Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
Hej vsimla som si ako sa to rozprudilo :D aby som to uviedla na pracu mieru ..mom priatel studuje na VS a na my si aj zaraba Sam ..mamku a otca ma skvelych otec je dost pokrokovy co som sa Sama cudovala. Budge baby mam pocit ze mi europania sme trosku zakrpateli ..ano ano je Kopec blbych pripadov a nepoukazujem na to ze teraz si aj tak urobim co chcem . Ale vzdy ked pocujeme slovo arab uz je to pliaga sveta. . Ja som len videla vediet vas nadir ohladom islamu a tak .. a Inak na tunisanov po torch mesiacov nemozem krivé slovo povedat .. len ma prosim nehadzte do kategorie hlupe slovenky 🙂 🙂
@jozefinka111 Ide o to, kde budete zit, za akych podmienok a kolko kompromisov prijme tvoj priatel.
Pozri, ja by som koli chlapovi nemenila svoje vierovyznanie. A pre mna je uz "vystraha" to, ked ti povie, ze sa musis konvertovat na islam. Ak Ti muslim povie, ze si mozes ponechat svoju vieru, tak si si nasla toho spravneho.......... ale takych je asi 2 z 200 000.
Bavite sa o viere? Nehovorim, ze ty musis byt veriaca....mozno ti je jedno a do kostola nechodis a proste by si konvertovala aj tak..... Ide o to, aky ma nazor na nabozenstvo ON a jeho rodina. To si treba dobre zistit pred vaznym krokom, ako je svadba.
Áno som krestanka a svojej viery by som sa zriekala veľmi ťažko .. avsak bavíme sa o tom dosť často žiadnu satku odomna nevyžaduje ..anj koncertovať. .správa sa uctivo nie detinsky ci prehnane tak neviem ako sladko .. len strašne veľmi chce žiť v tunisku ..hovorí ze je patriot svojej krajiny alebo niečo na ten štýl ..hovorí k nej fakt uctivo myslím o krajine .. a preto chce žiť výlučne v Sousse ..
@jozefinka111 nuz, tak ak si spokojna vo vztahu s Arabom, ten tvoj je 'pan uzasny', ma uzasnych rodicov, tunisania su uzasni, tak naco sa vlastne pytas na nazor druhych? 😕. co si chcela pocut? mame ti zavidiet, ci aky bol vlastne zamer tvojho prispevku? je tu vela tem o zmiesanych vztahoch sloveniek s moslimami, tak si ich precitaj. Su tu aj moslimske slovenske mamicky, ktore maju taketo vztahy, tak sa popytaj ich. Vacsina ti tu totiz napise, ze urcite do takeho vztahu nechod...posluchnes ich? asi tazko, ze? 😖 ...takze absolutne nevidim zmysel tejto temy, akurat sa tu zase spusti islamofobia 😒
@jozefinka111 moja sesternica mala manzela moslima, tiez to bola velka laska, vznikli z toho dve krasne deticky a kopa problemov ci uz majetkovych, alebo aj inych, chvilku zila s jeho rodinou v Syrii, nikto od nej nevyzadoval, aby nosila ich tradicne oblecenie, ale po dvoch rokoch sa vratila na Slovensko a zhodnotila, ze este chvilku a bola by sa prisposobila ich mentalite, pretoze ten ich vplyv je velmi silny :( teraz je spokojna, ze ma od neho pokoj :(
ja verim tomu ze existuju aj vztahy, ci zmiesane manzelstva, ale ja osobne by som sa toho bala :(
velmi silno ti odporucam precitat knihy od Emire Khidayer, urcite Arabský svet – Iná planéta? vela sa dozvies, a nie su to prazdne reci, je to realita ;) a velmi pekne popisana 🙂 a tiez aj dalsie knihy tejto zeny 🙂
drzim ti prsty, aby si sa spravne rozhodla 🙂 a hlavne aby si nikdy svoje rozhodnutie neolutovala 🙂
V Sosusse som bola min leto a blizko plaže je kaplnka kde sa uzatvaraju manželstva na počkanie ,,ako v Las VEGAS hehe,, strášne dlhe rady tam boli ,,samozrejme cudzinci s tunisanmi,,,hmm asi prečo?? .. nie srandujem ,,,pozri daj na svoj pocit každý sme iný či už muslim alebo kresťan a inak mi mame veľa spoločneho v našich vierach ,,,ale načo by som si hned dala pozor je ich majetnickosť,,vlastniť ťa...upozornovať ta,,,viesť ťa ,,ale ak Ti to nevadi tak je to dobre ,,určite by si nemala priliš presadzovať to SVOJE to oni nemaju rady,,,skor to bude fungovať že sa prisposobiš TY k nemu ako On k tebe,,držim prsty a rada by som potom nesskor vedela ako si dopadla,,,,ver v city a sny ved tuto vetu oni radi denne opakuju..no nie?
