Z podnájmu do vlastného a problémy s manželom

zuzkaremiaska
21. dec 2011

Ahojte, maminky.Dovoľte,aby som sa s vami podelila o svoju radosť,ale aj starosť. Zároveň vás prosím o radu,pomoc a skúsenosti. S manželom a dcérkami sme bývali u jeho rodičov. Nakoľko vzťahy sa neustále zhoršovali (medzi mnou a svokrovcami,neskôr aj medzi mnou a manželom),tak sme po roku a pol odišli do podnájmu.Manžel mi nedávno oznámil,že o pár mesiacov bude môcť vziať hypotéku a tak by kúpil byt,nakoľko máme nájom vysoký a radšej sa bude investovať do vlastného.Potešila som sa,ale.....začínam mať strach z jednej veci.Totiž kým sme bývali v dome svokrovcom,bývali sme na poschodí,ktoré patrí manželovi.t.z.,že on si tam všetko prerobil,vynovil.Lenže pri našich hádkach mi neraz vykrikoval,že ON je tam pánom a bude si tam robiť čo chce a ja mám byť rada,že som neskončila pod mostom.Nebyť jeho....!!!Tu v podnájme som už takisto si vypočula vetu,že si tu môže robiť čo che,lebo on to tu opravoval,vrážal prachy a platí. No bohužiaľ,ja som na materskej a vychovávam deti 24hod.denne!!!! Teraz,keď chce kúpiť byt,neviem,ako sa zachovať,lebo znovu mi bude časom vykrikovať,že on si vybavil hypotéku,on ho platí atď. Kde zistím na čo mám vlastne ja s deťmi právo?Kde mám istotu,že ma z neho nevyhodí? Na čo si mám dávať pozor a na čo nesmiem zabudnúť???Existuje nejaký zákon???Na čo sa mám pripraviť,resp.mu dopredu vysvetliť,že si dávam pozor na niektoré veci?Baby,ako by ste to riešili vy? Ďakujeeeeeeem.

dada1212
21. dec 2011

čo sa týka právnych vecí, všetko nadobudnuté počas manželstva je spoločným majetkom a peniaze a nadobudnutý majetok sú spoločné, hoci by aj jeden zarábal 0 € a druhý 10 000€ mesačne.
to že si neváži, že čo dávaš do rodiny ty a má pocit, že je pánom, to je iný problém, ktorý by som určite nezametala pod koberec, lebo ak sa to nebude riešiť, časom aj láska trochu vyprchá a pod vplyvom času si možno dovolí aj on viac, nakoľko mu všetko teraz prejde a môže to skončiť až týraním.
ja by som na tvojom mieste skúsila manželskú poradňu alebo niečo podobné...

luludia
22. dec 2011

@zuzkaremiaska ak nemáte zrušené BSM, byt ktorý si kúpite na hypotéku ako manželia bude spadať do BSM. Tebe teda bude patriť polovica bytu hoci hypotéku bude celú platiť manžel.

zabka88
22. dec 2011

@zuzkaremiaska ahoj , presne ako baby píšu, ten byt bude váš nech sa aj manžel na hlavu postaví, a máš na neho rovnaké právo ako on, keby ste sa hypoteticky neskôr rozviedli budeš máš právo na polovicu bytu, ak by sa nedajbože stalo niečo manželovi tak ho budeš spolu s detičkami dediť.., .. to že ti to vyhadzuje na oči svedčí len o tom že je chrapúň prepáč za výraz, ale inak sa to nedá nazvať, zjavne má pocit že ty sa s detičkami celé dni len hráš a nič nerobíš.. skús rozhovor, povedať mu ako ťa také reči urážajú a že robíš pre vašu rodinu tak veľa ako on len v inej podobe a zaslúžiš si úctu, píšem rozhovor nie hádku , žiaden zvýšený tón jednoduché fakty.. ak jeho správanie bude pokračovať aspoň budeš vedieť že to už nerobí z nevedomosti a mužskej ješitnosti ale bude to robiť už v úmysle ti ublížiť a uraziť ťa, budeš vedieť na čom si.. a keď detičky odrastú šup šup do práce čím skôr, aby si si zdvihla vlastné sebavedomie a ekonomicky sa oslobodila aspoň trošku.. drž sa

viera27
22. dec 2011

@zuzkaremiaska pekne rychlo mu vysvetli, ze v provom rade v manzelstve neexistuju "jeho" a "tvoje" prachy (teda pokial mate bsm, co predpokladam ze mate). Takze nech sa trosku ukludni, lebo z kazdeho jedneho eura co zarobi, ty mas narok na 50 centov. Cize on v byte neplati nic, VY platite. Zo zakona ma dokonca povinnost zabezpecit ti rovnaky standard aky ma on, aj keby zarabal trebars 10000 a ty 500, tak ti musi dopriat to co sebe, ziadne vydelovanie.
S tym bytom a narokom nan ti uz baby popisali. Vo vsetkom mas narok na 50% (vratane dlhov a hypoteky, na to pozor).

