Vyrovnanie po rozchode - názor ženskými očami
egistracia naR tomto fore bola skor z dovodu,ze sledujem diskusie o cestovani,ale cim som tu dlhsie a vnimam temy ktore sa tu rozoberaju chcel by som pocut nazor a mozno aj radu na moj problem.Pred styrmi rokmi som ukoncil vztah a stale mi ho pripomina jedna a ta ista vec.Kazdomesacny vypis z mojho uctu.Vztah je pase,city opadli a priam zamrzli a dokonca ani smutok a nostalgia ma netrapia.Ludia sa schadzaju a rozchadzaju a aj rozchod medzi dvoma civilizovanymi ludmi moze prebehnut na baze slusnosti a civilizovanosti.Nas vztah zacal v obdobi ked sme obaja boli zadani.Nechcem aby ste moralizovali,ze to co nasledovalo bolo len zadostucinenie za to co sme spravili.Vysvetlovat preco sa nase manzelstva rozpadli by bolo na inu temu.Nasledovali samozrejme dva rozvody a predstava spolocneho zivota.No nastal maly problem ja som si svoj vztah vysporiadal po kazdej stranke a odisiel som z neho ako clovek ktory si je vedomy toho co sa stalo.Sklopil som usi byvalej manzelke nechal vsetko,zbalil som si par veci a odisiel.Nenechal som to ani tak jej ako mojim dospievajucim synom.Vsetko sme to uradne uzavreli aj po financnej stranke.Proste som sa vzdal vsetkeho.Na rozdiel moja vtedajsia priatelka roznymi kamuflazami docielila rozvod s manzelom tym sposobom,ze jej a jeho okolie to vnimalo ako jeho chybu c o vlastne nebola pravda.Uz vtedy som si mal uvedomit jej nadanie na herectvo a pretvarky.Vznikol problem s majetkovym vysporiadanim.Jej manzel pozadoval auto,nejake zariadenie z bytu a hlavne financnu hotovost ako vyrovnanie a vzda sa svojej polovice domu.V euforii a stasti ktore som prezival som bol totalne zaslepeny.Priatelka samozrejme pozadovanu sumu nemala a jej manzel bez hotovosti nemienil odist co sa ani necudujem.Zobral som si bezucelovy uver aby som nikoho nezatazoval nejakym rucenim a pozadovanu sumu mi poukazala nemenovana bankova institucia.Uver navyhodny co sa tyka vysky uroku,ale bral som to tak,ze som vytvoril podmienky pre nas spolocny zivot.Uz pocas nasho vztahu sa vyskytli nejake problemy a chcel som odist,vtedy mi priatelka vacsiu cast sumy vratila na ucet a zobrala si uver aj ona.Po udobrovani ma opat zlomila a ja som navrhol aby si peniaze vzala a ja budem uver splacat nadalej.Jediny svedok pri odovzdavani hotovosti bola jej mama ktora o vsetkom vedela.Po nasom rozchode ktory raz tak ci tak musel prist,preto,ze az pri spolocnom zivote sme zistili ,ze sa k sebe absolutne nehodime som ziadal aby to bolo ferove sumu ktoru som jej pozical na vyplatenie manzela aby mi ju vratila.Nechcel som nic naviac ani uroky ktore som splacal najprv len cisto sumu pozicanu.Samozrejme ziaden doklad som nemal ved sme spolu zili a v zivote by som neveril,ze sa tak zachova.Vysmiala ma,ze penize som jej nepozical ,ale daroval a ze mi nevrati nic.Snad len jej mama bola v hanbe,ze byvat v dome ktory som ja splacal je naozaj nemoralne.Skusal som to slusnou cestou dohovoru,potom uz aj tvrdsimi slovami no vzdy ma len vysmiala.Je to vysokoskolsky vzdelana ekonomka ktora si vie zratat jednu k jednej.Nechcem pouzit nic agresivne a nasilne ,okolnosti ma k tomu zatial neprinutili,uver splacam a este sedem rokov budem.Jedna sa o necelych 12000 eur co si niekto povie ,ze to nie je na obesenie,ale mat ich a nemat je rozdiel.Ak mi mate pisat,ze to je odplata za to ,ze som rozbil rodinu tak zcasti mate pravdu,ale medzi normalnymi ludmi by sa patrilo aj normalne sa rozist.Uplne sa odmlcala,skryva sa ,nekomunikuje,proste sa vyhyba kontaktu somnou.Myslite,ze existuje cesta ako by sa to dalo vyriesit?Dakujem za nazory a rady.Som hlavne vinnik ja ,ze som v svojej naivite dovolil vypocitavej partnerke urobit to co urobila.Neviem po pravnej stranke asi na nu nemam a hovorim nasilie je to posledne co by som chcel.Aj ked poviem pravdu ta myslienka ma uz napadlo.Neprinieslo by to prospech asi nikomu.Zatial som dostal radu,ze bozie mlyny melu pomaly,ale isto.Chcem len svoje.Nema problem byvat v dome ktory ja splacam.
