Vylúčili ma z vysokej školy
zeny, netyka sa to asi az tak tejto stranky ale potrebujem sa doslova vyplakat. kvoli jednej nespravenej skuske som musela byt vylucena z VS, a to ani nepracujem, deti nemam, cize jedina moja povinnost bola skola a aj to som nezvladla. viem ze je to moja chyba a aj sa za to hanbim, ale musim sa z toho nejak poucit. skolu dokoncit chcem, podam si prihlasku znova a verim ze spravene skusky mi uznaju. ale z coho som nestastna, to su reakcie rodicov, obaja ing, spravaju sa ku mne teraz akoby som niekoho zavrazdila, totalna nula.ja viem ze som pochybila ale v zivote sa stavaju aj horsie tragedie. nemozem sa im pozriet ani do oci, doslova so mnou nekomunikuju a mna to priserne ubija a neviem ako to prekonat...
@sunny4girl Ahoj, ja som bola v juni v 3.roc na Pdf, ku statniciam som nesla, nakolko som nemla spravene vsetky predmety,nie uplne mojou vinou a musela by som predlzovat..no aj tak ma moje studium nenaplnalo, studovala som sj a šj... celu slovencinu a ucitelsky zaklad som mala hotove,len ta španielcina... uprimne, zo zaciatku sa mi nepodarilo zapisat na predmety a potom som to zacala zanedbavat, lebo sj sa stala pre mna prioritou...vzdy som doma pocuvala, aka je skola dolezita, ako ju musim dokoncit, a to moji rodicia ani maturitu nemaju, no napriek tomu sme sa nikdy nemali zle 🙂 ale to je nieco ine... od zacitaku mojho studia som pocitovala, ze ma to nebavi, ze chcem nieco ine miesto spaniny, no mam o tom ani pocut nechcela, vzdy to bolo, ved este skus, este semester, este si rok dokonci.. a tak dalje.. stravila som tam tri roky a co mam z toho? nic!!! len co si teraz musim platit studium cele tri roky, a tak som mohla skoncit po prvaku zmenit to a doplacat si len rok studia... u nas padali vyhrazky typu, nedokoncis skolu, vsetky peniaze, ktore sme ti prispievali an byvanie, aby si mala dobre podmienky na ucenie, nam vratis.. nakoniec sa s tym mamina zmierila, ocino netusim.. ten je mlcanlivy typ.... teraz nastupujem na ecxterne, musim si platit, vsetky 3 roky studia.. ale beriem to tak, ze to tak malo byt... keby ma mama stale neotravuje tym, ze mam este na skole vydrzat, nikdy by som si ennasla pracu, ktora ma bavi... Neviem, v ktorom rocniku si bola, ale vsetko ma svoje dovody, viem ze rodicia su sklamani, aj nasi boli, ale teraz si zvykli a dokonca sa so mnou tesia na nove zazitky zo skoly a z tejto formy studia... ja tiez dufam ze mi sj a ucitelsky predmet uznaju a budem menej v kole.. ty toez, ked mas dajake predmety spravene, tak tam tolko nebudes, teraz len ukaz rodicom, ze sa snazis, najdi si pracu, zaujimaj sa o skolu.. neboj, ich to casom prejde
@sunny4girl co si studovala a v ktorom si bola rocniku? vyhodili ta teraz alebo uz cez prazdniny? mojom okoli tiez pozorujem, ze dost ludi povyhadzovali zo skol. aj zo skol ktore boli bez prijimaciek, ale aj zo skol s prijimackami. hlavne sa chod zaregistrovat na urad prace aby za teba niekto platil odvody a pokus sa cas do prijimaciek vyuzit zmysluplne. nemas niekde v okoli pomaturine vzdelavanie? ze by si chodila kazdy den na 4 hodiny napriklad na nejaky jazyk a konci sa to statnicou. mala by si myslim aj vyhody studenta, mohla by si brigadovat. stoji to okolo 500e. alebo sa jazyk mozes ucit doma. stavaju sa aj horsie veci, daj rodicom cas aby sa s tym mohli vysporiadat. okrem skoly na ktorej si bola si mozes dat aj na ine s podobnym odborom
@mirkakab tak oni to nieze trocha ocakavaju ale je to nepredstavitelne, aby som aj ja nemala vs.. ako jasne, v dnesnej situacii je to viacmenej nevyhnutnost, ale potrebovala by som skor povzbudit a nie doslova zakopat.. ano, bola som viackrat na tej skuske, no je to brutal a kazdym neuspechom som bola len viac a viac znechutena do toho co i len pozriet..je to asi o to horsie ze uz som mohla byt tento rok ing, vsetko sa to viacmenej pokaslalo az vo 4-tom rocniku..skola tuke
@sunny4girl opakovat ročník sa ti nedá ?
