icon

Vydieranie

lilysk
8. sep 2012

Ahojte .
Zhanali sme vacsi byt ,lebo momentalne zijeme v 2 zbovom byte a mame 2 male deti a to je uz privela ludi a malo priestoru 🙂Rok sme zhanali vacsi byt ,lebo nam nevyhovovala lokalita ,alebo dispozicia a vacsinou cena bola dost vysoka .Nasli sme jeden byt ,ktory bol nadherny ,ale cena bola asi o 30 000 eur vyssia ako sme si mohli dovolit ....ten byt sa predal ,tak nam bolo luto ,ale tak co uz vsetci maju svoje moznosti☹ Po roku sa ten byt zase objavil v ponuke jednej realitky ,tak som tam zavolala ,ze ci je to omyl alebo co ,lebo som mala info ,ze byt je davno predany .Dozvedela som sa ,ze ta predavajuca sa stala objektom podvodu a kupujuci bol podvodnik a potom este raz predala ,ale manzelia co chceli nemali peniaze ,takze pani uz 1.5 roka predava byt neuspesne .Tak sme si dohodli obhliadku ,ze by sme chceli vidiet ...obhliadka s realitakom trvala asi 5 min s tym ,ze on nema cas a aj tak sme byt uz videli a on sa ponahla a neviem co .Za ten cas uz aj cena pre nas bola prijatelna nakolko ta predavajuca uz isla dole s cenou ,len aby sa byt predal .Este v ten den sme volali realitaka ,ze byt kupujeme a chceme to realizovat cim skor .Realitak sa vyhovaral ,ze on teraz na to nema cas a on ide na dovolenku a pride o 10 dni a nech pockame a neviem co vsetko ...tak sme cakali 10 dni a potom z,e zase mame cakat neviem kolko ,lebo ten co robi zmluvu o kupe je mimo a je cas dovoleniek ...proste mi uz siel na nervy ...my sme za ten cas predali 2 mensie byty co sme mali aby sme mali peniaze na kupu toho velkeho .Uz ked som uplne stracala trpezlivost ,lebo sme samozrejme predali aj ten v ktorom sme byvali som sa nakontaktovala na tu predavajucu s tym ,ze mam zaujem o kupu a mam hotovost a chcem tak kaslem na realitaka co ma natahuje a podme byt prepisat .Ona suhlasila nakolko nemala s realitkou ziadnu zmluvu. Dohodnuta provizia pre realitku z jej strany (len ustna ) bola 3000 eur .Ja som jej ponukla ,ze tu proviziu si rozdelime tak ,ze 1000 eur jej dame viac ako kupnu cenu ....1000 menej zaplatime my a z tych 1000 eur co zostalo zaplatime naklady u notara za zapisnicu 460 eur a kolky na kataster 66 eur a este nejake drobne poplatky overovanie podpisov a pod a co sa zvysi to si rozdelime ...cize podla dohody este by sme jej mali dat okolo 150 eur co aj planujem urobit .Pri tychto dohodach bol aj moj manzel .
Po prepise bytu sme zavolali realitakovi ,ze byt sme kupili uz a ze dakujeme za jeho sluzby 😉)) On sa raz s nami presiel na ten byt a ani raz nam on nezavolal takze jeho naklady boli tak asi 10 eur aj to prehanam -to som mu povedala ,ze mu zaplatim .
Este v ten den prisla realitka aj za nami aj za predavajucou vydierat ,ze chcu 2000 eur proviziu a nas udaju a daju na sud a neviem co -vyvolavali donekonecna .Som im povedala aj manzelovi som povedala ,ze im nic nedam ani halier si nezasluzia a nebola by som kontaktovala tu predavajuci keby ma neboli natahovali .Povedala som im ,ze ked este raz zavolaju tak dam na nich trestne oznamenie za vydieranie a obtazovanie tak prestali vyvolavat ,ale predavajucu zlomili a vydrankali od nej 500 eur akoze odskodne .No a tu zacina moj problem 🙂)
Moj manzel (genius ) povedal tej predavajucej ,ze je mu to luto a ze samozrejme to bude pocitat ako slolocne naklady a tych 500 eur jej zaplati !!!!!!!takze jej chce zaplatit 150 z tych 1000 co sa zvysilo a 500 za to ,ze od nej vymamili vydieraci !!! Ja som nebola pri tom ked to tej predavajucej hovoril a zasadne s tym nesuhlasim !!!
neviem preco by som mala platit zene ktorej som zaplatila 131 000 eur za byt ktory bola v 7 nebi ,ze konecne predala -este dostala o 1000 eur viac z provizie ,ktoru by bola zaplatila realitke !!!!
Moj genius manzel sa so mnou ,ale hada ,ze on jej to slubil a ona si to zasluzi ,lebo sme povedali ze naklady za kupu budu spolocne a mne nadava ,ze som chamtiva !!!! Ja som chamtiva ???Pri nicom takom som nebola ked sa dohodol on sam s nou ,ze jej to zaplati -ona to ani nepytala .My sme do toho bytu dali uplne vsetky nase peniaze .Teraz musim zobrat uver 20 000 eur na rekonstrukciu ,lebo je to povodny stav .Ja som na materskej -mame 2 male deti -nemusim Vam pisat kolko stoja naklady na deti a moj muz je ucitel takze ani to nemusim pisat kolko zaraba🙂) Nemame ani korunu -nepoviem keby moj muz doniesol 3000 eur mesacne a polozil na stol ,ale takto ??????Akoze nemyslim si ,ze som chamtiva ,ale preco by som mala platit jej za to ,ze sa nechala vydierat ? A on sa obhajuje ,ze tak je to spravne a neviem co !!! Ja si ako je mesiac dlhy nic nekupim ,detom kupujem veci v sekaci -snazim sa setrit ako sa len da -tento rok sme neboli ani na dovolenke ani nikde ,lebo sme si chceli porisit to byvanie aby sme uz mali pokoj . A ja preco som akoze chamtiva ???To keby boli od nej vydieraci vydrankali 2000 eur ako povdne planovali tiez by im dal ???
Som uplne zufala !!! Povedala som jasne ,ze s tym nesuhlasim aby jej zaplatil tych 500 eur (ani ich nema ) ,ale on ma uplne iggnoruje a jeho egoisticky postoj ma privadza do sialenstva . Jeho argument je ,ze nie sm epodvodnici a takto to ma byt aby sme jej (dobre ,ze nepovie chudere ) zaplatili !!!!
Co si o tom myslite ???
Dakujem

