Vyrovnanie po rozchode - názor ženskými očami
egistracia naR tomto fore bola skor z dovodu,ze sledujem diskusie o cestovani,ale cim som tu dlhsie a vnimam temy ktore sa tu rozoberaju chcel by som pocut nazor a mozno aj radu na moj problem.Pred styrmi rokmi som ukoncil vztah a stale mi ho pripomina jedna a ta ista vec.Kazdomesacny vypis z mojho uctu.Vztah je pase,city opadli a priam zamrzli a dokonca ani smutok a nostalgia ma netrapia.Ludia sa schadzaju a rozchadzaju a aj rozchod medzi dvoma civilizovanymi ludmi moze prebehnut na baze slusnosti a civilizovanosti.Nas vztah zacal v obdobi ked sme obaja boli zadani.Nechcem aby ste moralizovali,ze to co nasledovalo bolo len zadostucinenie za to co sme spravili.Vysvetlovat preco sa nase manzelstva rozpadli by bolo na inu temu.Nasledovali samozrejme dva rozvody a predstava spolocneho zivota.No nastal maly problem ja som si svoj vztah vysporiadal po kazdej stranke a odisiel som z neho ako clovek ktory si je vedomy toho co sa stalo.Sklopil som usi byvalej manzelke nechal vsetko,zbalil som si par veci a odisiel.Nenechal som to ani tak jej ako mojim dospievajucim synom.Vsetko sme to uradne uzavreli aj po financnej stranke.Proste som sa vzdal vsetkeho.Na rozdiel moja vtedajsia priatelka roznymi kamuflazami docielila rozvod s manzelom tym sposobom,ze jej a jeho okolie to vnimalo ako jeho chybu c o vlastne nebola pravda.Uz vtedy som si mal uvedomit jej nadanie na herectvo a pretvarky.Vznikol problem s majetkovym vysporiadanim.Jej manzel pozadoval auto,nejake zariadenie z bytu a hlavne financnu hotovost ako vyrovnanie a vzda sa svojej polovice domu.V euforii a stasti ktore som prezival som bol totalne zaslepeny.Priatelka samozrejme pozadovanu sumu nemala a jej manzel bez hotovosti nemienil odist co sa ani necudujem.Zobral som si bezucelovy uver aby som nikoho nezatazoval nejakym rucenim a pozadovanu sumu mi poukazala nemenovana bankova institucia.Uver navyhodny co sa tyka vysky uroku,ale bral som to tak,ze som vytvoril podmienky pre nas spolocny zivot.Uz pocas nasho vztahu sa vyskytli nejake problemy a chcel som odist,vtedy mi priatelka vacsiu cast sumy vratila na ucet a zobrala si uver aj ona.Po udobrovani ma opat zlomila a ja som navrhol aby si peniaze vzala a ja budem uver splacat nadalej.Jediny svedok pri odovzdavani hotovosti bola jej mama ktora o vsetkom vedela.Po nasom rozchode ktory raz tak ci tak musel prist,preto,ze az pri spolocnom zivote sme zistili ,ze sa k sebe absolutne nehodime som ziadal aby to bolo ferove sumu ktoru som jej pozical na vyplatenie manzela aby mi ju vratila.Nechcel som nic naviac ani uroky ktore som splacal najprv len cisto sumu pozicanu.Samozrejme ziaden doklad som nemal ved sme spolu zili a v zivote by som neveril,ze sa tak zachova.Vysmiala ma,ze penize som jej nepozical ,ale daroval a ze mi nevrati nic.Snad len jej mama bola v hanbe,ze byvat v dome ktory som ja splacal je naozaj nemoralne.Skusal som to slusnou cestou dohovoru,potom uz aj tvrdsimi slovami no vzdy ma len vysmiala.Je to vysokoskolsky vzdelana ekonomka ktora si vie zratat jednu k jednej.Nechcem pouzit nic agresivne a nasilne ,okolnosti ma k tomu zatial neprinutili,uver splacam a este sedem rokov budem.Jedna sa o necelych 12000 eur co si niekto povie ,ze to nie je na obesenie,ale mat ich a nemat je rozdiel.Ak mi mate pisat,ze to je odplata za to ,ze som rozbil rodinu tak zcasti mate pravdu,ale medzi normalnymi ludmi by sa patrilo aj normalne sa rozist.Uplne sa odmlcala,skryva sa ,nekomunikuje,proste sa vyhyba kontaktu somnou.Myslite,ze existuje cesta ako by sa to dalo vyriesit?Dakujem za nazory a rady.Som hlavne vinnik ja ,ze som v svojej naivite dovolil vypocitavej partnerke urobit to co urobila.Neviem po pravnej stranke asi na nu nemam a hovorim nasilie je to posledne co by som chcel.Aj ked poviem pravdu ta myslienka ma uz napadlo.Neprinieslo by to prospech asi nikomu.Zatial som dostal radu,ze bozie mlyny melu pomaly,ale isto.Chcem len svoje.Nema problem byvat v dome ktory ja splacam.
