Vzťah s rodičmi
ahojte,
je tu este niekto, kto nema dobry vztah s rodicmi?
Som jedinacik, nasi sa asi cele detstvo hadali, foter dost pil. Nevedela som sa dockat, kedy budem mat 18 a mozem vypadnut z domu. Ked som mala tych 18, tak sa nasi aj rozviedli, najprv sme s mamou isli my prec zo spolocneho bytu do jednoizbaku, ja som zacala chodit na vysku, a ked sa dokoncili tahacky okolo rozvodu, tak sa nastahovala spat do bytu, foter prec a ja som ostala v tom jednoizbaku, ani s mamou sa mi nebyvalo najlepsie, nie raz som si vypocila, ze to vsetko (hadky, rozvod) bolo kvoli mne ....
Pocas vysky mi mama trosku vypomahala aj financne (no cele leta, aj cez rok som popri skole brigadovala a brala studentske pozicky, aby som nebola od nej/nich fin.zavisla).
Nasla som si skveleho manzela, po takmer 8rokoch spoluzitia sa nam narodilo dieta, s kt. sme si tiez preskakali na zaciatkoch vela, mal zdravotne problemy, boli sme mesiace v nemocnici, potom mesiace v izolacii, pocas skolky kazdu chvilu doma s beznymi detskymi chorobami ... a musim povedat, ze ani v tejto dobe sa rodicia moc nezaujimali, resp. nie tak, ako by som od normalych rodicov ( a starych rodicov) ocakavala - pravidelne kazdy tyzden sice volali, ale tym 2 min. telefonatom asi cely zaujem a starostlivost o nas koncil.
A pomaly zacinaju byt vo veku, ze budu potrebovat aj oni uz pomoc a starostlivost - obaja ziju sami, nenasli si novych partnerov.
A ja mam z toho strasne depky, ze som bezcitna a pod., ked sa mi do tej starostlivosti nechce, ze si to nezasluzia (hlavne foter), ze si odrobili len zakonnu povinnost (urcite som nemala najhorsie detstvo a su aj ovela horsie pripady, ale nic extra som nedostala, za co by som sa mala teraz citit zaviazana, ziadne dobre spomienky nemam, vsetky dobre spomienky sa tykaju babicky a kamosov, kt. boli viac moja rodina).
Som preto zly clovek? Ma to niekto podobne? Pomahate napriek minulosti? Prejdu tieto depky casom?
Diky
@oli18 ved ale fajn ze u vas to funguje. Ja mam tiez skvely vztah s detmi ale to neznamena ze mi budu musiet nieco vratit 🤷🏻♀️ Tiez som dlho zila v tom ze musim byt na matku dobra aj ked ma psychicky tyra lebo je to matka..potom som dospela a uvedomila si ze kaslat nic jej nedlzim…to co do mna zadiala to bude zat proste…
@oli18 mne je zas smutno, ked citam pribehy o rodicoch, ktori svoje deti tyrali, a zvlast matky😒 tak tieto deti nie su dlzne nic rozhodne, pretoze to nie su rodicia, ale hyeny. Myslim, ze nikto, kto si tym nepresiel, si nevie predstavit, ake je to vyrast a zit s takymto bremenom
@oli18 ved aj mne je z toho svojim sposobom smutno. Hlavne potom ako sa mi narodila dcera a slubila som ze nedovolim aby som sa k nej spravala tak ako ona a je to niekedy narocne kedze mam v hlave ine vzory z detstva.
Moja mama vie ze ked pride za mnou, ospravedlni sa, prestane intrigovat a zmeni spravanie tak som ochotna dat vztahu druhu sancu. Presli 4 roky a ani naznak nejakej zmeny 🤷🏻♀️
@oli18 Tiež mám dcéru,vychádzame veľmi dobre aj so zaťkom.Mala som zlý príklad vo vzťahu s vlastnou matkou.Vedela som,že ako to nechcem robiť.Ked si za celý život nedostala od matky žiadnu lásku,podporu ,pomoc,len psychické deptanie,klamstvá a zosmiesnovanie doopatrovala by si ju?Podotýkam všetko bolo bezdôvodne,lebo normálne žijem,pracujem,som zabezpečená.Kto nezažil nepochopí,dostala som z toho panicku poruchu.
Mne je vzdy trochu luto deti ako Ty. Rodicia im dokazu pokazit cele detstvo a napriek tomu maju tie deti pocit viny, ked nemaju k rodicom dobry vztah. Nie, Ty nie si zly clovek. Rodicov si nevyberame. Ty nemozes za to, ze oni svoju ulohu nezvladli.

@lejusinka je neriesim dedictvo pred smrtou🙉. Ja som uz dedila. To som pisala tebe. Moje deti sa o mna postaraju. Mame dobre vztahy a pocitaju s tym. V nasej rodine je to normalne. Aj ja som sa postarala.