icon

Vzťah matka a dcéra - neviem ako ďalej

smejkova
4. sep 2013

Ahojte mamicky, tak asi si myslite ze pise matka tej dcery, ale opak je pravodu. Vsetko to zacalo tym, ze som si nasla priatela. Mam 20 rokov. Mozno mi tu neporadite, ale ja sa proste len potrebujem vyhovorit, lebo ma z toho fakt slahne. Na vysku som nesla, kedze som si vybrala zlu skolu a chcem to skusit o rok na inu. Tak teda hladam si pracu, ale tu najst pracu je hotove umenie. Hladam si ju uz 2 mesiace, intenzivne, robim vsetko pre to aby som nemusela zatazovat mojich rodicov, nepytam si zbytocne peniaze len na to na co fakt potrebujem, az na dnes, kedy mi prisla vonavka a zaplatila mi ju mama, kedze ja nemam z coho. Ked som si nasla priatela, podotykam ze si spolu velmi rozumieme, vie o celej situacii tu doma a on je fakt jediny ktory ma dokaze podrzat a povzbudit ma. Otec mi zacal nadavat ze som ku*va...aj ked baby si myslim, ze je normalne ze mam priatela, ved nemam 13. Mama, ze som falosna ze mam vypadnut z domu atd. Baby, sme usporiadana rodina, ktora doteraz nemala ziadne problemy, s oboma rodicmi sme si rozumeli, NIKDY som im neklamala, vzdy som vravela pravdu, nikdy som neprisla domov opita, nefajcim, nehresim, prisaham baby nie ze sa doma vyvalujem, mama pride kazdy den z roboty, doma je uvarene upratane pozehlene vyprate..je to na dlhsie, aj rodina jej uz zacala klopkat na dvere ze kd tak bude pokracovat tak aby potom neplakala ked si nieco spravim, co by som samozrejme neurobila. Ale dnes to bola bodka vsetkemu, celemu mojmu snazeniu zlepsit vztahy medzi nami. Zacala som sa s nou rozpravat ako bolo v praci aatd a popri tom som robila polievku a ked som tak bola chrbtom otocena, zacala mi vraviet, uplne kludnym a vyrovnanym hlasom, ze ma nenavidi, neznasa ma, som pre nu "antikrist", som falosna, mam sa cim skor zbalit a odist a ze mi neda uz ani cent....a podobne veci. Ja som maminky, cely cas plakala, ale ani som nepipla a neotocila som sa k nej aby ma nevidela..Mamicky, poradte mi co robim zle....priatel je slusny clovek, dobre vychovany, z normalnej rodiny. Kludne sa pytajte, len mi prosim nieco k tomu povedzte lebo ja uz fakt zacinam byt z toho zufala a neviem si rady. DAKUJEM

miskap2111
4. sep 2013

@smejkova určite sa odsťahuj, bude ti lepšie. Pozri si napríklad portál "Profesia" - tu je link s ponukami zamestnanie do Košíc, ale dá sa tam hľadať aj iné mesto: http://www.profesia.sk/praca/kosice/plny-uvazok...

hviezdicka111
4. sep 2013

@smejkova 🙂 drzim palce...potom dufam das vediet, co si vyriesila...a neboj sa, nie si prva, ani posledna, co musela odist skor od rodicov...ja som to mala podobne - prave to este pomohlo aj teda mne a muzovi, lebo sa rozhodol, ze chce, aby sme byvali spolu a nakoniec to pomohlo aj mojmu vztahu s rodicmi...takto pridu pozriet, pripadne my ich, ale uz vedia, ze sa nemusia o mna starat a nakoniec, nemame uz ani cas sa pohadat 🙂 takze este raz, drzim palce... 🙂 ja to mam sice uz niekolko rokov za sebou, ale pamatam si tiez, co som prezivala, ako sme sa hadali a tak...a teraz najma s mamou fungujem tak, ako keby sme sa v zivote nepohadali 😀