@jeannna Pustim,ale zatial este chvilu podrzim ci to zvladnem,ale som si vedomy,ze ho raz budem musiet pustit.Preco Ty dokazes takto ludsky pristupovat k cudziemu cloveku a snazis sa mi vysvetlit kde robim chybu a co by bolo to najspravnejsie a zeny typu @mima4 ma dokazu odsudit ako najvacsieho vinika a pritom som vlastne konal dobro a pomohol som.Ano opat pripomienka moja nevera ta vlastne neguje vsetko.Aspon som sa presvedcil,ze tu je aj dost rozumnych zien nie len semetriky a moralistky presvedcene o svojich nekonecnych manzelstvach.
@doly7 Vela rokov dozadu ma tiez niekto ofajcil 😀 a nemala som na neho pekne myslienky, tiez to uz hranicilo s nenavistou a vies co? Jemu sa to vratilo, ale vobec ma to netesilo, ziadny pocit zadostucinenia sa nedostavil, nic to pre mna neznamenalo.
Tiez som si niekedy v minulosti polozila otazku, ci trpim preto, ze som si dovolila niekoho milovat? Ale dnes viem, ze to chyba nebola, len moj vyber bol spatny 😎
@doly7 ale no, nepajed sa. Nemyslum si, ze si skutocne chuj. Faktom ale je, ze ta zenska ofikla o prachy a za chrbtom sa ti vysmieva. Proste si z toho vysiel ako chuj. A cim skor sa s tym zmieris a vezmes to ako fakt, tym skor ta to prestane srat, prestanes na to dookola mysliet a dookola sa pytat, kedy ta to prejde. Leda zeby ti tato trpitelska poloha vyhovovala....
@doly7 co keby si sa uz vazne ale celkom vazne prestal utapat v minulosti,ty si nedas povedat...zivot predsa ide dalej,treba ho zit,nie utapat sa v tom co bolo,ked pises,ze si vykonal vlastne dobro,tak mal by si mat s toho dobry pocit,nie pocitovat nenavist,pomozem ked chcem,lebo to tak citim a nic za to neocakavam,ono viem,nakoniec si zato dostal obycajny vysmech,ale vies kolko spravodlivosti je na svete?velmi malo!no a ver,ze sa stavaju aj horsie veci,s kt.sa ludia vedia vysporiadat.
lebo vedia,ze musia,inac sa.nepohnes.
@doly7
pocuj ty trpitel, a uz ti aspon trosku doslo, ze napisat sem ten uvodny prispevok tak zosiroka a kvetnato bolo ako keby si do fora o chudnuti napisal, ze prave dojedas treti veternik??
ved sa dalo napisat, pozical som bez akejkolvek zmluvy, dokladu v hotovosti 12000eur priatelke, ktora mi ich po rozchode nechce vratit..... a dockal by si sa lutovania a pochopenia, lebo o to ti vlastne ako som to vypozorovala ide...a nikto by ti nenakladal za tvoju exmanzelku, lebo to s tym nema nic spolocne...
Ale ano,v podstate mate urcite pravdu.Necakaj vzdy za dobro ,dobro.Taka je doba a mne zostava naozaj len zabudnut aj ked netvrdim,ze ma este nejaky ulet nenapadne.
@doly7 inak...ja ked uz zacujem vyrok karma je zdarma a kazdemu sa vsetko vrati,normalne sa mi jezia vlasy ,ono,ludia si neuvedomuju ,ze uz len tym vyrokom svojim sposobom praju tomu druhemu zlo.
pre mna je uplne suma fuk ,kto co dostane,dolezite je co dostanem ja ,ci uz je to nieco v podobe radosti alebo bolesti,vzdy sa snazim pochopit podstatu,no a ver,ze cim skor pochopis tym skor povedzme ta" bolest odide.s radostou je to lahsie,tu si clovek uziva ,no malo ludi dakuje,s bolestou alebo negat skusenostou to mame tazsie,lebo sme natolko slaby ,ze nedokazeme pochopit.asi je nam to tak dane,s nenavistou a hnevom,to mas ako jed,ktory sa ti hromadi v tele,s toho vznikau aj vseliake zakerne choroby podla mna.
treba si so vsetkeho vziat ponaucenie veris alebo nie,ak si ponaucenie vezmes ,ta ista vec sa ti uz nikdy nestane,takze svojim sposobom ,ak sa teraz ponaucis s danej situacie ktora sa ti stala,taku krivdu uz velmi pravdep.nezazijes,no a myslim,ze si si ten pocit uz uzil dost,tak ho pust,vezmi ponaucenie,odpusti si,aj to je velmi dolezite a chod dalej.