annaopialova
22. dec 2011

ahoj na tej zmluve musis figurovat aj ty jednoducho ste manzelia a hotovo a manzelovi povedz nech nevyskakuje to ze si na materskej neni len tvojou zasluhou su to aj jeho deti ano vybavil hypoteku ak ti to bude pripominat tak mu povedz ze on ma hypoteku ty deti ze ste jednoducho na jednej lodi bohuzial musi sa stym zmierit drzim ti prsty neboj sa musis sa postavit na zadne ako sa povie lebo ked mu dovolis tak stale to budes mat na tanieri

zuzkaremiaska
autor
22. dec 2011

@dada1212 Správne,súhasím s Tebou,tú manželskú poradňu budeme potrebovať.to,že je pánom,má od svojej matky.Veľmi s ním manipuluje a chudák chlapec jej všetko toleruje. Ďakujem za radu. :D

zuzkaremiaska
autor
22. dec 2011

@luludia Super, pripomenula si mi BSM. Nič také zatiaľ nemáme.Myslíš,že dá sa to ešte napraviť a spísať? Musí tam byť aj moje meno,však?

zuzkaremiaska
autor
22. dec 2011

@zabka88 Žabka,žabička,vystihla si to úplne presne!!!Vo všetkom s Tebou súhlasím!!! 🙂 Staršia dcéra má už 11rokov,mladšia skoro rok a pol. S ňou som na MD.Áno,manžel mi už niekoľkokrát povedal,že mne sa povie,keď sa celý deňhrám v teplúčku. 😠 Akoby prehliadal anevidel,že v noci musím vstávať aj10x,že treb upratovať,variť,žehliť....no poznáš to. Veď ja ho ani doma poriadne nemám.nakoľko robí v zahraničí,domov chodí len na víkendy,aj každý druhý týždeň.A keď je akožedoma,tak vždyniekam odchádza na montážne práce.Odíde o 6.00hod.,príde o 23.00hod. napr.teraz sme sa nevideli už 2dni.Spí v obývačke,ja s malou v spálni,tak fakt sme sa nevideli. Nakoľko ešte kojím a maláje na mňa straaaašne naviazaná,ostávam s ňou ešte doma. Ale do práce chcem ísť čím skôr!!!! áno,poataviť sa ekonomicky na nohy. 🙂

zabka88
22. dec 2011

@zuzkaremiaska počkaj, veď si písala že ste manželia nie? BSM ti vzniká zo zákona dňom uzavretia manželstva a končí iba na základe rozhodnutia súdu , niekedy aj rozvedení ešte majú BSM lebo súd síce rozvedie manželstvo ale nevysporiada BSM, takže nič spisovať nemusíte, je to tak ako baby píšu, máš nárok na 1/2 zo všetkého hnuteľného aj nehnuteľného majetku .. takže všetko čo máš ty alebo on je vlastne vaše, jediná výnimka sú veci ktorý jeden alebo druhý získate z dedičstva, alebo ste vec získali ešte pred vstupom do manželstva.. prajem pekné pokojné sviatky moja veľa síl a nech sa to v novom roku zmení k lepšiemu🙂

luludia
22. dec 2011

@zuzkaremiaska bezpodielové spoluvlastníctvo vzniká automaticky uzavretím manželstva. Nemusíš preto nič robiť, BSM platí.

