icon

Vydieranie

lilysk
8. sep 2012

Ahojte .
Zhanali sme vacsi byt ,lebo momentalne zijeme v 2 zbovom byte a mame 2 male deti a to je uz privela ludi a malo priestoru 🙂Rok sme zhanali vacsi byt ,lebo nam nevyhovovala lokalita ,alebo dispozicia a vacsinou cena bola dost vysoka .Nasli sme jeden byt ,ktory bol nadherny ,ale cena bola asi o 30 000 eur vyssia ako sme si mohli dovolit ....ten byt sa predal ,tak nam bolo luto ,ale tak co uz vsetci maju svoje moznosti☹ Po roku sa ten byt zase objavil v ponuke jednej realitky ,tak som tam zavolala ,ze ci je to omyl alebo co ,lebo som mala info ,ze byt je davno predany .Dozvedela som sa ,ze ta predavajuca sa stala objektom podvodu a kupujuci bol podvodnik a potom este raz predala ,ale manzelia co chceli nemali peniaze ,takze pani uz 1.5 roka predava byt neuspesne .Tak sme si dohodli obhliadku ,ze by sme chceli vidiet ...obhliadka s realitakom trvala asi 5 min s tym ,ze on nema cas a aj tak sme byt uz videli a on sa ponahla a neviem co .Za ten cas uz aj cena pre nas bola prijatelna nakolko ta predavajuca uz isla dole s cenou ,len aby sa byt predal .Este v ten den sme volali realitaka ,ze byt kupujeme a chceme to realizovat cim skor .Realitak sa vyhovaral ,ze on teraz na to nema cas a on ide na dovolenku a pride o 10 dni a nech pockame a neviem co vsetko ...tak sme cakali 10 dni a potom z,e zase mame cakat neviem kolko ,lebo ten co robi zmluvu o kupe je mimo a je cas dovoleniek ...proste mi uz siel na nervy ...my sme za ten cas predali 2 mensie byty co sme mali aby sme mali peniaze na kupu toho velkeho .Uz ked som uplne stracala trpezlivost ,lebo sme samozrejme predali aj ten v ktorom sme byvali som sa nakontaktovala na tu predavajucu s tym ,ze mam zaujem o kupu a mam hotovost a chcem tak kaslem na realitaka co ma natahuje a podme byt prepisat .Ona suhlasila nakolko nemala s realitkou ziadnu zmluvu. Dohodnuta provizia pre realitku z jej strany (len ustna ) bola 3000 eur .Ja som jej ponukla ,ze tu proviziu si rozdelime tak ,ze 1000 eur jej dame viac ako kupnu cenu ....1000 menej zaplatime my a z tych 1000 eur co zostalo zaplatime naklady u notara za zapisnicu 460 eur a kolky na kataster 66 eur a este nejake drobne poplatky overovanie podpisov a pod a co sa zvysi to si rozdelime ...cize podla dohody este by sme jej mali dat okolo 150 eur co aj planujem urobit .Pri tychto dohodach bol aj moj manzel .
Po prepise bytu sme zavolali realitakovi ,ze byt sme kupili uz a ze dakujeme za jeho sluzby 😉)) On sa raz s nami presiel na ten byt a ani raz nam on nezavolal takze jeho naklady boli tak asi 10 eur aj to prehanam -to som mu povedala ,ze mu zaplatim .