PS : uz som sa odhodlala aj k takemu zufalemu cinu ,ze som mu povedal a,ze ak jej zaplati tych 500 a ukrati vlastne rodinu o 500 eur za co ja mozem ist s detmi na vylet ,alebo do aquaparku ,nieco im kupit -ide zima potrebuju oblecenie ,topanky ....ze ak jej zaplati tak mu urobim doma peklo ☹((
Tak sa zobral a tresol dverami a niekam siel ☹

lilysk
autor
8. sep 2012

Vy zienky co ste na materskej s 2 detmi ,alebo ja s jednym viete ake to narocne .Od rana do vecera ,deti,domacnost,program pre deti ,co uvarit,upratat ....kazdy den v podstate to iste .Nemam na seba bsolutne cas ...moj manzel mi pmaha aj na nakup ide a podobne ,ale ten listok na nakup mu len ja napisem a deti ked zoberie von na chvilku len ja pripravim vsetky veci a obleciem ich ...ked konecne som hodinku sama snazim sa ten bordel co po nich zostal usporiadat ...do vane sa dostanem v noci aj to mi huci pracka v kupelni .
Keby zobral tych 500 a pod zena moja kupim ti nieco pekne ,alebo na veceru alebo na vylet do tatier ,ze by som nemusela varit tak nepoviem ani slovo ,ale dam kopec penazi tetuske a este neviem v noci spat ,lebo som jej akoze podla mojho muza este dlzna ???🙂)
A on sa zatne!