BSM sa dá zrušiť súdnym rozhodnutím alebo obmedziť. V Tvojej situácii ale nemusíš nič robiť, BSM platí a bude Ti patriť polovica nového bytu.

zuzkaremiaska
autor
22. dec 2011

@zabka88 aha,takže je to automaticky po uzavretí manželstva.o.k.,pochopila som. Teraz to tak vyzerá,akoby mi šlo o peniaze a o byt.Tonie!!!! Iba o to,absom neostala na ulici,kdyb y neco....Aby som sa vedela vyjadriť pred manželom,keby opäťvystrájal.Chápete??? 🙂 Uff,ísť do manželstva-žiadna sranda 😒

zabka88
22. dec 2011

@zuzkaremiaska v pohode moja, myslím že všetky ťa velmi dobre chápeme 🙂 jedna vec je láska ale tieto finančné veci treba mať vyriešené 🙂 je velmi dobré že sa o to zaujímaš, je to velmi zodpovedné od teba hlavne voči tvojim detičkám.. veru, manželstvo nie je sranda- je to záväzok jak svina čo si budeme hovoriť 😀

maminuska
22. dec 2011

@zuzkaremiaska a keby ti aj išlo o peniaze a o byt ? Ved je to uplne normálne, potrebuješ mat určitu istotu a finančné zázemie. 🙂. A tvoje deti tiež. preto je BSM.

lujza123
23. dec 2011

@zuzkaremiaska ono s tymi chlapmi je to tazke kolky si myslia ze kym oni makaju v praci ich zeny sa doma hraju s detmi a nerobia nic. Podobne vycitky som pocuvala od mojho ex ked sme sa po 10tich rokoch rozisli. Kym s mojej materskej sa platil najom a strava (pred porodom som dost dobre zarabala tak som mala fakt dobru matersku) s penazi co zarobil on sa cosi doplatilo a zvysok sa pouzil na kupovanie veci. Ked sme sa rozisli vsetko bolo akoze jeho lebo ON to kupil z JEHO penazi: auto, nabytok, elektronika, pocitac co splacal na splatky (ja som taku istu sumu platila za internet ale to je nehmotne) ...bolo takmer nemozne mu vysvetlit ze cosi s toho je aj moje alebo teda nech mi vrati peniaze za najom a stravu ...na moju smolu sme neboli zobraty takze som obisla ovela horsie ako on..vy ste zobraty tak aspon o toto sa nemusis bat ze pri pripadnom rozchode ti nic neostane.
Na tvojom mieste by som mu nechala deti na wikend a niekam isla (nieco si vymysli..navsteva rodicov, potrebujes si oddychnut, ides prespat ku kamoske atd) nehaj mu nejaky minizoznam ako treba navarit, oprat jednu pracku, trochu upratat nech vidi ze starat sa o male sidlo a popritom este stihnut udrzat byt v nezbombardovanej forme je niekedy nadludsky vykon. Lebo kym to neskusi na vlastnej kozi neuveri.
Skus mu napisat na papier jednoduche pocty...priemerna opatrovatelka deti berie 2 - 3 eur na hodinu, pokial by mala popri tom robit aj pracu kucharky a upratovacky brala by 4 eur/hod. Kukni stranky na nete, vazne taketo peniaze opatrovatelky pytaju. Len mu navrhni ze ked sa mu nelubi ze ty to robis zadarmo nech teda nejakej zaplati. Ty sa staras dajme tomu od 7 do 20.00 co je 13 hod. denne x 30 dni v mesiaci co je 390 hod x dajme tomu ze menej penazi =1170 EUR mesacne. Dostavas od statu rodicovsky co spolu s pridavkom je 210 EUR. 1170 - 210= 960 EUR!! Naklady na malu keby platite napoli tak dajme tomu ze aj po zaplateni ti ostane 850...zarobi snad on viac? Z takej sumy lavou zadnou zaplatis polku hypoteky aj tvoje naklady na zivot. Ked sa mu nepaci ze ty nic nerobis a on vsetko kupuje tak teda najmite opatrovatelku ty chod robit a platte ju napoli. Jasne ze by vam nic neostalo. Kludne mu ukaz kolko take opatrovatelky beru. Navrhni mu ze nech robi na polovicny uvazok a polku casu nech sa stara o malu, ty budes robit a starat sa o dieta tak isto. Navrhni mu ze nech ostane s malou doma on, ty budes zarabat a das si potom extra zalezat na tom aby pocitil ako ho musis zivit ako nic nerobi a ako mu nic nepatri.
Kazdopadne si myslim ze tu pomoze kludny rozhovor, on ti to mozno vycita v hneve a nemysli to tak ale skus mu vysvetlit ako velmi ti taketo reci ublizuju lebo ty sa nezistne staras o neho a jeho deti a zasluzis si nejaku vdacnost a uctu nie vycitky.

