icon

Vyčítajú vám muži minulosť?

7. feb 2021

Viem že len ťažko by som tu našla podobný extrem ako som ja, no rada si vypočujem vaše názory, aj tie zlé, len ma prosím neuražajte ešte aj vy..
Mám priateľa zoznámili sme sa cez soc. siete, sme spolu 3 roky, mame už aj dieťa, pred tým sme boli kamaráti.
Mala som jedno obdobie v zivote kedy som si bezhlavo užívala život (nepoznala som ho ešte) chodila som na diskotéky , keď nie na diskotéky tak na žurky na domoch bytoch, cestovala som a v tomto obdobi mi veľmi vyhovoval sex na jednu noc. Neriešila som a nepozerala som do budúcnosti že by to mohol byť taký problém. Viem že je tu prevaha žien ktoré mali tak 1-2 chlapov. Ja som ich mala teda niekoľko násobne viac. Keď som sa zoznámila s mojim terajším priateľom , a naše kamarátstvo sa zintenzívnilo všetko som mu povedala ale nie so zámerom “musíš toto omne vedieť “ pretože ja som to nepovažovala za niečo katastrofálne , bavili sme sa o zážitkoch kto čo kde zažil ským tak som mu to povedala a on sa aj napriek tomu domňa zaľúbil a začal somňou vzťah.
No po 3 rokoch vzťahu a spoločného života, po tom ako mi urobil dieťa sa rozhodol, že mi to všetko začne vyčítať a hádže mi do tvare všetko to , čo som mu kedysi ako kamarátovi povedala. Som ztoho už unavená. Stále mi to vyčíta, robí scény že on somnou nebude spať lebo sa cíti ako debil, že určite som mala lepších zavrie sa do izby 2 dni somnou nekomunikuje, takéto scény robí tak raz za 3 mesiace väčšinou je to keď sa mu niečo sníva tak keď rozlepi oči hneď namňa vyletí. Dnes odomňa chcel aby som prisahala na malého, že som nikdy nemala nič s černochom lebo jemu sa to snívalo a podobne. Cítim sa veľmi zle nemá najmenší dôvod ani žiarliť ani nič, som dobrá frajerka starám sa oňho starám sa o nášho syna som celé dni doma nemám ani len sociálne siete jedine koníka, kamarátky tiež moc nemám.. po pár hodinách mi to vysvetli vždy že on sa s tým nevie zmieriť a zobere si to až do hrobu že žena ktorú miluje nemala 1 chlapa. Podľa mna takýto vzťah nemá ani budúcnosť... či ? ...psychológa / poradňu odmieta 👍🏼

autor
8. feb 2021

Máte pravdu, neviem síce čo si počnem keďže maly je veľmi malý a nemôže ísť do jasličiek a z rodičaku 300€ asi tazko pôjdem do nejakého prenájmu.. Ale uvidíme no 😊 ďakujem všetkým

silvike
8. feb 2021

@natyreggae
Medzi Vami a autorkou diskusie je podla mna jeden velky rozdiel a to je Vasa lutost nad minulostou o ktorej svedci veta : ja už minulosť nemôžem vrátiť s5 a keby som moc moc chcela a dala by sa to neváhala by som ani sekundu...preto to u Vas skoncilo da sa povedat happyandom

vroni
8. feb 2021

@silvike, happyend nastal preto, lebo chlapovi jasne a po lopate povedala, že takéto dristy od neho počúvať nebude a on bol natoľko rozumný, že to pochopil. A nie pre nejakú akože ľútosť nad rozliatym mliekom. Už by som sa len ospravedlňovala mužovi za vlastnú minulosť!!!! Je mojou súčasťou, môže brať alebo ťahať do čerta, pištoľ mu pri hlave nikto nedrží. Ako takéto niečo môže niekomu vôbec napadnúť.... 🤦‍♀️

janickacrazy
8. feb 2021

@silvike blbosť, rozdiel je taký, že frajer autorky je chorý na hlavu a ani 5 psychiatrov mu nepomôže, preto to u nich happyendom neskončilo

autor
8. feb 2021

@silvike ver že v tomto prípade aj kebyže stojím na okraji mosta a s plačom chystajúc sa ukončiť môj hriešničky život ho prosím o odpustenie všetkých hriechov ktorych som sa dopustila v dobe keď som ani netušila že existuje. Tak by si išiel svoje a ešte by ma sotil so slovami “zatrtkaj si v pekle” 😂

vilma7
8. feb 2021

Bože môj, on je fakt chorý!!! Tak toto je veľa aj na mňa. Vie o tvojich 8 partneroch, alebo teda sexov a takto vystrája? Jemu preskočilo??
Zaujímavé by bolo zistiť čo to spustilo, lebo asi kým sa nenarodil malý bolo všetko ok. Alebo len pominulo zaľúbenie a ružové okuliare...ako ja by som sa ťahala kade ľahšie, po tých urážkach by som s ním nevedela existovať ani len kvôli dieťaťu. Hrozné!!!
A spýtala si sa ho, prečo mu to odrazu vadí???

