Vzťah medzi mnou, manželom a mojou sestrou
Poradte co si o tom mysliet. Mozno som moc paranoidna a namyslam si, ale nejako mi to vrta v hlave. Chcem sa opytat na Vas nazor. Na nazor mojho manzela a mojej sestry. Som vydata uz par rockov, zijeme spokojne manzelstvo. Len co mi trosku prekaza. Moja sestra sa prestahovala z Nemecka spat na Slovensku po 5 rokoch. Zila v nemecku aj s priatelom, ktory ju opustil a tak sa vratila spat na Slovensko. Bola psychicky dost na tom zle a tak som jej povedala, ze moze u nas byvat na striedacku u nasich rodicov. Cely tyzden je u nas a na vikend ide k rodicom.Zatial nepracuje hlada si pracu . Ide o to, ze mi zacali vadit nejake detaily, bud si ich namyslam , alebo je to ozaj tak...
Napriklad mi vadi, ze vzdy ked ideme niekde von s mm a detmi tak v aute sedi vedla mm , ale to by ani tak nevadilo kedze ja sedim vzadu pri 1 a pol rocnej dcerke, ale vzdy ked mu ide nieco povedat, tak ho capne tak po ruke, alebo nohe. Taktiez co sa tyka malej ked som doma sama s malou a so sestrou , tak dcerku si ani nevsimne, ako nahle pride domov mm z prace tak hned si ju bere na ruky a hra sa s nou. Vzdy aj vecer, ked sedime pri TV ja si robim a oni si vedla seba sedia a hrkutaju, uz mi to vsetko zacina strasne vadit. To, ze je stale u mna, ze sa dotyka mojho muza a sranduje s nim kazdy vecer, ze pred nim sa snazi byt super ako ju bavia deti, pritom ziadne nema ... Neviem mam moc rada moju sestru velmi snazim sa jej pomoct psychicky aby zabudla nato, co ju postretlo, ale na druhej strane sa zacinam bat aby mi moc nesiahla do mojho zivota. Namyslam si to? Ja sama neviem.....
Aj nedavno sme boli v restike a mm si sadol vedla nej co mi prislo tiez velmi zvlastne zatial sa k tomu nejako nevyjadruhej len si zacinam vsimat iste detaily , ktore mi vadia a teraz buduci tyzden ma ist s nami aj na dovolenku.
@terezka1947 ..jajaj....chvalyhodna 😀
@palomka chlapovi je v takychto situaciach tazko dohovarat....vyhovuje mu to ze ma s nim sestra kontakt keby mu to vadilo nekecas nou upozorni ju na to plieskanie po nohe po ruke, nesada si ku nej....takze dokonca nie ze je tazko mu dohovarat je to celkom zbytocne lebo si myslim ze sa len pohadaju a nic nevyriesia
@zemruska tiez zastavam podobny nazor...jemu to mozno lichoti 🙂
asi pre celkovy klud-ved zatial sa nic nedeje...jednoducho diplomaticky poriesit sestru,jej byvanie u nich...a aj ked uz su spolu,nech vecer da postrazit babo sestre a ONA ide s manzelom sama von....nejaka vyhovorka,preco nemozu ist vsetci,napr.mala je nejaka nervozna,mozno trosku nachladena a co ja viem co...
@cherry1981 sestricka celkom slusne prekracuje osobnu zonu... Sestra - nesestra ja by som v nej videla hrozbu, takze by som konala... Nieco podobne zazila moja mama so svojou sestrou. Tiez jej chcela pomoct, tak ju nechala u seba byvat, presvihla cas, kedy ju ma poslat prec a potom sa jej nemohla zbavit.
Pokial je sestra zdrava, nech sa s rozchodom vyrovna sama, mimo vasho domova a nie na ukor vas - lebo ona si takto lieci porozchodove komplexy a bohvie kam bude az schopna zajst, len aby si trochu zdvihla ego a sebavedomie 😒
A ty si nerob ziadne vycitky, ze jej tym ublizis. Prave naopak, pomozes jej i sebe.
