Vzťahy môjho syna s novým partnerom: Ako pokračovať?
Ahojte. Syn ma 28 rokov byva somnou ja som jeho matka. Pred pol rokom sa nastahoval moj patner s dcerou k nam. Syn ho neznasa ma snim rivalitu. Hadaju sa spolu a syn kvoli tomu chodi neskoro domov len aby ho nevidel. No a tu je otazka. Viem ze asi takto pokope zit nemozme. Ale co mam robit ?
Do kedy akého veku by mal podľa teba bývať doma s tebou? Ty si bývala v takom veku tiež s mamou? Ja nie
Prepáč...Mne nepripadá normálne aby v takom veku sedem mamke pri sukni
syn je dospely partner tiez, tak nech si wopu sadnu ako dvaja dospely ludia. Syn je uz dost stary sa osamostatnit ak mu tvoj partner vadi uz len s principu
Preco 28 rocny zije s tebou?! Ma nejaky zdravotny alebo mentalny problem? Uz davno mal vyletiet z hniezda ak mu v tom nebrani zdravotny/mentalny problem a to pisem ako 27rocna, realne z mojich rovesnikov v mojej socialnej bubline uz davno nemam nikoho kto byva u rodicov. Pri obcasnych navstevach sa rivalita upokoji aspon vo viacerych rodinach, ktore osobne poznam vratane mojej to vyrazne pomohlo.
V 27 rokoch som si už dva roky platila vlastný byt/hypo. Chlapcovi povedz, že ak sa mu nepáči, je čas sa osamostatniť. Teda v každom prípade je čas sa osamostatniť.
A jeho dcera nema este ani 18 ked sla aj ona k Tebe ?
No kazdopadne syn by sa bud ukludnil a respektoval Vas vsetkych alebo by siel byvat sam. Rokov uz ma viac nez dost
No ja by som vlastne dieťa nevyhadzovala z domu aj keď ma 28 kvôli partnerovi. Nejak by sme to vydiskutovali
No ja by som vlastne dieťa nevyhadzovala z domu aj keď ma 28 kvôli partnerovi. Nejak by sme to vydiskutovali
@dettilv
A to bude pri mame do 40
@anonym_autor ak by sa moje dieta v akomkolvek veku neznieslo s mojim novym partnerom, tak by som hladala pricinu - bud som zlyhala vo vychove, ak mam sebestredne ziarlive decko nacucnute na mna, alebo som si zle vybrala partnera.
Ale teda som prekvapena, kolke matky by bez problemov poslali prec vlastne dieta, aby si mohli k sebe nastahovat cudzieho chlapa a jeho dieta…
Skus napisat nieco o tom, co vadi synovi na tvojom novom partnerovi. Mozno bude mat aj pravdu…
Prepáč, ale mať doma syna 28rocneho, neexistuje…. Ak už teda náhodou je u teba, musí sa prispôsobiť podmienkam nájomcu (tebe). Ak nerešpektuje pravidla, môže ist “do svojho domu”. A žiadne také, že s tvojim mužom je tam rivalita…!? Kedy máš vyť ty šťastná, ak nie teraz? Celý život si obetovala synovi, je na čase, aby on rešpektoval tvoju domácnosť, ak je “nútený” tam byvat….
Syn tam byt nemoze, ale chlap co ju klati s dcerkou hej? 🙈
@kitycat ty tiež bývaš stále s mamičkou ?
Ona sa dokedy prispôsobovať dospelému synovi do 40ky 50ky 60ky?
a co ty? aky vztah mas s partnerom a jeho dcerou ... ? byt mamou je dolezite ale dolezite je mysliet aj na seba .. je priatel naozaj ten zly a co ma proti nemu nieje pravda- nemas len ruzove okuliare? ako dlho si bola s partnerom nez si si ho nastahovala ..? a co jeho dcera ? mozno sa syn len obava,ze byt ti vezmu a vam neostane nic.. a mozno len ziarli ..kazdopadne v 28 by si uz mal uvedomit,ze aj ty mas zivot a uz by mal zakladat vlastnu rodinu a vlastne byvanie..sadni si snim a porozpravaj sa.. vysvetli mu,ze aj ty mas pravo it a nie stat medzi vami .. a ako si to on predstavuje
@anonym_autor navrhnúť synovi, že už je čas sa osamostatniť ? 28 a žiť pri máme je také že fuu.
@anonym_d50c43 daj mu 300 000€ na dnesne extremne predrazene slovenske kralikarne a isto sa rad osamostatni ty inteligentka, teraz ked aktualne na Slovensku pracuje uz cez 147 000 ludi, väcsina je z Azie a ludia im za kralovsky prenajimaju, darmozraci.
@anonym_autor málo info, aby sa dalo odpovedať na tvoju otázku.
Prečo sa neznášajú - rivalita čo znamená, prečo sa nasťahoval partner k tebe aj s dcérou, prečo 28 ročný syn býva ešte s tebou, aký veľký máš byť/ dom, ako dlho sa s partnerom poznáte, plánuješ s ním budúcnosť, koľko máte rokov...
@anonym_d50c43 daj mu 300 000€ na dnesne extremne predrazene slovenske kralikarne a isto sa rad osamostatni ty inteligentka, teraz ked aktualne na Slovensku pracuje uz cez 147 000 ludi, väcsina je z Azie a ludia im za kralovsky prenajimaju, darmozraci.