Este v ten den prisla realitka aj za nami aj za predavajucou vydierat ,ze chcu 2000 eur proviziu a nas udaju a daju na sud a neviem co -vyvolavali donekonecna .Som im povedala aj manzelovi som povedala ,ze im nic nedam ani halier si nezasluzia a nebola by som kontaktovala tu predavajuci keby ma neboli natahovali .Povedala som im ,ze ked este raz zavolaju tak dam na nich trestne oznamenie za vydieranie a obtazovanie tak prestali vyvolavat ,ale predavajucu zlomili a vydrankali od nej 500 eur akoze odskodne .No a tu zacina moj problem 🙂)
Moj manzel (genius ) povedal tej predavajucej ,ze je mu to luto a ze samozrejme to bude pocitat ako slolocne naklady a tych 500 eur jej zaplati !!!!!!!takze jej chce zaplatit 150 z tych 1000 co sa zvysilo a 500 za to ,ze od nej vymamili vydieraci !!! Ja som nebola pri tom ked to tej predavajucej hovoril a zasadne s tym nesuhlasim !!!
neviem preco by som mala platit zene ktorej som zaplatila 131 000 eur za byt ktory bola v 7 nebi ,ze konecne predala -este dostala o 1000 eur viac z provizie ,ktoru by bola zaplatila realitke !!!!
Moj genius manzel sa so mnou ,ale hada ,ze on jej to slubil a ona si to zasluzi ,lebo sme povedali ze naklady za kupu budu spolocne a mne nadava ,ze som chamtiva !!!! Ja som chamtiva ???Pri nicom takom som nebola ked sa dohodol on sam s nou ,ze jej to zaplati -ona to ani nepytala .My sme do toho bytu dali uplne vsetky nase peniaze .Teraz musim zobrat uver 20 000 eur na rekonstrukciu ,lebo je to povodny stav .Ja som na materskej -mame 2 male deti -nemusim Vam pisat kolko stoja naklady na deti a moj muz je ucitel takze ani to nemusim pisat kolko zaraba🙂) Nemame ani korunu -nepoviem keby moj muz doniesol 3000 eur mesacne a polozil na stol ,ale takto ??????Akoze nemyslim si ,ze som chamtiva ,ale preco by som mala platit jej za to ,ze sa nechala vydierat ? A on sa obhajuje ,ze tak je to spravne a neviem co !!! Ja si ako je mesiac dlhy nic nekupim ,detom kupujem veci v sekaci -snazim sa setrit ako sa len da -tento rok sme neboli ani na dovolenke ani nikde ,lebo sme si chceli porisit to byvanie aby sme uz mali pokoj . A ja preco som akoze chamtiva ???To keby boli od nej vydieraci vydrankali 2000 eur ako povdne planovali tiez by im dal ???
Som uplne zufala !!! Povedala som jasne ,ze s tym nesuhlasim aby jej zaplatil tych 500 eur (ani ich nema ) ,ale on ma uplne iggnoruje a jeho egoisticky postoj ma privadza do sialenstva . Jeho argument je ,ze nie sm epodvodnici a takto to ma byt aby sme jej (dobre ,ze nepovie chudere ) zaplatili !!!!
Co si o tom myslite ???
Dakujem