@cherry1981 takto neskoro pred odchodom na dovolenku zrusit jednemu z ucastnikov pobyt, hm hm hmmm, nezavidim ti. Kazdopadne, suhlasim s tym, co pisu baby vyssie, evidentne dozrel cas, aby milovana sestra odisla o dum dal.
Poviem ti, vela chlapov miluje svoju zenu, ale sniva o jej sestre, oddychnutej, materstvom a riadenim domacnosti nezatazenej verzii svojej manzelky. Odporucam, urychlene oznam rodicom, ze dozrel cas sestrinho odchodu z vasej domacnosti, im mozes dovysvetlovat aj detaily, ak by chceli aby si chudinku este predsa nejaky cas nechavala u seba, nenechaj sa zatiahnut do srdcovych vylevov a sucitu, lebo uz ti blika kontrolka, manzelstvo v ohrozeni!
Sestre a manzelovi by som zas tolko nevysvetlovala, co a ako som si vsimla, ake naznaky blizkosti a nehy, len aby im nezachutilo (lichotive) podozrenie, tajomstva a fantazie su carovne... Skor by som manzelovi povedala, ze sa v jej blizkosti necitim dobre, je fajn, ale uz mas toho dost, mas z nej "ponorku" a dost sa musis premahat, alebo take nieco...
A sestre povedz, ze ako moze byt taka kruta, taketo tanceky okolo svojej hmotnosti robi a pritom vidi, ze je chudsia ako ty, ktora si po porode este neprisla do formy, nespokojna so svojou postavou, ako moze byt taka bezcitna mrcha?
K dovolenke sa moc nevyjadrim, suhlasim s tym, ze to moze dopadnut tak, ze na tebe zostane opatrovanie deti, robenie zazemia rodine a ona sa dokonale zrelaxuje, aj s tvojim manzelom... Pekny den, drzim palce 🙂
paneboze, no j uplne cumim. Tu sa robia take katastroficke scenare ze jeden nestiha 😀 .
Za prve absolutne nechapem, preco a naco toto tahat a riesit po forach medzi cudzimi ludmi skor, ako sa vobec porozpravat s dotycnymi. Vsak kto ti je blizsie ako rodina? Nik. Tam to treba jednoducho bez podozrievania a ziarlivosti v klude riesit. Nenaznacovat, normalne povedat: "Hej moja, tebe o co ide? Zrejme si to asi neuvedomujes, ale obcas prekrocis osobnu zonu a vadi mi to. Vsetko je OK, len sa trochu kontroluj a budeme vsetci v pohode. A zozen si vlastne stehno na potlapkavanie 😀 . A mimochodom, mali by sme si predbezne stanovit datum tvojej stahovky, potrebujem aj vlastne sukromie" No a vybavene... Vsak nememu decku ani vlastna mat nerozumie. Takto len v tebe s tvojim nizsim sebavedomim bude hlodat a hlodat, pekne si to este prisolis militantnymi mamickami nabudenymi hormonmi tu na MK a budes ako v telenovele 😀 . Su jednoducho take typy ludi, prevazne atraktivnych zien, ktore su zvyknute na pozornost muzov a mimovolne si ju uzurpuju. A je jedno ci su v domove dochodcov, ci na detskom tabore, ci u sestry. Nic sexualne za tym nemusi byt, len su za hviezdy. A po rozchode si duplom tvoja segra upevnuje sebavedomie, ze este je ziaduca a zabavna - len bohuzial na nespravnom jedincovi.