@mimi1237 Pojdem dalej,ale este sa posledny krat zastavim.Ste uzasne a dakujem este raz.Aj ked som si tu vypocul vela zloby a vysmechu nelutujem to.Preberie Ta to z tej letargie a zacnes trocha zvazovat preco sa umelo trapit a bicovat svoju mysel staci ze ma tu bicovali tie dokonale a uvedomele manzelky verne svojim polovickam a presvedcene o vecnosti vsetkeho.Dufam,ze raz nebudu na mojom mieste.Zdalo sa mi ako by sa rozvadzali len muzi kvoli nevere co urcite neplati.Ked som sa pred rokmi zenil tiez som bol presvedceny a asi som aj zil s clovemom na ktoreho sa dalo aspon spolahnut.Potvrdili sa mi len slova ktore tu uz boli spomenute,ze od velkej lasky je len kusok k nenavisti.Dostal som po hube a ideme dalej to cakanie na zazrak bolo zbytocne.Dik.
@doly7 Ahoj...
my ludia sme casto taki...ze venujeme velmi vela casu a energie tej najmenej efektivnej cinnosti 🙄 🙄 ... zmene druhych ludi. Ano, ano...tak velmi by sme chceli, aby oni, ti druhi, boli ini...milujuci, cestni, stedri, aby ich napadlo SAMYCH , ze nam maju vratit nase dobro, to ze oni sa nemenia ani o milimeter, nas tak rozculuje, ze sa pustame do dalsej totalne neefektivnej cinnosti... uz nam nestaci chciet zmenit druheho cloveka 😕 😕 😕 , my chceme menit osud, beh dejin, myslime si ze nasa mysel, je boh, ktory "spravodlivo" vrati, to zle co nam ti druhi spravili v podobe nejakej karmy.
A uz nas nehneva len ta osoba, ale fakt ze, ani to do riti nefunguje, ta "krava karma" pre nas neurobi zhola NIC.... a osud a zivot tych druhych ide nie podla nasich priani a pravidiel, ale oni su spokojni ci nespokojni, stastni ci nestatni,...uuuplne nezavisle od nasich myslienok. 😉 😉
Nie je asi na to ziaden recept, kazdy ma mozno iny "prietok" hnevu...podla svojej skusenosti viem, ze mojim srdcom muselo pretiect vela hnevu a nenavisti, moja mysel "bila a zabijala" tych druhych... ale jedneho dna, neviem ani preco zaco ako... ci to bola len milost zhora.
Ale pride ti na um jedna oslobodzujuca myslienka ze TAK TO MALO BYT 😉 😉 😉 😉 ano, tak to malo byt, usmejes sa. Toto prave sa ti malo stat, toto ta malo niekde posunut, nieco naucit, prezitie straty, nenavisti hnevu ponizenia, je to take jednoduche, ze to vyznie az hlupo. Ano tak to malo byt...stal som sa touto skusenostou takym clovekom, ktory som teraz, mozno som za lacnych 12 tisic, kupil vlastne ovela viac... 😉 😉 😉 SAMEHO SEBA.
@doly7 A este maly dovetok, priam "lingvisticky".... vseobecne ludia casom zhovadia a pokazia vyznam niektorych slov.
