lepších zavrie sa do izby 2 dni somnou nekomunikuje, takéto scény robí tak raz za 3 mesiace väčšinou je to keď sa mu niečo sníva tak keď rozlepi oči hneď namňa vyletí. Dnes odomňa chcel aby som prisahala na malého, že som nikdy nemala nič s černochom lebo jemu sa to snívalo a podobne. Cítim sa veľmi zle nemá najmenší dôvod ani žiarliť ani nič, som dobrá frajerka starám sa oňho starám sa o nášho syna som celé dni doma nemám ani len sociálne siete jedine koníka, kamarátky tiež moc nemám.. po pár hodinách mi to vysvetli vždy že on sa s tým nevie zmieriť a zobere si to až do hrobu že žena ktorú miluje nemala 1 chlapa. Podľa mna takýto vzťah nemá ani budúcnosť... či ? ...psychológa / poradňu odmieta 👍🏼

stanulienkat
7. feb 2021

@0silvia0 suhlasim,ze dozrievame. Avsak od detstva nas(teda niektorych) ucia co je spravne a co nie. A teda kazdy robi chyby. Aj ja. Ale vzdy som vedela rozlisit co sa da a co je uz za ciaru. A preco mas pocit,ze sa rozculujem? Zato,ze pisem svoj nazor? Skor mi je smutno z ostatnych nazorov, ze to pokladaju to za normal. Zena ma byt zenou.

terezka1947
7. feb 2021

Mozno je toto tu cele uplne o inom.
Tu nejde ani tak o to kolko mal,ci nemal sexualnych partnerov.
To uz ma kazdy svoju predstavu o vztahoch,sebe,atd,atd.
Ale musime potom chapat,ze to raz partnerovi vadit moze,ze moze prist moment,kedy pride chvila,ze strerne niekoho,komu to vadit bude.
A mozno s tym ten partner bude bojovat,bude zalubeny,bude to chcciet prekonat,ale nedokaze to.
A je na vine teraz,v tomto pripade muz?
Je to fer?
Neviem. Mozno je to nefer k tej zene,ze jej to nepovedal na zaciatku. Ale nie je fer ani od tej zeny cakat,ze,sa nic nestalo.
Bohuzial..v zivote hrube ciary existuju,ale spomienky,nasledky nasich rozhodnuti nas ovolyvnuju. Neda sa minulost zmazat...teda,pokial chceme riesit partnersky vztah. Inak hruba ciara fungovat moze.
Ako co my tu vyriesime?

autor
7. feb 2021

@stanulienkat no vidiš , mňa to nikto neučil , vyrastala som bez otca a mama namňa čas nemala takze som sa to naučila na vlastných chybách . A len tak medzi nami.. nemáš právo mi nadávať do kuriev svoj názor si môžeš vyjadrit aj v rámci slušnosti “žena ma byť ženou” 😉

nistika
7. feb 2021

@stanulienkat mna napriklad nasi ucili spravaj sa k ludom s uctou a slusne. tiez ma ucili, ze zena alebo slusny clovek hodny zakopnutia by sa nemal vyjadrovat vulgarne. vlastne myslim, ze to je to co by na mne moje deti nerozdychali - hambu za vulgarnu mater. to len k tym hodnotam a tomu v co kto veri. ale rozumiem ze ty mas hodnoty ine.

jana_eyre_2
7. feb 2021

@nistika 👍

0silvia0
7. feb 2021

@stanulienkat ano, to je pravda. Ja som vyrastala v úplne total puritánskej rodine, kde babky vstupovali do manželstiev ako panny a moja babka dokonca vyfackala svoju 30-ročnú dcéru, keď prišla ako tehotná a nevydatá. Ja osobne som mala toto vysporiadané, ale nie každý vyrastal v takomto prostredí a nikto nemôže za to, kto ho vychováva. A keď napríklad autorka píše, že ju nikto neučil morálnym hodnotám a rodičia na ňu nemali čas, tak za to môže autorka alebo jej matka? A mám pocit že sa rozčuľuješ podľa tvojho vyjadrovania, ak sa mýlim a si pokojnučká tak sorry.

jana_eyre_2
7. feb 2021

@terezka1947 hej, hej čo.my tu vyriešime, len si troška ponadavame, to sa môže to nie je hanba 😒

terezka1947
7. feb 2021

Bohuzial....moja chyba,ze sa zapajam.do.diskusii na MK.
Tu sa razi linia....odpovedz slusne a neutralne.
Ja by som.este slusne vedela,ale neutralne.neviem.

