Vydala som sa a mám pochybnosti
Ahojte.
Vydala som sa v zahranici o 2 svedkoch na rychlo bez planu v jeden den. V tricku v rifloch. Doma o tom zatial nikto nevie. Lebo by s mojim sobasom nikdy nesuhlasili. Mame 30 s muzom. Muz nie je slovak
Z casti maju pravdu. Lebo moj vztah si presiel fakt zlymi vecami najostrejsimi hadkami, agresiou z oboch stran, obaja sme porobili dost vela chyb, aj co sa tyka opacneho pohlavia a kontaktovania inych. Nemali sme ani peniaze. Teraz sa tento rok situacia zlepsila a skusili sme to. Nejak narychlo sme sa teda zobrali. Manzel velmi chcel. Pocas obradu mal slzy. Ja nie. Citila som, ze zle robim. Manzel je z afriky a zijeme v alzirsku. Neviem ako to mam povedat rodicom a ci vobec to mam hovorit no manzel nastoji na tom aby sme im to povedali.
Spravila si hlupost. 50% si vstupenka do EU … no a co sa tyka deti atd … tiez by som mala strach. A neocakavaj prijatie. Bolo by ine, ak by si si zobrala nejakeho uz v EU usadeneho Africana … nie nejakeho azylanta, ale normalne pracujuceho cloveka so zazemim. Mozno budes mat stastie a tvoj sobas na Svk neplati. Motyka nevystreli, max ti jednu streli tvoj drahy. Otvor oci a prenes sa do reality … Sandokan a nejake pustne Soap Opery su lahky zaner na obveselenie jednoduchych … nie realny zivot.
@anonym_cdab66 nie. On nechce do eu. A nechce ani slapku a matrac v posteli. Spamatal sa a je normalneksi ako bol ledysi. Ved my sme spolu uz rroky.
A bolo to divoke. No vzdy nas spajala chemia.
My sme boli aj dlho od seba potom znova sme aa ozvali iedrn druhemu potom som. Ho nasla ze si pise s inymi dievcatami. Tak som na truc ja tiez si pisala nezavazne. Bola tam agresia velmi velka .
Odpustili sme si vsetko a snazime sa ist dalej.
Tak sme sa v auguste vzali. Ako cudzinec v alzirsku clovek nemoze z eu len takk zostat musis tam vlaatnit nieco alebo pracovaz. Ani jedno z toho nepripadalo do uvahy tak sme sa vzali.
Tak uz sa stalo, s tym nic neurobis. Nepomoze ti ani ked si budes nieco vycitat a uz vobec ti nepomozu hejty z MK. Zial, teraz sa na ne priprav.
Skor sa teraz sustred na moznosti, ktore mas a co hlavne chces. Zmylit sa mozes, ale veci sa daju riesit, nemusis hned robit smrtelne scenare. Hlavne si ujasni co naozaj chces. Pokial chces v manzelstve zotrvat, tak parcujte na vztahu s manzelom, oznamte to rodine, nech uz sa k tomu postavia akokolvek. Ak chces z toho vycuvat, tak to musis riesit. Idealne s nejakym pravnikom. Pokial mam spravne informacie, kym ten sobas neuznaju slovenske urady, tak ako by si tu ani vydata nebola, cize ti ostava len miesto, kde si ho uzavrela.
A hlavne sa rozhodni, kde chces byt - bud ostan tam, alebo sa vrat na Slovensko. S nim ci bez neho. Toto su rozhodnutia, ktore musis urobit sama. Ale teraz uz s chladnou hlavou, bez zbrklosti, aby si si uz nemusela nieco vycitat.
@anonym_190250 niie svadba neplati na sk brali sme sa v alzirsku.
Na tvojom mieste by som aj ja mala pochybnosti, tak sa ti ani nedivím, že si z toho smutná. Sama si do toho išla s pochybnosťami, intuícia ti zrejme našepkávala, že to nie je správne a ty si to ignorovala. To nebola klasická nervozita nevesty pred svadbou. Čo teraz čakáš? Že ti všetci všetci budú gratulovať a povedia ti ,, neboj, bude dobre"? Ja som zúfalá už len z toho ako to čítam.
@elis248 ano intuicia nasepkavala mojje telo a mozog ze nie ale aj tak sme tto napochytro urobili. Bolo to proste narychlo. Nie ze lutujem. Ale mam neskutocny strach a stres co ma caka v buducnosti. Som z toho nervozna a malujem cierne scenare. A mozno to take zle aninnebude. Avsak viem urcite ze o 10 15 rokov si neviem s nim predstavit vztah zivot a pod. V dobrom a zlom.. Hm. Neviem kolko rokov to vydrzim ci dva tri neviem my sme uplne ine povahy.