@jeannna Myslíš napríklad poriadnu riť?
@oldman50plus teraz nerozumiem, na ktory moj prispevok reagujes. Myslis ten silny zensky princip?
@jeannna zjemnenie ženským atribútom
@oldman50plus jaaaj 😀 nie, jasne, ze som mala na mysli povahove crty.
@jeannna to som urobil príklad chlapského vtipu ktorý by žena-muž mala chápať.
Inak momentálne by som povedal že žijem v homosexuálnom vzťahu kde môj partner náhodou používa telo drobnej atraktívnej blondíny takže tých žena-muž-muž-mužov mám niekedy viac ako je zdravé.
@oldman50plus Traja muzi na jednu zenu??? 😀 Riadne nabite testosteronmi 🙂
A to, co som povodne napisala, ze zdrave muzske jadro zjemnene zenskymi atributmi. Ty vole, niekto si moze predstavit aj transsexuala, co sa dal preoperovat na zenu 🙂
@doly7 tak ako to dopadlo?
@obsadenemeno No mozes hadat.Hnev a nenavist sice casom trocha opadla,ale zabudnut sa neda.Este obcas rozmyslam nad nejakym kludnym a rozumnym sposobom ako to urovnat,ale zaroven sa zmierujem s tym,ze pokial odmietam pouzit nieco nasilnicke tak pri jej povahe bez chrbtovej kosti,sebavedomi a hereckymi schopnostami presviedcat svoje okolie o tom,ze je ona obetou asi nic nezmozem.Vzdy sa odvolavala na svoju hrdost ktora bola jej pychou a hlavne spravodlivost.Schovava sa a vyhyba sa kontaktu.Oslovil som jej mamu ktora jedina bola svedkom odovzdavania financnej hotovosti a jedina vedela odkial pochadzaju financie na jej majetkove vyrovnanie s byvalym manzelom.Vypocula ma a povedala,ze jej nas dlh pripomenie.Myslim,ze sa svojim sposobom aj za dceru hanbi,lebo v dome ktory som vyplatil byva aj ona,ale stara pani uz nema tu moc ani vplyv ako matka na dceru.Jej panovacnost dostala aj jej vlastnu mamu do pozicie,ze je rada ,ze moze s nou byvat,postara sa o nu a odvezie ju obcas k lekarovi.Ako sa hovori"stat proti vetru sa neoplati".Je to vo mne a obcas sa tym trapim,hlavne ked mi suma odide z uctu,ale urcite nezabudnem,verim,ze na kazdeho z nas raz pride a pani poslankyna obecneho zastupitelstva zo Spisskej Teplice pri Poprade raz narazi na obdobny problem.Zlodeja boli najviac ked ho okradnu a podvedu.
@doly7 ale skusal si to cez pravnika?