PS : uz som sa odhodlala aj k takemu zufalemu cinu ,ze som mu povedal a,ze ak jej zaplati tych 500 a ukrati vlastne rodinu o 500 eur za co ja mozem ist s detmi na vylet ,alebo do aquaparku ,nieco im kupit -ide zima potrebuju oblecenie ,topanky ....ze ak jej zaplati tak mu urobim doma peklo ☹((
Tak sa zobral a tresol dverami a niekam siel ☹

dejnas
8. sep 2012

@mamutka jj, dospeli do štádia úplného súhlasu 🙂
i keď, skutočný problém zakladateľky spočíva v tom, ako presvedčiť manžela, že nie sú povinní nič platiť... nikto... myslím, že zakladateľka v tom má jasno, problém je manžel, ktorý chce ustúpiť a predávajúca, ktorá už, žiaľ zaplatila 😝 😝

mamutka
8. sep 2012

@dejnas uz ho nepresvedci, lebo ak to slubil a kedze chce pred cudzou zenskou vyzerat ako chlap co si stoji za slovom, tak doma nakoniec slubi, ze nezaplati, v robote si pozicia, tete da 500 eur a bude to dakomu potajomky postupne splacat.... snad sa poucili, ze zaravat sa s magormi netreba.

to je presne ten vtip o vrabcovi co nanho hovno spadlo, cvirikal, ze co uz, aspon mu je fajn teplo, napokon je frajer - az kym ho macka podla spevu nenasla....

masinka
8. sep 2012

@lilysk mna len tak napadlo... keby tetula dala realitakovi celych 2000 EUR co ako pises vypytoval (alebo dokonca 3000), tak aj to by jej tvoj muz tak nadsene preplatil ?
a ked ste sa dohodli, ze sa budete spolocne podielat na nakladoch... nestacilo by tete 250 EUR ?.... manzelov zmysel pre povinnost (alebo jesitnost ?) by boli uspokojene, do noveho bytu by ste nesli rozhadani a teta by si mohla vsetkych 20 oblizat..... inac gratulujem k bytiku 😀

janinah
8. sep 2012

po 20 r. manželstva ti napíšem,že robiť rozbroje s mužom pre 500 eur nemá význam 😉 peniaze boli i budú,raz menej,raz viac, ale vzťah s manželom sa utužuje ťažko,ak sa začne naburavať kdejakými "hlupôstkami"

dominikabartlova
8. sep 2012

@mamutka citala s celu diskusiu ozaj????? realitka vyvolavala ze chcu proviziu.... kupujuci ich poslali do prdele a úredavajucu zlomili a ta im dala 1000tisicku ci kolko.... a kedze LYLYSK ma akceho manzela tak predavajucej povedal ze sak pojdu na pol...lenze ona o tom nevedela a nesuhlasi...a preco by aj nema s tym nic...aj keby mu nadavala do kktov tak mu nemusi platit pretoze nic nepodpisali a realitak sa aj tak nema ako preukazat chapes??? nemusela rypat ale aj keby platit nemusi... to je problem predavajucej ze sa dala odrbat (pardon za slovnik) nie lilysk, vies???

dominikabartlova
8. sep 2012

@janinah tu ide o princip...ty by si dala??? ja by som svojmu povedala ze nech si to vyriesi ale ebude brat zo spolocynch 500eur len preto aby vyzeral pred predavajucou geroj.... na pivo s nou chodit nebude predsa..... nemala realitakovi dat...jej problem

dominikabartlova
8. sep 2012

@lilysk vyser sa uz na to 😀 😀 😀 😀

danulicek
8. sep 2012

@lilysk z vlastnej skusenosti mozem napisat, ze my sme kupovali tiez byt, ktory mala realitka na nete, ale tiez sme to riesili konkretne cez predavajucu, nakolko realitka pytala proviziu 1500€. predavajuca tiez nemala absolutne ziadnu zmluvu s realitkou (ak som dobre citala, tak ani vasa), a po samotnom predaji som kontaktovala realitku, aby inzerat stiahli, ze sme si byt kupili cez predavajucu - nasu znamu. realitka sa ani neozvala a inzerat stihala.

na vasom mieste - realitka absolutne nema pre co vyzadovat peniaze - proviziu - od predavajucej, nakolko sa nezaviazala ziadnou zmluvou a realitny agent vam ten predaj nesprostredkoval! a keby bola predavajuca seriozna, tiez by to riesila a neotravovala vas, aby ste zaplatili 500 € ako proviziu. len ked uz to vyplatila, tak to uz potom sa asi len poradit u pravnika - napr. v nasom meste je bezplatne pravne poradenstvo. mozno sa s tym bude dat nieco robit, ale podla mojho nazoru /nie som ale odbornik/, nie je dovod podielat sa na takychto nakladoch, ked ste to riesili s predavajucou, nie s realitkou. to, ze sa predavajuca nechala obabrat (alebo mozno chce obabrat aj vas), nie je vas problem...

