Vyhodenie dospelého dieťaťa z domu
Je správne vyhodiť 25 ročnú dcéru z domu, keď dlhodobo nepracuje ani neprispieva? Chodila pár mesiacov k psychiatrovi, vraj depresia, ale lieky jej nerobili dobre tak nechodi už.
Môj plán je taky, že dám jej na začiatok nejaké peniaze aby nespala prvé dni na ulici, aby si zaplatila ubytovňu tak na dva mesiace z nich ,teda aby si nasla aj nejakú prácu. Mohlo by to dobre dopadnúť? S tým, že jej poviem, že nech sa konečne postaví na nohy, lebo k sebe ju už bývat nevezmem.
Vyhodil niekto tak svoje dospelé dieťa z domu pre jeho dobro? (Chcem to realizovať niekedy v priebehu januára, samozrejme že nie dnes)
Toto myslite vazne??? Vyhodit svoje dieta na ulicu? Sibe Vam? Ine nemozu mat deti a vy idete tu svoju dceru, ktora napr mne dopriata nebola, na ulicu? To sa s nou ako neviete normalne porozpravat? Dohodnut? Ale vyhodit? Vam zahrabalo? Ved si s nou sadnite a najdite riesenie. Dceru s depresiami vyhodit na ulicu.pomoc.🙉
Tak zjavne ta depresia nie je vyriesena a preto nemoze ani pracovat. Nikdy by som to svojmu dietatu nespravila, bez ohladu na vek a na to, co si kto o tom mysli. Niekedy treba viackrat zmenit lieky, zo zlej fazy sa clovek moze hrabat aj rok a viac, kym sa vobec dostane na prezitelnu uroven. Niekedy aj lieky treba brat celozivotne, mnoho ludi s depresiou ma ID. Mali sme pripad v rodine, mlady clovek s doktoratom, tlaceny zit sam a pracovat pod vysokym tlakom, lieky mu nestacili, nakoniec spachal samovrazdu.
@anonym_autor autorka ty si matka roka. Ale trochu otočme, povedzme máš 80 r si chorá nevládna, tvoja dcéra sa nechce o teba starať už, tebe by sa páčilo keby sa ťa chcela zbaviť, vyhodiť ťa z bytu domu?
@anonym_4d987d lenže tu nejde len o prácu, myslím, že je nezdravé aby takto žila 25 ročná u rodičov. Aj keby bola zamestnana
@anonym_autor nezdravé je to, že ju chceš vyhodiť, radšej hľadaj riešenia s odborníkmi
Chod za jej psychiatrom sa porozpravať.Ak lieky potrebuje a tie jej nesadli,tak sa daju predpisat ine lueky.
@ivik4 tu su vzdy rýchle vyhadzovať deti druhých na ulicu. Dievčatá, chlapci, všetko jedno 😆
nemáš čo robiť a tak sa potrebuješ tristokrát vyjadrovať v jednej diskusii a ventilovať svoje komplexy. Matka nie je povinná starať sa o 25 ročné decko a tobôž nie keď sa mu nechce pracovať. A keď ty nevieš prijať názor iného človeka, tak to je iba tvoj problém.
@haley7897
Je nutné vyhodiť ju z domu, má 25 rokov, nemôže sa donekonečna priživovať. Ja som sa osamostatnila hneď na 18ku, pričom už od 17tich som pracovala a platila si veľa výdavkov sama.
@anonym_a33509 a mala si aj psychické problémy?
nemáš čo robiť a tak sa potrebuješ tristokrát vyjadrovať v jednej diskusii a ventilovať svoje komplexy. Matka nie je povinná starať sa o 25 ročné decko a tobôž nie keď sa mu nechce pracovať. A keď ty nevieš prijať názor iného človeka, tak to je iba tvoj problém.
@haley7897
@anonym_a33509 ono, preto sa to volá diskusia - ľudia komunikuju a opakovane reagujú na komentáre druhých. To je presne ako diskusie fungujú...
To po prvé, po druhé, si si istá, ze som to ja kto nezvláda prijať iny nazor? Troška pena v papuľke, ze?
Prečo ju vlastne chces z bytu vyhodit?nejako nechápem
@haley7897
@anonym_a33509 áno matka nie je povinná sa starať o 25 r dcéru ale jej dcéra ma psychické problémy, vieš čo to vôbec za dg je?