Ak nemas nic podchytene na papieri je Ti pravnik asi na nic,akurat som sa niekde nahodne dozvedel,ze aj ustne dohovorene pozicky su od roku 2008 nejakym sposobom napadnutelne.No neviem,ale urcite sa tomu este povenujem uz len z dovodu aby si dotycna nemyslela ,ze tak lahko k tomu prisla.Je v tomto smere zbehla,cely zivot robi s financiami a dokonca aj tej ich dedinke ma nastarosti ekonomicky usek.Je si plne vedoma co robi,najviac sa boji pravdy o ktorej by sa dozvedelo jej okolie a poskvrnilo by to jej bezuhonnost.Na to je citliva.
Dnes som náhodou natrafila na túto diskusiu, je to zaujímavé ten mužský a ženský pohľad. Keďže je to stará diskusia, plus tri roky čo si s partnerkou začal žiť, je možné-ak aj nájdeš nejaký spôsob oprieť sa o niečo pri vymáhaní dlhu, uplynie ti premlčacia doba.
Podľa môjho názoru nemá tvoja bývalá partnerka žiadnu hrdosť a je možné, že kým sa ty zožieraš, ona už zosnovala sieť na ďaľšiu obeť, ktorá jej poskytne finančnú dotáciu.
Buď rád, že nemáte spolu dieťa. Jej matka ti zrejme nepomôže, aj keď to nemusí byť zlá duša, strach jej to nedovolí keď býva u dcéry.
Áno zameraj sa na nejaké slabé miesto tej bývalej-mrchy. Keďže pracuje vo verejnej správe a zakladá si na bezúhonnosti / aj keď je bezúhonná asi ako plesnivý zemiak/. Nezožieraj sa nenávisťou, tým nič nevyriešiš a môžeš si vážne poškodiť zdravie.
@marce63 Chapem kazdu dobru radu a som za nu vdacny,ale tu nenavist tazko vykorenit a tuzba po zadostucineni je silnejsia.To,ze ma to vnutorne zoziera mi mozno stazuje zivot a oberam sa o niektore veci a rodosti ktore prehliadam.Premlcacia doba uz nehra rolu ta padla dnom ked som odisiel,to si bola ista hned v tom okamziku.A reci o odpustani samemu sebe su sice pekne,ale ja to zatial neviem ani po piatich rokoch.Bolo tu vela nazorov od pozitivnych,samozrejme negativnych a taktiez vysmesny,ze mi to vlastne patri,lebo som v zaslepeni nemyslel na zadne kolieska.Nuz,ale ked lubis nedavas si podpisovat dlzne upisy ,zijes preto,ze je to clovek na cely zivot.Aj tak vdaka za kazdy koment,som v pohode a budem verit,ze na kazdeho raz pride a ked sa bude dat urcite tomu scasti pomozem.Toto nie je o tom,ze sa lutujem,musim len nejako potlacit svoj hnev a beznadejnu situaciu ,s tym sa uz nejako zmierujem.Tato tema ozila ani neviem ako asi len niekto nezainteresovany chcel vediet ako to vsetko skoncilo.Ziadny pravnik by sa do tohoto problemu nepustil bez nejakeho zachytneho bodu a ten mam jediny.Jej mama ako svedok ked dostala peniaze v obalke a preratala ich.Tak,ze vlastne nic.Dceru a mamu nerozdelis a ani proti sebe nepojdu.Mozno citim,ze po minulotyzdnovom telefonate s jej mamou je prave ona ta ktora to vnima ako podraz,ale nevie a nemoze mi pomoct lebo je na dotycnu odkazana po kazdej stranke.Je to inteligentna a vzdelana zlodejka ktora aspon zatial vie co robi a hlavne si je ista sama sebou.Jedina slabina je ,ze sa vzdy bala verejneho odsudenia a aj kazdy problem ktory medzi nami vznikol sa musel utajit aby okolie vsetko okolo nas vnimalo ako totalne idealne.Boli to usmevy cez slzy a nie raz.