@jana121212 no praveze ja som uz mala tento rok (maj 2013) koncit ing, o to je to horsie. ako pisem v prispevku vyssie vsetko islo dole vodou v 4tom rocniku, ani neviem preco, ale totalne ma to prestalo bavit, nevedela som sa prinutit sa to ucit. viac som toho prenasala, nieco som dorobila len ten jeden nie. mam len bc. a ze s tym mozem akurat tak ist husy past..chcem dokoncit uz tuto skolu, keby mi uznali spravene predmety, mala by som to len na jeden rok prinajlepsom
@maminuska bohuzial uz sa neda, kedze som nespravila prenasany predmet 😢
@sunny4girl poviem ti pravdu že mňa ako rodiča by to tiež naštvalo . Tú školu ti zrejme platili .
Neostáva ti nič iné len zaťat zuby a asi odznova.
@sunny4girl čo si študovala ?
moje spoluziacky zo strednej uz maju skoncene Ing, Mgr a ja tento rok koncim este len Bc (dufam) a trvalo mi to 5 rokov, a nemyslim si preto ze som hlupejsia
@sunny4girl kedze mas ukoncene Bc. nestaci zopakovat len Ing. cast - teda 4 a 5 rocnik?
@sunny4girl vieš čo, toto boli hlavné dôvody prečo som išla študovať externe, nebola som nikomu nič dlžná. asi by som sa cítila ako ty, ale tak život ide ďalej. to Ti uplne verím ako si sa cítila ked si tú skúšku nespravila. ja som tak mala v 4 ročníku "namále" ale nakoniec som ju spravila, ale vela spolužiakov pohoralo. treba sa ísť popýtať aké máš možnosti. teraz to už nevzdávaj, aj ked sama si myslím, že s cudzím jazykom sa skorej uplatníš ako s VS, ale zase človek sa cíti lepšie ked tú "výšku" mááá ...
@sunny4girl ked mas spraveneho bakalara, tak tie dva roky zvladnes. mozno ti niektore predmety uznaju a bude to len jeden rok. hlavne uz vies co sa tam bralo a nejak spravis aj tuto skusku. naozaj aj horsie veci sa stavaju. hlavne sa nesmies vzdat
tak to mas potom pred sebou len dva roky,mozno by som skusila aj inu skolu,ale ten isty smer.Toto neni ziadna tragedia 🙂 Na rodicov kasli, proste stavaju sa ovela horsie veci,jedna nasa spoluziacka napriklad pcoas vysky lapla rakovinu- lymfom a teda nastastie to zatial vyhrala ten boj,ale to su sakra horsie veci,nez nejake vzdelanie,ktore Ti an SK nic nezaruci,doteraz si pamatam ten moment ako som prisla zo statnic,kde som to dala na vybornu na studijne a tie tety nas uplne schladili,ze na tu mas papiere a ked nepracujes,tak sa hlas do apr dni na urade prace..aj so vsetkymi sockami...vzdelanie nevzdelanie...ja som pracu mala,spoluziaci hladali lepsi flek aj vyse roka...nejake Ing. ci Mgr. je taka sranda na tri pismenka...jedine na co to pouzivam je podpisovanie sa v emaili v praci :D Hlavu hore holka...est to dokazes 🙂
nechapem preco sa na svk idu vsetci stale z VS doslova "posrat"...hlavne si tam vsetci robte vysky a potom nech stupa nezamenstnanost do dalsich vysin..tvoji rodicia ked su obaja vs, tak by mohli vediet ze v zivote su dolezitejsie ine veci resp. to ze niekto ma vs este neznamena ze sa niekde uplatni. pre mna za mna moze byt moja dcerka , kt. cakam aj kadernicka ci casnicka..hlavne nech je stastna a nech ma tie spravne zivotne hodnoty, vazi si ludi, bez ohladu na ich majetok ci tituly atd, atd...