A my sa doma nebavíme o minulosti, lebo čo bolo bolo, žijeme prítomnosťou.

kika52621
8. feb 2021

Úplne ti rozumiem.... No tu ma bohužiaľ problém on nevie sa zmieriť s tvojou budúcnosťou vedel do čoho ide nie je to tak, že na to dochádza časom tak bud to bude rešpektovať a začne na tom pracovať alebo chodte od seba lebo vyčítanie, urážanie vyťahovanie starých veci nemá fakt zmysel a nikam to nevedie....

silvike
8. feb 2021

No proste ho to zerie, zerie zerie, nevie to skratka v sebe spracovat tak uz mu z toho prepina. Najrozumnejsie by bolo aby ste sa ani Vy ani Vas partner netrapili rozist sa a Vy si najdite niekoho s podobnou minulostou. Bude to asi vyvazenejsi vztah.

virginia
8. feb 2021

Ak mas moznost, skus od neho na cas odist, porozpravaj sa aj s jeho mamou, ak s nou mas korektny vztah, nech vyhlada odbornu pomoc, na terapie mozes chodit aj ty, ak ta zavola a uvidis. Je zvlastne, co sa deje v jeho hlave. Je toto vazne jeho jediny problem?

viki_izakova
8. feb 2021

Mam horsiu minulosť ako ty.. a mam manžela s ktorym sa poznam od mala a tym padom vie všetko o mne. Spolu s chodenim sme spolu uz 6 rokov a máme dve deti a vobec neriesime moju minulosť ani ju nespomenie a vobec ma nepodozrieva lebo mi doveruje a vie ze ho lubim. On ti asi nedoveruje a dalsia rada do kim sa nezmieri s tvojou minulosťou do vtedy to pojde k horsiemu skus sa sním viac rozprávať ale ak nic nepomoze odid

janage
8. feb 2021

Necitala som celé. Bude to len horšie. Keby neboli expartneri našiel by si iný dôvod. Čo by Ti vo chvíli, keby vedel, že Ťa najviac zraní vytiahol na Teba.
Skús mu povedať, že teda OK, vidíš, že ho to zožiera, minulosť nijako nezmeníš tak jediné riešenie vidíš v rozchode.
A to este len uvidíš to teatro. Jeho to trapenie Teba BAVÍ (aj keď nikdy by to nepripustil), on sa Ťa vzdať nebude chcieť.
Ja našťastie som s podobným typom co vyťahoval minulosť zrušila svadbu. To bolo hrozné čo on všetko vedel vytiahnuť. Na začiatku pán dokonalý. Po 4 rokoch takéto manipulácie boli takmer v kuse.

pet888
8. feb 2021

Super,ze si to takto vyhodnotila,ze od neho prec,mam podobnu skusenost a mozem povedat,ze bude to len horsie!Oni maju problem so sebavedomim a sebauctou,tam naozaj neexistuje ziadna naprava vasho vztahu.Aj ked to bude zo zaciatku tazsie kvoli fin.zalezitostiam v tvojom pripade,ver,ze to das,lebo my zeny sme bojovnice a vsetko zvladneme!🙂Cim skor odides,tym skor pre seba a svoje dietatko urobis lepsie🙂Drz sa!🙂

viikkki
8. feb 2021

Zo začiatku vyčítal ale potom keď videl ako mi je to ľúto co som až nočné mory z toho mala tak prestal

autor
8. feb 2021

@pet888 to je môj najväčší strach, že čo bude ako budem žiť bez neho , nemyslím to v tom zmysle že mi bude chýbať , ale že na všetko budem sama. Take maličkosti ako chodiť sama MHD s dieťaťom k doktorovi , chodiť si sama nakúpiť , nikto mi nepomôže s ničím, financie samozrejme tiež, s nimi to už nieje o tom či sme bojovnice tie buď sú alebo niesu 😞 Veľmi sa toho bojím, pozerala som si už garzonky , jedna garzonka je 450€ , 300€ mám rodičovský+prídavky ešte musím zohnať 150€ a ešte sme nejedli a maly nemá plienky atď. Takže masaker. Nikdy som si nemyslela že ja takto skončím. Ale vážne sa dám na štúdium psychológie alebo rovno psychiatrie😃 aby mi pri ďalšom stretnutí s podobným prípadom hneď bliklo

janage
8. feb 2021

Tak vydrž chvíľu ešte a skús niečo poodkladať bokom. Neboj aj MHD sa dá s deťmi chodiť, ja som živý príklad🙃
Mozno už radili, ale nejakú poradňu čo by Ti pomohli, nasmerovali. Ešte môžeš žiadať výživné na dieťa aj seba kým si na RD smer skupina právne poradenstvo.
A keď mu pri takom výbuchu povieš, že nech Ti povie čo ako máš s tou minulosťou robiť, ako reaguje?

