icon

Vydatá dcéra s dvoma deťmi

yvkay
27. jún 2020

Dobrý večer mamičky.
Mam problém so starsou dcérou, je vydatá, máju dve deti. Ja mam ešte dcérku, je prvačka a viete ako to bolo teraz,ze trebalo sa aj učiť s nou skoro 4mesiace, som na ňu sama...V máji sa staršej dcére narodil synček, boli sme ich pozrieť doma a o dva dni mi dcéra vola a medzi rečou mi povedala, že ja môžem prísť k nim, ale bez dcérky, ako v tej chvíli sa ma to veľmi dotklo... Jej 3 oj ročná dcérka je dosť živá preto nechcela, aby boli oni dve spolu. O pár dní som šla sama jej pomôcť potom znova,ale začala mi vyčítať ako jej nič nepomáham, ako druhé mamy kočíkuju a všetko, ona nikoho nevidí iba seba, že jej treba pomáhať a nikto iný nemá žiadne iné povinnosti. Mamičky prosím napíšte mi Vás názor, keby ste boli na mojom mieste a mali by ste malú dcérku a takto by Vám vypisovala staršia dcéra ako by ste sa k tomu zachovali? Ja už za tie dva mesiace nemám silu to riešiť, lebo ona ma vo všetkom pravdu, je náladová atď.To mam ako stíhať aj moju dcérku, domácnosť a ešte aj jej chodiť kočíkovat, teraz chodím dosť po lekároch s dcérkou, zistili jej boreliozu a moja staršia dcéra akoby nechcela vidieť aj iného povinnosti, vidí iba seba, ako nič nestíha atď. Ze jej nevezmem staršiu, ale kedy, keď s mojou mi treba ešte stále písať úlohy, takže ja jej mam vziať dcérku, ale moja nemôže prísť, lebo by sa saleli....

nini1010
29. jún 2020

Spytala by skm sa jej ze ci si spravili deti oni alebo ty?Mamy pomahaju svojim dceram ale nie ked maju dalsie male deti ako mas ty.Takze by som zaroven navrhla nejaky typ pomoci ktory je pre teba casovo akceptovatelny,ale ked si este aj urcuje ze tam nemozes ist s dcerou bo tak ako to je moc,nech si trhne.

miroslava21
29. jún 2020

@silvi300 ty si furt meles len svoje. Ako mozes porovnavat starych rodicov, ktori sice pracuju, ale nemaju doma male dieta a su bez partnera?
Napis co je podla teba adekvatna pomoc ktora by splnila tvoje predstavy dokonalej babky. Len prosim ta nezabudni, ze sa jedna o babku ktora pracuje a po praci ma na starost male dieta.

marianeta
29. jún 2020

@6mia6 tak..sú starký čo si vedia povedať svoje a sú starký ktorý ticho trpia maniere svojich detí a neviest..

dkethe
29. jún 2020

Vidis, ja som ziadnu pomoc nechcela, a babky sa mi brutalne vnucovali, a je to tak dodnes. Casto k tomuto konfliktu dochadza.
Vzajomny respekt. Pomoz tolko kolko chces a mozes, a vysvetli dcere ze to musi akceptovat. A naopak sa neurazaj, ak ona ma poziadavku ze dcerku teraz do jej domacnosti hore nohami nevod, to by som asi ani ja nechcela

silvi300
29. jún 2020

@miroslava21 Ale svoju dcérku by mohla autorka na pár hodín dať postrážiť otcovi a mohla by pomôcť dcére s deťmi. Ak tam nechce svoju sestru.

ukulela
29. jún 2020

svata prostoto ... mne sa tak ziada napisat tu horlivo diskutujucej, ze ty krava pripecena! ale na co, nedoslo by do mozgu, niekde za sietnicou by sa uz pomutil zmysel ....

evkano1402
29. jún 2020

@yvkay
Ak vezmes dcerinu starsiu dcerku k sebe na cely den pripadne aj prenocovat, to je v poriadku? Nesalia sa potom dievcata? Ale asi to nevadi, ak ich tvoja starsia dcera nevidi. Mozno ju to stresuje, ak sa tie dve salia a ona chce mat pokoj.
Mozno by bola cesta bravat si vnucku k sebe domov a takto jej pomahat.