@sunny4girl Ja ti to napíšem, čo by som asi spravila ja. Presne neviem ako to teraz je s dalšími prijímačkami a uznávaním skúšok, no pozrela by som si ceny externého štúdia a ak by som mala šancu na brigádu, alebo prácu, vzala by som to a školu dorobila externe. Nech rodičia vidia snahu zarobiť si peniaze na to dalšie štúdium.
Ak je externé drahé, alebo na prácu nie sú vyhliadky, tak dobre, denná forma, možno by som pozrela iný odbor, príbuzný tomu, čo ťa vyhodili, aby ti uznali tie predmety. A ako by začal semester, zašla by som za vyučujúcim, či aj musím chodiť na prednášky a cviká, ked mi uzná skúšku. Neviem do akej miery stačí rozhovor s vyučujúcim, alebo to treba potvrdiť aj študijným odd. A čo poznám TUKE, tak za tým si treba chodiť a nenechať sa odbiť. Poznám ľudí, ktorým neuznali skúšky práve pre slimačie tempo študijného odd.
A v podstate ked ti uznajú skúšky, dva roky možno zmákneš za rok a bude vybavené. Ostane ti len ten jeden predmet a nebudeš musieť prácne absolvovať každý semester. Je to o tom, čo si vybavíš na študijnom, s vyučujúcimi a ako je postavený študijný poriadok.
Sklamanie rodičov by možno zmiernila tá práca, ukázať, že si sa proste potkla, ale napravila si to.
@maminuska ano o to viac ma to mrzi ze ma podporovali finance, cize teraz su to vlastne peniaze vyhodene von oknom. ako by si sa k tomu postavila ty ako rodic?
@tomikejt hlupejsia urcite nie, drzim prsty nech to uz zmaknes 🙂
@luliu ano len ing cast, teda ak by mi uznali spravene skusky, tak by sa to dalo aj len za rok
@mirkakab tak najradsej by som sla externe, ale neviem neviem, ked si vezmem ze externe nejak 800 eur a plus este za to ze nadstandardne studium.. no teraz len tajne dufat nech nesedim cely cas na zadku doma
@kiki68 snazim sa nasim vysvetlit, ze som to nespravila schvalne predsa, mama robi priserny cirkus, akoby sa za mna hanbila, oco je racionalnejsi, nehysterci, kludne sa o tom so mnou bavi, ake mam moznosti dalej. kebyze sa mi nacas podari zohnat akukolvek pracu, aspon o to by to bolo lepsie..ach jaj..
