Vykanie svokrovcov a deti
Ahojte.
Chcem sa popýtať, ako to je u vás s vykanim so svokrovcami.
Cítim sa z toho niekedy smutno. Mam svokrovcov, bývame blízko seba, asi 2ulice od nich. Jedna sa mi o to, že od začiatku svokrovcov vykam, oni mne týkali automaticky. So svokrom mi to až tak nevadí, avšak so svokrou ma to trochu mrzí. Bývali sme rok u nich, so svokrou bez problémov som vychádzala ako s kamoškou, večer vysedávali spolu a vykecavali. Avšak prišla aj svadba,aj deti a nič sa vo vykani nezmenilo. Pripadám si divne, s jej rovnako starými známymi a priateľmi si tykam (navrhli), keď raz ju vyzvali nech si so mnou potyka tak odpovedala že ešte nie, odvtedy ubehlo pár rokov a nič sa nezmenilo. Svokra je mladších ročníkov, nemá ešte ani 50, cula a spoločenska. Na každej oslave všetkým tykam, deti jej týkajú, aj muz samozrejme ale ja jediná im vykam. Jej bratovi tykam so ženou, muzovej krsnej mame tykam ale im nie. Deti sú ešte malé, jedine co mi už napadlo ze naučím aj deti vykat. . Cítim sa trápne ci na ulici, v obchode ci návštevách, keď sa aj s niekym sa rozpráva, len jej vykam vkuse jak trotl.
Podotýkam že sa stretávame celá rodina aj moji Rodicia s nimi a všetci si tykaju. Taktiež moji Rodicia si už roky tykaju s mužom. On nevyka nikomu z mojej rodiny. Viem ze svokrovci sú klasický ľudia, ale ako im naznačiť že sa cítim už trápne im vykat??? Muž nevyka ani mojej tete co je staršia od jeho rodičov atď... Mam staršie kamošky jak oni, pracovala som so staršími ľuďmi v každej práci a všade som si tykala..nejako ma to už uráža. Keďže sa to nezmenilo ani svadbou ani deťmi, rozmýšľam ze deti budem učiť im vykat, možno otvoria oči. Nemám pocit ze ma neprijali ako nevestu, to nie. Svokru som často volala na kávu aj k nám keď nebol muž doma, ale už ma to prešlo lebo ozaj mi vadí ta nadradenosť vo vykani.
Aj ja vykám svokrovcom. Tiež mi to vadí, aj sme u nich bývali, ale oni to tak majú v rodine zaužívané... Tak to akceptujem
Ja ta uplne chapem..my si v rodine vsetci tykame a vzdy to tak bolo...tykal si aj moj Ex s mojou rodinou mne to svokra nikdy nenavrhla...prislo mi to divne ale oni boli cela rodina ina ako nasa...takze preto je uz aj ex svokra😁🙈...podla mna si ma byt rodina blizka a hrat sa tu na vekovy rozdiel mi pride nanajvys trapne..uctu k druhemu mozme mat aj pri tykani😉
@sonicka2018 To ze sa v tvoje rodina tyka neznamena, ze to ma kazdy rovnako nadstavene. Nevidim na tom nic zle. Mne naopak prislo hrozne divne tykat svokrovcom, ale navrhli mi to hned pri zoznameni a dlho, predlho som si zvykala.
@sonicka2018 ja si tiez so svokrovcami vykam. Je to znak ucty. Moja mama si vykala dokonca aj so svojou mamou, mojou babkou.
@sonicka2018 podľa mňa je to normálna vec, že svokrovcom vykaš. Vôbec by som sa nad tým nepozastavovala
Dosť sme so slečnou citlivou nesúhlasili, tak si zrušila konto na mk 😂😂
moji rodičia si NIKDY nepotykali s nevestami , ani zaťom...
švagriná je u nás nevesta takmer 40 rokov - a o tykaní ani chýru ani slýchu...
@sonicka2018 ja vsetkym z generacie mojich rodicov vykam a som rada, ked mi oni tykaju. Neberiem to ako znak neucty, skor toho, ze oni su o dost starsi a ja som mlada 🙂 ked si chcu potykat, nie velmi sa mi to paci a tajne si vravim, no, chcela stara mladou byt 😀
@sonicka2018 Mne vyhovuje, že som svokre vykala, pre mňa to bolo, že si ju držím od tela 😄
@sonicka2018 svokrovcom vykam s oni mne tykaju a to mame ozaj super vztah. Moj chlap mojim rodicom vyka a oslovuje ich menom a oni jemu tykaju a to si dovolim povedat te ho maju nirmalne radsej ako mna 😅
@sonicka2018 medzi nami so svokrou je 16 rokov a bývali sme u nich a 6 rokov je moja kolegyňa a vykám a ona zas tyká
@bobinka105 u na moj dedko chcel od nas aby sme mu vykali...sa vzdy stazoval na nas rodicom ked sme mu tykali...cize podla.mna tazkp deti naucot vykat takto starym rodicom , aj ked aj ja om.nad tym rozmyslala ze svokre vykat aj deti...a inak tiez vola svokrovcov ujo a teta :p
@sonicka2018 Ja poznám x rodín kde deti vykajú rodičom. Ja som rodičom tykala. Ale všetkým tetám, ujom, strykom a starkým som vykala, vykám, a žijem. A to mam len par rokov po 30tke.