Ak ste spolu vyrastali ako sestry, spoločne sa delili o všetko a rodičia boli spravodliví aby každá mala rovnako, rovnakú pohodu, komfort, šťastie ............ zrazu príde sklamaná sestra po rozchode sama, vo veku tridsať rokov a vidí že sestrička má niečo viac, niečo čo by aj ona chcela, tak sa o to podvedome snaží, tam nemusí byť ani cieľ urobiť zle alebo uloviť manžela, ale jednoducho deje sa to, tak ako súrodenci-rivali zápasia o hračku alebo cukríky, proste aj ona chce z toho čo je doma, je to v nej také podvedomé, prečo by mala mať iba sestra a ona nie? Manželovi pozornosť lichotí a keby si mu povedala z čoho ju podozrievaš myslel by si že preháňaš a nafukuješ a zas by o niečo stúpla uvoľnená bezstarostná sestra v jeho očiach pretože "ty si domýšľaš nezmysly". Najlepšie bude z toho elegantne vycúvať, pošli sestru preč, nehovor z čoho máš podozrenie, zhodila by si sa, oni by ti tvrdili že to nie je pravda a ich spojenectvo by sa utvrdilo. Toto nie je cesta, jednoducho ju pošli naspäť k vašim, povedz jej že takto ti to nevyhovuje, že aj ona tam bude mať väčší kľud, proste konaj čo najskôr. Žiadna spoločná dovolenka.......snáď má sestra kamošky s ktorými môže ísť na dovolenku. Neviem teda, ale ja keď som bola slobodná bezdetná som mala rada bláznivé dovolenky s kamoškami a nie dovolenky so s vydatou sestrou a jej deťmi.
@cherry1981 pekné od teba, že chceš sestre pomôcť, ale ona zjavne nehľadá pomoc u teba, ale u tvojho manžela...takže na rovinu sa s ňou porozprávať, že možno si to ani neuvedomuje, čo robí, ale tebe to vadí a bola by si rada, ak by to obmedzila, a ak to nezaberie, tak potom plán B - píšeš, že býva u vás, zatiaľ nepracuje... tak by som ju zapriahla do domácich prác - nie že ty budeš niečo robiť a ona si bude s tvojim mužom hrkútať pri telke, naopak, ona nech to spraví za teba, nakoniec veď tam býva, takže pokiaľ sa jedná o domáce práce, mala by prispieť, a ty si hrkútaj s mužom pri telke... keď tak strašne miluje detičky, tak keď príde tvoj muž z práce, nech si ich zoberie na dve hodinky von a ty máš čas pre seba a pre muža... a ešte by som sa jej s úsmevom poďakovala, že je super mať sestru ako ona, ktorá chápe, že chvílky s tvojim manželom sú ti vzácne a takto ochotne vám pomáha 😎
žiadna dovolenka so sestrou.. A bývanie sestri u vás?to čo si sisi?za takýchto podmienok!? Sestre si pomohla už dosť takže dnes to mozes vyriešiť. A neopovaz 🙂sa mať nejaké výčitky a poprípade sa nechať večer obmekcit nejakými rečami.. Dnes je čas na zmenu.. Držím palce ale buď rázna .. Takáto vec nie je sranda.
Ja sice sestru nemam..ale takto nejako som pomahala kamaratke potom jedneho dna ked som isla do prace mi vola a kde si...aj ma napadla cierna myslienka ale ponahlala som sa do prace...a po pol roku mali sme doma trosku dusno a zrazu vyslo najavo vselico...no co povedat....odvtedy u mna baba skoncila..ja som sa poucila na cely zivot...mojmu som to dala vyzrat s prepacenim...a ja som neni taka naivna pomozem ale domov ziadna zena zakomplexovana cerstvo rozidena nevkroci...ja ju navstivim aj 10 krat za den..lebo chlapi velmi radi utesuju...a hlavne dotycne sa viac usmievaju ako zienka domaca...a ked sa tak rada hra s detmi sup ju k malej do zadu...a teraz vyuzi situaciu ked je u vas nech pobavi malu a pekny vecer s manzelom a hlavne sa mu venuj aj po tej intimnej stranke nech je vycerpany...a na dovolenku bez sestry
@cherry1981 Tvoj vzťah so sestrou je nevyrovnaný, Ty sa jej snažíš pomôcť a riešiš jej city a psychické problémy, a ona nemá ani toľko empatie, aby si všimla, že táto situácia zraňuje už tvoje city. Čím skôr ju pošleš preč, tým lepšie pre Teba, Tvoju rodinu a v konečnom dôsledku aj pre sestru.