tie husi pásť v dnešnej dobe môžeš ísť aj s ING. svet sa zato nezrúti, proste si sa nato necítila a tak to dopadlo a žiť sny svojich rodičov, nie je život si myslím...... a školu si dokončíš, daj si pauzu a uvidíš, že to pôjde 😉
@sunny4girl byt tebou idem trosku na ten cas,co by som amla medzi studiom na brigadu do zahranicia,teraz ak mas do 26 rokov su super programy,kde mozes aj zarobit aj cestovat,takze byt Tebou rozhliadnem sa po Tvojej byvalej skole,ale aj inych s tym istym odborom, teraz su velke moznosti aj ked nastupis do skoly,tak si mozes dat nejake semestre niekde v zahranici na skole v ramci tych medzinarodnych programov. Urcite mysli na svoju karieru co bude po skole,lebo nase skoly su pomerne na nic...produkuju dost uzko zameranych ludi na teoriu,ale nie prax. To porovnas ked uvidis napr. skoly v belgicku,alebo nemecku,ze kde sme pristupom my a kde oni. Mozno potom ta to zacne viac bavit. Ja som si tiez myslela,ze 4. rocnik bdue leharo,ze to bude take nieco medzi,ale bol to najhorsi rocnik zo vsetkych...mala som dojem,ze si nemam kedy vydychnut z toho celeho. Urcite to nepodcenuj,aby si nezazila take to vnutorne vyhorenie,ze prestanes vidiet veci tak,aby Ta bavili a ten ciel pre ktory si tam isla. Titul ochcal s prepacenim pes,ale Tebe to musi nieco dat,nepojdes snad potom robit upratovacku s titulom Ing. a vedomostami,ktore si ziskala. Musis to vediet vyuzit a to pride po skole. U nas zial an skolach vobec nefunguju prac. agentury,co Ti v poslednom rocniku pomahaju hladat vhodne miesto pre Tvoje zameranie ako je to napr. v zahranici.Takze musis mysliet dopredu,co bude po tom,ked Vasim doma raz ukazes diplom.
@sunny4girl - hlavne klud, najdi si pracu, zarob nejake peniazky, hlavne ZI aspon rok mimo skoly, idealne by bolo aj zahranicie, pokial nemas zaväzky. To, co studujes ta nenaplna, nebavi, mas vobec jasno, co ta bavi? Bakalara mas, tie dva roky si mozes dokoncit kedykolvek, dokonca neskor doma popri dietati. Nie kazde externe studium je platene. Hlavne si precisti hlavu a ujasni priority. Rodicia to rozdychaju casom, teraz ich neries.
@sunny4girl ako by som sa k tomu postavila ako rodič ? Bola by som riadne nahnevaná a môj potomok by si musel už doštudovať za vlastné.
Ale všetko raz prehrmí , aj hnev tvojich rodičov 🙂, len treba zatnuť zuby.
Ako napísali viacerí, ja by som tiež z pozície rodiča bola poriadne nahnevaná...ale na druhej strane by som robila všeto pre to, aby som ti pomohla nakopnúť sa do toho, aby si školu dokončila. Hlavne keby som videla, že to chceš a že je ti to ľúto. Tiež by som asi volila externé štúdium popri zamestnaní, aby som rodičov odľahčila od výdavkov. A neboj sa, aj rodičia prestanú byť nahnevaní, je to asi čerstvé a pre nich nepochopiteľné, keďže obaja majú VŠ. Hlavu hore!!! Všetko dobre dopadne keď sa chce. Sama si napísala, že si za to môžeš sama, to znamená, že si sa poučila z vlastných chýb. Určite to zvládneš, držím prsty! 🙂
Ja mam VS a robila som uplne nieco ine, ako som vystudovala. Teraz som na materskej. Vysoka skola mi je na figu a titul Ing. ani nepouzivam. Pre mna stratene roky, ale co uz... nic si z toho nerob, teraz je to "horuca" tema, ale za par mesiacov sa na to budes pozerat inak a mama sa s tym zmieri. Aj ja som isla na Ing. hlavne kvoli mamine, ale boli to pre mna dva roky utrpenia a strasne zle som sa tam citila... daj na svoje pocity a tuzby, je to tvoj zivot.
A este pre dievcata, co tu hovoria o peniazoch... smutne ☹ Peniaze su viac ako stastie vlastneho dietata?

@sunny4girl ahoj, stávaju sa aj horšie veci. kolko krát si bola na tej skúške? viem že zo zákona si mala nárok na 3 termíny + dekanský, o ktorý je treba požiadať (aspon tak to bolo ked som ja študovala). vieš, ked maju rodičia VS tak to trocha očakávajú aj od svojich detí, ale verím že ešte nič nieje stratené. Ak by si aj opakovala ročník, tak bývaju uznané všetky známky okrem E, takže snad sa podarí na druhý pokus 🙂 A na akú školu chodíš?