Vysoké IQ a nevhodné správanie
Ked sa povie ‘intelignetny clovek’ co si pod touto frazou predstavite? Ako by ste ho popisali?
Mame rodinneho prislusnika (volajme ho Jozko), ktory je sice celkom skromny, ale rad o sebe vyhlasuje aky je intelignetny. Robil si par beznych IQ testov, kde mal vysledok cca 135. Vraj si chce dat spravit oficialny IQ test v nejakom institute, aby si to potvrdil a mal to aj na papieri. Ale k veci.
Jozko ma povedzme dost zvlastne spravanie sa v spolocnosti, uvediem priklady:
- casto sa smeje na vlastnych vtipoch, ktore az tak vtipne nie su. Viem, je to subjektivne. Sudim zo situacii, kedy pocas 1hod na oslave v spolocnosti 7 ludi 10x povedal nieco, co mu pripadalo byt vtipne a spustil hlasny 15 sekundovy smiech. Nikto z pritomnych sa nezasmial. Mne bolo vzdy trapne aj zanho.
- skace ludom do reci, neustale. Ked ma slovo, ide ako verklik a nikoho ineho nepusti k slovu. Ak nahodou urobi 2s pauzu a iny clovek zacne hovorit, Jozko zvysi hlas a prehlusi ho aby si povedal svoje.
- casto reaguje neprimerane a neprijemne k ludom. Napr.: operator poslal fakturu so sumou o 5€ vyssou ako mala byt. Jozko vola na zakaznicku linku nasraty, vynada slecne, ktora sa mu uz 3x ospravedlnila. Ziada od nej polrocny pausal zadarmo. Vravim mu, ze je to nekorektne, jeho poziadavka je odveci a ta pani nemoze za tu fakturu, tak preco na nu krici. Nevadi, vraj si ma narobit poriadky a neokradat ho o peniaze.
- na rodinnych akciach ma velku zalubu vo vytahovani polotickych tem a hadani sa s ludmi o ich politickych nazoroch. Obcas sa jemne oprie aj o nejake konspiracne teorie.
A otazka na zaver - je mozne, ze Jozko je naozaj taky inteligentny, len ma nevhodne socialne vystupovanie? Alebo sa tieto 2 veci navzajom vylucuju? Moze mat vysoke IQ a zaroven byt cudak a tak trochu trapko?
Dik za vas pohlad na vec 😁
@miadi sorry, ze som si dovolila tu vytvorit neviemkolku temu za den 😅 zabudla som ze toto tu je urcene iba na kontrolu tehotenskych testov, pre dievcata aby sa pytali ci otehotneju z oralneho sexu a 10x denne su tu temy kde sa nadava na svokry. Ale vidim ze som tu niektore z vas strasne poburila touto diskusiou z ineho sudka.

Tak naco ho riesis ? Nech si robi testy a dava ich zaramovane na steny 😁ži a nechaj žit .