icon

Vyhodila som syna z domu, lebo sa len povaľoval a nepracoval

1. sep 2020

Baby, som zlá matka keď som vyhodila syna z domu? Má 24 rokov, chodil na VS, ale nezvládol ju...ostal doma, a po pol roku mu pomohol môj brat nájsť prácu...v kancelárii na zahraničnom obchode...v práci s ním boli spokojný, ale on stále mlel že chce ísť do BA, takže keď prepúšťali, tak mu nepredĺžili zmluvu... už je to rok...odvtedy nič nerobí, celé dni leží za compom, a s prepáčením žere....pribral 20kg.. jasne som mu povedala , že ak nebude prispievať na domácnosť a pracovať tak musí odísť... včera som ho definitívne vyhodila...peniaze mu došli a on stále nič nerobí...som zúfalá....na jednej strane je to moje dieťa, ale na druhej strane, už je dospelý a musí si zariadiť život...

makova333
3. sep 2020

@anita6666 nevideis rozdiel zdrave dospele dieta a dieta s PAS? Ale zakladnu skolu si vychodila, ze?

aiti
Odpoveď bola odstránená
makova333
3. sep 2020

@aiti ja nikoho neobhajujem ani nezalujem, pozeram na veci realisticky a aj z pohladu odbornika. A porovnavat zdraveho dospeleho s clovekom s PAS (dieta aj dospely) mi pride hmm no minimalne hlupe.

aiti
Odpoveď bola odstránená
anita6666
Odpoveď bola odstránená
dee01
Odpoveď bola odstránená
sashabb
3. sep 2020

@anita6666 prosim ťa už nepriespievaj, lebo ideš z extremu do extremu. Tvoje príspevky sú samá perla 👎

leskovael
3. sep 2020

@anita6666 ty bývaš u rodičov alebo si samostatná a závislá na nich? Tu sa nerieši druhé choré dieťa, to si tu začala riešiť najmä ty. Tu sa rieši dospelý 24r mladý muž, ktorý nieje rok schopný prispieť do domácnosti, len vysedava za PC a hrá sa hry. Ktorému rodičia rok dohovaraju že takto sa nefunguje pomohli mu vybaviť prácu, aby mal ľahší štart, ale prišiel o ňu koli svojmu prístupu ako všade trelal že chce odísť do Ba (kde nebol vlastne aj tak schopný odísť...) Nič v zlom, často sú tvoje komentáre tak hlúpe a zlomyselne, že si neviem predstaviť sa s tebou stretnúť osobne, jednoducho by som ťa nemala rada ako človeka. Aj keď sa stalo, že som v diskusii už od teba čítala aj komentár s ktorým som súhlasila, nebudem klamať že nie, ale 90%z toho čo píšeš do diskusií, sú také veci, že si vždy pomyslím, že kto má teba v blízkosti radšej nech sa berie preč. Ale vrátim sa k veci, ak sa chceš vyjadriť ,aj keď svojským spôsobom a povedať svoj názor, tak ho povedz, ale nerozumiem potrebe, sa tu potom naďalej hádať a debatovať ani nie s autorkou ale inými, len preto, aby si si povedala to svoje.

0kristina0
3. sep 2020

@anita6666 tebe to v tej hlavicke trosku sramoti

viestta
Odpoveď bola odstránená
makova333
3. sep 2020

@viestta tak vies, mozno chcu, aby prispievala, pracovala a odstahovala sa a madam sa to nepaci 😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
3. sep 2020

@anita6666 Ty si protirecis ako snad nikto na MK. Neboli Ta z toho hlava?

autor
Odpoveď bola odstránená
rebo
Odpoveď bola odstránená
nevenka
3. sep 2020

Mna osobne by strasne ranilo, keby mne niekto pisal take ohavnosti...no ale aby som sa vyjadrila k veci, nadobudla som z Tvojho syna dojem, aj z celkoveho, co si pisala a co ste skusali, ze asi potreboval tento stimul,...ja len mozem zo svojej skusenosti povedat, ze som sa dostala na vysku ako jedinu, na tu "zaloznu"...mala som fobie z chemikalii, labakov, ale biologia ma bavila. Tak som nastupila na biologiu. Lenze to bola sama chemia, fyzika, mikrobiologia. Teoreticky ma to vsetko bavilo, aj prakticky, ale objavila som v sebe neskutocny strach z prace s chemikaliami, nasi ma do skoly nutili, vtedy nebolo studium rozdelene na bakalarske a inzinierske. Takze z roka na rok ma presviedcali, ze to vydrz, aj sama seba som presviedcala. Nestalo sa mi, ze by som skusky opakovala. Raz mamina zahlasila, ked budes chciet druhu skolu, tak si najprv dokonci prvu. Tak aj bolo, isla som potom na dalsiu skolu, ktora bola moja prva volba pred tymi rokmi, len ma tam vtedy nezobrali. Tento raz o vyslo. Lenze, to uz som mala dlhorocny vztah, a tak som skoncila len bakalarsky stupen, lebo dalsie studium by som musela robit uz zase v inom meste. Proste som sa rozhodla pre vztah. No a chcem tym povedat, ze moje predstavy boli ine, tuzby ine, mozno mal Tvoj syn o sebe predstavu, ze to zvladne a ze je dobry, ze mal ambicie a nezvladol to a mozno ostal z toho paralyzovany. Ja ked si hladam robotu, aj po xy rokoch ma prepadaju rozne nalady a depresie, ze som mohla to a ono, a nemala som ostat na skole, z ktorej ani nemam uplatnenie. A z druhej nemam dostatocnu kvalifikaciu. A nemam uz ani silu, ani chut, ani financie na studium, dokoncit. Lebo sa to da len dennou formou, napriklad. Potom to obdobie prejde. Mozno preziva krizu identity, nepoznam ho, ale fakt mi to tak pripada, ze potrebuje najst sam seba. Mozno to, co si spravila, mu pomoze ho nakopnut. V rodine mame pripad, ked to, co Ty, mama nedokazala urobit a uz ma dobre ten chalan cez 30 a stale je ako maly chlapec...Psycholog by mozno dost pomohol, alebo este lepsie, psychoterapeut, lenze tych dobrych je naozaj malo. A musi ten druh terapie aj tomu konkretnemu cloveku sadnut. Na niekoho treba citlivo, na niekoho razantnejsie. Drzim velmi palce, snad to ustojite a vsetko sa da do poriadku 🙏

