icon

Vydali by ste sa za muža, o ktorom viete, že za chvíľu zomrie?

26. jún 2020

Predstavte si situáciu milujete jedného muža on miluje vás akurat viete že má rakovinu posledného stupňa a zachvilu umrie (väčšia šanca je že áno). Vydali by ste sa za neho ak by vás požiadal o ruku?

daganov
26. jún 2020

@karolinakr MK už nie je tým, čím bol, takže ak sa nebudem zapájať vôbec, alebo minimálne, myslím, že to prežijem. Chápem, ženu, ktorá je tu dlho a má problém a nechce ho rozoberať verejne, že sa prihlási ako anonym, ale väčšina anonymov tu chodí z nudy, alebo sú to nevyzretí sopliaci a pod. A keď sa aj odhlásim úplne, nebude to žiadna strata ani pre MK, ani pre mňa

karolinakr
26. jún 2020

neviem či to nebude strata 😀 @daganov @retatka su 2 s ktorymi prispevkami sa na 95% stotoznujem

marca12
26. jún 2020

Ano,vydala by som sa zanho. Ak ho lubis,niet nad cim vahat. Ak umrie,umrie spokojny a poviem to sprosto,ale aj kvoli vdovskemu.

retatka
26. jún 2020

@karolinakr Aj ja sa vždy poteším keď vidím tvoj nick a môžem si prečítať rozumný príspevok .

0kristina0
26. jún 2020

@extempore podla mna na vdovske mat narok nebude

tristanka
26. jún 2020

Predstav si že by bol zdravý... Vydala by si sa zaňho?

sandrika1986
26. jún 2020

Ano

kvetinka75
26. jún 2020

@extempore ale iba rok nie?

melli88
26. jún 2020

Toto je otazka ako zo socialneho experimentu. Lebo prace su uz odovzdane a vyhodnotene.🤔

kvetinka75
26. jún 2020

Neriadila by som sa tym ci zomrie alebo nie. Ak by bol zdravy a chcela by som sa za neho vydat, vydala by som sa aj keby mal problemy a buducnost neistu.

janka95
26. jún 2020

Urcite ano. 🙂 <3

extempore
28. jún 2020

@0kristina0 prečo by nemala mať nárok?

extempore
28. jún 2020

@kvetinka75 nie... vdovske poberá kym sa znova nevydá

alberto1
28. jún 2020

@karolinakr aký je nazov knihy? Ďakujem

alberto1
28. jún 2020

Nárok na vdovský dôchodok má vdova po manželovi, ktorý

ku dňu smrti poberal starobný dôchodok, invalidný dôchodok alebo mal nárok na predčasný starobný dôchodok
ku dňu smrti splnil podmienky nároku na starobný dôchodok alebo
ku dňu smrti získal počet rokov dôchodkového poistenia potrebný na vznik nároku na invalidný dôchodok alebo
zomrel v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania.

Ale keď má niekto takú diagnózu, už by mal poberať invalidný dôchodok, a potom má nárok na vdovské. Ak sa niekto napr. utopí, má smrteĺnú haváriu, nebude mať manžel/ka nárok....

karolinakr
28. jún 2020

@alberto1 Elena Maróthy- Šoltésová "Moje deti"
Ale to je taka literatúra skór pre ženy.Tam si robila autorka denník, čo decka prežili cez deň od malička 3 rokov až po dospelost. Bežne starosti, ako neposluchali atď.Dcera jej zomrela v 8.rokoch, syn 33.ročny hneď ako dostal titul z pravnickej fakulty, a vtedy zapisky dala do knihy.

maminkasisa
28. jún 2020

@alberto1 prepac, si si ista, ze pri nehode manzela nebude mat narok na vdovske? Moja svagrina mala, jej manzel mal smrtelnu nehodu a dostavala vdovske, ale je pravda, ze to bolo pred 10 rokmi

0kristina0
28. jún 2020

@extempore precitaj si prispevok od
@alberto1 my nevieme kolko maju rokov, ci on toto splna a vydavat za neho kvoli vdovskemu je strasna vychcanost ale nech si kazdy robi podla svojho svedomia

alberto1
28. jún 2020

@maminkasisa stiahol som to zo stránky Sociálnej poisťovne

kvetinka75
28. jún 2020

@extempore nie som si tym celkom.ista

nikyball
28. jún 2020

Ak by sme sa vzájomne milovali tak určite áno. Dopriala by som mu zazit tento krásny deň

aniele
28. jún 2020

@karolinakr

@alberto1 Spomínal to aj Oľgin brat, spisovateľ Ján Hrušovský, v ktorejsi zo svojich spomienkových próz. Mňa tam zaujali nielen dôvody Šoltésovej vydaja za človeka, ktorého v podstate nemilovala, ale aj jej postoj k Ivanovi. Typický pre mnohé matky synov. Všetko, čo "vyviedol" (aj dlhy a pod.), ospravedlňovala jeho dobrým srdcom a zlými kamarátmi, ktorí ho zviedli. Ale to nie je téma tejto diskusie.

extempore
28. jún 2020

@alberto1 blbost, nárok ma pri akomkoľvek úmrtí ked splnil nárok, že odvádzal do SP daný počet rokov... a zároveň nezaopatrené deti maju nárok na sirotské... tak nešir bludy

extempore
28. jún 2020

@0kristina0 ak su partneri, bola by škoda nedostať vdovske... žiadnu vychcanost v tom nevidim

barborkabar
28. jún 2020

to nechápem, podľa mňa je to jedno, pokiaľ odvádzal človek do poisťovne, tak by s tým nemal byť problém

extempore
28. jún 2020

@maminkasisa jasne, že je to blbost... príčina smrti nerozhoduje.. aj keby ten chlap spáchal samovraždu tak vdovske dostane ak ma partner odpracované roky

0kristina0
28. jún 2020

@extempore pokial a vieme my v akom su vztahu? vela toho autorka nenapisala

vilma7
29. jún 2020

@maminkasisa
@alberto1 moja mama doteraz poberá vdovské, otec umrel tragicky, od r.1993.

alberto1
29. jún 2020

@extempore ak splnil nárok alebo už poberal, tak na príčine nezáleží. Ale ak nemá vek alebo zdr stav na dôchodok alebo odpracované roky, vtedy len po smrteĺnom pracovnom úraze alebo po ochorení z povolania a z naslednej smrti