halienka
8. sep 2012

@lilysk no polovica žien tu zas nepochopila pointu diskusie a riešia úplne nepodstatné somariny 😖 Najlepšie ignorovať. Je mi jasné, že problém je s manželom, ktorý chce zaplatiť niečo, čo nemá prečo platiť. No podľa mňa je úplne najlepšie prevziať iniciatívu do vlastných rúk, zavolať pani, alebo jej napísať mail (neviem ako sa kontaktujete) vysvetliť jej svoj postoj a oznámiť, že toto platiť proste nemieniš. Viem akí sú chlapi, on keď už jej raz niečo sľúbil (aj keď to nedomyslel), tak by si teraz pripadal hrozne keby jej to nemal splniť. A preto bude asi zbytočné čakať na jeho zvolenie, keď to skoncuješ ty sama a on už s pani nepríde do kontaktu, tak to bude snáď aj pre neho znesiteľnejšie, síce sa možno ešte ofučí, ale v konečnom dôsledku možno bude niekde vo vnútri rád, že to takto dopadlo. Takže ja vidím ako jediné východisko práve toto. A vôbec sa ti nedivím, že to nechceš platiť 😉 🙂

ada32
8. sep 2012

otazne je preco ma ten pocit tvoj m. ze ste tete dlzni? ma pocit ze keby tak ako tak nebolo toho realitaka nemali by ste teraz byt? nie je to nahodou tak? ze ma pocit viny nech uz sa ten clovek spraval akokolvek?

ada32
8. sep 2012

keby tak ti muzi tvrdohlavo plnili slovo aj ked nieco slubia manzelkam 🤐

dejnas
8. sep 2012

@ada32
"Keď muž sľúbi žene, že niečo urobí, tak to aj urobí.... netreba mu to zbytočne každý polrok pripomínať ... " 😀 😀 😀

halienka
8. sep 2012

@ada32 jojo 😀 ale manželky sú už iná kategória 😀 tam ten psychologický tlak poníženia sa nefunguje tak ako pred cudzími osobami 😝 😀

sisaha
8. sep 2012

@lilysk manzelovi povedz, ze teta nudzou netrpi, kedze peniaze od vas nepytala.. A vzdy sa treba riadit iba tym: "co je psáno, to je dáno"... To ako keby si od neho za kazdym peniaze rumunsky zobrak pred tescom, lebo tiez ma nad sebou nejakych vypalnikov, ktorí ho tam vozia...tiez bude mat potrebu kazdemu platit?
Nechaj ho vychladnut, vysvetli mu, ze nemaju na to narok a vy ste zaplatili o tisicku viac. 😉 A gratulujem k takemu super byvanicku... 😉

ada32
8. sep 2012

😀 😀 😀 ja pripominam prvych par polrokov, potom to urobim sama. a peniaze si vyplatim sama zo spolocneho uctu 😀
iba srandujem. bezim malovat dom

wieruss
8. sep 2012

@lilysk muza kopni do prdele a povedz mu nech si pichne do oka !! 😎 Tete zavolaj a ospravedln sa jej, ze proste chlap sa unahlil, ze ved ste si rozdelili proviziu a mrzi ta to, ale proste tych 500 eur nemas a bodka. A viac nerieis, ak to nemate v zmluve tak kasli na to... A ked bude chlap pindat tak nech jej odovzda svoju vyplatu potom mesiac zuje podosvy 😠 ako pardon ale 500 eur je kopec penazi a ako si podotkla tak radsej mozte za to ist na vylet 🙂

dominikabartlova
8. sep 2012

@dejnas no ved tu sa neriesi ci ma dat do luftu 500eur ale kktiny prepac za vyraz ale ja som uz normalne nervozna z tychto ....zien. pozemky a preco kupila byt a nie dom... a preco mam fialovu stenu a nie okrovu... a podobne dristy.... myslim ze otazka bola zodpovedana ze kupujuca sa ma na predavajucu z vysoka vysrat a hotovo a dajte uzamknut diskusiu ci?? 😀 😀 😀

dominikabartlova
8. sep 2012

@wieruss tam nieje podstatne ci ma alebo nema.... normalne muza kopni do prdele a tetke povedz ze ked dala jej problem nie tvoj lebo obchod z tvojej strany nebol sprostredkovany.... a hotovo

dominikabartlova
8. sep 2012

@lilysk daj uzamknut diskusiu lebo ta aj vystre.... muzikovi povedz to co som ti hore napisala a hotovo a tetuske povedz ze nech sa spamata..... nech ti ukaze papier ze dala provizku a zasmej sa ci spadla z visne.... :D :D mna tak napadlo ze daj cislo cinknemmu ze aj ja by som potrebovala 5ti kilko :D :D :DDDDDD

dominikabartlova
8. sep 2012

@ada32 pre druhych spravie aj modre zneba len aby vyzerali ako spasa svea....tetuska zamrncala a on jej ide davat????

