Vzťah svokra - manžel
ahojte dievcata nazov temy asi vela napovie,mam velky problem so svokrou.Sme sedem rokov s priatelom žijeme spolu mame deti.Svokra byva 30km od nas.Strasne ma stve to že predtym u nas vysedavala kazdy den kym som nespravila cirkus.Ona je totiz nenormalne naviazana na svojho syna.Kazdy boži den mu vyvolava a chce vediet od A po Z čo cely den robil .A viete velakrat vola nevhodne-poviem rovno ked sme v posteli 😠 A on ju neodmietne a vykecava s nou.Priatel ma 38rokov!!!Ked sme u nich a napriklad vyklada obed stale je to jej synček kto dostane prvy a najviac.Ked tam nedajbože spime chodi ho v noci prikryvat.Rano ked este spi a deti sa zobudia je schopna ich zavriet na balkon len aby nezobudili ocka.No nie je to choré??On jej nechce nič povedat lebo stara je taka že za vsetko place,my sme sa tam napriklad nedostali na druhy den vianocny poobede ale az vecer-pretoze sme mali aj my doma navstevu a ona uz s plačom vyvolavala.A teraz vyuziva kazdy sviatok kazdu prilezitost aby sa dostala k nam.Pride mi akože na meniny ale z priatela oci nespusti a ak je nahodou prave v inej miestnosti uz mi neda pokoj panikari kde je.Ja sa jej sakra nikdy nezbavim ja viem poviete si ze co jeden telefonat denne ale ono to je naozaj velmi neprijemne.Mne to sakramentsky lezie na nervy a aj priatel....uff...keby ste poculi ten ton hlasu ako s nou rozprava...ako s trojrocnym deckom.Uz som mu stokrat vravela nech tie telefonaty obmedzi ale on len kyvne hlavou dobre dobre a vyvolavaju si nadalej.Ja som jej to raz už vravela vtedy prestala ale to len na tri dni asi.Ja takto nechcem zit citim sa ako pod dozorom a zacinam mat cudne pocity aj k priatelovi ja normalne citim že mi nepatri alebo co a ze nikdy nebude moj no ani neviem ako to vysvetlit.Ja viem je pekne ked maju syn a matka dobry vztah ale az takto..... 😒 😖
@lulu369 nemylis je to tak on je na prvom mieste
@kaja0210 No veru jeho manželka žila s nimi v byte (svokra ma 4izbovy) ja ju obdivujem ako to 5rokov zvladala
@limetka8000 tak to ma mrzí, ale niektoré svokry sú také ☹ aj tá moja, len s tým rozdielom, že ona zbožňuje len 2 synov a má 3 (ten ktorý je jej ukradnutí je môj manžel a to len preto, že ju prestal finančne podporovať keď sa oženil)
@limetka8000 Odsťahovanie nepomôže, to zabudni......Ako som už písal, len on môže všetko zmeniť!!!
To je pravda on by mal mamu teda tvoju svokru pribrzdit pri takomto spravani. Skusila si mu to vysvetlit, porozpravat sa s nim o tom, poukazat na to ako by sa on citil na tvojom mieste? Pri takych temach si uvedomujem, ze mam celkom ok svokru. Velmi rychlo pochopila ze sa mi nesmie miesat do vychovy maleho. A je to celkom fajn, a to byvame spolu v byte.
@limetka8000 podla mna tu nie je problem svokra,ale priatel. toto musi stopnut on. a teraz sa vyjadrim asi hnusne,tak sa ospravedlnujem,ale ja sa normalne divim,ze sa ti ten tvoj chlap neznechutil. ja som mala podobny vztah s mamickinym maznacikom, bol to hrozny slaboch,bala som sa ho opustit,zaslo to pridaleko a uplne sa mi zhnusil,doteraz mam zaludocne nevolno pri spomienke nanho. pisem to len preto,ze ked som si citala tvoj prispevok,hned mi napadlo,aby ste nedopadli podobne....
@limetka8000 uff tak to ti nezávidim popravde sama neviem čo by som s takým mužom robila kedže nepomáha ani dohováranie ani nič. No jedine tak popriať ti pevne nervy a dúfať, že časom to bude lepšie 😒
@limetka8000 Nie svokra, ale tvoj muz ma nejaku PORUCHU........toto by dospely chlap v takomto veku nemal tolerovat.
Mne stacilo, ked si napisala, ze spite u nich a ona ho v noci pride zakryvat 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 To je skutocne bomba.