@sonicka2018 povedz muzovi, nech jej dakedy povie, akoze ty o tom nevies, ze by si sa citila super, keby si jej mohla tykat. mozno sa lady pohnu 🤪
@sonicka2018 my sme s muzom deviaty rok a svokrovcom tykam necele dva roky.. takze tiez som sa nacakala.. ale mne to nevadilo.. napriklad moja svokra cely zivot vyka svokrovi.. vsetci mu tykame a ona po 27 rokoch zivota v jednej domacnosti mu stale vyka.. ja na tom nevidim nic zle..
Moja mamina vyká mojej starkej tak isto aj Ocino jej mame. Su spolu 25 rokov😀 ja tiez mojej svokre vykam a neviem si predstavit im týkať aj ked obcas sa stane že jej zatykam v telefone 🤣
@sonicka2018 ja som tiež dlho vykala nenavrhli mi tykanie až keď jej sestra povedala ze prečo si netykame a neviem si predstaviť ze moje dieťa vyka babke a dedkovi to je čo za hlúposť
Ja by som nikdy nedovolila aby mne tykali a ja im vykala. My sme si so svokrovcami potykali este pred svadbou. Ale muzova krstna tiez svojej neveste tyka a nevesta jej vyka. Pride mi to divne. Skusila to aj na mna a zacala mi tykat, tak tykam aj ja jej. Pozerala na mna divne, ale povedala som jej, ze nikdy nevykam niekomu kto mne tyka.
@sonicka2018 aale, vobec to neries, pokial si inak rozumiete, tak bud stastna, ze mas fajn svokru, toto nie je predsa ziadny problem😊..ja mojej uz 17 rokov vykam, ona mne vzdy tykala, nikdy mi nenapadlo sa nad tym zamyslat...deti jej tykaju, je to ich babka, to mi pride normalne, ved aj ty asi tykas svojej babke😊 nehladaj problem tam, kde nie je
@sonicka2018 u nás sa svokrovcom vyká, vykajú aj moju svokrovci ich svokrovcom (babke)… čiže vykajú už takých 30 rokov 🤷🏻♀️ to na vzťahu nič nemení podľa mňa. My tiež perfektne vychádzame.
Moji rodicia si potykali s mm na svadbe. Svokrovci so mnou nie. Sme manzelia 12 rokov. Stale je to rovnako. Myslim si ze svokrovci to beru ako prejav ucty. Ja to respektujem. Mam ich rada. Byvame blizko pri sebe. Pravidelne sa navstevujeme. Casto k nim idem aj bez mm. Na obed alebo na kavu. Vobec mi vykanie nevadi. A nic to nemeni na dobrych vztahoch.
Deti by som neucila vykat. Ak ti to vadi tak im povedz nech vykaju aj oni tebe
@sonicka2018 ja svokrovcov volam mamina a ocino a vykam im.mame dobry vztah a tiez som rozmyslala ze ci si potykame,ale nejako to preslo do zabudbutia a uz by som ani nechcela.moji rodicia zas muzovi uz 2x povedali nech im tyka ale on to nevie,proste si nevedel zvyknut .. nevidim v tom nic zle a nevytvaraj si zle myslienky ak mate inak dobry vztah 🙂 ak ta to naozaj tak trapi povedz muzovi ako to vnimas nech im to pripadne nejako citlivo naznaci a uvidis..
@sonicka2018 ...tak jej zacni tykat, a uvidis 😁 ked sa ohradi tak bude jasne ze jej to vadi a v tom pripade by som ju mozno poziadala aby vykala aj tebe (teda ak to takto citis ze ste si nepotykali a je to pre teba problem).

@sonicka2018 moja mama vyka tiez svojej svokre skoro 30rokov a to byvaju pod jednou strechou, neviem mozno jej aj babka navrhla tykanie niekedy ale mame je prirodzenejsie vykat starsiemu cloveku hlavne z pohadu nejakej ucty… nikdy som sa necudovala ze preco si netykaju