jajus28
4. sep 2013

@smejkova moje neboj, toto musis proste pretrpiet ked nikto nema gule si ta s rodiny obranit tak to neries. Neboj tvoja dobrota sa ti vrati, ked nie v rodine tak vo tvojom vztahu s drahym a isto aj v praci ked sa ti ju podari najst. Len i ked to je velmi tazke musis sa nad tym doma povzniest zatnut zuby a v duchu si povedat, ze to dlho nebude trvat. A neplac, jednoducho sa zatni, ze tvoje srdiecko a psychika si nezasluzi trpiet pri niekom kto o teba nejavi zaujem, lebo inak sa utrapis. Neboj mozno uz coskoro sa ti podari odist za drahym, zarobite si peniazky a ak sa budete velmi lubit zalozite si aj rodinku, a ver mi ze po tychto skusenostiach sa budes snazit byt tou najlepsiou maminkou na svete, aby si tvoje deticky nemuseli prechadzat tym co ty. Kazdy i ja sme si presli podobnym a s vlastnej skusenosti viem, ze ma to zocelilo.

smejkova
autor
4. sep 2013

@schwarzova Otec je totalne zmanipulovany mamou, on nekonflitkny clovek zavolal mojmu priatelovi, povedal mu uplne klamstva aby ho odomna odohnal, nastastie priatel ako rozumny muz sa zachoval fakt skvele. A nie nie nabozensky nie, sme veriaci, ale tak normalne..praveze o toto sa oni vobec neopieraju....maloktora mama by to toto dokazala, no a moja je jedna z nich...a pred nou plakat, a ze ma to trapi, moja, to by som bola taka rada keby len toto stacilo. Ked som sa rozplakala tak mi povedala ze ci nic viac nedokazem....preto aj dnes som si radsej poplakala v tichosti nad polievkou

smejkova
autor
4. sep 2013

@miskap2111 prave posielam zivotopisy vsade kam sa da...dakujem ti, dodavate mi silu baby
@hviezdicka111 som rada ze ty si ten pripad, ktory skoncil stastne a s mamou ste si k sebe nasli cestu. Kiez by to aj u nas tak bolo....
@jajus28 Jajuska, sice ta nepoznam osobne, ale najradsej by som ta teraz objala. Ano, mas pravdu, drahy nechapze, ze v mojom veku mam nazory ake mam, a ze vlastne doakzem spravit aj nieco viac ako čaj, ja som asi ina odroda mojho rocnika alebo co 🙂 Uz sa nebudem trapit, bude mi to trhat srdce, to je jasne, ale budem sa snazit byt nad vodou. Si uzasna Jajuska

jajus28
4. sep 2013

@smejkova jej si zlata, vies ty si presny klon mna, tiez som si toho uzila vela, a vzdy som bola az moc vyspela oproti rovesnickam, nuz len smola bola, ze to viacej vedeli ocenit cudzi ludia ako ty najblizsi. Tiez som po skole zbalila kufre a isla prec, no len ja som mala to stastie, ze este vtedy nebola kriza a najst robotu nebol problem zo dna na den. A vzahy s rodicmi sa zlepsili, zacalimsi ma vazit, uz neboli ziadne vycitky, nadavky a ponizovanie. Najviac ma dojalo ked mi asi po pol roku otec vyvolaval kedy pridem a vzdy ma cakal nedockavo pri branicke. Je to tiez nekonecny pribeh hadok, udobrovani atd do teraz kedze byvam zase doma. Ja ti verim, ze to das, ukazes im ake zlaticko mali doma a nevazili si ho, ale to uz bude pre nich neskoro. A objatie posielam aj ja tebe a keby si neni tak daleko tak ta pridem ukradnut bola by si taka moja adoptivna sestricka ktoru som vzdy chcela mat 🙂

cerez
4. sep 2013

@smejkova Osamostatniť! Nemajú právo ťa urážať, ponižovať. Sú síce rodičia, ale si ich dieťa. Takéto osočovanie si určite nezaslúžiš. Držím ti palce, aby sa ti podarilo nájsť si prácu a žiť si vlastným životom.