Ja spm dpbrodruh verny cestny extrovert priatelsky emocionalny.. On opak a tak dalej. Ale spaja nas velke priatelstvo a chemia..... Preto som do toho sla ale uprimne.. Neviem ci toto zvladnem tolerovat dlho a plus je muslim ja krestanka a na papieri s9m si musela zmenitt nabozenstvo. Rodicia nic netusia.
@anonym_autor ja neviem, ale nepochopím, ako môže človek len tak zbrklo rozhodnúť o tak dôležitom kroku, ako je sobáš. No už ak si povedala áno, zamysli sa nad sebou, čo skutočne od svojho manželstva očakávas. Ak už teraz vieš, že to bol zlý krok, zatiaľ nemáš deti, tak to pories tak rýchlo zo zväzku von, ako rýchlo si to poriesila do zväzku.
@margotka17 ano bolo to zbrkle a narychlo lebo mi vyprsali viza v krajine a chcela som zoatat tak nejak to vypalilo. On do eu nechce vobec tu v alziri ma biznis takze je v pohode
@anonym_autor Ako dlho s nim uz zijes v Alzirsku? Preco si sa za neho vlastne vydala? Mam pocit, ze si to ani nechcela urobit.😟
@majoranka24 ani som to nechcela urobitm zijem tu na striedacku 3 roky
rozved sa
@zuzana76 ved ale preco.. Snazi sa..chyby sme si odpustili. Polepsil sa... Mozno tomu mam dat sancu ktovie
povedz to rodičom, ked sa po tebe zlahne zem, aby vedeli, kde ta maju hladať
@karolinakr nie.. On je fajn clovek nikdy by mi neublizil sme najlepsi kamosi uz dlhe roky. I ked orvotne zamilovanie a vsetko opadlo uz mi nepride ani taky fesak ako kedysi... Rokmi mu zredli vlasy ma sediny a schudol asi 15 kg.. Kedysi na sebe pracoval teraz uz nie
Najhorsie, ze tie pochybnosti si mala v momente sobasa a mas ich stale.
Takze tvoje telo hovori, ze robis chybu a mozog sa s nim hada, ze to hadam dako dopadne, treba tomu dat sancu, atd.
Tak si vyber.
@moonlight1210 neviem ci dat tomu sancu ale asi budem musiet. Nerozvediem sa po mesiaci. Chapes...ale pochybmosti vlastne to ze sa ani nechcem poriadnr vydavag(ja som sa nikdy nechcela.. Papiere neuznavam a oficiality som trosku ina proste) tak ja som neplamovala sa nikdy vydat a zzrazz bum vydata. Neviem
Poznáš pomery v tej krajine, čo sa týka aj právnych či náboženských (v takých krajinách to často ide ruka v ruke) dôsledkov? Aké máš teraz postavenie, čo môžeš a čo nemôžeš napríklad bez jeho súhlasu, čo máš garantované a čo je aj reálne vykonateľné, teda nielen papierovo? Čo ak by ste mali deti? Komu budú patriť? Veď už teraz píšeš, že vo vašom vzťahu bola prítomná veľká agresia. Čo bude teraz, keď si už aj ofiaciálne jeho ženou a dokonca si si zmenila aj náboženstvo?
Nuz, stale z toho mozes von. Manzelstvo nie je vazenie, ze sa z neho neda ujst. Daj si poradit a zruz to manzelstvo kym nebude horsie a neotehototnies. Chemia? Iba to ti staci vo vztahu? Mas velmi nizke naroky a nevazis si samu seba. Ja uz sa ani radsej nebudem viac vyjadrovat lebo keby si moja dcera tak aj facku by si odo mna dostala.
@moonlight1210 neviem ci dat tomu sancu ale asi budem musiet. Nerozvediem sa po mesiaci. Chapes...ale pochybmosti vlastne to ze sa ani nechcem poriadnr vydavag(ja som sa nikdy nechcela.. Papiere neuznavam a oficiality som trosku ina proste) tak ja som neplamovala sa nikdy vydat a zzrazz bum vydata. Neviem
@anonym_autor Robiť stále rovnaké veci a očakávať iný výsledok, je fakt definíciou hlúposti, či šialenstva. Neboj, nič sa svadbou nezmení, vás vzťah nebude iný, ani on. To si pekne naivná. Ešte nejaké dieťa a bude to agresívna prechádzka peklom.