p3tra11
8. sep 2012

@lenuska1991 este som nestihla docitat celu diskusiu, ale tvoje prispevky ma dost zarazili... aj ja byvam v meste, a pozemky sa tu pohybuju v takych cenach ako neprerobene byty... za 12tisic by tu niekto zohnal pozemok akurat tak 25 km od mesta... ☹

@lilysk manzelov bratranec mal tiez problem s realitakom, ten ich dal na sud, ze ho vynechali z obchodu a tak dalej... no, presli si kadecim, a nakoniec sud vyhrali, presne z takeho dovodu, ze realitak si svoju pracu nerobil, zanedbaval a zavadzal... tiez by som im nedala ani euro, ako pises a prinajhorsom na sud... bez zmluvy s majitelkou bytu, alebo s vami (ze nebudete kontaktovat majitela bytu, lebo hrozi pokuta atd) si mozu akurat tak piskat na deravom zube... chcela by som vidiet, ako sa z tych 500 eur vytesovali... 😠 😠

lenuska1991
8. sep 2012

@p3tra11 a co ta natom zaraza ze u nas v centre mesta mame pozemky za 12 000 a u vas az 25 km od mesta? v kazdom meste inak....

mamutka
8. sep 2012

@lilysk podla teba ma predavajuca niest celu zodpovednost ktoru na nu hadze realitka? a mne sa zda, ze si pisala, ze vy - ty a manzel ste volali realitakovi ako hrdinovia, ze "dakujete za ich uzasne sluzby" tak potom kto kopol do osieho hniezda??? ste mali vtedy byt ticho. ak ste sa takto hrali na hrdinov a nepochopili, ze taku realitku naserie, ked sa streli mimo nich byt v ktorom robili obhliadku, tak co sa hnevas? ak raz tam je realitka zainteresovana a ty sa ju rozhodnes obist, tak to urob potichu....
predavajuca ma pravo povedat realitke, ze byt predala mimo nich - ak by ho predala hocikomu koho tam nepriviedli, ved s nimi nemala nijaku zmluvu, a uz vobec nie excluzivnu - ze len cez nich by mohla ponukat. ........ale vy ste doslova realitku na nu postvali, kedze ste sa ohlasili, ze halooooo, prave my, ktori sme tam boli cez vas sme to kupili........ toto sa nerobi.... ja predavat byt a kupujuci by mi takto nasral nejakeho realitaka a doslova ho na mna postval - kedze je to ocividne nejaky pako - tak sa ti pekne podakujem a tych 500 eur budem ocakavat, ked uz ich raz tvoj manzel slubil... ako nehnevaj sa, ale vy ste chceli byt hrdinovia, to nie je zadarmo.....

linddi
8. sep 2012

a nemohla si vymyslieť tú sumu? čo ak im nedala nič a len vycítila, že Tvoj muž je až moc "dobrý" a skúsila to naňho? 😕 neviem, ale ak im aj dala nejaké peniaze, nech Vám ukáže doklad.... ja by som jej tiež nedala už ani cent - jej sprostosť, ak NAOZAJ vôbec niečo zaplatila.

dejnas
8. sep 2012

už trošku off topic, i keď ...

