Vyčítajú vám muži minulosť?
Viem že len ťažko by som tu našla podobný extrem ako som ja, no rada si vypočujem vaše názory, aj tie zlé, len ma prosím neuražajte ešte aj vy..
Mám priateľa zoznámili sme sa cez soc. siete, sme spolu 3 roky, mame už aj dieťa, pred tým sme boli kamaráti.
Mala som jedno obdobie v zivote kedy som si bezhlavo užívala život (nepoznala som ho ešte) chodila som na diskotéky , keď nie na diskotéky tak na žurky na domoch bytoch, cestovala som a v tomto obdobi mi veľmi vyhovoval sex na jednu noc. Neriešila som a nepozerala som do budúcnosti že by to mohol byť taký problém. Viem že je tu prevaha žien ktoré mali tak 1-2 chlapov. Ja som ich mala teda niekoľko násobne viac. Keď som sa zoznámila s mojim terajším priateľom , a naše kamarátstvo sa zintenzívnilo všetko som mu povedala ale nie so zámerom “musíš toto omne vedieť “ pretože ja som to nepovažovala za niečo katastrofálne , bavili sme sa o zážitkoch kto čo kde zažil ským tak som mu to povedala a on sa aj napriek tomu domňa zaľúbil a začal somňou vzťah.
No po 3 rokoch vzťahu a spoločného života, po tom ako mi urobil dieťa sa rozhodol, že mi to všetko začne vyčítať a hádže mi do tvare všetko to , čo som mu kedysi ako kamarátovi povedala. Som ztoho už unavená. Stále mi to vyčíta, robí scény že on somnou nebude spať lebo sa cíti ako debil, že určite som mala lepších zavrie sa do izby 2 dni somnou nekomunikuje, takéto scény robí tak raz za 3 mesiace väčšinou je to keď sa mu niečo sníva tak keď rozlepi oči hneď namňa vyletí. Dnes odomňa chcel aby som prisahala na malého, že som nikdy nemala nič s černochom lebo jemu sa to snívalo a podobne. Cítim sa veľmi zle nemá najmenší dôvod ani žiarliť ani nič, som dobrá frajerka starám sa oňho starám sa o nášho syna som celé dni doma nemám ani len sociálne siete jedine koníka, kamarátky tiež moc nemám.. po pár hodinách mi to vysvetli vždy že on sa s tým nevie zmieriť a zobere si to až do hrobu že žena ktorú miluje nemala 1 chlapa. Podľa mna takýto vzťah nemá ani budúcnosť... či ? ...psychológa / poradňu odmieta 👍🏼
@nistika presne o to ide... Ona s nim chce silou mocou ostať, ale tam proste budúcnosť to nemá. Ani keby 24 hodín denne mlela, aký je super. Ešte ju obviní, že ho porovnáva... Umelo ho vychvalovat, len aby chudáčik sa zvýšil v sebavedomí? A on ju bude deptat, aby prisahala, že nemala nič s černochom, lebo jemu sa snívalo? No toto je na psychiatra. Tu by som veru budúcnosť s takým človekom nevidela, lebo to je knižný ziarlivec..Môj chlap ma za sebou nie takú minulost, veru aj tie bordely tam boli, ale to mi je fuk. A ani on nerieši mojich ex. Proste toto je chorý človek..
Aj žiarlivosť je choroba..