Poznám dva prípady, ktoré dopadli po vyhodení od rodičov zle - prvý skončil obesením, druhý v partii narkomanov a totálnym prerušení kontaktov s rodinou. Rodičom zostali "oči pre plač."
@anonym_autor no a autorka je ticho...
@anonym_autor dieta s dg by som nevyhodila z domu. Ale najprv skusila vsetky možnosti. Sadni si s nou a nech ide na liecenie. Tam jej nastavia liecbu, trochu ju daju do poriadku. Psycholog povinne. Nepíšeš viac ale mozno jej pomahat aj doma, ked nechodi von, proste musis kazdy den s nou ist na prechadzku. Najprv chvilu aby sa nebála a postupne viac a viac. Na ludi s psychiatrickou dg nema zmysel len kricat a hundrat, ze lenivá si atd….. tam treba uplne inu podporu. Pripadne jej pomôž vybavit invalidny. Presťahovanie by bola posledna vec, ktoru by som spravila ja.
Teda som v soku 😃. Ked tu bola sto x tema o synoch co neprispievaju doma ,len sa valaju tak vsetky do jednej mali ten isty nazor ako autorka tejto diskusie. Ja by som jej dala pol roka ze moze byt u mna, zatial sa rozbehnut v nejakej praci a ist zit inam. Ak sa to doteraz nepodarilo a jej sa stale nechce hnut prstom
@ivik4 lenze tu ma dcera depresiu, to je skutočne iny pripad než len obyčajný príživník. Vyhodí ju z domu, ona v depresii skočí pod vlak a s týmto má matka žiť do konca života? Ja sa zhodujem ju vyhodiť ak by sa len dlhodobo priživovala ale bola plne zdravá a schopná. Na začiatok by som na tvojom mieste autorka donútila dcéru k tomu, aby opäť riešila psychiatra a svoju liečbu, bez toho sa nepohne. Takej osobe treba pomôcť a nie ju v ťažkej situácii odkopnúť. A ani jej neprospeje bývať samej, to je úplne mimo.
@anonym_autor no nie je to správne ju vyhodiť takto z domu..treba hľadať príčiny, prečo to dospelo až takto, chyba nebude len v nej..treba ju len psychicky podporovať, pomôcť jej nájsť prácu ci brigádu, niečo spolu vymyslieť. V inom prípade hrozí, že to ona psychicky nezvládne a niečo zlé sa jej vonku môže stať. A predstav si, že je to tvoja jediná dcéra..Treba začať pekne pomaly na nu postupne ju pripravovať na samostatnosť a dat jej veľa sily a odvahy. Držím palce
@anonym_autor dieta s dg by som nevyhodila z domu. Ale najprv skusila vsetky možnosti. Sadni si s nou a nech ide na liecenie. Tam jej nastavia liecbu, trochu ju daju do poriadku. Psycholog povinne. Nepíšeš viac ale mozno jej pomahat aj doma, ked nechodi von, proste musis kazdy den s nou ist na prechadzku. Najprv chvilu aby sa nebála a postupne viac a viac. Na ludi s psychiatrickou dg nema zmysel len kricat a hundrat, ze lenivá si atd….. tam treba uplne inu podporu. Pripadne jej pomôž vybavit invalidny. Presťahovanie by bola posledna vec, ktoru by som spravila ja.
@betulinka1 nekričim na ňu, ani nehundrem len chcem aby sa zaradila do života to je cele
@ivik4 lenze tu ma dcera depresiu, to je skutočne iny pripad než len obyčajný príživník. Vyhodí ju z domu, ona v depresii skočí pod vlak a s týmto má matka žiť do konca života? Ja sa zhodujem ju vyhodiť ak by sa len dlhodobo priživovala ale bola plne zdravá a schopná. Na začiatok by som na tvojom mieste autorka donútila dcéru k tomu, aby opäť riešila psychiatra a svoju liečbu, bez toho sa nepohne. Takej osobe treba pomôcť a nie ju v ťažkej situácii odkopnúť. A ani jej neprospeje bývať samej, to je úplne mimo.
@anonym_f093fa ona viac krát povedala,že chce bývať sama, že jej to zlepsi psychiku, povedala, že ona so žiadnou rodinou bývať nechce
Šialený nápad a určite ju nevyhadzuj! Toto je dnešná doba - rodičia vychovajú nesamostatné dieťa absolútne nepripravené na život a potom keď je dospelé sa o seba nedokáže postarať, tak sa sťažujú a dieťa chcú vyhodiť na ulicu. Treba jej dať ultimátum napr. 6 mesiacov na nájdenie práce - nie ju vyhadzovať na ulicu, tým jej zničíš možno život.