Svokra robi iba to, co sa jej dovoli. Sama si napisala, ze si jej stopla vysedavanie v dome.......uz u vas nevysedava. Takze sa zda byt dost "normalna"-cize chape vystrahy.
Zato tvoj manzel...................uff, tvoj manzel je TRTKO ( prepac....) a riesit to musis s nim a razne a hned.
@anatalia77 "ex si nasla ineho..Dobre urobila." -Maximálny súhlas! Nemohla by som byť s takýmto submisívnym "chlapom" 🙄. Niečím mi to pripomenulo chlapa z debaty "Nedotknuteľná madam v rodine" 😅
@limetka8000 Súhlasím s babami, že riešiť treba chlapa, nie svokru..Ostatné popísala už @digysa , takže sa nemusím opakovať 🙂. U mňa zlatý klinec programu - nemôcť sa vziať. Keby si ťa chcel zobrať, spraví to...presne tak isto, jak by stopol matkine maniere.....keby chcel. Och, kopla by som takéto trulka, čo sa nedokáže postaviť za rodinu a za manželku! 😠 😔
A kvoli comu sa rozviedol? Nie nahodou kvoli jeho mame?
@limetka8000 ja fakt odpadavam 😉 . inak, musis svojho priatela velmi milovat, ked toto vsetko znasas, obdivujem ta riadne 🙂
no to ti nezávidím, ale viem, čo prežívaš..môj je tiež mamičkár, ale nie až taký ako tvoj, ale tiež mu mama dosť často vyvoláva, radí sa s mamou skôr ako so mnou, mne niekedy ani nič nepovie iba jej a ked má konečne voľno a môžme byť niekedy spolu, tak ide ku nej a ked ja tam raz nechcem ísť, tak šomre, že jeho rodičov vôbec nemám rada a v kuse sa hádame len kvôli tomu...svokrovci bývajú oproti v baráku a jeho mama chodí na okno sledovať, či tam už má jej synáčik auto a ked je 20.00 hod a ešte tam auto nie je, tak už stresuje, kde asi tak môže byť 🙄 .... mám ich rada, sú to dobrí ľudia, ale tiež mi to ide pekne na nervy a tiež mi príde hlúpe vyvolávať 30 ročnému synovi a vyzerať ho na okne. ale mám taký pocit, že s tým nič nevyriešiš, pretože ja len ked mu poviem, že sa mi to nepáči, tak začne do mňa vyskakovať, že ja jeho mamu nemám rada a že sa bojí o neho a bla bla...synáčik si vždy zastane svoju mamičku...a to sa nám má zachvíľu narodiť dieťa, tak to som zvedavá ako často nám bude vyvolávať a bude u nás 😠 ....ale ak tvojmu ani rozhovory nepomáhajú, ja by som asi jeho mamu šupla k psychológovi, lebo aby behala s topánkami za ním, že prechladne, nie je normálne :D
@limetka8000 no. Žiaľ mám to podobné, sice trocha ináč ale tvojho aspoň neochytáva. Pozri. Ty nič neurobíš. Ak ti to priateľ dovolí tak jej to povedz, že ti to vadí. Ale nie typu že veď nie mami ona to tak nemyslela. Ja ti držím palce. Ja osobne som rezignovala. Aj som tu otvorila tému dávnejšie. Držím ti palce. A presne baby majú pravdu. Muži to musia s matkami riešiť. Môj to nedokáže volá mu do krčmy a to príde raz za mesiac domov a chce byť aj s kamarátmi. To chytaniesme si dohodli už dávno sa to nestalo a ostatné žiaľ neovplyvním. Je to peklo . Verím. Ti.