smejkova
autor
4. sep 2013

@jajus28 Jajuska....nie som ziadna citlivka, ale po precitani tohto prispevku som mala slzicky vo ociach. Asi to tak na mna dolahlo vsetko 🙂 Presne ako pises, mamine kamosky jej kolkokrat su u nas vravia ze joj by brali taku dceru ale ona....ona povie ze radsej by brala 10 chlapcov ako mna... Hlavny problem je teraz ta praca, ale to musim vyriesit cim skor, lebo takto sa neda. To co mi ona povedala, cez to sa skor ci neskor prenesiem....a asi mi neuveris, ale ani ja nemam sestru a vzdy som chcela mat .) tak si to vynahradzam mojimi sesternickami malymi 🙂

smejkova
autor
4. sep 2013

@cerez Vdaka! budem sa opkavat ale ste uzasne....baby vzdy si pridem rpecitat tuto diskusiuu ak sa to zopakuje....

leonetka
4. sep 2013

@smejkova neuveritelne. ako keby som o sebe citala, vsetko ako cez kopirak, aj reakcie otca aj to ze k bratovi sa uplne inak spravaju. jedine co ti mozem poradit, aj ked to nie je jednoduche, je odstahovat sa. je to jedine riesenie inak sa utrapis. bud sa vztahy potom upravia alebo zostanu na bode mrazu, ale aspon ti nebude nikto zneprijemnovat zivot. porozpravanie sa s nou nepomoze, ved si to skusala a bez vysledku. mozno ani ona sama nevie preco je k tebe taka. asi je z niecoho frustrovana a vybija si svoju zlost na tebe. mozno nie je stastna vo vlastnom vztahu. mozno jej vadi prave to, ze si taky dobrak, nikdy sa jej nepostavis a to ju irituje, bohvie, pricin moze byt tisic. jedine riesenie je fakt odist. samozrejme, nadalej s nou zostan v kontakte, slusne sa s nou bav, ved je to tvoja mama, ale radsej necakaj od nej podporu alebo ze sa ako sibnutim carovneho prutika zmeni. aby si nebola zbytocne sklamana. a ak sa nahodou vas vztah zmeni k lepsiemu, aspon budes prijemne prekvapena. spoliehaj sa hlavne sama na seba, je super, ze priatel ta podporuje. bude to tazke, ver, ale taketo veci cloveka posilnuju. my ani po rokoch, co som odstahovana nemame najlepsi vztah. chvilu je super, to nas pozyva na navsevy a pod. a potom jej odrazu prepne a prestane sa bavit. normalne aj rok. alebo na mna bez priciny naziape do telefonu. strasne ma to trapilo, preplakala som kopec dni kvoli nej, moj manzel by mohol hovorit, ale bohuzial, teraz viem, ze to nezmenim. nech sa snazim akokolvek, vzdy je zle. presne podla: kto chce psa bit, palicu si najde. nie je to fer, ale aj take veci sa stavaju. hlavne si nic nevycitaj, ze si niecomu na vine. NIE SI. mas cely zivot pred sebou, dokoncis skolu, najdes si dobru robotu, zalozite si rodinu. neboj, bude dobre 🙂

jajus28
4. sep 2013

@smejkova jej to bolo pekneee...normalne pred priprava na modre z neba 🙂 . Neboj kto pracu hlada ten ju najde. A budem ti drzat palceky a isto sa ti este ozvem, uz musim ist, tak sa drz a bud SILNA, ty mas nato, byt stastnucka a usmiata, s radostou do zivota, vsetko prehrmi, neboj od kedy som mama aj ja viem, ze pokial nejde o zivot nejde o nic, vsetko sa da vyriesit, ty si sikulka a mas tu kooopec podpory a ver nastartuje ta to na dalsie dni.

smejkova
autor
4. sep 2013

@leonetka leonetka, so vsetkym co si napisala mozem len suhlasit. Sama sa pokusam prist na to, co som take mohla urobit ze mi takto ublizuje..vlastne ublizuju, lebo otec je na tom rovanko....on si na jej vycinanie uz zvykol...keby som tu mala pisat o vsetkom co jej niekedy prepne a co spravi tak by ste mi vraveli ze ona uz mala byt davno na psychiatrii....Leonetka, pocitam dni kedy sa priatel vrati a hodim sa mu do narucia, lebo tu nemam nikoho. Prave som s nim volala, vravela som mu o vas, tak mi vravel, ze je rad ze na svete existuju ludia, ktori vas dokazu pochopit a povzbudit .) ja preplakane noci nepocitam, a radsej si otvorim cokoladu a myslim na to aka je skvela 🙂 si poklad