fliacik
3. sep 2020

Ahoj, nechce sa mi čítať úplne celú diskusiu, ani nijako posudzovať Tvoje rozhodnutie, isto si konala, ako si v danej chvíli najlepšie vedela a dobre si to zvážila. Len Ti chcem niečo k tomu napísať. Mali sme takmer identický prípad v rodine, doslova akoby si o ňom písala. Tiež vyletel zo školy, tiež odmietal pracovať, pomáhať, podieľať sa na nákladoch. Tiež sa prejedal, veľmi pribral, uzavrel sa do seba, stal sa z neho príživník vyvalený na gauči... Akurát jeho rodičia nevyhodili, odišiel sám, lebo už nezvládal výčitky a nátlak zo strany rodičov. Našiel si prácu aj ubytovanie, naoko by sa dalo povedať, že účel naplnený. ALE... po nejakom čase zmenil bydlisko, prácu aj mobilný kontakt a viac sa rodičom neozval. Je to už takmer 10 rokov, čo o ňom nič nevedia. Polícia ho síce našla, žije, ale rodine odkázal, že ich viac nepozná a neželá si byť kontaktovaný. Za celú dobu nezavolal ani raz, nik nevie, kde býva, nebol na svadbách ani pohreboch v rodine, proste sa úplne odstrihol. Akoby na rodinu zanevrel, že ho nepodržali, keď to potreboval. Nevravím, že to bude Váš prípad, len som Ti chcela napísať aj túto skúsenosť, aby si raz niečo neľutovala, že sa to možno dalo aj inak.

autor
3. sep 2020

@fliacik ver ze keby to islo inak, tak k tomuto krajnemu rieseniu nepristupim...nam sa syn zatial ozyva aspon SMSkou a cez mesenger

lucka_ke
3. sep 2020

@fliacik máme v rodine podobný prípad, dievča problémy v škole, hádka s mamou, odchod z rodiny v 18ich a úplné odstrihnutie sa od rodiny už veľa rokov... žiadny happy end

domi835616
4. sep 2020

Je to spravny postoj.Nazory zien,ze zlyhala vychova nemusia byt spravne.Mozno mu nepridalo,ze nezvladol VS ale to neznamena,ze sa zavriem do izby a cakam,ze sa o mna niekto bude starat 10rokov kym sa spamatam.Je to chlap.Chlap sa ma vzchopit v kazdej situacii.Raz z neho bude (mozno) manzel a otec.A pride kriza a on sa zavrie v izbe a bude cakat od manzelky,ze sa bude o neho starat????SPRAVNY POSTOJ AKO MATKY. Ani zvierata sa nestaraju cely zivot o mladata ked nieco nezvladaju.Ucia ich ked su mlade a ked pride ich cas musia sa zacat starat same o seba.Ked to nezvladnu -zahynu.Netrvrdim,ze ked pride domov s prosbou o pomoc,ze ho treba vyhodit.Treba mu pomoct ale nie ho podporovat v prejedani sa a nic nerobeni.Chlapec musi zacat makat a nie sa lutovat.

1andrea111
6. sep 2020

ako sa má syn?

mondolina
6. sep 2020

@anita6666
Máš okolo 50 rokov, bezdetná, žiaden chlap po Tvojom boku....( nečudujem sa)
Tak aspoň budeš kopať virtuálne do ľudí, ktoré nejaké rodiny majú.
Čo už s tebou💋

autor
6. sep 2020

@1andrea111 ahoj...stale nekomunikuje, ale kazdy druhy den pise spravu...tak dufam ze sa postaví na nohy a za par rokov uz budeme na toto len s usmevom spomínať

1andrea111
6. sep 2020

Tak keď píše správy, tak komunikuje, ste tu stále pre seba keby niečo. Verím že to bude dobré😉

elizita
6. sep 2020

Nic lepsie si spravit nemohla. Niektori jednoducho potrebuju nakopat do r**i aby sa spamatali. Poznam takeho co nenakopali, ma 50 a prizivuje sa na 80 rocnych rodicoch, s ktorymi zije.

autor
6. sep 2020
autor
9. sep 2020

Baby, tie ktore to zaujimalo...syn si nasiel pracu, dostal zalohu a dnes zlozil depozit na byt ktory si prenajal...nerozprava sa so mnou, chapem, ze sa hneva, ale aspon formou správy pise, co s nim je...aku pracu ma, to zatial neviem...spadol mi kamen zo srdca, a dufam, ze sa coskoro ozve aspon po telefone...

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
9. sep 2020

@viestta dakujem

aiti
Odpoveď bola odstránená