Ahoj, máš to ťažké, lebo minulosť nezmenis, ani to že si mu to povedala už nezmenis. Mňa by len zaujímalo koľko partneriek mal on, keď sa nedokáže zmieriť s tým, že ty si ich mala viac ako 10. A hlavne keď ti to začal vyčítať po 3 rokoch spoločného života a po tom ako ti urobil dieťa. By som sa ho na tvojom mieste opýtala, či mu to nevadilo predtým ako ti dieťa spravil, že si mala viac partnerov. A že sa s tým nikdy nezmieri? Jediná odpoveď na to je tá, že partnerov na jednu noc si mala preto, že si ich nevážila a vzťah a ani dieťa si im porodiť nechcela. Spoločný život a spoločne dieťa si chcela s ním. Je výnimočný v tomto smere a na svojich partnerov na jednu noc si ty už dávno zabudla a myslíš len na neho. Tak prečo on tých partnerov ťahá do vášho spoločného života? ( Toto by mu trošku mohlo zvýšiť sebavedomie)
@jaskolka lenze to si ty. ty si ina osobnost. to co ty v ziadnom pripade netolerujes, inemu moze prist ako vyhoda. kazdy sme za seba. a ty ani nepoznas celu pravdu nech je este horsia pre mna za mna...ale nemozes vediet co ma zmysel alebo co nema co je opravitelne kolko energie je autorka tomu ochotna venovat a co je v pase. proste nevies. neviem to ani ja ale nepisem ze urcite to pomoze alebo nepomoze. urcite by pomohol psycholog minimalne aby videli na com su a co ich to bude este stat a potom sa triezvo rozhodnut ci to stoji za zachranu. alebo aj hned sa rozist ak sa autorka na to neciti ale z vlasneho rozhodnutia, nie z tvojho ani z mojho.
a preto netreba nikomu vesat na nos tvoje sukromie a minulost...nie je na tom nic zle ze si si uzivala bolo to tvoje rozhodnutie a tvoj zivot...pokial ho nepodvadzas a davas mu najavo ze ti na nom zalezi tak neviem co si dokazuje takto scenky by ma fakt nebavilo pocuvat...
Tazko povedat...ci je to iba o.muzoch.
Myslim,ze aj.zena by sa s takou minulostou tazko zmierovala.
Teraz mi nejde o ziadne moralizovanie....ale myslim,ze musime viest taky zivot,aby sme si dokazali vediet pozriet v klude do oci...aj raz manzelovi.
Lebo potom.mozme cakat prave nieco take...
Ale poznam ludi,kt.maju za sebou kopu vztahov,aj manzelstiev a je to ok. Dolezite je,aby im.dvom.to vyhovovalo....ked su na tom vztahovo podobne,myslim,ze by to fungovat mohlo.
pozbieraj este posledne kusky zdraveho rozumu a rozhodni sa co dalej. Ty si vazne neuvedomujes absurditu jeho spravania? Jemu sa nieco sniva a berie to ako skutocnost? Pochybujem, ze sa zmeni. Je na tebe, co budes akceptovat a co nie.
Ale ty tiež nie si jeho prvá určite, tak co rieši? 🙃
A nerobí tie výbuchy naschval? Myslím tak, ze jednoducho už ma tlaky z okolia a všetko na neho dolieha, tak sa vyzúri na tebe? Lebo tie rozprávky o tom, čo sa mu prisnije a neprisnije každé 3 mesiace, tomu neverím, aby sa mu každé 3 mesiace iba o tvojich ex snívalo. Podľa mna bude mať niečo s nervami, robiť take scény a do toho ešte aj nevinne dieťa zaťahovať. On je taka dramaqueen.
@stanulienkat 🙈 to si seriozne napisala? no aspn ze niesi krestan
Ja by som mu povedala,
Pozri. Nebol si môj prvý, ale to, či budeš moj posledny záleží len od teba.
Pre porovnanie.
Chce ženu, ktorá síce postriedala mužov, ale on je ten, s ktorym chce byť a možno s ním bude celý život, alebo by chcel ženu, pannu, ktorá by síce bola jeho prvá, ale on by určite nebol jej posledný..
To že by mal nejakú ženu ako prvý, vôbec neznamená, že to bude dokonalá žena pre neho..
Proste minulosť nezmenis a príde mi to veľmi nefér, že ti to vyčíta a zvlášť, keď máte dieťa. Keď s tým mal problém, mal ťa opustiť predtým, nez ste spravili tak dôležitý krok. Teraz ste rodina.