takto zhovadene je napr. slovo moralka ci moralnost, moralizovanie ...uz sa to pouziva pomaly ako nadavka, ked ta niekto naserie svojim nazorom 😉 😉 😉 Pricom, ak sa zamyslis, vo svojej podstate je to velmi dobra vec. "Nerob inym to, co nechces aby robili tebe".... nic viac a nic menej. 😉 😉
A co vlastne aj ty prezentujes celou svojou temou... a presne na tuto moralku sa dovolavas ..."pozrite ludkovia, ona /ex milenka/ mi urobila zle, pritom ja som jej urobil dobre" cize uznavas nejaku moralku v style...ak ja robim dobre ludom... mali by aj oni mne robit dobre 😉 😉
takze ak si na niekoho nasraty, ci s nim nesuhlasis...pouzi iny vyraz, nie ze aha aky si ty moralny, ako moralizujes... lebo presne to robis aj ty. tiez sa dovolavas moralky, aj ked to tym slovom nepomenujes. 😉
Drzime palce aby si to zvladol
@doly7 ....skús sa na to pozrieť z tej pozitívnej stránky. a odniesť si z toho niečo do budúcnosti. A nie len opatrnosť vo finančných otázkach. Je to niečo, čo sa týka dôvery vo vzťahu , ako takom. Vy muži nie ste tak empatický ,ako ženy. Pocit , ako máš ty ,ked sa pozeráš na výpis , ten hnev, sklamanie , lútosť nad sklamanou dôverou, ako aj pocit bezmocnosti , lebo sa s tým nič nedá robiť.....to sú pocity , ktoré sú rovnaké, ako má podvedená a opustená žena, ktorej sa rozpadla rodina.
Ty si dostal prakticky možnosť vyskúšať si to, z oboch strán...a to by ti mohlo pomôcť v budúcnosti pri budovaní si nového vzťahu
z praktického hľadiska si myslím , že je to už nevymožiteľné.....postrehla som niečo o 4 rokoch, čo to je takto....podla mňa sa tam dá použiť už aj premlčanie...ale skús to dať aspoň ako problém na stránku, kde radia právnici zadarmo......treba sa s tým zmieriť, ako s niečím , čo sa zmeniť nedá. inak si to odnesieš ešte aj zdravotne.
@mirica Robit sa da vzdy nieco,ale nie za kazdu cenu a riskovat dalsie nasledky.Je pravda ,ze som sposobil rozpad manzelstva ktore skrachovalo kvoli mojmu vztahu aj ked popravde v krachu uz bolo.Nechcem sa opakovat ani to znova rozoberat.Na lasku su vzdy dvaja a aj na jej nasledky.Tak ako som kvazi rozbil manzelstvo ,rozbila ho aj druha strana.Ale zasa to budete brat ako obhajovanie a alibizmus.Bolo zbytocne pomahat je pri vysporiadani jej manzelstva,ja som si svoje vysporiadal.A este nieco,stale citam aky som bol neopatrny a dovercivy aj Vy zeny ked ste sa vydavali hned pred svadbou ste riesili majetkove otazky?podpisal Vam Vas manzel papier ked ste na nieco prispeli do domacnosti,alebo na kupu niecoho?Asi som vychovany v zlej dobe,ale cloveku ktoreho milujem,zaroven aj doverujem a bolo by to pre mna ako bodnutie nozom keby som mu dal podpisat nejaky dlzny upis.Mna osobne by to bolele a prva otazky by znela"neveris mi".Je pravda,ze som na to doplatil,ale take nieco urobi a podrazi Ta len clovek bez charakteru.Len mi prosim teraz nevypisujte ako mate vsetko pravne osetrene a podlozene.Mne to pripada ako planovanie rozchodu este pred zaciatkom vztahu.Je to moj subjektivny nazor a znova mi nadavat do chujov a debilov nemusite,radsej sa zasmejte a ignorujte ma.Zistil som,ze su tu dva tabory zien.Tie dokonale a tie co tiez uprednostnuju city pred podpisanym papierom.
juuuj kolko negativity
@doly7 Vidis a mozno je nacase najst zlatu strednu cestu a nependlovat stale medzi laskou a nenavistou. Poviem ti pravdu, ze mna praveze odradzaju taketo typy muzov, co su ochotni vsetko obetovat, znasat mi modre z neba, prepisovat na mna majetky a podobne veci, lebo viem, ze su za tym obrovske ocakavania z druhej strany a mozem sa ocitnut v pasci, z ktorej nebude uniku, akonahle sa tieto ocakavania nenaplnia a laska sa zmeni na nenavist.
Pacia sa mi vyrovnani muzi, ktori cudzie nechcu a svoje si nedaju. A mat jasno v majetkovych pomeroch mi nepride ani trochu neromanticke, to sa da vykompenzovat inymi zalezitostami 🙂
Nuz kazdy je iny.Urcite ma to naucilo vacsej opatrnosti a zaroven k nedovere co je niekedy na skodu veci.Asi si treba okolo seba vyselektovat okruh spolahlivych ludi.Vzdy najdes nieco v com s Tebou urcite suhlasim,ale ten nazor ...svoje si nedam a cudzie nechcem ...vies preco sa mi zda ,ze vo vztahu je vsetko NASE.Neznasam modre z neba len som citil,ze treba pomoc z mojej strany.No co bol to omyl.