ada32
8. sep 2012

@dominikabartlova a to ty ako vies ze s nou nebude chodit na pivo??haaa?? 😕

mamutka
8. sep 2012

@dominikabartlova no ma s tym velmi vela - nie ze nic - volali realitakovi, ten sa nasral a jednal - ked nepochodil, zacal obtazovat predavajucu......... ta sa im moze len podakovat za to, ze toto cele sposobili, lebo sa museli pochlapit realitakovi, ako si poradili............. predavajuca zaplatila, manzel sa ponukol, ze doplati, no co teraz uz? ved predavajucu obtazoval realitak len koli moc iniciativnym manzelom, ze......... nech si doma nadavaju ak ich to bavi, kto vymyslel tu uzasnu vec - ze podme zavolat toho debila realitaka, ze sme si to od nej kupili bez neho - ten nech rozhodne ako bude..........
mne sa proste nepaci toto jednanie - ze idem frajerit, spustim lavinu a potom tu budem ociernovat muza, ze dakde daco slubil.......... ked sa on uz rozhodol, tak to jeho rozhodnutie jeho zena asi nezmeni.
iba by stalo za to, opytat sa ho, kde tych 500 eur vezme, ked sa nieco stane a rodina ich bude potrebovat, nie na debiliny alebo dovolenky, ale na vazne veci, lebo ludi klatia aj tragedie, nie taketo zbytocne rozbroje koli egu. ( cim nechcem nic privolavat samozrejme, ale ak on chce hajit svoju cest peniazmi, nech si uvedomi, ze ked sa nieco stane, 500 eur mu nikto neda.... ) nam tiez nikto nedal 700 eur na operaciu dietata a to moj muz nieco podobne urobil vtedy - odskodnil niekoho, kto nemal nic na papieri, ale obist ho sa nam zdalo velmi neseriozne..... ale to nebol chruno ako z tu spominanej realitky.
toto je zbytocna zvada manzelov, ktoru si sami privolali. ak jej on chce platit, tak ta pani by urcite akceptovala nizsiu sumu, lebo predpokladam, ze nie je odlud aby od rodiny tahala - aj ked to rodina sama privodila....

lilysk
autor
8. sep 2012

@wieruss Mozem mu povedat ,ze ked jej zaplati tak sa moze u nej mesiac aj stravovat ,lebo ja nebudem mat z coho varit ☹

lilysk
autor
8. sep 2012

@mamutka No realitak volal niekolko dni pred tym ze pripravia papiere ,ale ze ten clovek tam nie je co ich pripravuje a mame cakat .Akoze myslis ,ze by na to neprisli ,ze sme kupili ten byt ?Ked som mu denne volal a,ze mam zaujem a nech to riesi ?🙂)A take ,ze kataster myslis ,ze neexistuje ?ved je na nete -vedel ako sa volam tak si natuka a vidi kto ten byt kupil nie ?Zase ten realitak uplny dement nebol !!! Len bol lenivy a nerobil si svoju robotu 🙂
Len som mu chcela povedat ,ze dovi -dopo 🙂

lilysk
autor
8. sep 2012

@masinka ja osobne si myslim ,ze sme jej uz dali dost .Som viacmenej rozhodnuta ,ze jej napisem mail ,ze ja s tym nesuhlasim a ze nech to zvazi ci tie peniaze chce prijat od mojho manzela ked sa ona nechala vydierat .Mys me realitaka na nu nepostvali -on uz akoze pracoval na zmluvach -dlllho pripravoval vsetko -vie nase mena tak co som akoze mala mu povedat ,ze som kupila uz iny byt ?A si tukne na kataster a vidi kto ho kupil -zase aby som bola este klamarka to by uz bolo na mna moc 🙂
Ale sa mi paci ako tu babenky niektore riesia ,ze co som ako mala a co som nemala .Teraz je to proste tak a hotovo 🙂

lilysk
autor
8. sep 2012

@dominikabartlova My dve by sme si asi dobre rozumeli 🙂))