Mimochodom, možno motyka vystrelí môžem povedať, keď si podávam lotto a nie keď si beriem partnera, ktorý je aký je a mali sme medzi sebou hádky a agresivitu. Mne normálne ostáva rozum stáť.
@anonym_autor Robiť stále rovnaké veci a očakávať iný výsledok, je fakt definíciou hlúposti, či šialenstva. Neboj, nič sa svadbou nezmení, vás vzťah nebude iný, ani on. To si pekne naivná. Ešte nejaké dieťa a bude to agresívna prechádzka peklom.
Mimochodom, možno motyka vystrelí môžem povedať, keď si podávam lotto a nie keď si beriem partnera, ktorý je aký je a mali sme medzi sebou hádky a agresivitu. Mne normálne ostáva rozum stáť.
@enmery ano ani neviem ako sa to vsetko zbehlo rychlo.
Proste stalo sa
Neviem urobila. Som. Blbost lebo isla som s neistototu a pochybnostami do toho a to nie je dobry zaklad do manzelstva
Nikdy clovek nevie co sa z toho vykluje
Nuz, stale z toho mozes von. Manzelstvo nie je vazenie, ze sa z neho neda ujst. Daj si poradit a zruz to manzelstvo kym nebude horsie a neotehototnies. Chemia? Iba to ti staci vo vztahu? Mas velmi nizke naroky a nevazis si samu seba. Ja uz sa ani radsej nebudem viac vyjadrovat lebo keby si moja dcera tak aj facku by si odo mna dostala.
@0kristina0 no tak neviem.. Chemia zvyk. Bala som. Sa ze si ineho uz nenajdem. Nepatrim zas k miss universe. Na sk som. Mala problem so stalou robotou. Vydrzala som vsade skusobnu dobu. Je to komplikovane. Davala som si vzsy ziadosti a nic z toho nebolo. Svadba bol unik vlastne zo sk aj lebo som tam nevidrla buducnost
Poznáš pomery v tej krajine, čo sa týka aj právnych či náboženských (v takých krajinách to často ide ruka v ruke) dôsledkov? Aké máš teraz postavenie, čo môžeš a čo nemôžeš napríklad bez jeho súhlasu, čo máš garantované a čo je aj reálne vykonateľné, teda nielen papierovo? Čo ak by ste mali deti? Komu budú patriť? Veď už teraz píšeš, že vo vašom vzťahu bola prítomná veľká agresia. Čo bude teraz, keď si už aj ofiaciálne jeho ženou a dokonca si si zmenila aj náboženstvo?
@oblecenie99 deti neplanujem. Najblizsie roky. Manzel odo mna nic nevyzaduje co sa tKa mabozenstva iba ked ideme po ulici nech mam lahku satku na hlave lebo to tu musi byt kedze som. Blondina putam pozormost a ked ideme. K jeho rodicom ine nic. Nemusim absolutne nic. On tiez nie je nejaky praktikujuci.
@elis248 ano intuicia nasepkavala mojje telo a mozog ze nie ale aj tak sme tto napochytro urobili. Bolo to proste narychlo. Nie ze lutujem. Ale mam neskutocny strach a stres co ma caka v buducnosti. Som z toho nervozna a malujem cierne scenare. A mozno to take zle aninnebude. Avsak viem urcite ze o 10 15 rokov si neviem s nim predstavit vztah zivot a pod. V dobrom a zlom.. Hm. Neviem kolko rokov to vydrzim ci dva tri neviem my sme uplne ine povahy.
Ja spm dpbrodruh verny cestny extrovert priatelsky emocionalny.. On opak a tak dalej. Ale spaja nas velke priatelstvo a chemia..... Preto som do toho sla ale uprimne.. Neviem ci toto zvladnem tolerovat dlho a plus je muslim ja krestanka a na papieri s9m si musela zmenitt nabozenstvo. Rodicia nic netusia.
@anonym_autor náboženství si nezměnila pouze papírově. pro alžířany a jiné muslimy jsi teď oficiálně muslimka. asi bys měla kontaktovat místního právníka a zjistit si, co z toho pro tebe vyplývá. (mě na první dobrou napadnul třeba možný travel ban od manžela.) abys věděla na co si dát pozor.
@enmery neveris ze sa ludia mozu aj menit?
@anonym_autor Nie, z agresor nebude nikdy milujúci citlivý partner. Akurát sa bude chvíľu pretvarovať. A ešte aj sama napíšeš, že si nevieš predstaviť s nim byť o 10-15 rokov.🤦♀️ Ty sama si series život. Fakt Ti to nerobí osud, Boh, sused, nikto, len ty. Tak ale Tvoj život a zbytočne stratený čas.Do prvého vypisovanie babám a fackám zdar.