hyta
5. sep 2013

Ach, tie tvoje riadky sú také smutné...nerozumiem, čo sa u vás doma robí? Bola takáto atmosféra u vás vždy, či len v poslednom čase? Najskôr je tvoja mama labilný človek , môže mať i hormonálne problémy/podľa veku usudzujem na prechod/, je nevyrovnaná a odreagúva sa na tebe, čo samozrejme neni správne.Dušička, ak máš pocit, že tvoj priateľ je ten pravý pre život, radím ti spoločné bývanie v podnájme/zatiaľ/, kým dačo nezarobíš a neušetríš.Ak si ozaj také zlaté a šikovné dievča ako píšeš, môžu byť rodičia šťastní, že si aká si. Možno, že až keď odídeš z domu a prídu o zabezpečený servis z tvojej strany im dačo docvakne.A ešte jedna otázka: K bratovi sa chovajú slušne, či mu tiež mama nadáva?Hladím ťa na diaľku a hlavu hore, bude zasa i lepšie.

sandracs
5. sep 2013

@smejkova Problém môže byť aj v tom, že sa u mamy začína prejavovať nejaké psch. ochorenie. Veľa diagnóz začína konfliktmi s členom rodiny, nezmyselným obviňovaním a pod. Či je to začiatok niečoho takéhoto, alebo povahou ťažko povedať. V každom prípade myslím, že tu rozhovory nepomôžu a z vlastnej skúsenosti Ti môžem povedať, že takéto vzťahy sa zvyknú pri vzájomnej prítomnosti len zhoršovať. Súhlasím s väčšinou, osamostatniť sa - práca, podnájom a uvidíš čo ďalej. Veľa šťastia!

kubuliatko
5. sep 2013

to je take zvlastne. ako keby si tvoji rodicia nevedeli zvyknut na fakt ze si dospela a mas pravo na vztah. ja by som odisla z domu. najdi si pracu a chod na privat. v takomto prostredi sa zit neda. ja som uz ako 19 rocna zila sama v podnajme a pracovala som v inom meste ako ziju moji rodicia a mala som pokoj. a to boli nasi v pohode a nikdy mi nezakazovali ziadny vztah

sisaha
5. sep 2013

@smejkova este mala drobnost.. mas dobre napisany zivotopis? Lebo to je tvoja prva vizitka..Ak chces, posli mi ho (bez tvojich osobnych udajov) a ja ti ho pozriem, pripadne upravim...

smejkova
autor
5. sep 2013

@hyta ahoj moja, dakujem za krasne slova. Velmi si ma potesila. Vies mama ma 40, tak prechod, nemyslim. Ona sama ma mala ako 19 rocna. Oni mi stale hovorili, ze moje rovesnicky, zeakí mozu byt na nich rodicia hrde a ja nechce odsudzovat, ale poznam mozno dve ktore fakt sa snazia a nespravaju sa ako ten zbytok, ked si pomyslim na to ze niektore pravidelne kazdy vikend na chate, kazdy piatok pod obraz bozi, rodicom nadavju a doma nepohnu ani prstom. Snazim sa im vysvetlit ze to asi nevedia ako je to teraz, ked take nieco dokazu povedat. Ved ja som este ani na chate nikde nebola 😅 neviem, fakt som asi ina, ale mne to nechyba. A co sa tyka brata, ten ma 17 a chodi si kade chce, aj na tri dni ide so spoluziakmi niekam, ale to ich netrapi. Nikdy mu nepovedali to co mne, je k nemu hrozne mila. Aj co sa tyka napriklad kosenia travy, stale ju kosim ja, okrem ineho a on si sedi pri PC. ale ked ju pokosi od dvakrat do roka, tak to ste mali pocut tie chvaly....este vcera mi povedala ze radsej by som sa mala spakovat z domu a nech je s nimi dvoma sama(mam dvoch bratov). A dakujem este raz, si velmi zlata.
A s priatelom to mas pravdu, je to jediny clovek, ktoremu sa mozem vyrozpravat a ktory ma posuva dalej... spoolocne byvanie budeme riesit hned ked pride zo zahranicia, ak sa mi teda nepodari ta praca tam.
@sandracs Vdaka...aj ja som si myslela, ze to rozprava len tak aby mi ublizila, ze ma nenavidi a tak...ale uz viem, ze to mysli vazne. Naozaj ma uz nechce ani vidiet...Ale myslim, ze je to povahou, ona bola stale taka, len ja som to akosi nevnimala az tak intenzivne ako teraz. Kolko krat aj otec ked sa uz potrebuje odreagovat tak mi povie, aka je blazniva ze neni normalna to jej spravanie atd...