jana_eyre_2
7. feb 2021

@terezka1947 a to je nebodaj nejaká príliš vysoká požiadavka aby sa ľudia správali k ostatným slušne? Ako veľa krát sa mi stalo že som s tebou nesúhlasila, ale brala som ťa ako slušnú diskuterku s ktorou som písala rada aj keď sme mali opačne názory.. ale týmto si to zaklincovala.. pekný vecer..

stanulienkat
7. feb 2021

Autorka Sorry, ak sa ta to dotklo, ale neoslovila som priamo teba. Pisala som vseobecne.

sapetka
7. feb 2021

Na co si mu to vesala na nos?🤔

carodejkadorot
7. feb 2021

tak ja som mala rozhodne viac sexuálnych partnerov ako môj manžel - dokonca viacerých z nich pozná osobne ( som s nimi do dnes kamoška a vždy ich rada vidím ), je však natoľko dospelý, vyzretý a sebavedomý, že to zvláda s graciou, nikdy mi ani slovom nič nevyčítal a ja mu dávam jasne najavo, prečo je on posledný a ako jediný môj manžel a otec našich detí, takže mi vychádza, že chyba nebude na Tvojej strane 😃

jenny224
7. feb 2021

Autorkin partner o všetkom vedel, takže si bol plne vedomý, s kým vstupuje do vzťahu a má dieťa. Ak má takto vyvadzat kvôli minulosti, bude pre všetkých zúčastnených lepší rozchod.
A mimo tému: Morálku si tvoríme sami a postupujucou dobou, nie je nám vrodená. Tá súčasná je veeelmi ovplyvnená pár storočiami pred nami, t.j. žena má byť panna/málo partnerov, "čistá". Kto to vyznáva, jeho vec. Takých ľudí v praveku by to vôbec nezaujímalo. (čím nechcem povedať, že sa máme riadiť životom ako za praveku 🙂 Užívať si sexuálny život je na každom z nás a rozhodne preto nie je kurva. Hlavne, keď muž je vtedy alfasamec. Každý to má inak nastavené a presne pre to je takéto nadavanie si nevhodné - čo je veľa, čo je málo? 2 sú málo, 3 už veľa? 10 v pohode, 13 už nie? Zbytočné hádky...každý nech žije tak, aby bol so sebou spokojný a neublizoval iným

terezka1947
7. feb 2021

@jana_eyre_2 ja diskutujem slusne. Bohuzial...neviem byt neutralna.

jana_eyre_2
7. feb 2021

@terezka1947 súhlasila si s niekým kto nadával.. a píšeš, že "Tu sa razi linia....odpovedz slusne a neutralne." Tak som sa pýtala či to je nebodaj niečo nedosiahnuteľne tá slušná línia.. takže...

marlent
7. feb 2021

Moj o tom vie...no mysli si ze si z neho robi.srandu...nevycita

terezka1947
7. feb 2021

@jana_eyre_2 nie....slusne nie je tazke. Ja sa,snazim.
Ale neutralne neviem.
Vsimla som.si nadavku v jednom.prispevku....no napriek tomu som mu dala lajk z principu.
Neznamena,ze som.suhlasila s vulgarizmom.
A zase,preco by sme sa my dve mali hadat ?

jana_eyre_2
7. feb 2021

@terezka1947 ja sa nehadam, ale nepopieram že to čo tu čítam ma sklamalo..

terezka1947
7. feb 2021

@jana_eyre_2 nebudem.sa vyvinovat....lebo.s podstatou suhlasim.
Vies,pismenka znesu vela. A ja mnohym temam a autorkam yz neverim.
Opisu sa vzdy ako obet.
Vzdy je na vine muz,pripadne vychova.
Nikdy nie autorky pribehov.
Bohuzial....som uz taka,co citim,to napisem a na to.dam lajk...asi to nie je vzdy spravne,mozno ani spravne nazory nemam...neviem.
Pekny vecer....
Tu sa zvykne v posl.dobe prist pekny vecer ironicky,na teatralne ukoncenie komunikacie.
Ale ja ti ho.prajem naozaj.
A zase raz niekde,v nejakej teme😊