Tak baby dlho som tu nebola a ako čitam čo som tu pisala predtym uff je to uz len slaby odvar toho ake peklo mame teraz.Takže neuverite ale MAMICKA cca tyzden po zalozeni temy ochorela mala tazkosti s tlakom a cukrom...skoncila v nemocnici ale nebolo to nic velke dali jej lieky je jej lepsie sedi doma.No a neuverite ku kazdodennym telefonatom sa pridruzili kazdodenne navstevy.To znamena že tam moj partner cestuje denno denne hned po ceste z prace a vracia sa neskoro večer čiže my sa takmer vobec nevidime.A ked je nedela tak idem aj ja s detmi ako napriklad vcera aby sa nepovedalo aka som zla a bezcitna ze nejdem maminku pozriet.Lenže vcera pri jej otazke čO MATE NOVE som uz vybuchla smiechom ironickym ze ved preboha načo sa pyta čo sa už mohlo stat pocas jednej noci čo sa so synacikom nerozpravala.Nepovedala nič zatvarila sa urazene a potom si ma uz prestala vsimat .Ten zvysok nav stevy som doslova predychavala aby som do nej neskočila.Tak neuverite do dnes do rana mal moj priatel telefonaty od jej sestry,od druheho syna...vsetci sa hadali ako mama a teta doma plače a ako jej ublizujeme a nestarame sa o nu.A vraj že opustil rodinu atd.....tak toto je choré.Pravdepodobne kazdeho z nich obtelefonovala a vyplakala sa im.Ta zena miluje ak ju lutuju. bude najstastnejsia ak sa k nej synacik nastahuje.Tak som ho poslala.A on sa potom do mna pustil ze pre zmenu trucujem ja.Ja s nou nevladzem bojovat.Vsetok nas volny cas ide na nu.Nemam vikend,dovolenku,proste nič.Som zufala tiez som len človek nechcem nic len normalnu rodinu kde je stara mama starou mamou a nie kapitanom rodiny. ☹
@limetka8000 musíš okamžite niečo urobiť inak sa Ti manželstvo/partnerstvo/rodina onedlho rozpadne
Ak si partner nedá povedať, skúste manželskú poradňu. Zjavne mu musí niekto nezívislý vysvetliť, že jeho miesto je pri žene a deťoch. Pomôcť rodičom - to áno, ale má to svoje hranice. nech sa pri nej strieda celá rodina, keď má teraz zdravotné problémy. Milujem jedno príslovie: Ak si život nezariadiš sám, zariadia Ti ho iní.Svokra na Teba žiarli a synáčika chce mať pre seba, pupočnú šnúru ešte neodstrihli. Aj ostatní v rodine nemajú jasno, kde je koho miesto .... inak by Tvojej svokruške neskočili na jej sťažnosti.
@bordor na manzelsku poradnu som myslela tiez a spomenula som mu ju no on sa smeje že ved my nemame problemy len musime byt CASTEJSIE s jeho matkou.Mam strach že si ju nakoniec pristahuje k nam.Ta by bola stastna.Skor si myslim že ta zena potrebuje psychiatra.Nie je normalne že panikari už aj vtedy ked je dlhsie ako 15minut v obchode .Ona ho proste chce 24hodin denne pri sebe.Ked mu poviem že moji rodicia by si v zivote nedovolili takto kafrat do nasho vztahu tak mi povie ze nasi mi davali malo lasky. 🤐 A vraj to nikdy nepochopim lebo som bola vychovana inak.Pre nich je tato situacia NORMALNA tak ako je.Zjednej strany sa nanho hnevam že sa nas nevie zastat na druhej ho lutujem tiez to nema lahke pobehovat kilometre od nas k matke.Tam donho hucia oni a doma nanho nadavam ja.Ja som si myslela ze je normalne ze ked sa muz ozeni a zalozi si rodinu tak je prvorada ona a k starym rodicom sa chodi na vikendy alebo tak v ramci moznosti.A verte tomu ona az taka chora nie je ako sa tvari 😠
@limetka8000 išla by som na dovču,ved su prázdniny,máte deti a išla by som bez jeho telefonu,nabíjačky ,aj na Slovensku je veľa miest,kde nie je ešte dobrý signál ,užijete si romantiku,ak by nebolo na more ,aj tak sa dá..ved ste rodina ,držte spolu
ja mám tieto telefonátiky za sebou,aj návštevy 😝
@barcelona94901 dobry napad ale to by nikdy nespravil on je na telefone vzdy lebo sa boji že jej pride zle atd 😖 A že si to potom nebude vyčítat.Toto sme tu už mali,nezdvihol v praci a bolo peklo Zaciatkom leta sme boli prec na dva dni ---napocitala som 9telefonatov.
