Vyzerajú ako ideálni rodičia, ale doma kričia a bijú
Na vonok usmiata rodinka. Ona vždy upravená, on slušný, deti tiché. Ale cez stenu počujeme krik. Občas plač, nadávky, občas niečo ako facka. Vrtali by ste sa v tom? Uz som rozmyslala poslat k nim sociálku
ešte, že bývam v dome..už mám deti odobraté 😅
Keď to tu tak čítam, tak u nás by musela byť kuratela 3x do týždňa. Lebo syn vie robiť taky hunbuk a vreskot, že áno aj mne prasknú nervy a zakričím na neho. Najlepšie je, keď na naho len zakričí, aby sa ukludnil a on začne vrieskať nech ho nechám tak. Áno kričí nechaj ma a pritom ja pri ňom ani nie som, ale ak by to niekto počul tak si vytvorí záver, že mu fyzicky niečo robím, keď kričí, že ho mám nechať. Neexistuje rodina s deťmi, kde by človek občas nepočul krik, plač, vreskot a buchot, neexistuje a ak to niekto tvrdí, tak klame. Ale ak to počuješ na dennej báze, ak vidíš deti s modrinami, ak počujem denne vulgárne nadávky tak to oznam, príde kontrola.
@oceanahory presne ako píšem…vidím že začínaš chápať. Ja nie som tolerantná voči násiliu. Nie je mi to jedno
@pribinak Ano...uz vidim a chapem, ty si az tak netolerantna voci nasiliu, ze netolerujes ani neexistujuce nasilie alebo si sama nejake vykonspirujes 🥴👍
Takto, netreba byt nevsimavy, ale treba vediet veci prehodnotit
Moj syn ma momentalne placlive obdobie. Place a krici fakt za kazdu blbost (lebo tricko je zlte a nie zelene, lebo sa mu podarilo obut ponozku naopak, ryza je horuca, ryza je studena, uhorky nie su nakrajane a mohla by som pokracovat), do toho mame doma zacinajucu pubertu… co ti poviem, facky sice nelietaju, ale kriku je niekedy pozehnane. Aj dverami sa trieska 😂😂😂😂
Cize si to radcej prever poriadne ako to u nich funguje
no krik je aj u nás... radšej skríknem ako udriem... kričím keď niečo opakujem x krát a ešte dcére poviem koľko krát som ti to už zopakovala? a ona s kľudom angličana povie 5x ( vie presný počet) vtedy idem do vývrtky... a nadávky to sa priznám zhoršila som sa a snažím sa to obmedzovať...v poslednej dobe sa furt niekde kvalitne buchnem a idem ako pohan... neviem čo si susedia o nás myslia ... bývame v novom byte asi 3 mesiace😀
Aj u nás sa kričí niekedy a je aj plač, syn dokonca plače často takže tiež si niekedy vravím že na nás pošlú sociálku. Ale určite nejak nemlátime ale pár krát dostali po zadku. Takže záleží ako často sa to deje. A určite všímať si hlavne tie deti, ako vypadajú ako sa chovajú, ale hneď to nejak nehrotiť.
Volať sociálku zatiaľ nie, keďže sú to len tvoje domnienky ale ostala by som obozretna. Pozorovala by som. Určite chodia von, vsimaj si deti, ak sú väčšie, prihovor sa im. Aj podľa reakcií si vies co-to navsimat...
Je fajn, že si všímavá. Pozoruj to ďalej. V akom veku sú deti? U nás sa tiež občas škrekoce, nie denno-denne. Aj moje deti dokážu urobiť cirkus, že som ja otvorila jogurt, keď chce termix, že dnes si vlasy neumyje, učiť sa nechce, mäso je zle nakrájané, prečo má ona dlhé pyžamo. Včera napr. nezmestí sa jej nová školská kniha do obalu, tak scénka. Ešte si dám sama s nimi rady, ale keď je doma aj muž, tak niekedy môžu mať susedia pocit, že sú v Taliansku…Hold niektoré rodiny sú viac temperamentné. Ale deti sú ok, týrané rozhodne nie sú.
a dalsia z xy tem kde sa "autorka" stratila a viac nevyjadruje ...
Pre istotu zavolať, ignorácia je to najhoršie, čo môže byť a o tom, či je alebo nie je dieťa zanedbávané, rozhoduje sociálka a nie my. Ak sa ukáže, že je to ok, aspoň budeš mať čisté svedomie.
Mimo to, ak máš podozrenie, tak máš aj povinnosť to nahlásiť, osobne či anonymne sociálke.
NIE, nepoznáte pozadie....
Kam sme sa to dostali😑🙄🤢 ver mi...keby deti boli týrané tak by si to videla...keď chcela volať sociálku preto,lebo rodičia zvýšia hlas alebo NEDAJBOZE zhuknu raz začas lebo povie 5x a nevnímajú alebo sa decká pohádajú ...už sa nedivím prečo je dnešná generácia aká je🫣🫣🫣
Kam sme sa to dostali😑🙄🤢 ver mi...keby deti boli týrané tak by si to videla...keď chcela volať sociálku preto,lebo rodičia zvýšia hlas alebo NEDAJBOZE zhuknu raz začas lebo povie 5x a nevnímajú alebo sa decká pohádajú ...už sa nedivím prečo je dnešná generácia aká je🫣🫣🫣
@natiblaskova nemusela by si to vidieť fyzicky ako napr.modriny ale aj na správaní . Väčšinou si také stiahnutie ukriknute a furt sa lakajú každej drobnosti a pri Tom boli predtým živé a usmievavé .