Ale nejako mi z toho vychadza, ze ak si beries mladsiu dcerku so sebou (comu uplne rozumiem) ako keby starsia sestra ziarlila na mladsiu, pretoze sa pravdepodobne venujes aj mladsej dcerke a takto ta tvoja starsia nemoze mat celu pre seba a svoje potreby.

miroslava21
29. jún 2020

@silvi300 ale ved to robi, ty to nejak divne chapes akoby sa vobec nestretavali. A neda sa kazdy den male dieta odkladat niekam a ist pomahat dospelej dcere. Bezne ma otec kazdy druhy vikend dieta, to znamena ze z tvojho pohladu moze kazdy druhy vikend ist pomoct statsej dcere....a co dalej? Autorka sa s nimi sttetava, dokonca chodila vnucka k nej spat. Ale to nestaci, zjavne, dospelej dcere je to malo. Tak uved nieco dalsie..

0silvia0
29. jún 2020

@silvi300 ved jej pomaha, ale starsej dcere je to malo, co na tom furt nechapes???

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
marianeta
29. jún 2020

@perdulka7 asi tak.. mozgové bunky čo prežili,kopu hroby tým čo nie ..

miroslava21
29. jún 2020

@silvi300 ja si myslim, ze dospela dcera ocakava kazdodennu pomoc s kocikovanim, strazenim dietata alebo pomocou v domacnosti. Ale to sa neda praktizovat ani cloveku bez maleho dietata. A ak ty ocakavas takuto formu pomoci od babky tak je to divne a sebecke

gelifil
29. jún 2020

@silvi300 nehnevaj sa, ale ty si strasne obmedzena....a uprimne ti zavidim....zijes na nejakej vyolenej planete idealneho sveta.....vodit deti do nemocnice za babkou do sluzby....robis si srandu, vsak??

6mia6
29. jún 2020

@gelifil tiež som sa chcela k tomu vyjadriť ale nič slušne mi nenapadlo 🤦‍♀️🤷‍♀️

6mia6
29. jún 2020

@marianeta je to veľmi pravdepodobne

kassandra25
29. jún 2020

@ljzozv to som citala. Preto som radila autorke, ze toto nech si nenecha a ziadne odstavovanie od mensej dcery nie je mozne. Ja som to pisala, to ty necitas dobre moj prispevok.

oli18
29. jún 2020

Ja @silvi300 chápem. Ja som presne taká babka, ako jej mama. Iba s tým rozdielom, že som na dôchodku. Všetky babky, ktorým sú vnúčatá ukradnuté netušia, o čo prichádzajú.

0silvia0
29. jún 2020

@oli18 obrovsky rozdiel babka na dochodku a babka pracujuca so ziakom-prvakom. Obrovsky...

miroslava21
29. jún 2020

@oli18 a kde je zmienka ze autorke-babke su vnucata ukradnute? Zas netreba prekrucat a prevracat slova....
A keby ste bola zamestnana a mala vo svojej opatere 6 rocne dieta tak by ste ako pomahali dospelej dcere, ktora si nezela aby to 6 rocne dieta chodila ku nej domov a aby sa nestretavalo s dietatom-vnuckou?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
marianeta
29. jún 2020

@perdulka7 že ,,baba s kufrom"😂😂😂😂.

majusska202
29. jún 2020

Ja mam dve deti rozdiel 1 rok a 5 mesiacov. V živote mi mama nebola pomôcť skôr je to naopak. Ja vkuse pomáham mladšej sestre. Muža ide vychytit že ja z dvoma malými deťmi vysokou ešte skáčem sestre okolo zadku. V podstate je to moja chyba ze ľuďom neviem povedať nie. Ale tým chcem povedať ze nie si povinná jej pomáhať podľa mňa.

0silvia0
29. jún 2020

@perdulka7 ze rad zlatej maternice🤣😂

oli18
29. jún 2020

Na H diiskusia, uz sa tu chytate za slovicka. Nech vam to vydrzi este aspon do 20tej strany 🤣🤣🤣

dazdovka
29. jún 2020

Ja mám 20r. dcéru a od jej 16-tich rokov jej prízvukujem, že si má spraviť najskôr školu, osamostatniť sa a až potom mať deti, že to proste nebude možné, aby som sa ja starala o jej deti tak, ako moja mama o ňu. Resp. nebudem sa o jej deti starať nijako, ja som porodila a mama isla o 2 r. do predčasného dôchodku, keď pôjdem do dôchodku ja, dcéra bude mať 45rokov. Je si toho vedoma, bola vedená k samostatnosti a zodpovednosti za svoje rozhodnutia, ja nie som povinná ju ťahať z pruserov, je dospelá, spoliehať sa musí hlavne na seba...

