Vzťah priateľa s EX, ako reagovať?

denisa5656
18. sep 2019

Milé žienky, registrovala som sa nanovo, len kvôli otázke, ktorá ma veľmi trápi. Mám 35 rokov a cca 1,5 roka som vo vzťahu s mužom, ktorý je rozvedený (má 40r). So svojou exmanželkou (44r) má 6 ročného syna. Asi rok nežili v spoločnej domácnosti, následne, minulý rok v septembri boli rozvedení. Dieťa je zverené do starostlivosti jeho ex, so synom nemá styk určený súdom, ale dohodou. Problém nastáva ale pri dohodách, ex mu styk obmedzuje, so synom sa stretáva tak raz za dva týždne, niekedy raz za tri týždne, čo je naozaj málo. Po spoločných známych ho ohovára, že o syna nemá záujem, nestretáva sa s ním, čo ale nie je pravda, pretože mu v kontakte so synom zamedzuje práve ona.
Minulý týždeň si ho dokonca zablokovala v telefóne, nemohol sa jej dovolať, neodpovedala na SMSky. Navrhla som mu preto, aby požiadal súd o vydanie predbežného opatrenia a zároveň aby požiadal aj o určenie styku s dieťaťom. So synom majú naozaj pekný, kamarátsky vzťah a bolo by veľmi nesprávne, ak by sa takto naštrboval.
Ex sa priateľovi včera ozvala, o 10 večer, s tým že sa okamžite s ním potrebuje stretnúť a porozprávať... Prišla k nemu domov, taxíkom, s fľašou domácej pálenky (my spolu zatiaľ nebývame). Najskôr to bolo o tom, že sa chce dohodnúť ohľadne stretávania sa s malým, potom to prešlo na výčitky, scény a plač, nech sa priateľ k nim vráti... Nakoniec mu dala facku, že mu takmer šla krv z nosa a hystericky sa smiala, že to chcela urobiť už strašne dávno. Počas celej návštevy pila, priateľ nie. Následne odišla, boli asi 2 hodiny v noci.
S priateľom som dnes ráno telefonovala; dá sa povedať, že som na neho dosť vyletela. Nechápala som tomu, prečo spolu vôbec telefonujú v noci, prečo jej dovolil, aby ho v noci navštívila, pustil ju do bytu s fľašou alkoholu, načo celé toto stretnutie bolo dobré, lebo samozrejme na ničom sa nedohodli. On sa urazil, že ešte on napokon vyšiel z toho ako zlý... Nech si to v hlave premietam z rôznych uhlov pohľadu, stále nerozumiem, prečo sa k nej takto správa. Ona mu X krát telefonuje aj v noci, má rôzne výlevy, záchvaty, amoky a on ju počúva... Ako by ste na to reagovali vy? Je tam dieťa, takže s ňou samozrejme musí byť v kontakte, ale nie je toto už cez čiaru?

stela01
18. sep 2019

@denisa5656 sama si si odpovedala je tam dieťa !

Vzťahy nemajú ukončené vysporiadane
Kým to neskončí - hádky tam budú stále
Či on a ex ty a partner a na koniec si z toho kola vonku .

pininka1
18. sep 2019

S tým veľa nenarobis, ak má ona takú povahu a podľa mňa to robí len preto že spolu nebyvate, asi by nebola taká odvážna keď by si jej otvorila ty..tvojho priateľa mi je ľúto, v záujme syna asi radšej bude počúvať vylevy. Poradila si mu dobre, ale nemala si sa s ním hádať. Neverím že jemu je toto príjemné. Ja by som to s ním zhodnotila tak že krava bude furt len krava a že takto príde jednať o decku to je fakt matka roka.

janinah
18. sep 2019

Hlavne je to jeho vec koho kedy vpustí do bytu a ako sa dohodne či nedohodne s exmanželkou.Keby si bola moja dcéra,tak radím ruky preč od rozvedeného so záväzkami,bude ich mať celý život.Ale zas žena v istom veku nemá stovky chlapov na výber /nevyrývam,konštatujem/.Takže nech si dá tieto veci do poriadku on sám,ty môžeš len poradiť,ale nie komentovať,dirigovať či inak sa do toho miešať.Ale uvedom si,že on vždy dvihne telefon,vždy bude reagovať,lebo niečo spolu prežili a spája ich dieťa.Ak ti na ňom záleží,tak sa správaj tak,aby ty si bola tá,ku ktorej ho ťahá,lebo nekritizuje,nekomanduje,len poradí,ak sa jej on na radu spýta,skrátka v tomto sa neangažuj,stiahni sa,nie je to tvoja vec.