Zazvon susedom, ked bude krik a plac a bitka. Bud sa priamo opytaj, co sa deje, alebo popros, ci nemaju vajicka, alebo nieco, co akoze nutne potrebujes. A zistis situaciu.
Takto … my bývame na obecných bytoch takze sú tu doslova papierové nekvalitne dvere . Keď idem cez bytovku , tak počujem o čom sa susedia rozprávajú fakt je tu všetko počuť či chcem alebo nie . Takze ja keď skríknem po deťoch ma musia počuť aj na poslednú bytovku . Malý je vo veku skoro 9 r kedy mi bez problémov odkrici odpapuluje s drbne dverami . Decká keď sa začnú bláznit s mužom napríklad šteklit naháňať tak je u nás taký hukot že ich brzdim že si susedia budú myslieť že ich tyrame 🤣 a ešte keď sa deti medzi sebou pohádaju a sem tam aj pobijú ďalší extra bordel počuť von 🤣 tým chcem povedať že nemusí byt všetko tak ako to je počuť z bytu . Samozrejme sú sk rodiny kde sú deti žiaľ viac bite ako sýte a tam uz treba zbystriť pozornosť ale zasahovať keď to nemáš iste ..neviem neviem
Keď to tu tak čítam, tak u nás by musela byť kuratela 3x do týždňa. Lebo syn vie robiť taky hunbuk a vreskot, že áno aj mne prasknú nervy a zakričím na neho. Najlepšie je, keď na naho len zakričí, aby sa ukludnil a on začne vrieskať nech ho nechám tak. Áno kričí nechaj ma a pritom ja pri ňom ani nie som, ale ak by to niekto počul tak si vytvorí záver, že mu fyzicky niečo robím, keď kričí, že ho mám nechať. Neexistuje rodina s deťmi, kde by človek občas nepočul krik, plač, vreskot a buchot, neexistuje a ak to niekto tvrdí, tak klame. Ale ak to počuješ na dennej báze, ak vidíš deti s modrinami, ak počujem denne vulgárne nadávky tak to oznam, príde kontrola.
@katka2602 Moja dcera je v tomto expert, chytila som ju za hlavu,aby som ju zastavila a vratila do izby,lebo bola rozzurena ako ohniva gula a ona vreskot na cely byt: "Preco ma bijes po hlave?"😂 No mat takuto susedu,uz je v detskom domove😂
@cukroska Vies co asi pisem aj zo skusenosti. Mam ZTP surodenca,ktory mava zachvaty zurivosti. Raz sa takto doma pre nieco rozuril a mila pani suseda tam poslala policajtov!!!!! Nasi mi rozpravali,ze zrazu niekto bucha,otvoria dvere a tam kuklaci mieria na otca,ze je tam domace nasilie🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Chudak brat bol vydeseny a ked im nasi vysvetlili situaciu,tak sa im este ospravedlnili,popriali im vsetko dobre a nad susedou len oci prevracali. Aj takyto ludia ziju medzi nami🙄
Vy neviete citat? Píše že z bytu sa ozýva vserko mozne ….
Nikomu nepresne len tak….to sa zbiera a zbiera a potom človek urobí takú hroznú vec
Ale áno, máte vserky veľkú praUdu….vserko je v poriadku a len potom sa udejú takéto veci
@pribinak a ty nevieš, že trend je sa nestarat? Náhodou prejavis záujem o svoje okolie, tak si ta, ktorá sa nudí, nevie, čo so sebou, ta, ktorá má problém.
Lebo hlavne sa nestaraj o iných!
Smutné, kam sme došli....
@cukroska Vies co asi pisem aj zo skusenosti. Mam ZTP surodenca,ktory mava zachvaty zurivosti. Raz sa takto doma pre nieco rozuril a mila pani suseda tam poslala policajtov!!!!! Nasi mi rozpravali,ze zrazu niekto bucha,otvoria dvere a tam kuklaci mieria na otca,ze je tam domace nasilie🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Chudak brat bol vydeseny a ked im nasi vysvetlili situaciu,tak sa im este ospravedlnili,popriali im vsetko dobre a nad susedou len oci prevracali. Aj takyto ludia ziju medzi nami🙄
@iwesska vo vašom prípade prevracali oci.. v inom by zachránili život...
**
Pamätáte sa na ten prípad z pred rokov, kedy rodičia utýrali dieťa a žili s jeho mŕtvym telom v byte? Škoda, že oni nemali premotivovanych susedov.