@jozefinka111 Nikdy, nikdy, nikdy. Ina kultura, ina mentalita, ine priority, viera. Je to uz teraz odsudene na zanik. Ak si ho vezmes, ver, ze sa z teba stane chudera. Neexistuje, aby to bolo "do konca zivota". Aj po 20r.znamosti, kedy bude mily sa po sobasi skor ci neskor stane tyran. Len skoda,ze sa vsetci ucia na vlastnych chybach...
Pozri Josefinka, oni vedia byt neskutočne milí a úslužní, aj mna raz balil jeden Arab a ja som bola mladá, brala som to ako srandu, išla so s ním na večeru len tak zo zvedavosti a keby si to počula, si myslím, že naši slovenskí baliči by pri nom vyzerali ako amatéri, dokázal tak úžasne rozprávat....oni sú ochotní urobit aj nemožné, len aby babu dostali....lenže potom, ked už ju majú tak hotovo...nehovorím, že každý je taký, ale už to, že chce bývat v Tunisku by ta malo odradit....vieš, že nebudeš moct nikam vycestovat bez jeho súhlasu? Čo ked budeš chciet ist pozriet rodičov a on ti to nedovolí? No ja by som to neriskovala....dobre si to rozmysli, aby si nelutovala
@janickacrazy ja viem ze mas pravdu ..uz som z toho Sama dopletena co chcem a co nechcem .. je Pravda ze uz teraz ma na mna vplyv .. začala som zo zvedavosti čítať korán .. a pár iných vecí ..
@jozefinka111 no vidíš a to spolu ešte len chodíte....tak vieš každého človeka ovplyvní ten, kto s ním trávi čas....možeš to vidiet na dvojiciach, ktoré sú spolu dlhé roky.....používajú podobné výrazy, dokonca sa aj rovnako tvária po rokoch sa začínajú na seba proste trošku viac podobat....držím ti palce, aby si sa rozhodla správne
@jozefinka111 Ak je vas vztah silny a ty si presvedcena, ze je to ten pravy, tak fajn. ALE ak muslima/araba tak za ziadnych okolnosti by som s nim nezila v ziadnej muslimskej krajine. Neexistuje......... Jedina moznost by bola Europa, alebo USA- tam, kde maju zeny rovnake prava, ako muzi. Istota je gulomet. Moja rada, ak ta ma rad, tak dokaze zit a presadit sa aj v Europe.... Do tunisu si mozete zajst na dovolenky.
A ak citis, ze ta uz teraz ovplyvnuje, tak len pekne pomaly.....
Ďakujem 🙂 no asi sa predsalen musim rozhodnúť ci do toho pojdem naplno so všetkým čo to prináša lebo tahat to len tak to je bez zmyslu asi ..alebo ze to úplne nechapem a rozidem sa..ach život je taky ťažký niekedy .. :(
@jozefinka111 uu ty vobec nevis ako vidim co chces .. to neni dobre.. na jednej strane rozmyslas si na pochybach na druhej strane uz citas koran !! POZOR !! zijem v zahranici a minule som pozerala pravdivy dokument o babe co straaasne naletela tunisanovi... bola v tunisku na dovolenke, zalubila sa do tunisana .. ten ju uplne oblbol .. ona sa zbalila .. nechala skvely job, skvelu vyspelu krajinu a rozhodla sa ist do tuniska.. chcela tam kupit pozemok a zit s nim .. on ju tak oblafol , nataral jej sprostosti .. okradol ju o vsetky peniaze (nie malo).. hral to cely cas na nu, nakoniec zistila ze ma okrem nej dalsich milion inych bab , ze je v europe znamy ako vyuzivac europaniek , ma syna s inou zenou .. nakoniec sa jej aj vyhrazal .. a samozrejme ze ani ziadne peniaze baba nedostala naspat ... ale to len tak bokom .. len taka historka.. zatial co si ona oci isla vyplakat .. a to vzdelana zena len slepo zalubena uz behal za inymi a okradal dalsie ...