basska_b
18. sep 2019

Hmm, no, asi to robi kvoli styku s dietatom a toto bude tak, az dokym syn nebude velky... ona ocividne ma nejake svoje problemy, asi ho aj chce spat, takze budes to mat tazke. Nerobila by som mu sceny, naopak, treba sa ho snazit podporit, ale uplne chapem tvoju psychiku, ja som mala vzdy srdce v krku, ked som uvidela ex na displeji telefonu... strasne zle som to brala. A to oni riesili len najnutnejsie veci, urcite nesedeli pri flaske vina nikdy. Teraz ked mame vlastne deti, mam v pazi uz.
Moj muz hovoril, ze ex odpustil, ako sa k nemu chovala a aj on narobil chyby, ale teda ze tych x rokov, co boli spolu, nebolo len peklo, boli aj pekne momenty a citi k nej take skor slabe kamaratstvo... takze ja to chapem. Ved aj ja s mojim ex frajerom sme sa nerozisli ako uhlavni nepriatelia. Jasne, ze ale pre noveho partnera ci partnerku je styk a komunikacia ex partnerov neprijemna, preto to treba minimalizovat, ak sa da.

janinah
18. sep 2019

@pininka1 nemusí byť krava,len je sama a nešťastná a zjavne nezvláda situáciu...keby toto robila napr. tvoja sestra,tiež by bola krava?asi nie..

anita6666
18. sep 2019

@denisa5656 ja ti dam inu otazku,co by si robila keby spolu este zili,(nie vsetci po rozvode automaticky byvaju alebo maju moznost oddeleneho byvania), ked takto vyvadzas kvoli "nocnej navsteve"? To,ze ona je zufala a hystericka je jedna vec,no tvoj partner je svojpravny clovek,keby nechcel,tak ju ani nepusti. Ano,chovala si sa nemiestne,ale ty ich problemy nevyriesis,takze je to cisto na nich,co robia a ako robia.bud respektuj alebo nechaj tak.

via88
18. sep 2019

Necitala som ostatne, napisem len, ze sa jej necudujem, je nestastna,rozbita rodina zivot...zjavne jej chyba, tiez by som mu dala po pysku asi

pribinak
18. sep 2019

Toto sa bude ťahať az do synovej dospelosti, neustále budu spolu cosi riesit, mensie konflikty budu striedať vacsie a sem tam bude obdobie, ze bude dibre
Oni sa nerozišli dobre a preto je to tak ako je.
Bud sa s tym zmieriš, alebo si najdi chlapa bez záväzkov

moonlight1210
18. sep 2019

@denisa5656 tvoj hnev je len prezleceny strach.

z tohoto uhla sa na to pozri a pochopis, co ta na tom stve. preco si vybuchla a robila mu scenu. a velmi rychlo pochopis, ze to, co si v hlave rozoberas, su len zastupne problemy, ktore vlastne neexistuju.

otazka totiz nie je, preco ju k sebe pustil, alebo preco je k nej inak sucitne mily.

otazka je, preco si z toho TY taka rozhodena.

(ked to skor vyzera, ze jej v noci nedaval kladne odpovede, co chcela pocut, kedze mu jednu riadnu vrazila. a nie na obavy, ze ked ju pustil k sebe v noci, tak asi je stale zalubeny a poddava sa myslienke, ze sa k nej vrati.)

zastav sa, zhlboka vydychni a zacni na to pozerat ocami pokojnej zeny. nie tej, co hlada tienov naznakov. lebo si ten vztah pochovas sama.
a vies ako sa budes citit, az sa po rozchode s tebou vobec nevrati k ex, lebo ju fakt nechcel a zacne si s dalsou? ako blbka.
tak s tym prestan hned teraz.

nickpick
18. sep 2019

@denisa5656 mame takuto pani exmanzelku v rodine, od rozvodu uplynulo aj 6 rokov a teror pokracuje, rozist sa chcela ona, ked to on akceptoval a nasiel si novu partnerku, ktoru si neskor vzal, nespracovala to, bud si ista ze partner s dietatom a takouto ex je zabavka na cely zivot, min. do dospelosti dietata, stale bude potrebovat cosi riesit, skolu, kruzky, hlavne financie a v neposlednej rade bude do vsetkeho zapajat teba, lebo ty budes nakoniec ten problem pre ktory oni nemozu byt spolu, pevne nervy ak sa rozhodnes vytrvat..::

deti95060810
18. sep 2019

tak to je len ozaj na partnerovi či s ex skončí v posteli alebo nie.... Pretože ona by podľa všetkého aj pristala na niečo také....
samozrejjme tvoj priateľ keby chcel -tak ex ku sebe nepustí...ale je tam niečo čo ich ešte stále k sebe ťahá ...o priateľa môžeš prísť ani nevieš ako rýchlo....😉

cecilia68
18. sep 2019

@denisa5656 Mňa by zaujímalo skôr to, s kým bolo to dieťa v noci, keď ona ožratá šla k tvojmu frajerovi na návštevu? A tvoje žiarlivostné výstupy mu tiež chudákovi nepomohli...Alebo je tu ešte alternatíva, že si to spolu užili, vieš ono ten alkohol odbúrava zábrany a bál sa ti povedať, že bolo ťuťu-muťu, tak to zvalil na ožratú ex😉

kittykat22
18. sep 2019

@denisa5656 a to co si napisala je len zaciatok. Ked s nim ostatanes tak tvoj zivot budu sprevadzat sceny jeho ex, vase hadky, pockaj ked sa maly dostatne do puberty. Matka oznami, ze koli tebe spolu neziju a to bude cirkus o akom sa ti ani nesniva. Si si ista, ze chces taky zivot?