"podnikanie na Sk".... vrátim sa opäť k provízii... no nečudujem sa, že tu na Sk je možné snáď všetko už, keď my sami sme - sorry "blbí"... necháme si všetko, držíme huby a krok a nadávame potichu doma, namiesto toho, aby sme sa ozvali a niečo s tým urobili 😒
naši páni podnikatelia - niektorí - majú o podnikaní svojské predstavy: chcú rýchlo a veľa zarobiť, ale prd pre to robia a ešte sa aj sťažujú, aké je podnikanie ťažké 😝 ... a keď príde nedajbože o kšeft (konečne mu to niekto dá pocítiť, že nie je nenahraditeľný) tak sa príde rozdrapovať, vyhrážať a pýtať si "svoj podiel" ??? ale veď mu zaplaťme, nech máme pokoj a pánko si môže užívať ďalšiu dovolenku... dobre obišiel, nie? oddychoval a ešte aj zarobil, napriek tomu, že prstom nepohol 😠 aj nabudúceeeeeee 😅

ja, byť majiteľom tej realitky, normálne tomu zamestancovi strhnem nejakú pokutu z ďalšej provízie za takéto jednanie... "veď vyčkajte, ja idem teraz na dovolenočku, keď sa vrátim odpočinutý, môžem sa na to mrknúť" 😝 určite nechcem nikomu upierať právo na dovolenku, ale takto sa "kšefty" nerobia!!!! dotyčný realiťák mal v realitke povedať - to a to je vo veci, idem na (asi plánovanú) dovču, prípad posúvam niekomu inému... riešte to, je tu seriózny záujem o obchod.... namiesto toho sa na všetko vyprdol a išiel dovolenkovať.... veď - čakajte na mňa, nie, som bohovský, nenahraditeľnýýýý 😠 😠 😠

my sme tiež kupovali byt cez realitku, nejdem do detailov, mali sme smolu v prvom prípade na nezodpovedných predajcov, podvodníkov (stratoví sme aj my aj realitka), ale po celý čas som videla, ako medzi sebou makléri spolupracovali, dohadzovali si ponuky, až kým sme definitívne byt nenašli... 😉 do realitky sme došli takpovediac "na hotové", zmluvy nachystné, vypracované vklady na kataster, znalecký posudok... podpísali sme zmluvy, vyplatili peniaze, odovzdali nám kľúče... realitka zabezpečila, resp. asistovala nám ešte aj pri takých "drobnostiach" ako nahlásenie zmeny odberateľov elektriny, bytové družstvo atď... overenie príp. nedoplatkov.... a samozrejeme všetky náklady súvisiace s právnymi úkonmi predaja (poplatky u advokáta, kataster) boli SÚČASŤOU provízie.. takto by mala, podľa mňa, podnikať seriózna realitka 😉

dominikabartlova
8. sep 2012

@mamutka citala si celu diskusiu? nemaju podpisanu ziadnu zmluvu s realitkou tak nemaju co platit...to ze pichli do osieho hniezda je druha vec....

p3tra11
8. sep 2012

@lenuska1991 len to, ako si porovnavala vase mesto s inym mestom... tak aby si videla rozdiel, ze nie vsade to je tak.. 😉

lenuska1991
8. sep 2012

@p3tra11 ale ved ja som napisala ze vsade je inak, ja zato nemozem ze som z mesta a mame tady take ceny pozemkov a inde su ine, ja som napisala za seba svoj nazor, proste u nas to tak je tak to nezmenim, 😉

p3tra11
8. sep 2012

@dejnas taky obchod s realitkou ti zavidim v dobrom... aj my sme kupovali byt cez realitku, ale nasa realitacka sa nezdrziavala tu v meste, takze sme si vsetko vybavovali sami... este aj urychleny vklad na kataster... ☹

p3tra11
8. sep 2012

@lenuska1991 sak dobre, to ti nikto neberie... ale to vase mesto nieje cely svet... 😕

p3tra11
8. sep 2012

@lilysk ten byt musi byt nadherny... v jednom takom som byvala a bolo to naozaj na nezaplatenie, taky byt ma svoju dusu... a nemas daleko do mesta, netreba sa este aj s autom trepat kade-tade... drzim prsty, aby ste si to zariadili podla svojich predstav a kraaasne prijemne byvanie 😵 😵