@anonym_autor ludia a charakter sa nikdy nemeni...to si len ludia tak praju, aby sa to menilo.
Ale ja ti gratulujem, pre nas pravnikov si buduca klientka na ktorej pekne zarobime, na takych hlupych ludoch sa zaraba najviac a najlepsie...gratulujem 🙂
@anonym_autor ludia a charakter sa nikdy nemeni...to si len ludia tak praju, aby sa to menilo.
Ale ja ti gratulujem, pre nas pravnikov si buduca klientka na ktorej pekne zarobime, na takych hlupych ludoch sa zaraba najviac a najlepsie...gratulujem 🙂
@lubkavargova1 toto nevyznelo moc empaticky profesionalne ak si pravnik, mala by si inak zmyslat o klientoch a byt za nich rada. Nie na nich kydat.
Na rozvod. NEpotrebujem pravnika. Staci tu poziadat o rozvod rozvedu nas a je to. Pravnik nemusi byt pri rozvode. Ludia sanozu zmenit. Moj muz nebol dobry partner vobec spociatku dokonca eozmyslal ze si najde inu a dost dlho hladal. Nic lepsie ako ja nenasiel. Potom to olutoval prislo nanho osvietenie. Bol mlady a sprosty myslsl si ze kazda pekna zena pojde s nim a bude s nim. Lakali ho cudzinky vzdy. Ale pochopil ze to tak nejde. Nastal mentalny prevrat a dal sa na nabozenstvo zmenil myslenie a zmenil sa
INAK sobas mimo eu neplati na slovensku zatial pokia si ho nedam uznat ak spravne chapem.
@anonym_autor Nie, z agresor nebude nikdy milujúci citlivý partner. Akurát sa bude chvíľu pretvarovať. A ešte aj sama napíšeš, že si nevieš predstaviť s nim byť o 10-15 rokov.🤦♀️ Ty sama si series život. Fakt Ti to nerobí osud, Boh, sused, nikto, len ty. Tak ale Tvoj život a zbytočne stratený čas.Do prvého vypisovanie babám a fackám zdar.
@enmery bol mlady sprosty myslel si ze kazda ho budrchciet
Preratal sa
Tiez nieco robi aj ina kuktura a nabozenstvo a pod.
Neviem si predstavit o 10 rokov
S nim neviem.
Uviazat sa na cely
Zivot desi ma to.
Lebo mozno niekde je iny lepsi chlap ktory beha po svete krajsi mudrejsi leo
Psi citlic
Vejsi
. Stale je tam to alw
Bohatsi
Ja som taka nesputana dusa neviem tazko to opisatn
Nikdysom sa nechcela vydat ani deti.
@anonym_autor náboženství si nezměnila pouze papírově. pro alžířany a jiné muslimy jsi teď oficiálně muslimka. asi bys měla kontaktovat místního právníka a zjistit si, co z toho pro tebe vyplývá. (mě na první dobrou napadnul třeba možný travel ban od manžela.) abys věděla na co si dát pozor.
@leopardus nie
Travel ban mi nemoze dat. Napapieri som len muslimka
Kvoli jeho rodicom a on todobre vie
@lubkavargova1 toto nevyznelo moc empaticky profesionalne ak si pravnik, mala by si inak zmyslat o klientoch a byt za nich rada. Nie na nich kydat.
Na rozvod. NEpotrebujem pravnika. Staci tu poziadat o rozvod rozvedu nas a je to. Pravnik nemusi byt pri rozvode. Ludia sanozu zmenit. Moj muz nebol dobry partner vobec spociatku dokonca eozmyslal ze si najde inu a dost dlho hladal. Nic lepsie ako ja nenasiel. Potom to olutoval prislo nanho osvietenie. Bol mlady a sprosty myslsl si ze kazda pekna zena pojde s nim a bude s nim. Lakali ho cudzinky vzdy. Ale pochopil ze to tak nejde. Nastal mentalny prevrat a dal sa na nabozenstvo zmenil myslenie a zmenil sa
INAK sobas mimo eu neplati na slovensku zatial pokia si ho nedam uznat ak spravne chapem.
@anonym_autor Takže čo sem píšeš?Veď on sa zmenil, natočia o ňom film, ako o prvom "pakovi", ktorý sa zmenil na vysnívaného muža. Nechápem, prečo máš pochybnosti. Veď žiješ rozprávkový život, máš top muža. Tak si to užívaj. Ach, je mi Ťa normálne ľúto, lebo precitnutie bude tvrdé. Stratené roky a vpodstate aj život.
