Vysťahovanie nájomníkov, ktorí neplatia nájomné už 3 mesiace
Dobrý deň mám otázku, prosím len takí ci sa fakt vyznajú.. Prenájimam byt majú krátkodobú zmluvu, neplatia mi už tretí mesiac, dnes mi dali vedieť ze nemajú peniaze čiže neuhradía nič. Maju dieťa dvojročné, na daň.ur. Platím. Moja otázka znie, môžem ísť tam a vyhodiť ich už dnes? Zobrať kľúče a vyhodiť ich? Ďakujem za odpoveď od niekoho kto ma skutočne skúsenosti
@denkadik ja som mala problém s neplatičmi. Osobne som sa s nimi stretla a vysvetlila som im, že keď neplatia nájom oni tak to musim platiť ja a pri 3 deťoch na to nemám, tak teda že do dvoch týždňov opustia byt. My sme sa dohodli že do tej doby vyplatia aj dlh v inom prípade exekúcie, čo mi aj podpisali v zmluve o ukončení nájmu. dlh vyplatili a za dva týždne boli preč. Inak jednalo sa o dvoch dospelých, bez detí, obaja zamestnaný.
@denkadik Ale je to možné .Mali sme noemalnu zmluvu na 1 rok a bývali sme tam cca 5 mesiacov.Majtel bytu prišiel ráno sadol si a nepohol sa z bytu jednoducho sme museli odísť veci nám vypratal pre byt a bolo.A to podotýkam ze manžel bol ráno v práci ja sama doma s 3 tyzdnovym babom.Ale už je to za nami a nemyslíme na to.Ja len toľko zo svojej skúsenosti že v dnešnej dobe nie je problém dieťa.

@montemotherone ja som tiež mala vždy kľúče, aj vtedy, absolútne mi ani nenapadlo, žeby to mohol byť problém, ale právnik trval na tom, aby oni súhlasili a policajti tiež. Možno som to mohla riešiť aj ináč, ale nemala som odvahu a predtým som mala skvelých nájomníkov, takže som tieto veci ani náhodou neriešila. S predošlým nájomníkmi som mala korektne vzťahy a dodnes sa radi vidíme. Ale vravím, títo boli známa firma, tak boli aj dosť zbehli ako vypiecť s majiteľom.