skutocne tie peniaze chces? lebo ak ano, nic a nikto ti v tom nezabrani..len treba chciet
@doly7 napisem to jasne strucne, chod za sikovnym pravnikom, takym ktory aj z h***a urobi obhajobu, v 99% sporoch je uspech alebo neuspech pripadu o pravnikovi. Podla toho co som precitala, tvoj pripad nie je uplne strateny. Na zaciatok urcite dobra predzalobna vyzva a mozno sa jej nakoniec hned v uvode tak zlakne, ze radsej si este sama nakoniec zoberie pozicku aby ta vyplatila, zo strachu ze by mala zazit tu potupu pred súdom.
Dalej to tu na MK ani neries - ale začni KONAŤ!
@doly7 Vela ludi sa na velkorysych len hra, prinajmensom si to o sebe myslia.
Pokial by to nebola moja povahova crta, priznala by som si to a chcela by som mat
v majetkovych zalezitostiach jasno. Stale sa bavime o vztahu dvoch zrelych ludi,
ktori nieco nadobudli pred tymto vztahom.
Pomoc druhemu v stadiu zamilovanosti nie je nezistna pomoc v pravom slova zmysle.
Je to predovsetkym vlastna nevedoma motivacia ulahodit svojim pocitom, alebo svojmu egu.
Je to svojim sposobom investicia, od ktorej cakame navratnost. A to je pruser, pokial investujeme
prilis vela a nevrati sa nam absolutne nic, dostavi sa pocit, ze nas niekto okradol. V tvojom pripade do slova a do pismena. Davat peniaze niekomu, len tak bez papiera, kvazi darovat, by sme mali len ludom, pri ktorych si to vieme predstavit, ze by nam ich nemuseli vratit.
@jeannna Si fundovana zena ktora velmi presne popisala situaciu a moje pocity.Jednoznacne to bola moja chyba a naivita.Asi som nechcel vidiet urcite veci a ani prijat indicie ktore mi okolie davalo.Je priam sarkasticke,ze ta zena tu s nami aj komunikuje a dost priehladne.A nielen tu ,ale aj v diskusiach napr.o rodenych manipulatoroch.Dokaze to vyborne zhodnotit podla seba.Pruser uz je na svete a preto aj ten pocit.
Myslim,ze som si uz precital nazorov a rad plnym priehrstim a je cas bud konat,alebo sa zmierit.Este stale som na vazkach ktorym smerom sa vydat.Hlavne takym aby som nasiel konecne to svoje vnutorne vyrovnanie.V podstate som doteraz len cakal asi som stale veril na to,ze sa v niekom ozve svedomie.
@doly7 je zbytočne ze tu rozoberáš psychologickú stránku veci, aka je, preco sa to stalo, preco si naletel, ako si naletieť nemusel - keby. Toto uz nezmeníš a darmo plakať nad rozliatym mliekom. Rieš uz jedine otázku ci tie prniaze chces alebo nie, na ostatne sa uz vykašli.

@doly7 Uha, tak to taka potupa ta postihla. 😎 Ty teraz vlastne investujes svoje zdroje do zeny, ktora si niekde uziva s inym a obaja sa na tebe bavia, aky si s prepacenim chuj. Ani sa nedivim, ze to nemozes ani po rokoch prekusnut. A to este prides na forum s nadejou, ze aspon tu ju ine zeny virtualne "dodobu" a hla vsade sama karma, bozie mlyny a pomsta za tvoju neveru. 😀 Ulava jak hrom 😀 Pozri pred par storociami by si zobral kyjak a svoj problem vyriesil rychlo a efektivne dvojnasobnou vrazdou nehodnej milenky a jej noveho amanta. A mal by si naspat svoju muzsku cest i obdiv a respekt ostatnych clenov "muzskej tlupy". Bohuzial (pre teba), sa nam predny mozog viac vyvinul ako sa povodne ocakavalo a toto riesenie v tejto moralne prehnitej a na mamom zameranej spolocnosti, uz nie je mozne. Podla mna to pred cim stojis je o potupeni a dehonestovani samotneho zivocisneho jadra muzskosti v tvojom JA. A ten vypis z uctu ti kazdy mesiac opakovane pripomina, ze si vlastne chuj. Neviem, co ti mam poradit, lebo som nikdy muzom nebola a my zeny my sme skor na tie "bozie mlyny a karmy a tak... 🙂 Myslim si, ze by ti skor poradil nejaky muz. Je vas takych viac 😀