lussyl5
29. jún 2020

@silvi300
@oli18 To je pekné keď sa babky venujú ďeťom,ale všetko má svoje hranice.V prvom rade mi príde od autorkinej dcéry neskutočná drzosť povedať že má síce prísť,ale bez mladšej dcéry.Po prvé: kde ju má dať?Otec dievčatka má tiež povinnosti a asi si ju nemôže zobrať len tak kedy chce. Po druhé: VEĎ JE TO JEJ VLASTNÁ SESTRA!!!
Mňa vytáčajú husičky čo si bez maminy za zadkom s prepáčením ani neprdnú.Tak áno babka sa má o vnúčence zaujímať,ale starať sa majú hlavne rodičia dieťaťa,babky sa môžu pohrať,pomaznať ale nie zastupovať rodičov.Je to pochopiteľne keď ide o zdravotné problémy alebo iné vážne okolnosti,ale nie že bude žena čo je doma na materskej a jej dieťa je jej jediná starosť náhaňať a doslova citovo vydierať svoju mamu ktorá chodí do práce a je sama na prváčika.Tak dospelé dieťa má brať ohľad na rodičov a trochu aj pozerať na to aby ich príliš nezaťažovali.Veď koľko žien už mamy ani nemá,alebo ich má ďaleko,prípadne sa musia o rodičov starať a malé deti k tomu a tu mladá chce aby ju mama čo má dosť svojho obskakovala.A ešte jej tu nakladáte ako je povinná starať sa😤,nie je povinná,má ešte školopovinné dieťa a aj keby nemala má právo na svoj život.

roxi
29. jún 2020

@silvi300 tak prváčka má byť samostatná ale dospelej dcére treba pomáhať? Autorka sa predsa svojej staršej dcére venovala do jej dospelosti (18-20 rokov?) ale mladšej - šesťročnej dcére sa už venovať nemá? Nezdá sa mi správne, aby autorka uprednostňovala dospelú dcéru a jej deti, pred svojou mladšou - šesťročnou. Okrem toho autorka sa predsa vnúčatám venuje, len sa jej nezdá správne, že jej dcéra má pocit, že by sa im mala venovať denne a dokonca si nežalá, aby sebou zobrala svoju mladšiu dcéru, keď k nej ide. Ale podľa niektorých komentáro má autorka zvládnuť prácu, svoje dieťa, svoju domácnosť a ešte má denne pomáhať dospelej dcére s jej deťmi a domácnosťou. Jej dcéra je dospelá, je na rodičovkej, tak snáď by mala svoju domácnosť a deti zvládnuť sama s manželom a oceniť, že jej mama občas pomôže, ale nevyžadovať pravidelnú pomoc, či dokonca mame vyčítať, keď si čas nenájde. Ak sa rozhodli mať deti, tak by sa o ne mali vedieť aj postarať. To je predsa povinnosťou rodičov, nie starých rodičov. Občas pomôcť, to áno. Ale zas u autorky to je trošku náročnejšie, keďže sama má ešte malé dieťa.

janage
30. jún 2020

Uplatnila by som jednoduchy princip isteho psychologa. Do 18 je potrebne chranit dieta, od 18 jeho rodicov. Vzdy sa predsa ma brat ohlad na najslabsieho.

0silvia0
30. jún 2020

@janage to je zaujimavy princip, toto som este nepocula😳

janage
30. jún 2020

@0silvia0 rozoberala sa situacia ked dospele deti tyranizuju rodicov. Ze to zacina tak nevinne a potom su tie deti stale pozadovacnejsie a rodic akosi sa boji ci nevie nastavit hranice, ze toto uz nie, to uz je tvoja zodpovednost. Napr. rodicia prepisu dom, vyplatia dlhy, financne dotuju, su neustale k dispozicii aj ked sami nevladzu a pod.
A este jedna myslienka sa mi paci, nie od neho sice, ze dospelymi sa stave vtedy, ked prevezmeme zodpovednost za svoj sucasny zivot.
Velmi zjednodusene napisem. Ak dieta malo velmi prisneho az tyranskeho otca, tak to prenasa a tyranizuje spoluziakov. Je jeho dovod pochopitelny. Ale ak toto robi dospely vekom, ostava stale tym dietatom ukrivdenym v detstve. Skutocny dospely svoje spravanie neodvija a neospravedlnuje krivdami minulosti.