Viete babeny Motam sa v tom veľmi lebo mne ide o veľmi veľa ..priznam sa mam ho rada .. a zaľúbená som .. jasne pre niekoho je to este v začiatkoch a ze mam ružové okuliare ..no áno mozno mam ..avšak nevycestovala by s za ním len tak .ne ide p veľa preto ze studujem katolícke náboženstvo ako odbor .. teda ak by som si vzala inoverca alebo stačí ze s ním budem žiť ..a to nemusim ani konvertovat rusi sa mi titul.. jasne pred menomi ostane avšak mam zakazane kdekoľvek ucit tento "obor" a u cirkevnikov som viacmenej skoncila lebo tak to funguje .. preto sa motam lamentujem a práve preto som chcela a prosila o nejaký názor ci podporu ..čokoľvek ..ach .. 😒
@jozefinka111 Ahoj, nemám vlastnú skúsenosť..ale radím ti, utekaj od neho.... ja neverím, že to môže fungovať. Jasné, sú výnimky, ale Tunisania sú obzvlášť vypočítaví ľudia. Teraz ti ťahá medové motúze a potom nastane stredovek. Si študentka, katolíčka..... mladá baba asi. Predtým si mala už nejaký vzťah? Oni si totiž hľadajú podľa mňa také naivné baby, ktoré opijú rožkom... Prepáč, ak sa mýlim, nechcela som sa ťa dotknúť.. Pevne verím, že si skúsená a sčítaná žena a že sa rozhodneš správne...
@jozefinka111 nezahadzuj svoju karieru a zivot ak on neni ani ochotny sem prist
@jozefinka111 aj ja ti radím, aby si radšej z toho vzťahu odišla. Kým je ešte včas.. Pracovala som chvíľu s ľuďmi zo stredného východu a je fakt neuveriteľné, ako sa oni vedia dokonale tváriť. Vypočitavosť je hlavná črta ich kultúry- a pre to majú tak dobré obchodnícke zručnosti. Tak vyrastali, to im vstupuje ich výchova, spoločnosť, prostredie. Kultúru nezmeníš. Áno, možeš naraziť na výnimky, ale na tvojom mieste by som sa na to nespoliehala. Radšej buď opatrná.
@jozefinka111 urcite si precitaj tie knihy co som tu pisala 🙂 a ja osobne by som urcite nesla do taketo krajiny, mala by som brutal strach z tych ludi :( aj tu doma na Slovensku, by som neriesila taketo vztahy :( davaj si pozor :( ak sa s nim rozides, urcite to nebude pre teba koniec sveta 🙂 lebo radsej teraz a tu, ako potom riesit niekde v cudzej arabskej krajine cokolkoveeeek :(
@jozefinka111 daj si cas 😉 daj si sest mesiacov, rok. Potrebujes ziskat odstup, nadhlad. Teraz mas myslenie trochu zatemnene zamilovanostou a vtedy neradno robit vazne rozhodnutia, Arab-Nearab...
Ja ti nepoviem, ci ano alebo nie, to je plne na tebe. Ale urob toto rozhodnutie pri vsetkych zmysloch a rozume. A toho nie si momentalne asi schopna, lebo si neista, ked mas potrebu pytat sa tu.
@jozefinka111 jednoznacne rozchod! pre nieco si predsa isla studovat katolicku vieru, je to sucast teba, to si ty, tvoje vnutorne presvedcenie....pri nom budes musiet popriet samu seba, svoju podstatu....az ta nakoniec uplne znici. On nikdy tvoju vieru a presvedcenie nebude tolerovat, iba teraz, kym nie si 'jeho', sa bude tvarit ako najtolerantnejsi clovek na svete, ale po svadbe to bude uplne iny clovek. utekaj z kratsej cesty! chvilku to bude boliet, ale oproti tej bolesti, co ta s nim caka, je to nic. Bud rozumna, v takychto pripadoch srdce nie je dobrym radcom, ver mi.
@elienka Nielen arabi unasaju deti,aj z inych narodnosti chlapom svihne a unesu deti.
@svetluska82 V Tunise je zakazane mnohozenstvo,tam maju iba jednu manzelku,ale su to falosni ludia,do oci sa ti smeju,a potom ta udru poza chrbat.