@doly7 Ja by som Ti v dobrom poradila psychologa, ak sa s tym nevies vyrovnat sam, ze ta proste sofistikovane okradla. Ked sa budes takto zozierat, podla mna to ma resp. bude mat negativny vplyv aj na tvoje zdravie a ver mi, 12000 za to nestoji. Uz nad tym nerozmyslaj, uz nevolaj jej mame, to sa raz splati (viem, ze to nie su peanuts ☹ ), zi si dalej svoj zivot bez tohto bremena, co mas v hlave
@bluka2 Skus dat niekomu 12 000 a potom ked Ti ich nevrati mavnut rukou,zmierit sa a navstivit psychologa aby Ti poradil zabudnut.Ja viem,ze to myslis dobre a chces ma naviest na tu spravnu cestu bez ujmy na zdravi,ale pochop to sa neda.Spomenies si kedykolvek ked sa udeje situacia napr:pokazene auto,vcsia investicia do bytu,pokazena pracka,televizor.Prve co Ta napadne ,mohol som mat a nemam.Nie su to zivotne dolezite veci a da sa bez nich zit,to zdravie je podstatne a hlavne pozitivne zmyslanie ked nema s v hlave stale chut na odplatu.Asi treba byt v kozi toho co to preziva a potom pochopis,ze z hlavy sa to vymazat neda.Su tyzdne ked si na to nespomeniem a potom "hop" a je to spat.Nocna mora.Stale si myslim,ze este treba viac casu aby som zabudol urcite nie odpustil.Uz aj tak ta zloba klesla minimalne o 50% odvtedy ako sa to udialo.Ale dakujem aj tak.
@doly7 Nie, ver mi, zazila som podobne. Stalo ma to asi tak tretinu az polovicu z toho, co teba, jednalo sa tiez o hotovost a k tomu take systematicke "po troskach". Mozno to necitim tak ako ty, lebo v zahranici je to predsa mensi peniaz, ale zas som sama a mam dieta. Ja mam presne tie situacie, ked si spomeniem na peniaze, co som mala. Och to ano, vyuzitie som im nasla uz sto krat. Kazdopadne tych poslednych 50 krat bolo skor take povzdychnutie, po tom, odkedy sa tym nezaoberam. Tych prvych 50 krat, co som uvazovala nad sudom atd. bolo akoby sa mi sparali v rane.
@bluka2 Ale ano,ako poucenie do buducnosti to je naozaj super.Akurat moja dovera voci ludom aj ked blizkym klesla dost hlboko.Neverit nikomu ,len sam sebe je dost sebecke,ale asi pre dnesnu dobu najpraktickejsie.Mozno raz dospejem aj do stadia ktore spominas-stalo sa a uz sa neodstane,ale este som sa tam nedostal.Skoncit na ulici kvoli niekomu by ma asi dohnalo spravit asi nieco sialene neuvazene,ked si vkoncoch neberies ohlad na nasledky.Nastastie v takej situacii niesom.Ucim sa s tym zit a zmierovat sa so situaciou,ze Ta okradol niekto za koho by si dal predtym aj zivot a berie to a ako zadostucinenie za nevydareny vztah.Uz ked nemam vztah aspon mi niekto zaplatil vysporiadanie mojho majetku ktory si v plnej miere uzivam.Nuz kazdy sme iny.
@doly7 no tak za cely rok sa nic nezmenilo, hey? Ty si to este stale nespracoval, zoziera ta to neskutocne, ale nic pre to, aby sa to vyriesilo, nerobis.
Tak ak vies naisto, ze jej povest je jej nadovsetko, tak to daj do novin, do telky, vsade, kde sa len da. Nahraj si staru pani, ked jej budes volat, a budes mat dokaz, ze si mladej tie peniaze pozical.
A otvorene jej povedz, ze jej tu povest znicis. Lebo o tom kecas uz rok, ale nic sa nezmenilo. Ona tie prachy stale ma a ty mas stale krivdu v sebe. Tak bud-alebo. Bud tie peniaze ozel a vyrovnaj sa s tym, ze proste bola sikovnejsia, alebo sprav coromoro, take, ze dedina o tom bude este 30 rokov rozpravat.