lilysk
autor
8. sep 2012

@ada32 Lebo je stara baba 🙂

lilysk
autor
8. sep 2012

@ada32 On akoze chce byt ferovy 🙂) A toto sa mu zda fer !!
A to som este nenapisal a,ze mi munule povedal ,ze by sme ich (predvajucich ) mali pozvat na veceru ,ze on to tak citi ze im to dlhujeme !!!!!!!!
Ja sa asi poradim s psychologom ci je ok ,lebo este o nicom takom som v zivote nepocula !!!
Co sme predali 2 byty teraz tak nas nikto nepozval na veceru 🙂))))) Idem im zavolat ,ze ci nemaju taku potrebu nas volat na veceru ,ze nam sice zaplatili za byty ale este nam dlhuju ten 1 vecer 🙂)
Total absurdne -ja neviem ci on z minuleho zivota ma k tym ludom nejake vazby alebo co ,ale toto nie je normlane podla mna .
A su tao taky manzelia okolo 60 rokov .Takze ziadna mladez co by mozno aj ta vecera dobre padla 🙂))
Ja neviem co sa s tym mojim muzom deje ☹

lilysk
autor
8. sep 2012

@masinka Som sa ho presne toto pytala ci by zaplatil aj 2000 eur keby od nej vydrankali tak bol ticho !!!

lili_mia
8. sep 2012

@lilysk ahoj, predávajúca im už dala tie peniaze? ak nie, tak sa s ňou dohodnúť, aj spolu s políciou ohľadom vydierania a nech ich čapnú pri čine .. pýtať peniaze bez podkladov a podobne
ja chápem aj tvoj postoj, aj postoj tvojho manžela, nepozerám na peniaze, skôr na jeho mužskú hrdosť, že ste sa síce slovne, ale zaviazali, že jej splatíte všetky výdavky, už nepozerá na to, že predávajúca podľahla

lilysk
autor
8. sep 2012

@lili_mia Ahoj dala im uz tie peniaze ,ale keby bola aspon zavolala ,ze tu su -ma vydieraju idem im dat peniaze ,alebo aspon nieco .Keby bol azavolala tak sadam do auta aj s kamoskom policajtom a by sa uz viac neopovazili otravovat .
Este ked sme kupovali byt u notara sme podpisovali tak som ja niekolko krat povedala ,ze by som im nedala ani korunu a ak budu nieco pytat ci od nich ,alebo od nas ,lebo som tusila ze to tak nenechaju -tak ze ja im nehodlam nic platit a basta a som este aj jej manzelovi hovorila vonku ked sme stali 🙂
Moj manzel jej povedal ,ze jej zaplati tych 500 ked som tam ja nebola -on siel pre kluce k nej od bytu .Bolo to asi den po tom co od nej vytiahli peniaze a ona mu to povedala a on ako blbec ,ze on jej ich zaplati -nechapem preco !!!
Ja somsa slovne zaviazala samozrejme si rozdelit tu 1000 ku ,ktora mala ist na proviziu pre realitku .
Inak realitka uz vedela nase mena aj vedela kde je ten byt -logicky ...ja som im volala akoze nie hahaha sme kupili a vy teraz si skrabte zadky dementi ,ale normalne slusne som im povedala ,ze nemam zaujem o ich sluzbu nakolko som sa dohoda. Mam 2 male deti a oni vedia kde ten byt som kupila -zase aby ma niekto tresol vecer po hlave tiez nechcem 🙂)
Mi to prislo take normalne im to oznamit .Mozno som urobila chybu ja neviem .

ada32
8. sep 2012

@lilysk prosim ta neuraz sa ale mala by si navrhnut tvojej polovicke nech ide ucit do rozvojovych krajin ked ma pocit ze malo pomaha druhym.