@svetluska82 Veru,nehadza ich do jedneho vreca,ja som osem rokov s arabom z Maroka,sme uz aj zosobaseni,a vsetko je ok.
no u kamosky v rodine je tiez presne takyto pripad, maju uz aj po svatbe, zatial to vyzera v pohode, akurat ona uz cita koran o stosest a uci sa motat tu satku s tym, ze sa pripravuje, ze to bude nosit. ocividne ten tlak silny byt musi. ktovie preco sa tak strasne chcu velmi zenit s beloskami a v Europe, ze jo, co si budeme vravet. tak ma napada, ze ked som niekde v telke pocula teoriu, ako o par rokov moslimovia dobyju Europu vaginou, ci to okrem zvasovania sa moslimskej populacie v Europe neni myslene presne aj takto. to len tak ma napada, pardon ak to sem nepatri. ja sa ich bojim, mozno mam aj predsudky, viera vsak dokaze ludom uplne vygumovat hlavu, co by mi az tak nevadilo az na agresivne nuansy tohto vyznania, od tolerancie inych, cez vztah k zenam a pod, neviem. podla mna su strasne odlisni od nas, Slovanov. ale urcite je to individualne
@nikusik0306 no ja nema zle skusenosti s arabmi, v ramci dovoleniek MAroko, Tunis, Egypt 😀 Naopak velmi mily a ustretovi. Ale to su dost chabe skusenosti. 😀
@jozefinka111 na araba ako aj na slováka musíš mať šťastie, niekomu nevydrží vzťah a manželstvo ani s takým, ani onakým. Je dôležité, odkiaľ araba máš, iný je arab zo Saudskej Arábie, iný z Kuwaitu, a iní sú na africkom kontinente. Tiež je dôležité, kde sa rozhodnete žiť. V jeho krajine sa musíš podriadiť ich zvykom, v EU sa podriadi viac on. Ak sa rozhodneš žiť v Tunise, tak by si sa mala oboznámiť, ako je to so zákonom, čo sa týka detí, rozvodu, dedičstva...Maroko je krajina, kde deti po rozvode idú matke, Tunis, Egypt - idú otcovi + vo väčšine arabských krajín tiež.
Určite nepočúvaj názory tých, čo nič nezažili, ale spravidla všetkých arabov hodia do jedného vreca, a všetko kritizujú.
Treba spoznať rodinu priateľa, všímať si chovanie sa otca k matke...ak to máš nejakú dovolenkovú lásku, tam nie je veľká šanca, že mu ide o teba, skôr o víza. Tiež si všímaj, ako veľmi je žiarlivý, ako pozerá po iných ženách. Treba si ho dobre checknuť. Ak si spolu píšete cez net, treba požiadať nejakú kočicu kámošku, nech sa dá s nim do reči, a budeš mať predstavu, ako sa zachová...či len skúša, ktorá žena bude povolnejšia...
Tiež maj na zreteli, že mimo svojej krajiny sa bude chovať inak, ako v rodisku, aby si o ňom nemala skreslené predstavy. Niektoré takéto manželstvá vyjdu, iné nie. Slovenky sa rozvádzajú vo viac ako 50 %, čiže to platí aj pri araboch.
Ja poznám viacero takýchto zmiešaných manželstiev - jedno egyptsko-slov., jedno tunisko-slov. a 2 marocko-slov., ale všetci žijú na Slovensku. Jedno je rozvedené, ďalšie sa rozvádza, a 2 sú šťastné.
Ak by si ozaj chcela bývať v Tunise, tak mysli aj na to, že prácu si pravdepodobne nikdy nenájdeš, budeš doma pri deťoch, a pravdepodobne aj zahalená (keďže po svadbe ho bude k tomu tlačiť rodina, aby nebola hanba (nie vždy je to tak), budeš žiť v zaostalejšom svete ako si zvyknutá, keď sa pohádate, jeho rodina ti stranu držať nebude (nie vždy je to tak), veľmi by si sa musela prispôsobiť.
Ak sa pre neho rozhodneš, tak Tunis by som volila ako dovolenkovú destináciu, alebo len krátke životné obdobie, radšej žiť v EU.
Vie niekto ako prebieha krst u moslimov?
@nikusik0306 moslimovia krst nemaju, a nejake privitanie do zivota o tom neviem, ale krst = kresťan

@jozefinka111 Uz do tej temy ani radsej nechod............zvrtlo sa to tam riadne...........a asi sa coskoro zatvori....ale tak precitat si ju mozes. 😅