Vykanie svokrovcov a deti
Ahojte.
Chcem sa popýtať, ako to je u vás s vykanim so svokrovcami.
Cítim sa z toho niekedy smutno. Mam svokrovcov, bývame blízko seba, asi 2ulice od nich. Jedna sa mi o to, že od začiatku svokrovcov vykam, oni mne týkali automaticky. So svokrom mi to až tak nevadí, avšak so svokrou ma to trochu mrzí. Bývali sme rok u nich, so svokrou bez problémov som vychádzala ako s kamoškou, večer vysedávali spolu a vykecavali. Avšak prišla aj svadba,aj deti a nič sa vo vykani nezmenilo. Pripadám si divne, s jej rovnako starými známymi a priateľmi si tykam (navrhli), keď raz ju vyzvali nech si so mnou potyka tak odpovedala že ešte nie, odvtedy ubehlo pár rokov a nič sa nezmenilo. Svokra je mladších ročníkov, nemá ešte ani 50, cula a spoločenska. Na každej oslave všetkým tykam, deti jej týkajú, aj muz samozrejme ale ja jediná im vykam. Jej bratovi tykam so ženou, muzovej krsnej mame tykam ale im nie. Deti sú ešte malé, jedine co mi už napadlo ze naučím aj deti vykat. . Cítim sa trápne ci na ulici, v obchode ci návštevách, keď sa aj s niekym sa rozpráva, len jej vykam vkuse jak trotl.
Podotýkam že sa stretávame celá rodina aj moji Rodicia s nimi a všetci si tykaju. Taktiež moji Rodicia si už roky tykaju s mužom. On nevyka nikomu z mojej rodiny. Viem ze svokrovci sú klasický ľudia, ale ako im naznačiť že sa cítim už trápne im vykat??? Muž nevyka ani mojej tete co je staršia od jeho rodičov atď... Mam staršie kamošky jak oni, pracovala som so staršími ľuďmi v každej práci a všade som si tykala..nejako ma to už uráža. Keďže sa to nezmenilo ani svadbou ani deťmi, rozmýšľam ze deti budem učiť im vykat, možno otvoria oči. Nemám pocit ze ma neprijali ako nevestu, to nie. Svokru som často volala na kávu aj k nám keď nebol muž doma, ale už ma to prešlo lebo ozaj mi vadí ta nadradenosť vo vykani.
@sonicka2018 ja tiež vykam svokrovcom a inak by to ani nebolo..
Chces súťažiť?😃 Čo som mala byvaleho snúbenca,ex svokre som tykala.uz som vydatá,svokre vykam,mne tykanie nenavrhla,môjmu švagrovi áno( muzova sestra - jej muz ).
@sonicka2018 aj mne od začiatku tykaju, nevadí mi to, rovnako mi nevadí, že ja im vykam, rešpektujem to a už vôbec ma nenapadlo zaťahovať do takýchto zabomysich vojen deti. S manželom som 25 rokov, 15 rokov sme manželia. Asi nemáš žiadne starosti, keď toto je pre teba taký mega problem
@jana_eyre_2 . Ale bývame my blízko seba, vidíme sa niekedy pomaly každý druhý deň, raz do týždňa určite a vykam nonstop jak trotl. Sú to moje pocity. Ja by som mala rada bližší vzťah. Mame si vždy čo povedať, len je to vec co ma pomaly už začína urážať akoby som nejaká čierna ovca v rodine. Nevadí mi napr. Svokre tykat a svokrovi vykat.
@luliu bývaš vedľa nich?
@dadulamamula bývaš vedľa nich?
@viestta presne. Vy aspoň vykate aj mladším. Mne to príde nefer. Mňa sa nepýtali, deti jej týkajú zatiaľ a ja vykam všade len im.
Moze mi niekto vysvetlit co je trápne na vykaní svokrovcom? Mne by napr ani nenapadlo im tykať.
@dadulamamula bývas blízko nich?
@petka1982 bývalá si blízko svokry? Dve ulice a videla ju obden?
Posledné dni sa to tu rozdrhlo so svokrami. S manželom sme spolu takmer 19 rokov a svokre vykám, ani by som jej tykať nevedela. To vážne toto riešiš? Keď si neželá, aby si jej tykala tak si to neželá, akože z akého dôvodu by si sa mala cítiť ako trotl? To že nemá 60 neznamená, že jej môžeš automaticky tykať. Ani moja mamka si netyká s mojím manželom. Ale toto by ma nenapadlo riešiť ani vo sne.
@sonicka2018 dva domy od nich 😉
@thoughtfulweirdo tak vidíš ale u nás sa v celej rodine týka, muž týka mojim rodičom atď.. Atď...
@sonicka2018 bývam 2 ulice od nich, predtým sme bývali 2 paneláky od nich. Čo to mení?
@katka2602 moja mama si s mojim mužom týka, moje tety si s ním týkajú atď. To ak si vykate navzájom aj muž rodičom aj ty rodičom je úplne v poriadku. Ja píšem niečo iné.