@anonym_ad08c2 zdieľané podnajmy neexistujú? Kvantum mladých ľudí tak v pohode býva a učia sa samostatnosti. Sám som býval na internáte, kým som si nasiel bývanie. A ano, druha vec je, prečo sa on s dcérou nasťahoval ku vam
@anonym_ad08c2 mám 27 rokov a nepotrebovala som 300k na sťahovanie a bývam vo vlastnom, bez pomoci rodičov. 🙃 Takže ďakujem tú tvoju ironickú poznámku “ty inteligentka” beriem ako kompliment. A ozaj, kopec mojich rovesníkov, čo nemalo “300 tisíc” bývajú normálne v nájme, nepotrebujú matku, aby im zadok utrela.
@anonym_ad08c2 zdieľané podnajmy neexistujú? Kvantum mladých ľudí tak v pohode býva a učia sa samostatnosti. Sám som býval na internáte, kým som si nasiel bývanie. A ano, druha vec je, prečo sa on s dcérou nasťahoval ku vam
@matus229 jasne, v najme za 850€ mesacne, dakujem neprosim, financna gramotnost hlupaka cize 0%.
Partner nema byt? Kolko rokov ma jeho dcera? Kde doteraz partner byval? Ako dlho si s nim?
Neviem si predstavit, ze aj ako 28 rocne dieta som zrazu nevitana vo vlastnom domove.
Syn chodí neskoro domov aby sa mu vyhol
To musí byť nič moc pre neho a hlavne klobúk dole, že aspoň takto to rieši
A vieš aj dôvody?
Nebudem riešiť , prečo 28 ročný syn stále býva s tebou . Je to tvoje dieťa a to by mo bolo prvoradé . Toto si mala riešiť pred nastavovaním nového partnera aj s dcérou ku vám domov . Ak ho naozaj neznesie , snad poznáš aj dôvod , asi by som partnera požiadala nech ide do svojho .
@anonym_ad08c2 tebe dali rodičia? Ja s mužom sme nasporili a potom šli do hypo, nikto nám nič nedaroval. Ja som bývala kedysi na internáte, a muž od 18 ruch v nájme.
A potom keď si chlapček malý nájde partnerku nasťahuje ju i mamičke?
V každej druhej diskusii tu radia aby si ženy nezačínali s chlapom čo býva s mamou.
A zrazu iná téma a nevadí že skoro 30 rocný, predpokladám dávno preč z školy a ani náznak osamostatnenia. A asi ani úspory nebude mať
@anonym_ad08c2 tebe dali rodičia? Ja s mužom sme nasporili a potom šli do hypo, nikto nám nič nedaroval. Ja som bývala kedysi na internáte, a muž od 18 ruch v nájme.
A potom keď si chlapček malý nájde partnerku nasťahuje ju i mamičke?
V každej druhej diskusii tu radia aby si ženy nezačínali s chlapom čo býva s mamou.
A zrazu iná téma a nevadí že skoro 30 rocný, predpokladám dávno preč z školy a ani náznak osamostatnenia. A asi ani úspory nebude mať
@anonym_4d547b teoreticky to môže byť aj synov dom/byt, ak zdedil. Máme málo informácií...
28 ročnému corgoňovi nieje vôbec trápne žiť s maminkou v mama hoteli, nech sa páči podnájom? Predpokladám, že chlapec nemá ani frajerku, lebo všakže aká by ho chcela, keď žije s mamou, najvyšší čas mu povedať, že cesta vedie inde konečne
@anonym_4d547b teoreticky to môže byť aj synov dom/byt, ak zdedil. Máme málo informácií...
@anonym_5f575c tak teoreticky je možné aj to že chlapec je nesvojpravny, s diagnózou, s iD z mladosti dokonca môžu žit v prenajatom byte, aj to že dievča je maloleté a predsa sa obúvajú do toho dievčaťa, ktora hádky nevyvoláva.
Do akého veku sa má žena prispôsobovať ,detom až do smrti, a nikdy nemat súkronie?
Oni sa neznasali aj pred nastahovanim? Alebo ako spolu vychadzali predtym? Riesila si vobec, ako spolu vychadzaju? Tu si mala postupovat inak a najprv dokopat syna k tomu, aby sa osamostatnil a az po jeho vystahovani si nastahovat partnera s dcerou.
Ako by som to teraz riesila ja: Asi by som skusila pomoct synovi najst si ine byvanie. Moze to brat ako zradu, ze si dala prednost "cudziemu" pred nim, preto to treba komunikovat citlivo. Vysvetlit mu, ze si urobila chybu, ale ze uz sa stalo, tak musite vymysliet, ako to urobit, aby ste dokazali spolu fungovat. A ze najrozumnejšie ti pripada, ak bude mat vlastny klud vo svojom byvani. Ze urcite bude aj prenho lepsie, ak bude mat miesto, kde si moze priviest frajerku, zit si podla seba.
28 ročnému corgoňovi nieje vôbec trápne žiť s maminkou v mama hoteli, nech sa páči podnájom? Predpokladám, že chlapec nemá ani frajerku, lebo všakže aká by ho chcela, keď žije s mamou, najvyšší čas mu povedať, že cesta vedie inde konečne
@zuzubb007 28r corgonovi ma byt trapne, ze zije u mamicky, ale ze 50r odron s deckom nema svoju strechu nad hlavou a musi sa nastahovat k frajerke aj s dcerou, to uz je uplne ok, hej?? Ved mohla prist ona byvat k nemu, ani dcera by nebola vytrhnuta zo znameho prostredia, syn autorky mohol ostat v byte a kludne platit mame komercny najom. Win-win pre vsetkych.
Jedine, ze by ten dospely chlap nemal kde byvat, ale to je v poriadku, hlavne nech mlady vypadne od matky…

@anonym_autor navrhnúť synovi, že už je čas sa osamostatniť ? 28 a žiť pri máme je také že fuu.