@limetka8000 tak skus tu poradnu sama .. ja som tiez najprv sama zacala chodit. Získaš rady ako to vyriešiť ....získaš nadhľad a pokoj v duši, prestaneš sa postupne vytáčať, každý cirkus ktorý je kvôli svokre môže Tvojho manžela skôr vzďaľovať od teba .... a takto ona ešte aj druhotne škodí. Keď budeš Ty v kľude, môžeš s nadhľadom a kľudným hlasom povedať mužovi aj jej svoj názor kde sú jeho priority. Ve´d sa od nej neodvrátite, ale potrebujete svoj priestor! Aj tá dovolenka je dobrý nápad. Niečo zarezervuj, mužovi povedz ako hotovú vec, oznámte to svokre vopred, zavolaj v rodine niekomu aby sa podelili v starosttlivosti o ňu (podľa toho čo píšeš ani nie je na to odkázaná) a choďte!Možno bude vtedy práve umierať ale netreba sa dať. Nezdravý vzťah matky a syna sa volá Oidipovský komplex a zničil už nejedno celkom dobré a schopné manželstvo!
@limetka8000 , čítam s otvorenými ústami túto diskusiu - jednoznačne - ženou života tvojho muža je jeho mama, nie ty!!!! 😒 😲 . s takým chlapom by som nemohla byť a ani spávať. Ak by chcel sex, poslala by som ho za mamičkou, keď už s ňou chce zdieľať celý život.
Povedz si úprimne, aké miesto máš v jeho živote? si tu len na sex a plodenie jeho detí?!!!! 🙄 🙄 🙄 🤐
@limetka8000 tak to je choré,skus teda zajsť fakt sama po radu,možno ti daju nejaku fajn radu ,návod ,hlavne ako takýto vzťah bez ujmy prežiť,pretože už len ked si to človek predstaví ,má dosť,nieto ešte to zažívAť 😝
a čo ostatná rodina,nikto k nej nechodí?,ked je tak na tvojho naviazaná a on na nu jak by dal 😠
@limetka8000 ahoj,kedze aj ja som matkou jedneho syna.pred par rokmi som citala taky clanok o matkach,ze matky chlapcov nevychovaju syna pre seba,ale pre inu zenu,ktora raz bude jeho partnerkou.ja sa snazim byt takou matkou,mat takeho syna,ktoreho nebude moja nastavajuca nevesta poslat naspat.ja si myslim,ze ona potrebuje odbornicku,mozno prezila situaciu,ked syn bol maly,cim sa nevedela vyrovnat,mozno nedostala prave ona tolko lasky,kolko by potrebovala-a teraz to generuje na svoje dieta a neuvedomuje si,ze je uz dospely.asi mala pocit viny z niecoho,co prezivala s malym.ja som svoho byvaleho poslala naspat k matke a snazim sa vychovavat maleho tak,aby on to podobne nezazil.ja som situaciu vyriesila rozvodom,ale ty mas svoje deti a si zodpovedna aj za ich osud.co na to hovoria vase deti?co pochopia z toho?nedokazali by sa porozpravat s otcom,aby si to uvedomil,ze je je dospelym clovekom,otcom?nema manzela,partnera tvoja svokra?drzim ti palce 🙂
@limetka8000 to si na tom ešte dobre. Moja svokra vyvoláva môjmu mužovi niekedy aj 2-3x za deň a keď som manželovi povedala, že sa mi to nezdá celkom v poriadku, povedal, že mu závidím, že má s mamou také dobré vzťahy a bola som vybavená. Sme zobratí už 6 rokov a nič sa nezmenilo,občas sa kvôly tomu povadíme a aj tak sa to stále opakuje, takže si myslím, že to tak bude kým svokra bude žiť. Okrem toho sa k nám stále snaží natískať na návštevu alebo vyvoláva nás (hlavne teda manžela a vnuka) k nim. A keď sa jej to náhodou nepodarí, tak obchádza všetky detské ihriská, aby nás našla a keď nás nájde, tak akože náhodou ide okolo. Býva od nás tak 20 min.na pešo, takže nemá problém dobehnúť, keď sa nudí a to ešte pracuje. Desím sa toho, keď bude na dôchodku a bude mať ešte viac času. Podľa mňa, keď je muž maminkin maznáčik (chlapček), tak vždy budeme hrať druhé husle a nikdy synček nepôjde proti svojej maminke. Odolnejšie z nás sa nad tým povznesú, slabšie sa budú trápiť preto celý život.