Alebo je tu este tretia moznost - a to, ze si nam nenapisal vsetko a nieco ta brzdi, ze jej vlastne tu povest "znicit" nemozes, lebo bud mas sam nejake maslo na hlave, alebo je vsetko trosicku inak, ako si nam napisal.
@obsadenemeno A ešte sa z neho budú smiať aký je chruňo, že si vzal na seba pôžičku a daroval jej to. Lebo prepáčte p. @doly7 😀 vycapiť niekomu peniaze keš je v podstate dar. Môžeš sa aj posrať ale nič ti nevráti. Tak si sa poučil a ži si ďalej svoj život. Verím, že ťa to mrzí, nakoľko si sa ty pekne zachoval k svojej bývalej žene, ktorá ti vychováva deti. Mal si ty radšej budovať vzťah s ňou a nie liezť do nohavičiek takej krave čo odrbala dvoch chlapov. 😎
@obsadenemeno Dakujem za radu,si zbehla a rada dedukujes.Ano rok som stym nic nerobil na zaklade toho,ze pravnik sa vyjadril tak ako sa vyjadril.Chce to hrubu silu a byt bezkrky,alebo pokoru.Vykrutit jej krk mozem kedykolvek.Nehladaj za tym konspiracie aj mna zaujalo a tiez som sa zamyslal preco niekto po roku otvoril zabudnutu temu o dotycnej z vychodu.Ze by nahoda alebo tolka starostlivost?Tiez mi to nesedi.Ale to je jedno svoj nazor si povedala a vnukla si ludom chrobaka,ze co ked ta dotycna za to ani nemoze ved to bol dar.Si fajn dam Ti na nu tel.cislo pokecate tusim ste aj krajanky.
@doly7 hahaha, teraz dedukujes ty.
Ohladne tvojej temy....ja rada citam starsie temy, a skoda, ze vacsina autorov sa prestane ozyvat. Mnoho z nas chce vediet, ako sa pribehy koncia....... a uz som pisala do viacerych starsich tem, takze tvoja nie je nijako specialna a konspiracne teorie si mozes odpustit, krajanka som predsa aj s tebou, obaja sme zo Slovenska, tak neviem, o com tocis.
a tema ma zaujkala, lebo som si niecim podobnym presla, desat!!!!!! rokov som splacala exov uver..... takze nededukuj nic, nepoznam ani teba, ani tvoju byvalu, len nechapem, ze po roku si sa nepohol ani milimeter..... vies, ako sa hovori : akceptuj, co nemozes zmenit. Kedze o zniceni jej povesti len tliachas a nic nerobis, tak asi je tam este nieco ine.....co si mozno nenapisal. Ty vies. A pocitam ze je, ked tu kopes okolo seba. Poznas tu o trafenej husi???? Aha......
Tak ked sa s tym neda nic robit, akceptuj to. Odpis to ako nevratnu investiciu, uz ti to tu pisali. Lebo inak co? Chces stravit nasledujucich 10 rokov plny zlosti, nenavisti a uzierat sa koli prachom? Fakt? Tak to sa potom od tej tvojej byvalej nelisis. Vies, ako ju najviac naseries? Ked budes stastny. Ked budes viest spokojny zivot. Lebo ono v podstate stale zijes s nou. Ovplyvnuje tvoj zivot ovela viac, ako si myslis.
Nezabudaj, ze myslienky su mocnejsie, ako si myslime. Nase myslienky sa stanu nasou realitou. A pocitam, ze mi zase nalozis, ze ake bludy splietam. Ale zamysli sa len na minutku: robi ta to umaranie koli tym peniazom stastnym?
Teraz sa originálneho prispievateľa musím zastať. Podľa mňa človek ktorý za to stojí (teraz je pohlavie jedno) nesmie deliť peniaze na moje a tvoje, vždy sú naše. Totiž s niekým s ktorým to neplatí by som vo vzťahu ani nebol, ani hodinu. Sú oveľa podstatnejšie veci v ktorých musíš partnerovi dôverovať ako peniaze. Vo vzťahu kde by som si musel dávať pozor a nezveril by som partnerovi akúkoľvek sumu ktorú mám by som nebol. Za žiadnych okolností.