eeffka
23. dec 2011

Heh tak toto moj manzel skusil asi tak 3m po svadbe, ze jeho a moje peniaze, jak som naneho raz zajacala 😀 nech si dostuduje sk zakony o "mojom a jeho", viac som to nepocula. Ako hovorim v sk manzelstve je "tvoje" len to co zjes a stihnes prehltnut. Inak ja celkom nerozumiem preco sa takto nechate vydierat, ja som isla do prace po 1/2roku ( mam pracu a aj placu rada, babatka menej 🙂 - nie ze by som dceru nemilovala ale batolata, no proste nemusim) muz bol doma 1/2roka a tak si skusil ako je to "valat si sunky" Ak by som bola v takomto vztahu kde si o mna niekto obtiera usta ako ma on zivi, by som si nasla pracu, dieta dala podla veku kde by sa dalo a financne sa odstrihla a dovi dopo pan manzel. A ako som citala aj kdesi vedla v diskusii ze "moj manzel taky nie je" jaaaaaaj prajem naivkam dlhy a stastny zivot, ale raz na to doplatia.
Jej a ozaj ja mam jednu "moju" vec auto 🙂 to mi daroval manzel z danovych dovodov, teraz som si uvedomila ze je len a len moje 😀

sante81
23. dec 2011

ked pôjde manzel vybavovat hypotéku ,vačšinou to chodí tak, ze hypotéka je písana na oboch manzelov a tym pádom aj byt, tak nemusís riesit zatial nič.
ja by som fesákovi prečitila zaludok, raz by mi povedal, ze toto je moje, alebo ze su to jeho peniaze, tak mu na to povedz, ze ty vychovávas deti, ze on nemá na ne ziaden nárok, mozno tu suvislost pochopí

eeffka
23. dec 2011

neviem ako je to presne teraz ale napr ked sme my brali leasing na 1.auto tak 6r dozadu boli platne take zakony ze pri nakupe/vzniku zavazku ( neviem presne ako to je po pravnej stranke) nad urcitu sumu, musi byt suhlas druheho z manzelov, ja som podpisovala ze viem ze leasing berie manzel a ze je mi jasne ze v pripade neplatenia musime dosplacat ako manzelia. Pri byte ani nehovorim tam automaticky ked das ze vydata/zenaty pisu vlastnictvo 50/50. ak by aj bolo ze napr ja kupujem za "moje" peniaze lebo mi dal "mikulas" tak nadobudneme 50/50 a jeho polku mi musi darovat az potom je to MOJE.

vejula
23. dec 2011

@zuzkaremiaska my sa mame s manželom velmi radi ale počas hadok sa tiež občas uchylime k sprostym poznamkam, a z jeho strany ide najmä o to že som nikdy nepracovala a teda že ji je dobrý len kvôli tom že peniaze nosi. V tej chvily to človeka rani, ale ja tiež občas vypustim z ust čo by som nemala.
Ono počas hadok velakrat nejde o konkretne riešenie konkrenej hadky ale o to kto koho viac zraní. A teda aj tí chlapi presne vedia čo nas velmi zranuje a to to že starostlivosť o dieťa beru ako nič ako samozrejmosť fakt ako dovolenku. Možno to tak ani nemyslia ale velmi dobre vedia ako nam tym ubližia.
A druha vec je že si občas važne neuvedomuju čo to znamena starať sa o dieťa nonstop v kuse. nemať žiaden spoločensky život.

Skus sa porozpravať s mm hlavne o tom aby ste si počas hadok slabych chvilok nesnažili čo najviac naložiť, ale normalne riešili veci ako dvaja rozumní dospelí ludia. Určite sa s nim porozparavaj o tom ako sa citiš

sisaha
23. dec 2011

@zuzkaremiaska ono v kazdom partnerskom vzťahu zahrmí. Ale v tvojom prípade treba manželovi jednoznačne ukázať a povedať, že ty si doma šunky neváľaš a že si to s nim rada vymenis...Mne by len raz povedal, že nieco je jeho a on nosi peniaze...Asi by sme boli chvílu bez tanierov a pohárov...