@kubuliatko Ja pevne verim, ze sa mi ta praca v bluzkej buducnosti podari, lebo inak sa zblaznim

kubuliatko
5. sep 2013

@smejkova ked vies ze ides buduci rok na VS tak si najdi hocijaku pracu a osamostatni sa a zacni studovat v BA tam je vela prac. prilezitosti zarobis si dost aj na studium. taketo spravanie sa rodicov je velmi ublizujuce zvlast ked pises ze si v podstate poslusna dcera

trdielko009
5. sep 2013

Odid z domu...

evkakorcek
5. sep 2013

@smejkova to je zvlastne že tak rodičia chovaju k vlastnej dcere. Inak ak ti smiem poradiť ohladom tej práce, ak by si chcela napíš mi IP, niečo by ti vedela poradiť.

argyro
5. sep 2013

@smejkova ahoj, vyrazili mi tie slová, ktoré ti mama adresovala dych, až ma pichlo pri srdci a nechápem, ako to môže jedna matka svojej dcére povedať.. aj keby bola neviem aká! a nieto ešte taká aká si ty ☹ ako tu už bolo spomenuté, zrejme má tvoja mama problém sama so sebou, je úplne možné, že na teba strašne žiarli... máš život pred sebou, si šikovná, múdra a dobrá.. taká, aká ona zrejme nikdy nebola.. Ja sa pridávam k tým, čo ti radia utekať preč.. utekaj, čo najďalej! Chápem, že nemáš nič našetrené, možno keby ti ten prvý mesiac prenájmu mohol zaplatiť priateľ? Choď do väčšieho mesta, tam si nájdeš aj izbu v podnájme, aj prácu.. pre začiatok hocijakú, potom môže byť aj lepšia, pomaly sa postavíš na vlastné nohy.. Držím ti veľmi palce! Máš dobré srdiečko, hlavu hore, život máš ešte pred sebou, budeš mať vlastnú rodinu a detičky, ktoré ťa budú ľúbiť a nikdy, nikdy ti nič také nepovedia 🙂

smejkova
autor
5. sep 2013

@trdielko009
@evkakorcek
@argyro vcera som do noci pozerala po internete nejake pracovne ponuky, tak snad mi nieco vyjde ☹
dnes ku nam prisla teta, to ste mali vidiet, akoby sa nic nestalo. Bolo mi z toho zle ako sa pred cudzimi ludmi pretvaruje. ☹ Aj priatel mi to navrhol a ja o tom zacinam realne uvazovat, pozeram aj nejake malicke garsonky, len aby som mala kde prespavat a potom neskor sa to snad rozhybe dalej....
@argyro Dakujem ti, myslela som ze ak to sem napisem, tak ma tu hned odsudia...dodali ste mi obrovsku silu

argyro
5. sep 2013

@smejkova pre začiatok aj izba v byte s viacerými ľuďmi - to je najlacnejšie riešenie a potom to bude už len lepšie a lepšie.. odsúdiť, teba?? sme tu skoro všetky matky a neviem o žiadnej, ktorá by bola schopná toto povedať svojej dcére!

trdielko009
5. sep 2013

@smejkova no ja som si s mojou mamou zazila svoje.ublizovala mi dlho,este aj po tomako som odisla.nejdem to rozpisovat.to by bolo velmi na dlho.nikdy som nechapala,preco je taka,ako to moze?ved som jej dieta.a teraz to uz nepochopim duplom,ako som mama...ak nepomaha sa s nou porozpravat a vysvetlit si to,tak urcite osamostatni sa.a myslim,ze sa to zlepsi casom.aspon u nas ano.drzim palce

