Vzali by ste si v strednom veku muža, ktorý nič nemá?
Vzali by ste si v strednom veku "muža, ktorý nič nemá"? Nevlastní nehnuteľnosť, zarába možno tak normálne, ale časť má na ruku. Premýšľam, v prípade rozvodu aby som ho nemusela vyplatiť zo svojho.
Nejde o peniaze.
Noco si zavesit na krk neambiciozneho neuspesneho muza vo vyssom veku.
Zeby si mu robila sluzku a znasala bezne chlapske vrtochy? Asi ti neni 22, mas vo svojom veku naviac.
Nie, nevzala
Nie nevzala a to vôbec nie som zlatokopka. Muž v strednom veku by mal mať niečo nasetrene resp. byt, dom. Ak nema nič a býva s rodičmi je to podozrivé.
Niečo robí zle....nevie gazdovat s peniazmi.Pochybujem, že sa to zmení, keď sa zoberiete.
Podľa mna je úplne v poriadku, že takto rozmýšľaš. Z lasky sa nenajes. Modelujem situaciu, 20 rokov budete spolu, bude mat nárok na vyplatenie polovice splátok z tvojho bytu. Napr 100 000. Budeš ho mat v 60tke z čoho vyplatiť? Píšeš, že spravil mladicku nerozvaznost a prišiel o všetko. Čo spravil? Ako z tohto opisu mi vôbec nepride ako vhodný partner a ja by som si s ním dieťa nerobila, ani nevstupovala do manzelstva. Viac stratíš ako ziskas
Ak si ho chceš zobrať, daj si zrušiť BSM, a nebude mať nárok na nič, čo je tvoje. Ale ani ty na nič, čo by bolo jeho.
Predmanželska zmluva alebo dačo také ?
Myslím, že dá sa zrušiť BSM aj na konkrétnu nehnutelnost. Alebo na všetko.
ahoj autorka.necitala som ine komenty, ale vezmi do uvahy, ze aj ked si vylucny vlastnik nehnutelnosti, tak si v pripade rozvodu moze narokovat na polovicu splatok hypoteky zaplatenych pocas manzelstva, lebo po svadbe su peniaze spolocne= teda mu musis vyplatit tuto ciastku.Je pravda, ze na sude mozes namietat, ze si vlastne platil " strechu nad hlavou" , no ci budes uspesna, je vo hviezdach.
Načo sa chceš vydávať, keď uvažuješ nad tým, čo bude keď sa rozvediete 🤦♀️
Ja by som sa už ale v 35ke nevydavala, načo, keď už máš svoje bývanie. Iné je keď sa v 20-25ke berú dvaja co nic nemajú, a budujú si to z nuly spolocne a iné je keď ty už si zabezpečená. Pripadne môžeš ešte ty predať byt, peniaze investovat do domu a zvyšok hypo doplatiť z BSM a budete mat spoločné.
Tu vôbec nejde o peniaze, nehnuteľnosti. Ak si šikovná a zmbiciózna žena zoberie jednoduchého domaseda, budú obaja nešťastní.
Ak si ale rozvod nechávas ako zadné vrátka, tak by som sa nevydavala s tým, čo bude, keď sa budem rozvádzať. To potom nemá zmysel
A ty vlaytnis kolko nehnutelnosti ked uvazujes nad hypotekou 🤷♀️🙈
Ako niektorá z vás vyššie písala, to nie je o tom, že si nechce zobrať chudobného chlapa, ale v takom veku by mi blikali kontrolky, že ten muž nemá zázemie, nemá bývanie, nemá nič našetrené, mzdu si necháva v jeho veku vyplácať načierno. Toto je taká blikačka, povedala by som az, že až reflektor. Bid je neschopný, alebo je hlúpy, alebo je tam nejaká iná vada, pretože normálny, priemerne inteligentný človek sa nenechá v takomto stave. Môže sa mu stať úraz, môže sa stať čokoľvek a on nemá žiadnu rezervu, nemá strechu nad hlavou... Takže tu nejde o to, že autorka je zlatokopka, alebo chce pri rozvode získať byt, alebo peniaze. Táto otázka je v tomto prípade úplne na mieste. Aj keby v budúcnosti teoreticky zdedil päť bytov, nezaujíma ma to. Takýto chlap je neschopný do spoločného života. Neviem si predstaviť mať s ním deti.
A pre ostatné baby- stredný vek sa začína tuším 40+.🙂
Nie. A ani dieta nie.
Neriešila si to tu už minule? A stale nič? Rady približne rovnake, myslela som už, že ste vzati..Ked sa ti niečo nepozdava, riaď sa inštinktom, to druhi za teba nevymudrujú..Môžeš hodit ešte 3 diskusie do placu a stale nič..Otazka je, prečo si ho chceš vziat? Ma dobre srdce? Mate spoločne koničky? Je dobry v inych oblastiach? ? Či kto tlači ma svadbu, ty či on? A prečo už o rozvode uvažuješ? No ked ti uteka posledny vlak, možno sa zaňho budeš musiet vydať a či to oĺutuješ, vieš len ty sama
@sheila121 ale máš tu kopec diskusii ako manželka najprv musí minút materskú alebo rodičak a manžel ju vydele par eurami, takže mu vlastne setri
Nie, takeho chlapa by som si nezobrala ani s nim nerandila.Nie pre to ze nema majetky, ale ze je lenivy na sebe pracovat,neambiciozny a nechava sa obabravat na odvodoch.Zrejme sa spolieha, ze ten rodicovsky byt mu ostane a on bude mat easy life bez pricinenia.Ja som v 35ke mala uz 2 byty a stabilnu pracu plus nasetrene peniaze v pripade choroby alebo tehotenstva.Neviem cim ta dokazal takyto typ muza zaujat?
@iv007 asi len srdcom, spravaním, charakterom.
@karolinakr neriešila
Poloz si otazku keby otehotnies, ci by sa o vas postaral, kde by ste byvali a aky zivot s nim by ta cakal? V 35ke uz treba mysliet pragmaticky a nie len srdcom

To je stredný vek ?? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Bože nebuď smiešna 😂😂😂 ja mám 23 môj muž má 35 minulý rok sme mali svadbu a je to ešte mladý chlap akože takto dlho som sa už nenasmiala 😂😂😂😂😂😂 ...a jasné že by som sa vydala v 35 preboha ....