icon

Za všetko som vinná

26. dec 2021

14 rokov mám vzťah s mojim partnerom, máme 2 deti. 8 a 4 roky. Partner je užívateľ drog vedela som to o ňom od začiatku. Keď sme sa spoznali mala som 17 rokov, zaľúbila som sa a vtedy mi to nevadilo. Avšak časom a tým že som sa stala mamou začali sme spolu žiť mi to prekážať začalo. Drogy berie stále je iný veľmi túžim mu pomôcť aby prestal aby sme mali rodinu. Inak pracuje stará sa nemôžem povedať že by nám po materiálnej stránke niečo chýbalo. Ale po tej rodinnej, citovej asi všetko. V poslednej dobe na mňa útočí nie fyzicky ale psychicky, kričí nadáva mi a zo všetkého ma viní. Že mu nič nedávam a on nám všetko ze ja nič nemám a všetko je jeho. ja sa s ním nedokážem zblížiť keď je taký stále len slubuje ako bude všetko iné celé roky a nič sa nezmenilo. A ja čakám ako taká hlupana. Myslíme si o sebe že som dobrý clovek naozaj sa každému snažím pomoct aj jemu o všetko sa staram a on to proste nevidí. uz nevladzem neviem co robim zke. som unavená a zúfalá chcem sa rozísť ale viem ze to bude peklo mam pocit ze ma nenavidi. ja viem ze som hlupa ale neviem ako dalej.

Strana
z2
roobett
Odpoveď bola odstránená
ysseba
26. dec 2021

@roobett jaj, dobre. Tak toto je podstatne a uplne to meni situaciu 🤨

kitycat
26. dec 2021

Zaujimalo by ma, co to ten tcoj berie za drogy.

Pretoze ak v zahranici zarobi dobre tak uplna blbost to nebude..? A co do domacnosti prinasas ty okrem toho, ze si vystudovala VS, staras sa o staru mamu a poberas rodicovssky? Si polovicnou vlastnickou domu a si aj dlznikom hypoteky ci ako to mate? Podelene financie na vsetko su ako? Preco vykrikuje ze nic nemas? Ale. Inak hlupa... Neviem, preco si zeny myslia, ze zmenia chlapa... Nezmenia... To je pravidlo, ak niektora pocula, ze niekomu sa to podarilo, tak to je iba vynimka

amelie2017
27. dec 2021

Mama musi pracovat a ty nie? Ty nemusis pracovat, aby si uzivila svoje 2 deti a uchranila ich pred znicenym detstvom s otcom, ktory tyra ich matku? Podaj si ruku s tou autorkou, ktora sa necha od muza fackat, len aby zachovala rodinu. Len preto nechate svoje deti vyrastat v takychto rodinach, lebo ste lenive nieco so svojim zivotom urobit. Asi je vam prijemnejsie sa nechat tyrat, hlavne, nech mate pohodlie svojej postele. Iste je tam aj strach, ale kvoli tym detom treba bojovat.

slovakboy
27. dec 2021

NIE SI VÔBEC VINNÁ. Minulosť nezmeníš nerozoberaj ju a nemysli na ňu. On je asi inak dobrý človek preto si s ním. No drogy menia osobnosť a už dobrý nemusí byť. Alebo aspoň nie keď mu chýbajú. Riešením je ho presvedčiť sa liečiť. Ešte nebol na dne preto to ťahá uspesne tolko rokov. Inak by už bolo po ňom alebo by bol z toho von. Sú len dve možnosti pre neho aj pre vás: ďalej žiť ako žije a v tejto agónii čakať na koniec či už vzťahu šťastia alebo života. Alebo mu pomôcť prekonať veľkú bolesť pri odvykani čo bude ťažké ale potom budete môcť žiť tak ako ste obaja chceli.

lily14
27. dec 2021

A aké berie drogy? Trávu či tvrdé? Ja by som sa rozisla

kamatopo
27. dec 2021

Chudence deti. Oni vyrastajú v tom že ocinko je feťák a je to úplne niečo normálne. 🤦

simca06022011
27. dec 2021

sama vies co je problem, aj si to tam napisala: "a ja cakam ako taka hlupana". Nebud nou. Spakuj sa a chod kade lahsie a nech ma vsetko on...ja sa divim, ze 14r si s nim? a neprestal brat drogy ale sup dve deti s nim..

autor
27. dec 2021

on chodí robiť do zahraničia tam ma od toho odstup. tam to neberie tam je niekto uplne iny.a deti má rád stará sa o ne. keby nebolo tych svetlych chvíľ tak by som tu nebola už dávno niekde v nom je dobrý človek a postupne sa vytráca viac a viac. doma si od toho odstup držať nevie aj ked sa pokusa vzdy do toho spadne a potom sa už nevie ovládať. ide o pervitín. snažím sa deti pred tym chranitnale niekedy sa to nepodarí žiaľ. ked je preč sme sami je nam fajn. dakujem za vaše názory

aandrea9
27. dec 2021

Pecko poškodzuje aj mozog, rovnako ako alkohol. Tieto jeho stavy sú už možno aj psychóza. Mysli na budúcnosť svoju a detí. Aspoň ty, on sa vezie na inej vlne.

kitycat
27. dec 2021

Vsak ked sa odstahujes tiez vam bude bez neho fajn. Ale to by si sa musela odstrihnut aj od tej financnej istoty ktorou finncuje teba j svoju zavislost

Cize 2dnovy tatko kym si neslahne je ok, dalsia co kvoli par svetlym hodinam v partnerskom vztahu ostava s uplnym kretenom. A vraj za to ona nemoze.. Moze..

viki_izakova
27. dec 2021

Presne viem čo.zazivas. môj otec fetoval 12 rokov ja som to zažívala z mamou hádky nebol doma atď. Mala som vtedy mladších súrodencov ktorý to nevnímali a vďaka pánu Bohu lebo namna toto dectvo veľmi zle zapôsobilo a veľmi ma to.poznacilo . Môj otec prestal to robil keď som mala 13 rokov lebo mal na výber buď prestane alebo.zomrie z fetov začal mať zdravotné problémy. A prestal začiatky (abstaky) boli ťažké ale po roku začal sa venovať rodine bol milí a iný ale všetko je.o človeku. On musí sám chcieť prestať ale ak neprestane odíď prosím ťa lebo tvoje deti to veľmi poznačí veľmi moc viem čo ti hovorím a dieťa niečo také horšie znáša ako dospelý.

monka105
29. dec 2021

Zapamätaj si, že pokiaľ sa človek nechce zmeniť sám, ty ho nezmeníš, nech by si akokoľvek chcela. Už dávno si s ním nemala byť, nie si s ním ešte spraviť deti. To chceš, aby tvoje deti vyrastali vedľa feťáka a pozerali sa na to, ako drogy ich otca zmenili a zničili? O peniazoch, ktoré minul na drogy a mohli ste za ne radšej kúpiť niečo deťom alebo do domácnosti ani nehovorím. Pobaľ seba aj deti, nájdi keď aj nejaký podnájom a odsťahuj sa.

Strana
z2