Ak žiarli, tak to chápem, ale všetko by to malo byť v rámci slušnosti a zdravého rozumu.
Môj muž vie o mojej minulosti, ja viem o jeho minulosti.. tiež sme boli kamaráti a tak nemáme pred sebou takéto tajomstvá.. ale teda ani raz sa mi nestalo aby mi niečo vyčítal a už vôbec nie po sme, preboha veď nemá 15snad aby na teba útočil za to, čo sa mu sníva 😳 veď nech si prečíta cosi o snoch, veľa mu to prezradí - ale nie o tebe ale o ňom samom..
Ja mam pocit, ze predtym nez niekto ide do vztahu, mal by vystudovat aspon tri roky "vysokej skoly psychiatrickej". Nech spozna vsetkych psychopatov este predtym nez sa s nimi dozivotne zaviaze 🙉
@stanulienkat
Niet nič horšie na svete ako take veľké moralistky nad ktoré nie je. Nemala som veľa partnerov, ale nie som blbec aby som skončila s mojim prvým, len preto, ze bol môj prvý aj keď sa choval ako chumaj. A keby si mala takú sebaúctu ako píšeš, nepotrebovala by si prskať jedy na všetkých okolo seba 😉
Presne toto by mne blikalo v hlave pri kazdej jeho scene..ze dieta bude velke a on bude do teba takto pred nim vrtat a robit sceny🙏 To aky obraz by malo dieta o svojej mame, keby jej otec z nej robi “pobehlicu”...a kludne sa moze stat aj to, ze niekde natrafi na zenu, co mala 1 partnera pripadne ziadneho, (alebo mu to moze nejaka proste zatajit, kolko ich mala pred nim) a proste si radsej vyberie slečnu nepoškrvnenu..a ty s nim zabijes roky a bude ti este robit aj peklo doma..ked mozes mat klud a normalneho vyrovnaneho chlapa
Ja by som mu aj tak naspäť zavycitala to isté. Aj ked sa budes citit za to blbo, ale za skusku nič nedáš. Niekto si to práve vtedy uvedomí, že robí blbosť.😂 Alebo ti povie v čom je rozdiel a možno sa viac dozvies, co mu prekaza. 🤷🏻♀️
Mala som takeho priatela. Vycital mi, ze som mala pred nim viacerych sexualnych partnerov a robil to mna uplnu stetku, s prepacenim. Ziarlil, nemohla som pomaly so ziadnym inym muzom ani komunikovat, ziarlil este aj na kamaratky. Poviem to rovno, casom som to s nim ukoncila. Nebol to zdravy vztah. Vycitky, obvinovanie, urazanie... V ziadnom pripade tak nema vztah vyzerat.
@nistika nuž je to na nej, ale ako čítam, nie je za udržanie vzťahu za každú cenu, a uvedomuje si, že keby začal pred synom vystrajat, tak by bolo ešte horšie. Takí chlapi nevidia problém v sebe, a k psychológovi nepôjdu, lebo "ona je ta ku.. a, čo mala plno chlapov". A celkovo niekomu vyčítať minulosť je choré. Co tu čítam, veľa žien si môže za problémy aj samy, práve tou neskutočne toleranciou a, slepo láskou, ospravedlňovanim a chápaním až absurdneho správania chlapov. A preto potom plaču, smútia a sú nešťastne, lebo trpia a snažia sa zachrániť dačo, čo ani nemalo začať. A minulosť vyčítať je dosť absurdné.
@stanulienkat dnes zijeme v cudnej dobe...zeny maju pravo sa rozhodnut ci sa stanu matkami ci nepojdu na prerusenie tehotenstva, ale mnohi stale nedokazu akceptovat vyber jej partnera alebo poctu partnerov...nedokazu akceptovat ani len to (docoho ich vonkoncom nic - aktivity za spalnovymi dverami)
ak neprskas jedy co teda? autorka si pytala radu...ako jej pomohol alebo poradil tvoj prispevok? ak nijak aky mal ucel?