@cherry1981 no asi takto moja sestra 29r ja mam 36r, zije v UK a ked pride ku nam na navstevu aj na 2t byva u nas, nakupi sem tam, je leniva to narovinu poviem urobi len co jej nakazem 😀 (sak je na dovolenke) a mojho muza pozna ako ja 19rokov. ale nedovoli si na neho sahnut, ziadne haha a hihi, ked mu raz vosla do sprchy omylom chodila 3dni pod linoleom, odvtedy krici ked ide na WC a kupelky... sada si na zadne sedadla k detom 😀 a moj muz s nou vychafdza tak normalne, ziadne hladkacky. Inak neviem aky vztah mas k sestre ale keby mi sahla na muza by to mala o 3sec naspat, co ho osahavas? zasa ja som ziarliva, uznavam ale nemyslim si ze je to na skodu. Nerobim dusno rovno oznamim co mi vadi.
aj my sme ju chceli brat na dovolenku aj sme parkrat boli na 2-3dni aj spala s nami v 1 izbe ale sa pytala ci nam to nevadi. Proste ma to mat sestra v sebe, ze je mimo vas okruh a nie vytlacat teba.
@cherry1981 dievca moje zlate najprv ta pochvalim.A to za to ze si si vsimla ze nieco nehraje lebo vatsina lamiciek by sa tvarila ze sa nic nedeje.Nemysli si ze ked je to sestra ze by ti nikdy neublizila.Hormony jej prerastu cez hlavu a bude sa snazit este viac.Ty sa budes venovat detom a ona tvojmu muzovi.Prve signaly si si vsimla sama a je nacase postavit sa na obranu.V prvom rade ty patris k muzovi na sedacku a nie ona.Proste ked pride domov z roboty tak si k nemu sadni ty,pritul sa aj keby islo linku od kopy riadu rozlomit na polky a ukaz jej kto je tu doma.Chlapi su casto trulkovia a v slobodnej,bezstarostnej husicke hned uvidia to co im presne chyba a robia somariny. p.s.: ty patris na predne sedadlo vedla muza.1,5 r dietatu asistovat uz isto netreba.Cestu zvladne aj bez maminy
uff, neni to dobre, z jej strany urcite nevhodne. otazka, ci si aj Vas manzel sadne k nej, ci je to vzajomne. taketo veci nikdy neskoncia dobre, pre Vasho muza to je ,,len,, dalsia zena, nie rodina. Cim skor vybavit vlastne byvanie!!!!myslim sestre
@cherry1981 a este nieco, vobec si nemyslim, ze si namyslate. ono to takto naozaj nie je v poriadku
@cherry1981 Mam znamu, kde sa deju podobne veci, len sestra nebyva unich. Mamicka po porode, par kg naviac, ale nic horzne, ale sestra max 50 kg a robi presne co Vasa sestra. Stale ma nutkanie dokazovat sestrinmu manzelovi, ze je sexi, krasna, dokonca krajsia ako zena, ktoru si vybral. Napriek tomu ze sestru miluje, toto jej robi. a tak isto stale opakuje aka je tucna, a caka odpoved co ti tutu, ved si krasna atd. Je to zamerne, ziadna nahoda, imponuje jej svagrov zaujem a cim viac on reaguje, tam viac ona drazdi. Potrebuje si dokazovat ze je atraktivna pre chlapa. a po ruke je Vas manzel. Treba si davat pozor, nehovorim , ze je zla, ale moze sa to zvrtnut, a to asi nikto nechce