autor
8. feb 2021

@janage reaguje že “ to je jedno ty to nechápeš proste a nikdy to nepochopíš´ to je jeho jediný argument ktorý opakuje dookola a ktorý ma dokáže vytočiť do nepríčetna pretože neviem čo odomna akože chce čo odomna očakáva. Ale nebudeme už spolu. Povedal mi že už somnou nebude spať že sa mu to hnusí. Takze to úplne zaklincoval. Keď si idem ľahnúť do postele a náhodou sa ho omylom nohou dotknem tak sa rýchlo odsunie akoby som bola nejaká špina alebo mala lepru

janage
8. feb 2021

Tak to je jasné manipuluje Ťa do role vinníka. A zo seba vyrobil obeť. A Ty akokoľvek budeš reagovať stále bude zle. To oni tak vedia.
Ale asi by som pritakala, že hej máš pravdu nepochopím NIKDY.
A prečo herec nepožiadal o rozvod už dávno, keď ho tak týra tá Tvoja minulosť, že ani Ťa vedľa seba neznesie?
A zase sme pri tom, že on sa v tom vyžíva. Vykrikovať niekomu niečo teatrálne z minulosti však to je na diagnózu.

janage
8. feb 2021

A rada by som sa mýlila, ale ten, keď zistí, že ho naozaj chceš opustiť bude vystrájať, level od ľútosti a sľubov po vyhrážky a obviňovania.
Takže poriadne premysli ako a kedy a maj pri sebe niekoho z rodiny, či kamošku, svedka.
Právnika a psychológa rozhodne tiež.

cacianka
9. feb 2021

@janage nie su manželia

tncka
9. feb 2021

Nemavaju nad 10? To tiez neviem ako vypocital🤣mozno tie skarede😅🙈chyba bola mu o tom hovorit to pravda,ale uz je neskoro. Vedel o tom ked si s tebou zacinal,tak co teraz vytahuje. Jaaj asi by som mu vynadala paradne. Podla mna len potrebuje zamienku na hadku a aby si ty prva povedala 'ak sa ti nepaci mozes ist'

0silvia0
9. feb 2021

Garzonku bez vyplaty len s rodicakom neutiahnes, neda sa ist k rodicom?

nistika
9. feb 2021

to mi je strasne luto co teraz zazivas. davaj na seba pozor, nie aby si sa nechala zdeptat a este mu to nakoniec uverila. dufam ze to rychlo vyriesis

autor
9. feb 2021

@0silvia0 tak určite dá ale dlhšie ako 2-3 mesiace by som tam byť nechcela. Vies moja mama si to zase vezme celé na seba bude si myslieť že je povinná ma živiť bude sa opúšťať že viac ako najesť a strechu nad hlavou nám dať nemôže a mne sa zas nechce počúvať tie reči potom by sa to otočilo na kázne ako mi ona hovorila že to je skoro na dieťa atd atd ,typické reči mám proste.
Napadlo ma že ešte s nejakou kamarátkou do podnájmu ale nemám žiadnu slobodnú mamičku kamarátku a kebyže idem s inou tqk je tam každý piatok party do nedele

autor
9. feb 2021

@0silvia0 popravde ani som nechcela aby sa dozvedela že sme sa rozišli. Určite časom áno ale rada by som ju z toho vynechala zbytočne bude mať stresy

0silvia0
9. feb 2021

tak chápem, skús nájsť nejakú inú ženu s podobným osudom, myslím, že aj tu na MK sa občas vyskytne taká ponuka. Držím palce, lebo rozhodnúť sa medzi lamentujúcou matkou a psychicky nezrelým chlapom nie je ľahké.

autor
9. feb 2021

@nistika ďakujem no dnes ráno nachystal raňajky spravil mi čaj o malého sa postaral lebo mi neni dobre neviem či som si to sama psychicky privolala ale teda stále sa nebavíme. Celu noc som nad tým premýšľala že či je to správne odísť od neho. Či sa nezakopem do sraciek sprepacenim. Na druhu stranu čo z toho že mám pri sebe chlapa ktorý sa omňa postará a znesie Mi aj modré z neba keď je chorý na hlavu a psychicky ma terorizuje čo spôsobuje že niesom šťastná? Viem že raz by to určite skončilo, skôr či neskôr možno za rok možno za dva. A nemyslím že sa oplatí aby sme strácali čas či už on alebo ja.

janickacrazy
9. feb 2021

No veď nemusíš odchádzať hneď, tak si trochu šetrí peniaze, počkaj kým malý bude môcť ísť do jaslí, ty do práce a potom odíď. Či už si mu povedala že chces odísť?

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
9. feb 2021

Autorka, ja poznam podobny pripad. Zena caka iba na koniec RD, je napevno rozhodnuta odist. Dieta ma iba rok. Setri kazdu korunu. Az na to, ze ona mala pred muzom az jedneho ineho. Az dvoch milencov za zivot dokopy. Kurvisko jak hrom podla jej muza.
Ja neviem, tym chlapom to asi dobre j..e.

drahomirrra
9. feb 2021

@natyreggae
No, na to, ze mas 16 rokov, tak desat “iba oralnych sexov” je taka naloz, na take dievcatko, ze dovidenia. A to som naozaj liberalneho zmyslania.