e_l_e_n_k_a
23. dec 2011

@zuzkaremiaska tvrdi ,ze vsetko je jeho? ze ty sedis cely den v teplucku???? moja sesternica mala podobny problem...jej manzel dokonca tvrdil aj to , ze nic doma nerobi.... a mali rocne dvojicky!!! vies co urobila ? presne to ,co jej povedal!!! teda NIC! tiez chodil na tyzdnovky a tak ked odchadzal v nedelu vecer z uprataneho bytu,si ani neuvedomil, co sposobil poznamkou "Dufam, ze nebudes sediet cely tyzden doma na zadku a nic nerobit,a ked ja dojdem v piatok tak budem musiet ist na velky nakup." vtedy sesternici pretiekla trpezlivost,....ze doma na zadku a nic nerobi!!! a co sa ma trepat s dvojickami na nakupy sama do hypemarketu_autobusom?ked dojde autom? ???? zrobila posledny pokus. NAOZAJ CELY TYZDEN NIC NEROBILA!!! STARALA SA LEN O DETI, NEVYSAVALA, NEPRALA (len co nutne potrebovala pre deti) NEUMYLA RIAD(umyla , ale iba vtedy , ked uz nemala z coho dat jest malym)KED SPALI DETI, SPALA AJ ONA!!! A ZAROVEN SI VELMI DALA ZALEZAT NA TOM ABY PRI JEHO NAVRATE NEBOLO NIC V CHLADNICKE !!! ANI NAVARENE....STRASNY BORDEL MALI V BYTE- mi ukazala tie fotky, hotova katastrofa!!!! SAMA MI VRAVELA, ZE TEN TYZDEN SA CITILA AKO NAJVASCIA SPINA....DVOJICKY TIEZ K TOMU PRISPIEVALI!!! DOKONCA KED MALY VYTIAHOL Z LINKY MUKU V UTOROK A VYSYPAL JU, TAK TAM BOLA DO PIATKU A SAMOZREJME SA ROZNASALA PO CELOM BYTE.... ISTO AJ VIES AKO "CISTO" DETI JEDIA? ANI RAZ NEUTRELA STOL, LINKU,VYLIATE MLIEKO NA ZEMI....VSETKO SA TO ROZNASALO PO BYTE...PROSTE NIC!!!! DETSKA KRUPICA BOLA AZ NA OKNE V KUCHYNI.....VSADE HRACKY....KOPEC SPINAVEHO PRADLA...TYZDEN NEVYNESENE ODPADKY...SI VIES PREDSTAVIT TEN SMRAD...??? Ked v piatok vecer prisiel jej muz domov tak ju nasiel pekne spinkat s dvojickami.....vravela ,ze v zivote nezabudne na jeho pohlad 😀 .... Jeho prva veta : CO SA TU STALO? TO AKO VYZERA BYT? ona mu na to povedala : TAKTO TU BUDE VYZERAT VZDY, KED NEBUDEM ROBIT NIC, A CELY TYZDEN BUDEM SEDIET NA ZADKU.... 😉 a tym skoncil rozhovor....otocila sa a ako, ze spala dalej.... to bolo asi 21:00.... jej muz sa na to ani neozval...len vysiel zo spalne.vravela , ze potom pocula ako chodi po byte a nieco robi, ale si vravela, ze nevstane keby co bolo....!!!tak jej muselo stacit, len to co "pustili" zavrete dvere k nej 🙂 nakoniec zaspala...ake bolo jej prekvapenie, ked v noci o tretej isla malym robit cajik, a nasla upratany byt,jej manzel prave vesal pradlo na balkone, !!!!! ked videl, ze je hore ,len zakukol,z balkona a jej povedal, zeby sa nehnevala, ze este nevysaval, ze len pozmetal, co sa dalo,lebo nechcel s vysavacom budit drobcov...a ze spalnu uprace ,ked rano ju odvezie s detmi k jej rodicom na vidiek,len par km, a on sa vrati a dokonci upratovanie... a zase siel vesat pradlo.nepovedala mu na to nic...nestihla. rano ju cakali ranajky na stole 😎 .obliekli deti, odviezol ich k rodicom, normalne sa medzi sebou bavili, ale nie o byte a jeho nocnej upratovacej smene.... vecer, ked dosli naspat , cakal ju cistucky bytik, romanticka vecera, kytica ruzi, a veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelke ospravedlnenie!!!! vravel, ze ten co nazval matersku dovolenku "dovolenkou" bol riadny blbec, a ze on radsej bude do prace chodit, ako sa starat o domacnost 😀 .....odvtedy nemali,problem, dokonca jej svokra tiez do nej rypala a muz sa jej malokedy zastal, ale po tomto cine, ked zase svokra mala nie co proti nej, tak jej muz normalne tresol po stole, a jej povedal, ze to bolo posledny raz, co pocul, take reci o svojej zene....ze este raz a v zivote ich deti neuvidi..... a viete co sa stalo? o dva dni prisla svokricka prosit o odpustenie a s obalkou v ruke!!! a v nej bol poukaz na predlzeny vikend vo vellnes.... vravela, ze si sesternica potrebuje oddychnut a ze potrebuje aj mat konecne s muzom sukromie a cas jeden na druheho.... a ze ona sa o deti s muzom postaraju...nikdy pred tym ich ani len nekocikovala....ale sesternica suhlasila.potom potrebovala ten vellnes svokra so svokrom..... 🙂 🙂 🙂 dnes neda na svokru dopustit,su vlastne velmi dobre priatelky! dvojicky maju 10 rokov..... a cakaju teraz tretie.... tak drzim palce aj tebe!!!