doda26
7. feb 2021

nechodis nahodou s mojim byvalym? 😅 ale nie, teraz vazne...ja som si toto presne zazila a poviem ti bol to teror...tiez som si kedysi uzivala a moj byvali mi to strasne vycital, musela som furt prisahat na kdeco ze som nerobila hento a tamto...je to strasne tazke na psychiku, uplne ta chapem...chcela by som ti povedat, ze sa to da urovnat, ale prepac neviem si to predstavit...jedine keby ozaj pristupi na tu psychologicku pomoc, resp. manzelsku poradnu..inak si on nikdy neuvedomi, ze to co si robila predtym ako ste sa spoznali uz nemozes zmenit..a bud ta miluje taku aka si alebo bohuzial...len je mi luto, ze je v tom aj dietatko a to je potom tazsie spravit radikalne rozhodnutie ako rozchod...a este jedno ty chcem povedat...nikdy sa nevzdavaj kamaratok a rodiny kvoli nemu..ja som sa k kvoli byvalemu vzdala a mozem len dakovat bohu, ze po rozchode na mna nezanevreli a odpustili mi moje spravanie a vratili sa ku mne...drz a vela sil ti prajem

mondolina
7. feb 2021

@stanulienkat
Mňa by zaujímal limit mužov v posteli ženy...od akého počtu sa už ráta ako radodajná kur*va. Ďakujem.

autor
7. feb 2021

@doda26 ďakujem si zlata ❤️

kristina2015
7. feb 2021

@stanulienkat Ty čo tu splietas cirkev však do kostola chodia hriešnici v nebi sú svätý máš to akési pomylene moja

autor
7. feb 2021

@carodejkadorot keď som sa o tomto radila s jedinou kamarátkou čo mám , už vydatou nechápala čo jej hovorím u nich je táto téma tabu proste ani nemajú dôvod o niečom takom sa vôbec rozprávať a načínať tuto tému. A napríklad neviem si predstaviť že by manžel mojej mamky niekedy začal hučať do nej že skym spala pred XY rokmi. Vážne po všetkých komentároch a po tom ako mame cely deň tichu domácnosť som si veľa uvedomila, bohvie ako to skončí , no skončí to určite 👍🏼

kristina2015
7. feb 2021

Zapamätaj si že určité veci si človek musí vziať do hrobu odomna mohli vyzvedat ako chceli a tam to aj skoncilo . A to viem iné veci od nich lebo chlapi sa radi pochvália už ozaj také že som musela stopnúť a nezaujímalo to. 🤦 To nech si rozprávajú medzi sebou v krčme 🤦

autor
7. feb 2021

@kristina2015 nemohla som to zatajiť,keby sa to náhodou dozvedel od niekoho iného bolo by to oveľa horšie. Ľudia sú svine nikdy nevieš kto nateba čo porozpráva

kristina2015
7. feb 2021

Zapieraj zapieraj zapieraj ľudia toho povedia a koľkokrát aj to čo nie je pravda . Každého do teba nič. Nemala si nič hovoriť a nikdy ani nehovor

0silvia0
7. feb 2021

Inak ani my s muzom sme sa nespovedali z toho kto mal kolko partnerov. U nas nie ze je to tabu, ale nikdy sme nemali potrebu toto riesit. Akoze naco by mi to bolo a este k tomu nejake detaily? Viem ze moj muz nebol ziadny alfasamec a co bolo to bolo a on tiez sa ma nikdy nepytal. Pre mna tato tema nie je dolezita.

autor
7. feb 2021

@kristina2015 ja by som ani nepovedala ale keď začne s týmto že prisahaj na malého tak ja nebudem prisahať za jeho sprostu hlavu na moje dieťa. Úplne ma chcel dostať do “slepej uličky týmto.. a teraz už stále pôjde namna takto. A kebyže naňho vyletim či je normálny že čo skúša tak to uzavrie tak,že neprisaham tak ma pravdu on..

vroni
7. feb 2021

Ako svätica do histórie zaručene nevojdem. Môj muž o mojej minulosti vie, ja o jeho tiež. Ak by sa opovazil na tuto tému na mňa vôbec škaredo pozrieť, zažil by si riadnu hrmavicu. Co bolo, bolo, nič neľutujem a za nič sa nehanbím. A áno, urobila by som to znovu, s každým jedným. Lenže tiež nemám doma zakomplexovaneho trtka. A tie ťažké výčitky, ktoré ti teraz akože hádže na hlavu mi skôr pripadajú, že sám má maslo na hlave a chce sa ospravedlniť sám pred sebou. Takže jedine, co by som mu odprisahala aj na vlastné dieťa by bol fakt, že ak ešte raz začne túto tému, môže si baliť kufre, ja jeho debilne dristy počúvať nebudem.