@anonym_f093fa ona viac krát povedala,že chce bývať sama, že jej to zlepsi psychiku, povedala, že ona so žiadnou rodinou bývať nechce
@anonym_autor tak to potom nevolaj vyhodenie z domu. Pomoz jej najst byvanie, zaplatit prve mesiace najom a poriesit zdravitny stav, ten je alfa omega jej pasivity. To co je za riesenie- vyhodit. Preco naco? Co vam uz docista j..e?
Nevyhodila by som chorú dcéru na ulicu.. ani zdravú… reziu okolo seba by som nechala na nej- t.j jedlo, vsetky vydavky spojene s jej osobou- kozmetika, hygiena, oblecenie, plus samozrejme ocakavala by som pomoc v domacnosti.
Mojho muza tak vyhodili z domu v 18tich, ma 45 a dodnes sa nerozpravaju ani nestretavaju. Nase deti z jeho strany nemaju ani starych rodicov. Sice ziju, ale nikdy sa s nimi nestretli ani o to nemali zaujem.
Ja som vdacna za mojich rodicov, ze som sa vzdy mohla vratit a nikdy ma nikto takto neultimatoval, nehnal do roboty a nerobil zo mna prizivnicku, ani z mojich surodencov.
mám niečo podobné doma. Len s tým rozdielom že chodí do práce. Ale neprispieva nám vôbec - niekedy niečo kúpi , niečo menšie ako napr. jogurty. Vraj si šetrí na bývanie.
Inak fajn dieťa. Doma pomáha, nepije, nefajčí, nefláka sa.
@anonym_autor a keď sa jej spýtaš prečo nejde sama bývať tak čo odpovie?
Nevyhodila by som chorú dcéru na ulicu.. ani zdravú… reziu okolo seba by som nechala na nej- t.j jedlo, vsetky vydavky spojene s jej osobou- kozmetika, hygiena, oblecenie, plus samozrejme ocakavala by som pomoc v domacnosti.
Mojho muza tak vyhodili z domu v 18tich, ma 45 a dodnes sa nerozpravaju ani nestretavaju. Nase deti z jeho strany nemaju ani starych rodicov. Sice ziju, ale nikdy sa s nimi nestretli ani o to nemali zaujem.
Ja som vdacna za mojich rodicov, ze som sa vzdy mohla vratit a nikdy ma nikto takto neultimatoval, nehnal do roboty a nerobil zo mna prizivnicku, ani z mojich surodencov.
@anonym_f4b8fa to si neviem predstaviť. To ako dokázali resp. mali nejaký dôvod takto sa správať rodičia?
mám niečo podobné doma. Len s tým rozdielom že chodí do práce. Ale neprispieva nám vôbec - niekedy niečo kúpi , niečo menšie ako napr. jogurty. Vraj si šetrí na bývanie.
Inak fajn dieťa. Doma pomáha, nepije, nefajčí, nefláka sa.
@anonym_3d9f5c a nechystáš sa jej povedať, že sa ma odsťahovať?
@anonym_autor a keď sa jej spýtaš prečo nejde sama bývať tak čo odpovie?
@anonym_f093fa že potrebuje dostatok penazi
Je nutné vyhodiť ju z domu, má 25 rokov, nemôže sa donekonečna priživovať. Ja som sa osamostatnila hneď na 18ku, pričom už od 17tich som pracovala a platila si veľa výdavkov sama.
@anonym_a33509 silácke reči odhaľujúce skôr chladnú, dysfunkčnú rodinu ako vlastnú šikovnosť. A teraz do mňa!🙂)
@anonym_f4b8fa to si neviem predstaviť. To ako dokázali resp. mali nejaký dôvod takto sa správať rodičia?
@anonym_3d9f5c to ja neviem, ja som sa s nimi jakziv nevidela ani nerozpravala.. muz bol v mladosti cislo, rad si vypil, kamarati, zabava. A s otcom boli asi rovnake povahy, tak si stale boli vo vlasoch, tak ho proste vyrazili nechcelo sa im s nim “srat”, mali dalsie styri deti. Moj muz nakoniec od 22 rokov nepije, nefajci, 20 rokov robi v jednej robote.

@marci9 smutne.