Dakujem Vam vsetkym za reakcie, ale typy, aby pomohla v domacnosti u nas nehrozia ja robim este aj po nej. Ked jej poviem, nech mi malu nachvilku zobere tak odvrkne, alebo minule situacia kedy mala bola chora robila som varila obed a malu drzala placucu na rukach a ona si nabrala jedlo a isla si zafajcit. Ja viem sama, ze to nieje v poriadku, sama si uvedomujem, zesa nieco deje. S manzelom som sa rano pred odchodom do prace rozpravala samozrejme, mi povedal, ze si namyslam, ale potom ako sme sa asi pol hodinku vypravali sam mi uznal za vhodne ze bude najlepsie ked tu moja sestra nebude a nepojde ani nikde s nami. Povedal mi, ze on si to nevsimal tieto jej pozornosti, ze jemu je ukradnuta, ale aj napriek tomu som rozhodnuta, ze sestru poslem k rodicom , pretoze sa bojim mozno moc stresujem ,ale je mi to jedno radsej zasiahnut skor ako by som mala potom lutovat a plakat. Ano to s tou postavou ako je tucna si chce len dokazat ze ja som este nie fit a ona je chuda a chce aby jej to kazdy hovoril. toto viem a to mi
potvrdil aj mm, takze dneska robim raznu bodku za vsetky a na dovolenku ju neberem. Vdaka za nakoputie kazdej jednej z Vas vazim si kazdy jeden komentar a radu ktoru ste mi dalu
@mikinko223 ,absolutne suhlasim..tvoja sestra vyštartovala po tvojom muzovi,byva to tak že ked nie je kon,dobry je aj "somar"davaj si bacha,a s ubytovanim skonči,ma kde byvat,vysvetli jej ze ju mas sice rada ale ze z najhoršieho je vonku a chyba ti žit znovu s tvojimi ako rodina.urob to čim skor.
@cherry1981 ja som necitala celu diskusiu, v podstate zo zaciatku mi to ani neprislo ani take strasne, len ako fajn vztah svagrinej a svagra, lepsie ako sa hadat a nerozpravat, ale tymto poslednym prispevkom si vlastne odpovedala na vsetko
Dakujem Vam vsetkym za reakcie, ale typy, aby pomohla v domacnosti u nas nehrozia ja robim este aj po nej. Ked jej poviem, nech mi malu nachvilku zobere tak odvrkne, alebo minule situacia kedy mala bola chora robila som varila obed a malu drzala placucu na rukach a ona si nabrala jedlo a isla si zafajcit
toto nie je v poriadku, to tlapnutie po stehnach, ci rukach by som tak tragicky nevnimala, ale tato veta ma zaskocila, ze ty varis, po nej upratujes, ona u teba zadarmo byva a neoplati ti to ani chvilkovou starostlivostou o dieta - jej neter . tak to nesvedci o nicom inom len zneuzivani situacie. Urcite sa porozpravaj aj s nou medzi 4 ocami , povedz jej,ze co sa ti nepaci a ze takto sa na navsteve nesprava.
sestra alebo kamaratka, to je jedno. davaj si pozor na muza. podla mna uz to preslo hranice normalneho vztahu.
@cherry1981 domáca charita sa veĺmi často nevypláca.
Tvoja sestra má 30, jej biologické hodiny hovoria tik tak , nemá priateľa , nemá prácu a zatial neohraničený čas pokial tento stav tak môže trvať. Čo z toho si spôsobila ty, že si sa rozhodla tak nezištne pomôct ?
Z môjho pohľadu určite to čo robí nie je v poriadku , neviem si predstavit že by som ja takto potlapkávala jedného alebo druhého švagra alebo že by to naopak švagrina alebo sestra robila môjmu manželovi. Toto su jednoznačne náznaky koketérie a flirtovania.
Ja by som si skôr pohovorila s manželom , jasne povedala či si neuvedomuje že ho potlapkáva a aký to môže mat vplyv na vaše manželstvo ak on naďalej bude zotrvávať v pozícii mrtvého chrobáka. Neverím tomu že si neuvedomuje že sa ho dotýka iná žena.