Autorka mi pride ako zdute decko, lebo vsetci ostatní mozu len ona nie a preco ona nie a ona chce a ONA a basta, sorry ako ale ked budes ty svokra tykaj vykaj si s kym chces, ak ona nechce tak to jednoducho respektuj
Ty len cakas na odpovede kt ta utvrdia,ze si chuda a mala by si im tykat. No smola. Kazda rodina to ma inak. Mne svokor navrhol tykanie,odmietla som. Prislo by mi to cudne im tykat. So svokrou mam super vztah. Volam jej,pisem,stretavame sa 3x do tyzdna. Ak ti to vadi,povedz jej. Ale asi nepochodis
@matqa411211 skolka
Ja so svokrovcami nemam nejake extra vzťahy takze im vykam a oslavujem pán (priezvisko) a pani (priezvisko) 🤣
Po svadbe budú svokra a svokor 🤣 nech si to užijú
@sonicka2018 ja som u svokry bývala a teraz bývam o jeden panelák ďalej takže ako keby som s nou bola každý deň
@sonicka2018 a nemala by ani odvahu im týkať aj keby to chceli. Mam úctu, aj všeobecne voči starším.. Mala som na vš spolužiačku aj jej som vykala mala vtedy cez 40 rokov, aj keď to tak nechcela tak osm ju volala po mene ale vždy som jej vykala
@sonicka2018 ja ti tvoje pocity nijako nespochybňujem, neviem prečo máš iný dojem.. Ale nerozumiem čo na situácii mení fakt že sa vidate často a bývate blízko seba.. ja predsa nikde nepíšem ako často sa vídame my a ako ďaleko od seba bývame..
Ak sa tu aj nájde človek s úplne identickým problémom ako máš ty (lebo podľa reakcií odhadujem že také niečo ocakavas?), nic to nevyrieši, jediné čo to vyrieši je rozhovor so svokrou, kde budeš chcieť vysvetlenie prečo je to tak a ako sa cítiš.. keď ti je nekomfortne, tak máš dve možnosti - buď to riešiť, alebo sa s tým zmieriť..
Mňa keď sa niečo dotkne, tak vyhodnocujem či zvládnem čeliť prípadnému nedorozumeniu.. keď áno, odvážim sa úprimne povedať čo mi vadí.. keď mám dojem že nezvládnem ak má druhá strana nepochopi, tak sa radšej otrasiem a neriešim.. nebudem v sebe držať hnev na niečo čo nemám v sebe silu zmeniť.. nevidim v tom zmysel.. ak to vidíš inak je to samozrejme tvoje právo..
ja len nechapem preco nemozes mat blizky vztah s vykanim. My byvame od seba mozno tak 250m. Deti k nej chodia kedykolvek kolko chcu, vykecame sa so svokrou aj cez telefon aj k nam ked pride. a ci jej vykam ci tykam nemam pocit zeby nam to malo zmenit vztah,
Mňa zase fascinuje, koľko žien považuje za normálne vykať, keď im tykajú. Nie, nie je to normálne, je to sproste, hulvatske a nevychovane. Iste, pokiaľ som sa dala s mužom dokopy ako patnastrocna zabicka, tam to dokážem pochopiť, že to bol vzťah dieťa - dospelý. Ale inak nevidím dôvod, aby som začala tykať dospelej žene len preto, že je mladšia a čakala, že mi ona bude vykat. Ja som si týkala s oboma svokrami a hovorila im menom. Takže by som sa svokry na rovinu opýtala, či jej nie je blbe, že si si všetkými vrátane mojich detí tyka a so mnou nie. A to by bola ta slusnejsia verzia.
Podla mna je normalne, vykat svokrovcom. Aj ked Tebe oni tykaju... Ja som sa vzdy smiala skor z toho, ze nasi (hlavne otec) mojmu dedovi vykaju. A kym zila babka, tak aj jej. A pritom oco je syn, on vyka a my vnucata, my tykame. Ale bolo to v pohode, v maminom pripade urcite, v nasom okoli sa svokrovcom vacsinou vyka, a podla mna je skor divne svokrovcom tykat.
Inak moja mama mojmu priatelovi zo zaciatku vykala, a to mi prislo cez, ale nastastie aj jemu, tak uz mu tyka a on jej klasicky vyka.
Porovnavat kolegov a svokru mi tiez nepride ok. Teraz, ked mam vsetkych kolegov/kolegyne o generaciu starsie (aj v predchadzajucej praci som mala), tak mam vsetkym vykat? Nie, tykam im, lebo to su priatelia a kolegovia napriek veku. Aj ked som ako novacik a najmladsia cakala, kym s tym zacnu oni.
Autorka už nemá účet na modrom koniku, tak zrejme neodpovie 🤷 mňa fakt zaráža čo ľudia dokážu riešiť a urazia sa ešte aj na to keď na diskusii sa nestretne s poľutovaním aké to má ťažke...
Mne príde vykanie svokrovcom úplne normálne, bez ohľadu na vek. Teda, ak ste sa predtým nepoznali, nepracovali ste spolu a pod.
A určite by som tvoj komplex neprenášala na deti - aby deti svojim starým rodičom (na tvoju žiadosť) vykali? Wtf?! 🤦♀️
@sonicka2018 normalne to respektuj ze si s tebou nepotykala. Jej rozhodnutie. Mne moja tiez nikdy nenavrhla tykanie, x rokov sme rodina, moj muz si s mojou mamou tyka od druheho stretnutia a co narobim? Pomyslim si, ze je trapna, ale respektujem ze to ona tak chce, pritom vztah mame ok. Na tykani so svokrou moj svet nestoji.
Moja kolegyna byvala so svokrou. Vykala jej. Velmi ju stvalo, ked rano s deckami sli do skoly, prace, deti kricali ahoj babka a ona dovidenia. Citila sa ponizene. Mrzelo ju to . Bola jedina, co jej vykala.