lenuska1991
8. sep 2012

@p3tra11 a vravel niekto ze je to cely svet?? :D ja to neberiem ako cely svet, niesom len u nas v meste a neviem co nevychvalujem ho a neviem co, ale neviem naco sa tu nad tym co som napisala teda pozastavujete, mne tu niektore zeny napisali ze citia zavist a neviem co, ale nechapem naco by som mala a hlavne v com zavidiet :D v kazdom meste je inak, ked je historicke jasne ze to bude o inych peniazoch ako ked je len mesto... ale ved ti tedac nerieste, ja tiez nepisem kazdej ze jak som zhorezna z jej nazoru a co napisala.. ved kazda ma nazor, kazda napise mysli ci co cche.... :D

dejnas
8. sep 2012

@p3tra11 jj, my sme na 100% spokojní, aj ich odporúčame každému, kto chce neičo kúpiť / predať... zaslúžia si to... takto si vlastne sami robia najlepšiu reklamu, skvelým prístupom ku klientovi sa dostanú do popredia, ľudia to vedia oceniť a odporučiť ich 😉 existuje lepšia reklama ako nefalšované pozitívne skúsenosti klientov? 😉

mamutka
8. sep 2012

@dominikabartlova viem ze nemaju podpisanu zmluvu. ale boli tam s realitakom a urobili totalnu hlupost, ked mu dali na znamost, ze sa z neho smeju. je to ocividne lahostajny arogantny neprofesionalny chlap a ona aj s muzom mali potrebu takeho somara nasrat. to je akoby som na semaforoch vyplazila jazyk na hrubokrkeho nadavajuceho hajzla lebo mu chcem ukzat aku mam radost, ze ja mam skor zelenu a potom budem vyplakavat, ze mi rozbil baseb.palkou celne sklo - no ked vidim, ze to je gauner, neriesim ho a zijem si spokojne dalej, nebudem ho provokovat a vysmievat sa mu, lebo nemam preco. proste si treba uvedomit, ze hlupaka niekedy srat netreba. a oni to urobili a predavajuca sa im moze pekne podakovat. ak jej nechcu platit 500 eur. nech jej slubia, ze to vyzehlia s realitkou, ved ju predsa nema preco obtazovat realitak, zmluvu s nim nemala...postvali ho na nu, ona sa zlakla a nevedela ho poslat do haja a ma preplacat, ze oni sa hrali na hrdinov?
vacsie horory sa pri kupe bytu stavaju a to si ich clovek ani neprivodi hranim sa na hrdinu......... ked si to sama sposobim, tak stiahnem usi a riesim to, nevyplakavam. a ze si musia brat 20 tis.hypo, nuz kto dnes nema hypo? a ovela vyssiu a na mensi byt, 500 eur sa uz pri tom hold musi stratit, ked si niekto musel ego skrabkat za usami...

p3tra11
8. sep 2012

@dejnas jasne, ina reklama nieje... 😵

dejnas
8. sep 2012

@mamutka v podstate súhlasím so všetkým, až na to, že majú oželieť 500e, "keď si museli ego škriabkať za ušami"...
sorry, toto nie... ok, naštvali ho a pod. ... ale realiťák nemá právo pýtať províziu... ak chce nejaké peniaze, nech dá riadnu faktúru... už som písala... nech si tam naúčtuje nejaký prípadný ušlý zisk... ale bez zmluvy, bez dokladu, bez papiera akéhokoľvek... nedať ani cent 😝

mamutka
8. sep 2012

@dejnas absolutne suhlasim. ale problem nie je toto - podla zakona on nema pravo na nic, zmluva nebola. hotovo. oni od zaciatku videli aky to je neprofesionalny magor a nastvali ho. ako toto na co bolo dobre? doslova ho postvali na zenu co im predala byt. ona nie je schopna sa s nim dotahovat a radsej ustupi a chce od nich prachy. ako pisem vyssie, nech jej slubia ze to s nim vybavia - nech sa s nim natahuju a ohanaju sa zakonom a naucia ho poriadku. nech jej zagarantuju, ze ju viac nebude obtazovat. ona chce len pokoj. necudujem sa jej.

oni to sposobili, tak ak maju pocit, ze platit sa nema, nech to vybavia. ju z toho treba vynechat.