27dianka
18. sep 2019

Ak chceš s ním byť tak na toto sa podľa mňa musíš pripraviť. Tá žena rovnako ako aj jeho dieťa bude súčasťou vášho života stále.

pininka1
18. sep 2019

@janinah áno bola a povedala by som jej to aj do očí. Tak ako som jej to povedala keď sa vrátila k mužovi čo ju predtým udrel a ešte ju aj podvadzal. Celý život som bola priama aj k rodine. V týchto prípadoch chodiť okolo horúcej kaše je blbosť.

denisa5656
autor
18. sep 2019

@cecilia68 dieta bolo so starsim, takmer dospelym bratom s prveho manzelstva...

denisa5656
autor
18. sep 2019

@kittykat22 presne tohto, co si napisala sa naozaj zacinam bat... velmi mi na nom zalezi, len tieto neustale sceny strasne ovplyvnuju nas partnersky zivot...

seblicek
18. sep 2019

Je to zvláštne, mám pocit, že vidíš len jednu stranu mince, že nevieš celú pravdu, ale len časť. Júj toto by bolo moc aj na mňa :/

denisa5656
autor
18. sep 2019

@nickpick aj tu sa chcela rozist ona, strasne sa hadali, preto sa odstahoval.. ona podala aj ziadost o rozvod, teraz mu zas robi sceny, nech sa vrati...

stela01
18. sep 2019

@denisa5656 to sa stáva ....
Jedno povieme druhé si myslíme a tretie urobíme ...

lyci
18. sep 2019

@denisa5656 moj tiez musi ex stale ustupovat, aj ked jej prepina a furt robi problemy a vymysla ako nam co najviac skomplikovat zivot, lebo sa boji, ze mu prestane tak casto davat malu. a bude to tak este veela rokov. otec po rozvode skoro vzdy taha za kratsi koniec. zmier sa s tym a nerob mu problemy aj ty. ma ich s byvalou dost.

lilianocka2016
18. sep 2019

A možno keby si tam nebola ty tak možno by to inak dopadlo 🤔ket mala v ruke alkohol tak mala iný zámer 😉lebo žena vie kedy a na koho si môže dvíhať ruky 😉😉

bobricek1979
18. sep 2019

@denisa5656 a kde bolo dieťa

wikisara
19. sep 2019

Ako neviem čo čakal. Ak ju videl s chlastom v ruke, tak mohol tak povediac šípiť o čo jej ide. Podľa mňa sa s tým tá žena ešte nevysporiadala a preto tak vyvádza. Ono si myslím, že bude ešte veselo a dúfam to spolu nejak ustojíte

mysicka36
19. sep 2019

Ono to prejde. Môj bol tiež taký, že chcel byť vždy férový a nekonfliktný a vždy to zle vypálio. Zaprvé ona nebola so žiadnym kompromisom spokojná a za druhé mňa to sralo, lebo často kvoli jej nejakému "veľmi súrnemu" výmyslu zrušil alebo pozmenil náš program. Postupne si nejako v sebe prehodnotil, že takto ďalej nie. A keď nechcela dať syna na dovolenku tak sme mu vysvetlili, že nejde s nami, lebo mama nedovolila. No to už začal aj malý robiť jej rôzne naprieky a postupne sa skludnila a dala pokoj.

amelie2017
19. sep 2019

Ja by som sa s nim urcite o tom nehadala. V tebe potrebuje oporu a nie pocuvat od exky a este aj od teba. Uz teraz vidi svojho syna zriedka a predstav si, ze by jej neotvoril dvere, neodpovedal na telefonat. Urcite sa boji, ze by ho nevidel mesiace.
Vztah ma byt postaveny na dovere. Ak mu nedoverujes, nemas o com.

elysiacik
19. sep 2019

@amelie2017 asi tak, žiadne výčitky teraz nepomôžu. Len by veci mohli zhoršiť :/

marca12
17. nov 2019

Ako krasne si opisala priebeh jej navstevy akoby si tam sedela,ale to su len tvoje vyfabulovane sceny. Najviac hriechu medzi rozvedenymi narobi novy priatel/priatelka. Ked nemas nervy na vztah s rozvedenyn,hladaj slobodneho. Oni nemaju vysporiadane vztahy a tvoj priatel je hlupy,ze si zacal novy vztah. Mal si dat cas a utriedit myslienky,vysporiadat city a vztah so synom.