@cherry1981 ja by som jasne povedala tvojej sestre, že celý týždeň si tak strašne málo so svojim manželom, na dovolenku sa ide teda bez nej. Ukonči to čím skôr, mňa by to strašne urážalo, kebyže to robí niekto s mm. A manželovi rovno povedz, že nechápeš jej správanie, keď celý deň s malou nie je a keď sa vráti on z roboty, tak sa s ňou začne hrať.A povedz to aj jej!!! A aby si mm sadol ku nej v reštaurácii? No tak to nie!!! A spravte si večeru len vy sami dvaja a ju poproste, nech stráži doma malú 😀 Uvidíš, jak rýchlo sa odsťahuje. Možno som zlá, ale ja by som na tvojom mieste začala dávať pozor. Keď ešte nie je neskoro 😢
Neviem, asi by som urobila rázny koniec skôr, než nie je neskoro 🙂 resp. skús "zapratať" sestru.. prečo by si ty mala večer robiť a oni dvaja vedla seba hrkutať? ved, býva u vás, nech ti pomôže, skôr skončíte, môžete sedieť všetci spolu🙂
Na dovolenku by som ju rozhodne nebrala :/
to, ze si ponukla pomoc sestre je pekne, aj to, ze vztah svagor-svagrina je dobry, je ok. Ale su urcite hranice, ktore ma clovek mat a respektovat ich. Tvoja sestra ich nerespektuje. Ak tvoj manzel tvrdi pravdu, a tvoja sestra mu je naozaj ukradnuta, tak mu akurat lichotilo jej spravanie 😀 Netreba robit paniku, ale byt opatrna. A sestru vyexpedovat k rodicom 😉 a na dovolenku nebrat.
@zuzana76
@cherry1981 tak tak.ja si tiez myslim ze ak by si si aj namyslala to s tym manzelom ,tak dalsi dovod preco by mala ist prec je to ze vyuziva tvoju pohostinost,kedze nic nrobi a nepomaha ti tak ma mozno ma aj cas mysliet na sprostosti.Kazdemu normalne cloveku by bolo blbe keby mu sestra varila s placucim dietatom na rukach a on by si vypaloval zobak a o to viac ze je to 30-rocna baba ktora by eventualne uz mohla mat rodinu.
@ada12345 to isté napadlo aj mna 🙂 mať doma ubytovanú sestru, tak čakám, kedy sa MM vráti z roboty , deti dám sestre a padám s ním preč :D
Ahoj,napisem ti co by som urobila ja! Kedze mate este rodicov,tak sestru by som este dnes zbalila a poslala k rodicom.Je dospela,nech sa postara,strechu nad hlavou ma.
Inak je naozaj otazne ci uz nieco nebolo medzi tvojim mm a sestrou ale asi by som to pekne vytmavila aj mm.Lebo aj on mohol povedat:"tak pocuj svagrova,toto nie,stop!!! " je dospely ma rodinu ....

@cherry1981fuuuu,tak este aj na dovolenku?
vies,laska k surodencom je chvalihodna....a si super sestra,ked sa takto snazis...ALE....mas svoju rodinu...a je cudne,ze sestre nedochadza,ze by si mala od manzela-kt.je tvoj drzat isty odstup=mozno jej to tak ani nepride,aj manzel nemusi nic zle mysliet-skratka oni dvaja maju na seba cas-ty si unavena a vecne s dietatom....co ta"znevyhodnuje" casovo pri ich debatach,napr.sedeni v aute,mas mozno menej casu davat manzelovi na javo,ze ho lubis,nacuvas mu...a asi aj mas,ved pri takom malom dietati casu vela niet a este aj o ten vas spolocny vas "obera"sestra 😒
neviem,moj nazor...neries to nejako radikalne(myslim s nimi),este to nic znamenat nemusi 😉 rozumeju si.
ale urcite by som sestru navigovala radsej k rodicom,je dospela,musi sa pozbierat ona...
a skus dat castejsie sestre na starost-strazenie malu a chod s manelom na nakup,do kina,na pizzu...a nacuvaj mu,trocha nehy,atd....myslim,ze sa mu mozno viac porozumenia dostava od nej(ma viac casu,ziadne starosti)
a neviem,ale dovolenka-vy dvaja+babo(aj ked by ho mozno postrazila....ale moze to dopadnut aj tak,ze dovolenkovat budu oni a ty budes nonstop s babom 😒 )