michellka85
5. sep 2013

@smejkova teraz som to precitala kompletne cele, vsetky baby Ti radia odist, takze rovno si bal veci 😉 myslim, ze (bohuzial) rozhovor s mamou urcite nepomoze, lebo proste taka je a suhlasim aj s @argyro - svata pravda 😉
navrhujem, aby si sa nenapadne predbezne balila, alebo si aspon pripravila, premyslela, co beries, lebo ono to sa moze zvrtnut aj k horsiemu, taka situacia.. aby si neodisla v tom co mas na sebe :/ a odid co najskor, necakaj na zahranicie, hned ako sa naskytne prilezitost na pracu a byvanie, tak chod - ved peniaze na zaciatok Ti urcite pozicia babka alebo krstna.. neboj sa, to zvladnes, vies sa postarat o seba, domacnost, davaj si len pozor, aby si narychlo nenaletela na nejake nekale ponuky 😝 mam asi 3 kamosky, ktore to v tomto veku riesili a vsetky su v pohode teraz 😵
co by dali rodicia narkomanov, uchylakov, alebo aj obycajnych zaskolakov alebo sa kazdy piatok spijajucich deciek za taku dceru.. 😔

smejkova
autor
5. sep 2013

@argyro cakala som odpovede typu ze som asi nenormalne drze decko, ked sa ku mne takto chova. Slovami neviem vyjadrit ako mi tu pomahate a aku silu ste mi dodali 🙂
@trdielko009 ani ja tomu nerozumiem, nechapem cim som jej tak ublizila....stale nad tym premyslam
@michellka85 miška, to mas pravdu. jeden den bol fakt otrasny a chodila za mnou kazdych 5min ci uz som si zbalila veci, ze ma pokojne aj odvezie kam budem chciet, ale hlavne aby som vypadla....co vam poviem, priatel asi tri dni prec, velmi nerada by som do toho zatahovala rodinu, pretoze nechcem aby s nou mali kvoli mne problemy, tak som len sklopila uši a bola ticho. Alebo mi v ten den zakazala okupat sa v JEJ vani, lebo nie som jej dcera atd....to som uz fakt nevydrzala, taketo ponizovanie som si nezasluzila a nic mi neostavalo len sa vyplakat do vankusa. Fakt som si myslela ze je mi jedno kde budem spat ci niekde na lavicke, alebo co, ze jednoducho odidem....ujo mi navrhol ze mi na zaciatok pozicia. Aj ked nerada, nechcem aby mal on problemy aby sa hadal s vlastnou sestrou...tak pozeram nejake byty hned aj pracu v tych mestach a asi to budem musiet vyriesit takto. Dnes ked som sa bola pytat o pracu tak mi jedna pani povedala ze asi odide tak mi da urcite vediet. A vyzera to nadejne 🙂

trdielko009
5. sep 2013

@smejkova najhorsie na tom je fakt,ze je to mama ☹

smejkova
autor
5. sep 2013

@trdielko009 presne ako vravis ☹

michellka85
18. sep 2013

@smejkova no co nove???

smejkova
autor
20. sep 2013

@michellka85 Ahoj, tak teda, priatel prisiel domov, vacsinu casu travim s nim, cize na oko je pokoj, no v priebehu tyzdna odchadza. Otec si zlomil pravu ruku a obaja akoby sa zblaznili. Milučkí, dobručkí....srandisti...je mi z nich zle. Ak nemusim, neozyvam sa. Co sa tyka prace, tak priatel sa bude snazit nieco mi tam najst, co bude problem ako som pisala, jednak preto ze končí dost neskoro, tak nema velmi kedy, ale ma tam jednu znamu, ktoru bude kontaktovat....a práca tu na SK tak, mala som nieco, a stale cakam ci bude ci nie...dnes som bola v meste, jeden pan z jednej drogerky mi dal vizitku, ze sa mam najblizsie zastavit ked tam bude ich veduci, ze by nemal byt problem. Celkom sa to odvtedy zlepsilo, no "zeppšilo" skor je ticho kedze su zamestnani otcovou rukou. Bratovi vcera pisali sloh 😠 lebo si ho nevie napisat sam a ked osm povedala ze ja mu pisat veru nebudem (vzdy som mala zo slohu 1 🙂 ) lebo naposledy mi hned na druhy den vynadal do kráv, tak sa na mna vsetci hnevali...proste kocúrkovo, čo ti poviem... 🙄 teraz som trosku pokojnejsia, ale priatel odide a zas bude....