obdivujem vás, ja by som toto nezniesla, volanie 2-3 krát za den, čo robi synačik, ved to je choré....preto ženy, nevychovavajte manznačikov🙂)))
Moja svokra ma pocit , ze jej synček stále hladuje...lebo totižto ma dost velku nadvahu...ja ho drzim na uzde a varim draho a zdravo, ona mu nakladá ked sme tam , ako prasaťu....len sa najedz, len si daj, nebud hladny,...nemožeš večer uz nejest.....moje nervy, ano je to smiešne,to nie su problemy....no nemožem počuvat tie reči...tak sa stalo, ze pri poslednej navsteve, doniesla k nam cely kyblik gulasu s dvomi knedlami 🙂 lebo synačik 120 kg sa musi napapať....bože dobrý... 😀
@digysa to je fakt chore.....pozakravat synačka, čo je on nekompletny....boze
@limetka8000
urob to co ti radia
@blue_eyes a
@pribinak nic ine tu nepomoze ☹
súcitim s vami všetkými. Priala by som vám/nám veľké pozitívne zmeny vo veci avšak neverte, že odsťahovaním sa kdekoľvek na zemeguli vyriešite problém. Moja svokra je od nás vzdialená 900 km!!! a zažívam tieto choré situácie denno-denne. Musí vyvolávať každý deň 3x denne min. hodinový telefonát zakaždým. / ak nedíhame, dobíja sa, že v priebehu pár minút nájdeme 5 zmeškaných hovorov. Ak 1 deň nedvihne na druhý deň skoro ráno vyvoláva až po kým nedvihne a na začiatkok stihne naložiť Akoto, že si dovolí nedvihnúť keď mama volá!!! a začne sa neskutočne ľutovať, že či ju nechce počuť, či ho otravuje a pod. Čokoľvek by jej k tomu povedal, hneď by začala revať a robiť scény aká je ona chudáčik ďaleko od syna. To prikrývanie, hladkanie a pod. nieje ničím výnimočným ani v našom prípade /keď sme u nich/ správa sa k nemu ako k 3 ročnému. Okrem iného neznášam aká je negatívna, hneď si namýšľa bludy keď nedvihne a všetko to prenáša na nás vrátane svojich scifi strachov a obáv zo všetkého. Nenormálne až choré. Baby, cítim a počujem ju už za chrbtom aj keď nevolá! Vyvolávala aj mne, neviem či pravidelná kontrola ale verte, že po 4 hod. nepočutia sa som nedokázala mať nič nové. Dohováranie zaberalo tak na 3 dni. Momentálne má zákaz volať mne a dohodli sme sa s priateľom, že jemu bude volať na 5 min. 2x max. 3x do týždňa.!!! Treba to riešiť čím skôr a veľmi rázne. Držte palce nech to natrvalo zaberie.
Perlička na záver! Akonáhle jej 1 deň nedvíhal na druhý deň ráno si pýtala od nás adresu, aby mohla poslať k nám policajtov na kontrolu keď sa jej neozve 2 dni! Tak v tom prípade im poviem nech jej dajú riadne mastnú pokutu za neodpodstatnený poplach aby sa už konečne spamätala, prípadne odporúčanie pre psychiatra. Verte mi, ona toho schopná je poslať ich k nám!
@lenka_vi1 je to vždy o stanovení pravidiel. Bohužiaľ, nezatrhli ste jej to na začiatku vzťahu, neskôr je to ťažšie. Ver mi, že môjmu partnerovi by nevyvolávala častejšie, ako by sa dohodli. Aj policajtov by upozornil čo a ako. A ja by som jej telefón nebrala, kým nenavštívi psychológa. Jej scény sú čistým citovým vydieraním. Držte sa!

@cta Snazenie som už stopla:(A okrem toho ak stahovat sa tak to by mal ist preč on kedže dom je moj a vlastne vsetko čo je v nom mam za svoje alebo od rodičov svokra mi doniesla tak akurat nejake buriny v kvetinači .Písete tu že odstahovat....verte tomu telefonaty by neskončili a ona by presla aj 500km len aby ho videla a možno by volala ešte castejsie.Ona vola aj ked ide od nej domov že ako dosiel.Raz mi spravila taku vec...priatel bol v nemocnici mal niečo na plucach operovali ho a ked už bol po operacii a ja som sa s nim rozpravala po telefone ona mi ho normalne vytrhla z ruky.že vsak daj mi ho uuuuž....A ked som mu to povedala tak vravel že nechaj ju ved ona je už stara preto sa tak chova.Robi plno hluposti napriklad vyvolavala do nemocnice v mojom mene predstavila sa ako manzelka a potom ked som volala ja tak si museli mysliet že som drbnuta.A priznala sa že to spravila ale povedala mi to ako samozrejmost.