@anonym_cdab66 nie. On nechce do eu. A nechce ani slapku a matrac v posteli. Spamatal sa a je normalneksi ako bol ledysi. Ved my sme spolu uz rroky.
A bolo to divoke. No vzdy nas spajala chemia.
My sme boli aj dlho od seba potom znova sme aa ozvali iedrn druhemu potom som. Ho nasla ze si pise s inymi dievcatami. Tak som na truc ja tiez si pisala nezavazne. Bola tam agresia velmi velka .
Odpustili sme si vsetko a snazime sa ist dalej.
Tak sme sa v auguste vzali. Ako cudzinec v alzirsku clovek nemoze z eu len takk zostat musis tam vlaatnit nieco alebo pracovaz. Ani jedno z toho nepripadalo do uvahy tak sme sa vzali.
@anonym_autor vidím pokrok, začala si si ho zastávať. Keď to bude takto ďalej pokračovať, na štvrtej strane tejto témy sa celá diskusia uzavrie k všeobecnej spokojnosti, že vlastne všetko je v úplnom poriadku a tému si založila omylom.
@anonym_autor vidím pokrok, začala si si ho zastávať. Keď to bude takto ďalej pokračovať, na štvrtej strane tejto témy sa celá diskusia uzavrie k všeobecnej spokojnosti, že vlastne všetko je v úplnom poriadku a tému si založila omylom.
@sevrin no vsak klasika a my jej budeme zavidime ten perfektny zivot co si dodrbala na celej ciare....
A len taka mala otazka pre pani autorku kde mate registrovane manzelstvo?
A len taka mala otazka pre pani autorku kde mate registrovane manzelstvo?
@lubkavargova1 samozrejme v alzirsku
@sevrin nie. Nie je v poriadku. Mam stale pochybnostti a strach z buducnosti ale nie ze by ma zabil alebo ukradol. Predal ja mu doverujem po tejto stranke. Proate mam obavy a strach ci budeme mat dostatok penazi ci budeme spolu po nejakyvh rokoch a stale rozmyslam ze som sa b 30ke unahlila. Mohla som este cestovat spoznavat a pod skusit viac chlapov ale nejak sa to cele zbehlo strasne rychlo
Proste mi len tak napadlo ze pomaly deti mi uz aj treba a ja ich nechcem s nim z pochopitelnych dovodov
Nechcem s nim zostarnut.. To je proste len na chvilku cztah mozno oar rokov navyse i kes on je velmi zamilovany a stastny plakal pocas obradu a velmi bol mily. Olakal. Ja nie. Ako zamrznuta. Do eu nechce. Ma biznis v alzire a dost dobry
Naco by sme chodili do bratislavy.. Neni dovod
A chce deti...ja nechcem.. Pochybnosti mam riadne ako to prijmu rodicia a ci naa vobec prijmu.. Asi nie.
A mam obay z reakcie otca najma.
Bojim sa buducnosti vselico sa moze stat.. Pochybnosti ze som si mohla viac uzit ale vo clovek uzije bez oenazi. Ja tu nepracujem
@leopardus nie
Travel ban mi nemoze dat. Napapieri som len muslimka
Kvoli jeho rodicom a on todobre vie
@anonym_autor
Môže ti dať "travel ban", pretože manželka potrebuje zvolenie manžela k cestovaniu. Hlavne ak pôjdeš s deťmi. Normálne ťa na hraniciach otočia. Keď pôjdeš sama tak ešte nie asi, ale s dieťaťom, bez súhlasu manžela nemôžeš opustiť krajinu. Bol by to únos. Takže na to myslí do budúcna.
Žena je v islame podriadená mužovi. A na tom sú postavené všetky zákony. On ju má chrániť a starať sa o ňu. Čiže ak sa niečo stane tebe, bude stíhaný aj on, že zanedbal o teba ochranu. Preto si treba muža vyberať poriadne. Aby to bol muž čo sa o teba bude starať, nie nejaký agresívny jedinec.
A áno, máš pravdu s tým rozvodom, že netreba právnika. Ale musíš mať dôkazy na to, že ťa napríklad bije. Inak len tak bez dôvodu vás nerozvedu. Ani z jeho ani z tvojej strany. Manželstvo nie je holubnik.

@anonym_autor no, tak nejak pocitovo z mojej strany - ten strach mas opravnene... spravila si podla mna neskutocnu blbost... ale ze mega... skor by som rozmyslal nad anulaciou / rozvodom...
@anonym_3881ac neviem aky je rozdiel medzi anulacoou a rozvodom kedy sa to moze a kedy to