Tým nechcem povedať že partner sa nemôže ukázať ako sviňa a naozaj môžeš o peniaze prísť. Ale ak budeš o tom uvažovať dopredu tak to nestojí za to skúšať, aj tak to dopadne zle.
Ja by som na mieste @doly7 tie peniaze tak isto dal milovanej osobe ani sekundu neváhajúc. Podstatne viac by ma bolela jej zrada mojej lásky ako nejaké mizerné peniaze. Ak ťa prebolí vzťah tak zabudneš aj na tie peniaze. Tie ti len tú zradu pripomínajú.
@oldman50plus ano, a preto, ze som nedelila peniaze na "moje" a "jeho", trvalo mi 10 rokov splatit "nas" dlh....... ale ja nehladam cesty, ako tie peniaze dostat z neho spat.... je to uz za mnou, ja som vyrovnana s tou "stratou"...aj ked volat to strata asi nie je spravne...... lebo v konecnom dosledku som vlastne ziskala...... 😉
@obsadenemeno Mas v podstate pravdu a nemam preco Ti nakladat.Pozeras na to triezvo a nezaujato z Tvojho uhlu pohladu.Som naivka ktora bezhranicne milovala a preto aj strata tej obozretnosti.Prestal som sa tym zaoberat,myslin tu na fore a Ty si to otvorila preto som reagoval.Asi stale verim na slusnost a spravodlivost.Pozri nech sa stalo co sa stalo zo vztahu som vycuval ja,zbalil svoje veci a odisiel kam patrim"domov".Ale to neznamena,ze ona ma pravo zabudnut a brat to ako pokutu za skrachovany vztah.Riesil so jej momentalnu financnu situaciu,lebo svoju po rozvode som si dotiahol do konca, sam.Vzdal som sa vsetkeho v prospech deti.Ona sa vzdala len muza a zvysok nechala na mna a svojim sposobom odrbala aj jeho.Su typy ktore potrebuju na vsetkom ziskat.Nesiel som do vztahu s tym,ze sa rozidem a aj ked ta alternativa bola mozna tak ludia sa dokazu rozchadzat inteligentne bez emocii a nasledkov.Moje stastie je jej ukradnute,je to typ ktory ide bezhlavo len za svojim stastim,karierou,uznanim a robi to bezhlavo.To,ze som nic nespravil za posledny rok?A co,mal som obist tu dedinu a porozpravat ludom moju pravdu?Jej ospravedlnujuca pravda bola rozsirena hned po mojom odchode.Spravila zo seba trpitelku,nikto netusi,ze som odisiel z vlastnej vole.No co splatim to a uvidime ,moje peniaze jej stastie neprinesu tomu ver.
@doly7 ty sa s tym musis vyrovnat v sebe. Nie si prvy ani posledny, co doplatil na svoju slusnost. Poznam to, tiez som to zazila.
Ale treba sa pohnut, zivenim pocitu krivdy v sebe si nepomozes. Kasli jej na hlavu ale ak sa ta niekto opyta, povedz pravdivo, co sa stalo. Myslis, ze ludia su blbi a nevidia, co je ona zac? Jedneho dna narazi kosa na kamen. A ona stretne takeho, co jej to spocita aj za teba, aj za toho prveho manzela.
Good luck
@obsadenemeno Netvrdim,ze to dokazem,ale asi by to bolo tak najlepsie.Cas to vylieci a prilezitost sa najde vzdy a na vsetko.Len vypisy z banky Ta vzdy kazdy mesiac daju do reality.

neskúsil si sa poradiť s právnikom?? nie som odborník, ale mňa napadlo, že ak by prišlo k súdu musela by preukázať odkiaľ vzala peniaze na vyplatenie manžela a ak si jej to poslal nejakým prevodom tak sa ľahko dokáže, že to bolo z tvojho účtu.