Ja som kedysi, keď som mala deti malé počula susedu ako sa hada so svojimi pubertackami.. niekedy to znelo hrozne cez stenu - máme dvojdom.. kričali oni na nu, ona na nich.. tiež som si všeličo myslela.. ja som bola viac menej kľudná mama, občas som zakričala keď deti prekročili hranice.. plakalo a revalo sa však u nás dosť, najmladší bol vždy dramaqueen a podráždený, ale ja som mala.este nervy na mieste..
Dnes sú tie baby skoro dospele a už dávno tu nebývajú.. ale ja už mám doma dvoch puberťákov a jedného urazliveho skolaka.. v bazéne hucia, vedia sa hrozne pohádať a ja strácam trpezlivosť.. keď ignorujú moje požiadavky, odpaľujú, ja strácam nervy a vrieskam.. hrdá na to nie som, su to dobre deti a áno na ulici to nie sú ofucani galgani (predpokladám že to možno príde) a asi som aj upravená a môj muž usmiaty.. ale deti v sukromi vedia ukázať svoj veľký vzdor, nesúhlas a neochotu urobiť doslova nič.. a ja si toľko krát spomeniem na tú susedu ktorá tu už nebýva že som vlastne taká istá ako ona.. a susedia s mladšími deťmi tiež za stenou určite rozmýšľajú či ich tyram a že som hysterická, lebo bordel v synovej izbe presahuje mieru, on ignoruje moje ziadosti a ja som nikdy nemala hlas vily..
ale máme sa radi, deti rozhodne nebijem a netyram len máme narocne obdobie a neprejde tak skoro.. vieme sa aj pekne rozpravat a omnoho viac momentov v dni prebieha v kľude, to ale nie je pocut.. pocut je až hádka..
Tým nevravím, že si netreba nič všímať, to rozhodne nie pretože existujú rodicia čo naozaj robia deťom zle...ale ťažko sa to súdi cez stenu, to čo sa ti zdá ako facka môže byť aj tlesknutie.. môj muž napríklad tlesknutim rukami upozorňuje psov aby nestekali.. ani sa ich nedotkne, ale keď to niekto nevidí domyslieť si môže čokoľvek..
@iwesska nebola to autorka ??
🤣🤣🤣🤣
@iwesska vo vašom prípade prevracali oci.. v inom by zachránili život...
**
Pamätáte sa na ten prípad z pred rokov, kedy rodičia utýrali dieťa a žili s jeho mŕtvym telom v byte? Škoda, že oni nemali premotivovanych susedov.
@beronsche ano, mala Lucka…
Len ono fakt si to treba overit. Lebo prisaham, ze na nas by mnohi tiez mozno poslali socialku. Lebo ked pocujes len zvuky, hlasy a castokrat bez kontextu a nevidis obraz moze to vyzniet inak ako to je… ja moji deckam casto vravim, ze fakt sa cudujem, ze nam este nezazvonili soc.pracovnici. Hlavne ked sa zacnu oni dvaja hadat, dotahovat a ano aj bit 🤯
Lebo vacsinou to vyzera: au au au, prestan…prestan ma kopat..mamiiii, au to boli (ale to mna krici, ale moze to vyzniet, ze ho kopem ja 😰)…cize ehm… a to sa len dvaja chlapci nevedia spratat do koze…
@beronsche ano, mala Lucka…
Len ono fakt si to treba overit. Lebo prisaham, ze na nas by mnohi tiez mozno poslali socialku. Lebo ked pocujes len zvuky, hlasy a castokrat bez kontextu a nevidis obraz moze to vyzniet inak ako to je… ja moji deckam casto vravim, ze fakt sa cudujem, ze nam este nezazvonili soc.pracovnici. Hlavne ked sa zacnu oni dvaja hadat, dotahovat a ano aj bit 🤯
Lebo vacsinou to vyzera: au au au, prestan…prestan ma kopat..mamiiii, au to boli (ale to mna krici, ale moze to vyzniet, ze ho kopem ja 😰)…cize ehm… a to sa len dvaja chlapci nevedia spratat do koze…
@ktobytobolpovedal súhlasím, že je potrebné si to overiť..
Na druhej strane, ak počuť nadávky, nebude to s tou rodinou úplne ok..
A deti, ktoré pôsobia vzdy utiahnuto a ticho, väčšinou indikujú nejaký problém...
Konečne niekto ,kto si všíma aj iné ako len seba ...
Nečudujem sa,že je toľko tyranych deti keď sa vlastne pred tým zatvárajú oči...
Ale výchovná po riti je na trest 🤔 (na margo milión diskusii ako je dat dieťaťu na rit neakceptovatelne),ale týrať ho je okej a nestarat sa🫣
Toto by som možno ešte nebrala tragicky. Lebo kricime asi všetci,na rit tiež asi dostane nejaké to dietatko ako vychovnu ,nie ako mlatenie .plus deti plaču pre každú volovinu...No ak by sa ,ale cokolvek nezdalo a aj deti budú také vystrasenejsie,tak potom to skus nejak riešiť...

@pribinak Hej...ocividne si tu jedina, ktora vsetko chape a my vsetcia ostatni sme totalne nechapavi 😅🤦.
@oceanahory presne ako píšem…vidím že začínaš chápať. Ja nie som tolerantná voči násiliu. Nie je mi to jedno