mandragora22
23. dec 2011

@e_l_e_n_k_a no to je krasny pribeh, skoda vsak, ze nie kazdy chlap je taky. ja som bola tesne po porode, dieta nemalo ani 2 mesiace, ked som to proste nezvladala. cele dni sama, uvrestane decko, k tomu domacnost, chces-nechces, musis umyt aspon flasku, odsavacku mlieka, dat oprat dietatu pradlo, samozrejme, ze ked som umyla jedno, umyla som aj zvysnych desat atd. a tiez ked mi uz pukali nervy, tak mi zahlasil, ze mam oddychovat s malou. tak som oddychovala. den. co si myslis, co sa udialo? na druhy den som mala doma bordel, spinu, a vsetko som s este vacsimi nervami dohanala, ked som chcela, aby to dieta nechytilo infekciu zo zajdenych flias, aby som mu mala co prezliect - grcalo ako blaznive, takze takto to bolo u nas. hlavne, ze ma vzdy posielal "oddychovat" stalo sa to niekolkokrat. darmo som mu aj povedala, ze je to mile, ze ma posiela oddychovat, ale co z toho mam, ked ma o den-dva, caka pomaly trojnasobok prace? hovorila som mu to, aj chapal, aj povedal, ze pomoze a trt makovy pomohol. ked som nechcela zhnit, musela som sa hybat. aj na ukor dietata. zial. nemam pri sebe rodinu, ktora by mi vytiahla decko na par hodin z bytu. takze len tolko k tvojmu prispevku, ze nie vsetci muzi su dokonali 😉

zuzkaremiaska
autor
24. dec 2011

@e_l_e_n_k_a dlhý a krásny príbeh so šťastným koncom 🙂 držím ,,hlavným predstaviteľom,, palce!!!aďakujem za povzbudenie 🙂

andreah25
24. dec 2011

Ahoj, nečítala som ostatné príspevky, takže neviem či Ti to už baby písali, ale:
- nakoľko ste manželia, hypotéku si sám Tvoj MM nevybaví, tzn. Ty musíš tiež v úverovej zmluve vystupovať ako spolužiadateľ, teda aj spoludlžník. A nakoľko budeš vystupovať v úverovej zmluve a taktiež ste manželia, taktiež aj byt musíte kupovať obaja spolu, aj keby ste ho obaja spolu nekúpili, hypotéku si sám nevybaví a taktiež Ty ako manželka, pokiaľ by aj byt bol čiste iba na neho, tak Ťa z neho nikdy vyhodiť nemôže bez toho aby Ti zaplatil polovicu hodnoty bytu, pretože ste manželia a všetok majetok nadobudnutý počas manželstva sa delí na polovicu, mimo majetku zdedeného alebo darovaného jednému z Vás. Taktiež banka nebude súhlasiť, aby hypoúver bol na dvoch a kupovaný byt len na jedného. Iné by to bolo jedine v prípade, že máte rozdelené BSM, tzn. že čo kúpi on je jeho a čo Ty, je Tvoje, čož si ale myslím, že isto nemáte.
Dúfam, že som trošku pomohla.

mamavera
24. dec 2011

@zuzkaremiaska také reči ako ty som našťastie nikdy nepočula, že byt je môj a pod. ale že ako je materskej dobre hej. Raz. Prvý a zároveň posledný. Odišla som na zájazd a nechala ho s polročným svišťom 😀 😀 😀 NIKDY také niečo už nevyslovil. Skús. Odporúčam.