a on tak rad vari ked chce volat na veceru kazdeho kto prejde okolo neho? 😅

ved nech ide na veceru vasa predavajuca k tym co od vas kupili byty a mate to kratsou cestou nie? a nemusis varit... 😀

dejnas
8. sep 2012

@lilysk tvojho manžela tá kúpa nejak vzala 🙂 on sa zrejme tak teší z toho bytu, že sa až cíti byť zaviazaný predávajúcim, že boli takí milí a predali vám byt 😀 😀 treba mu vysvetliť, že to je obchod, čisto obchod, oni predali a oni zinkasovali peniaze... dokonca dostali viac, než pôvodne pýtali... basta... finito... city bokom... je to len "biznis" 😉

lili_mia
8. sep 2012

@lilysk tak sa spýtaj toho kamoša policajta, či sa dá aj takto poriešiť vydieranie .. isto oni priamo pred policajtom nebudú hovoriť, že od vás niečo pýtali, ani nahrávať ich už nemôžete, no máte nejaké správy o tom? či iba telefonovali ohľadom tej sumy? alebo ak sa tam objavia u nich v kancelárii, len tak slovne, máme hlásenie o vydieraní, čo nám k tomu poviete?

lilysk
autor
8. sep 2012

@ada32 No problem je asi v tom ,ze moj muz je jedinacik a jeho rodicia mu vsetko v zivote dali aj ten 1 byt co sme predali bol jeho -dar od rodicov a darceky ,cesty a pod vsetko rodicia financovali .Pre neho ked bol slobodny -teraz ked sa ozenil tak uz nie 🙂)
ja som roky bola v Juhoafrickej som robila na takom projekte pre HIV pozit. a tam clovek pride trosku na ine myslienky ☹(( Mne nikto v zivote nic nedal ,ale to tu nechcem rozoberat
Moj muz nevari absolutne -mozno keby som mu povedala ,ze ok jasne pozvi ich a navar nieco hned by ho tato myslienka presla 🙂))
Aspon keby tu rekonstrukciu realizoval on ,ale ja pri detoch beham s murarmi a kreslim po nociach kupelnu a kuchynu aby som aspon nieco mala v rukach ked pride stavbar a pyta sa co kde chcem .On sa vyjadril ,ze to necha na mna co tiez nie je celkom ok ,lebo podla mna ano zena pokial ma moznost si vybrat kueplnu a kuchynu je fajn ,ale chodit na stavbu a debatovat s robosmi to je podla mna muzska praca ☹

lilysk
autor
8. sep 2012

@lili_mia Teraz akoze realitka uz da pokoj ,lebo od nej vydrankali a ja som ich chcela udat ,takze na mna si nedovolia .
Ale vies aj teraz ako dokazem ,ze ona im dala ...a sa ma opytaju na policii ,ze preco nevolala ona ked ju prisli vydierat ?To takto spatne tazko uz dokazes cokolvek ☹

kvetinka211
8. sep 2012

@lilysk ahoj, nestihnem to tu cele precitat, ale aspon moj nazor
1. Realitaci su slizke svine ... mala som do cinenia s viacerymi a nechcem velmi zovseobecnovat, ale vsetci ktorych som stretla boli hrozni ludia. Pokial vam nedali nic podpisat tak nemaju narok ani na jeden cent. Predpokladam ze ani s tou pani nemate o tych 500e nejaku pisomnu dohodu a ak je uz byt prepisany tak vas teoreticky nic neviaze to zaplatit.
2. Je velka skoda ze muz konal v dost zavaznej veci (kedze 500e zatazi velmi vas rozpocet) bez porady s tebou ... to by mal pochopit a do buducnosti sa takeho niecoho vyvarovat, to si treba urcite prediskutovat
3. Najdolezitejsie je, aby ste vy ako rodinka drzali pokope a urovnali spory, bola by skoda keby ste isli do noveho krasneho byvania pohadani 😖 Sama poznas svojho muza najlepsie - ci bude aj klud a 500e doma alebo bude klud iba ak tych 500e odide .. drzim palce 😉