Tak s tymto on uz neprestane. Bude sa to zhorsovat. Ja som tu chybu ze som narovinu povedala ked sa pytal urobila len raz. Tiez som si myslela ze co bolo bolo, je to minulost, nijako som sa nechvalila, chlapov nevelebila, ale bol to zaciatok konca 🤷♀️
@marcelatje takze som asi naivná keď si myslím a dúfam že časom, rokmi, ho to prejde že ?😃😶
@stanulienkat suhlasim.
Mne babka vzdy vravela,spravaj sa vzdy tak,aby si sa vsetkym muzom mohla pozriet bez hanby rovno do oci. A raz aj detom.
A to sa da.
Ja by som to skúsila tak povediac milosrdnou lžou. Išla by som za psychológom alebo do poradne a požiadala by som partnera, aby ma sprevádzal a počkal v čakárni. Psychologovi povieš aký je problém a psychológ by ho mohol pozvať na rozhovor že by niečo potreboval vedieť aj z jeho strany, aby ,,tebe,, vedel pomôcť. Možno by zmenil názor a mozno by sa to mohlo otočiť celé proti tebe. Možno to psychológ odmietne, no neviem. Ale ja by som to skúsila. Predsa len dobrý psychológ by ho mal vedieť citlivo usmerniť.
@stanulienkat tak si tie hodnoty uzivaj bez vulgarizmov a urazok smerovanych k ostatnym...nabuduce treba precitat aj viac ako nadpis - vecsinou sa tam skryva klucova pointa prispevku.
@stanulienkat urážať hromadne ženy na základe množstva sex.partnerov o ktorých vieš veľké nič je dosť úbohé.. možno ja som v tvojich očiach radodajna kurva lebo som mala viac sex. partnerov (pozdravujem tie čo ti klikli na like, celkom ma sklamalo kto) ale aspoň nemám tendenciu takto hnusne súdiť ľudí.. niektoré ženy majú pocit že sú viac ako ostatné, to je fakt smutná realita..
nie mila autorka, sameho len tak ho to neprejde. ak to chces zachranit, treba konat. v dobrom aj zlom neznamena problemy spolocne ignorovat, ale spolocne ich riesit. takto sa to pri najlepsom len nezhorsi a ostane to rovnako zle, v opacnom pripade sa to moze este vygradovat. rozhodnutie je ale na tebe.
@stanulienkat ale veď ľudia počas života osobnostne dozrievajú. V mladosti človek inak rozmýšľa ako keď naberie nejaké životné skúsenosti. Mnohých možno aj mrzí minulosť, ale dá sa to nejako zmeniť? Tak isto má každý inak nastavenú morálku.
Ja nejdem ospravedlňovať striedanie partnerov a sexuálne experimentovnie, ja na toto ne som stavaná a vadilo by mi mať doma podobne založeného muža. Ale nie sme všetci rovnakí. A keď už spomínaš veriace, tie veriace sa mohli stať veriace až po čase, nie každý veriaci praktizuje vieru odmala. Niekto si niečo odžije, lepšie, horšie, zlé, zamyslí sa nad tým a viac to nerobí alebo to robí inak. Niekto si odžiť nemusí. Každopádne všetci si ponesieme svoje následky vlastných rozhodnutí v živote tak prečo sa rozčuľuješ za ostatných?

ok potom to mas jednoduchsie, ked chces tak to skus, ked to nevide aspon ta netrapi tlak...rozhodni sa ako ti najlepsie pasuje 🙂 ale ak by si to chcela zachranit alebo skusit tak jedine cestou budovania mu sebavedomia zmena perspektivy ale nie jak pisala osivia🙂 to situaciu len zhorsis...fakt nechcete skusit psychologicku?....