lilysk
autor
8. sep 2012

@dejnas Mozem mu zriadit nejaku pokladnicku a tam si bude setrit po 5 eur mesacne a potom ich moze rozdavat komu chce 🙂)
Som velmi naklonena myslienke pomahat ludom co to potrebuju aj stale pomozem ked mozem ,ale toto nie je pomoc preboha ....sa tetuska splasila tak ja teraz akoze co mam s tym?Ale tiez mohla mat trochu chochmesu v sebe a povedat ,ze nie dakujem ale ja som sa tak rozhodla ,ze dam :-9

lili_mia
8. sep 2012

@lilysk alibizmus, nič iné .. poznám ľudí, čo sa vnucujú, no tak ich pozveš na pohárik, oni si objednávajú, objednávajú, ty aspoň zo slušnosti zaplatíš a oni ti potom neskôr vynadajú, že sa kvôli tebe opili, lebo to TY si ich pozvala na pohárik .. tak ako poznám chalana, ktorého frajerka pozvala na svadbu svojej sestry, jemu to bolo blé, bolo to mesiac, čo sa poznali a povedal, že nepôjde, nech ide sama, nešla ani ona, on v daný deň šiel na korčule a ona mu ešte vraví, aha tu je kostol, kde má sestra svadbu, on že nie, je spotený, ale ju vysadí, ak chce, on že nech nechá tak, a čo bolo? začala mu to vykrikovať, že vlastnej sestre nebola na svadbu, ktorá sa už mesiac po chcela dať rozviesť

eeffka
9. sep 2012

@lilysk tete nic nedavaj, jej pekne napis, zavolaj ze co a ako, manzela nepusti k peniazom nech jej neda poza chrbat on a cakaj az vychladne.
Moj muz mal nervy ked som kupila dcere nausnice za 70e lebo on by kupil za 30 😀 ( bezna cena je 60-150e) Sme v KE, a ze v Roznave sa predava na gramy nie ako som ja sprosta kupila ze par az XY penazi, bez vazenia. A to mi pilil usi kazdy den co som to spravila za kravinu, ze ich mam vratit... no ako kebyze som novomanzelka asi revem a utekam ich vratit, takto po 18r som nasadila pozu mrtveho chrobaka. co hovoris? ze ideme vonku?
Robis spravnu vec a ze sa on nasral.... no a co , ho prejde a uzna. Ten moj tiez az po 4t zamrmlal ze mam pravdu ( asi si bol prejst zlatnictva a zistil ze platit za gram zirkonu a gram zlata nie je to iste 😝 )
A pre zeny mimo KE, 130tis za dom? 😀 😀 😀 Hej videla som par peknych v katalogu, ale museli by v KE levitovat.
Za byt v centre je to zadara. Aj ked ja by som sa bala prave toho co teba laka, historicka pamiatka, lebo v takej pomaly ani wecko nevymenis bez peciatky architekta.

lilysk
autor
9. sep 2012

@eeffka Heh to tiez poznam ako co a kde sa da lacnejsie kupit ,ale zadok nedvihne a si neoveri ,len bude vykladat 🙂
Aj ja tu pocuvam ,ze z nemecka z amazonu detom objednavam topanky za plllllllllno penazi ...na amzone som kupila jesenne Gore texove topanky -znackove Viking za 26 eur a toto som pocuvala az kym som ho nezobrala do obchodu a nevidel na vlastne oci ,ze take topanky stoja 60-80 eur.A potom som pocuvala ake drahe su detske topanky v obchodoch 🙂)))))

dominikabartlova
9. sep 2012

@mamutka maju zmluvu? nemaju ziaden problem.... realitak nech sa preukaze zmluvou ci ma narok na proviziu potom budeme riesit co a ako..... to ze rypali to absolutne nieje podstatne lebo aj ked rypali aj tk im moze realitak na hrb vyskocit.... muza trosku priskripne a bude klud....tetka-predavajuca ked je slaba povaha a penaize rozdava na pockanie je problem jej...... nielilyskyn problem.... to ze si rypla tak si rypla....