Začali by ste si s chlapom, ktorý nemá poriadnu robotu a ani auto?
Ahojte,nie som materialistka ale začali by ste si s 25 ročným chlapom čo nemá ani poriadnu robotu,auto ani vodičák ,býva s rodičmi.je milý ,múdry ,pekný ale no neviem
@betulinka1 👍
@betulinka1 býva v centre tam má stretnutia
A akú školu ukončil?
OK veď možno mu to stačí čo zarobí so stretnutí v centre. Pre mňa je to veľmi divné. Niečo mi na tom nesedí. Autorka ani tebe na tom niečo nesedí, lebo by si sa tu nepýtala. Tvoja otázka bola, či by sme si začali. Za mňa môžem napísať, že ja nie.
Nie nezačala by som si s takým. V 24 som bývala sama, mala stabilnú prácu, študovala som a mala svoje auto. A to nie som z bohatej rodiny ale všetko som si musela postupne riešiť sama. 25 je už dosť na to aby sa niekam pracovne alebo životne "upratal" keď sama viem že to ide. Pre mňa je takýto človek nezodpovedný. To že nemá auto je jedno, že býva u rodičov lebo nemal partnerku je tiež pochopiteľné. Ale že nemá normálnu prácu a ani nejakú víziu do budúcna tak to je na zamyslenie. Si predstav že by si nedajbože otehotnela tak čo budete robiť. Budeš všetko ťahať sama a on bude len hľadať prácu? Ide to ak na ňom vidíš že je iniciatívny a má snahu. Ale z toho čo píšeš mi to tak nepripadá. Ale my nevieme aká je povaha a či je schopný sa nakopnúť keď musí. Možno dotetaz nemusel tak to neriešil.
@marcellka32 a nie je auto vecou, ktora by mala mat dovod? Ked byvas v rodnom meste kde aj pracujes, si slobodna, bezdetna? Naco? Aby sa vozil kam? Moj manzel nemal auto a mal na to padne dovody-nemal sa na nom kam vozit. Pracoval 10min od domu, po praci chodil lokalne na karate a zabehat si. Auto sme si kupili az ked na to bol dôvod - deti (cesta k dr, vylety, k rodine atd)
Keď som spoznala môjho muža, mal 29, nemal vlastné auto, vlastné bývanie, bol vo výpovednej lehote a dobrovoľne nezamestnaný nasledujúcich pár mesiacov.
Predtým robil už ale 10 r IT ( od prvaku na výške), pauzu mal lebo vyhorel. Auto nemal vlastné preto, lebo z roboty mal služobné i na súkromné účely ( keď v práci skončil tak ihneď kúpil vlastné).
A býval v podnájme lebo to bol byt v centre za smiešne prachy, neskôr sme sa rozhodovali, kde sa usadime.... Nakoniec sme kúpili dom ako manželia a je to tak lepšie 😉.
Teraz je to super tato, materiálne sa máme nadštandardne. Občas nechápem čo niektoré kočky očakávajú, že v 25 bude mať chlap VŠ, dom s bazénom a BMW?
nezacala, mam 27,ale len kvoli tomu ze aj ja mam dom, nasetrene, atd. Cize premna by to bola (zle to znie ale je to tak) vyzirka. Ale nevadilo by mi keby ma chlap menej ako ja (napr 1. izbak) a normalnu pracu, ze sa proste snazi nieco v tom zivote dokazat. ide vlastne len o to aby sa kumne nenasackoval s holou ritou a este ho budem nedajboze sponzorovat😀
Zase, nie každý chlap dokáže zarobiť , kúpiť byt nahypoteku ( dnes už tu hypotéku hocikomu nedajú) a zase ma dávať peniaze za nájom do ľuftu ako sa hovorí , tak radšej býva s rodičmi no. Autorka by asi chcela takého , čo už byt ma má BMW a plat 2000€ a vyššie či ? Ale to musí v iných vodách hľadať. Žiaľ nie každý chlap dokáže zarobiť peniaze.
nezacala.. ja v tom veku ako on by som sa s nim nechcela stretavat u neho doma, ked by rodicia spali vo vedlajsej izbe a a ta praca by mi tiez vadila, vedel by s nou zabezpecit rodinu? keby si bola na materkej? robil by to do konca zivota? ak by sa mu prestalo darit, ake zamestnanie by si nasiel? toto by som sa pytala
Veď skúste sa párkrát stretnúť a zistiť jeho ambície a ciele...poznám skoro 35 ročného, čo dokopy nikde nerobil, vyhovára sa na zdravotné problémy, na to, že má smolu a podobne, semtam má brigádu, ale z jeho správania cítiť, že proste je flákač a taký život mu vyhovuje, raz som ho posielala na kunkurz na isté miesto, no povedal mi, že kašle na to, že by zarobil po odrátaní výdavkou na cestu toľko ako keď sedí doma na riti, pritom vôbec ho nezaujímalo, žeby si nabral nejakú prax a tým by mal nejakú výhodu keby si v budúcnosti chcel nájsť prácu v obore..nie je problém v aute, ale či má snahu pracovať a zarábať peniaze...veď si ho neidete hneď brať, stačí ho len spoznať lepšie a tak sa rozhodnete či s takým človekom chcete byť...možno si hľadá lepšiu prácu alebo prácu, ktorou by v budúcnosti uživil rodinu, prípadne i vo svojej práci sa možno snaží o najväčší zárobok alebo nejaký karierny posun, to zistíte, až keď ho trošku viac spoznáte...možno aj daná situácia ho drží v tej práci, čo má, keďže možno má problém nájsť si inú "poriadnu"....hlavne, že má snahu pracovať a nesedieť doma na riti....
Zaujímavé, ako je to akceptované, že ženy sa k chlapovi môžu nasťahovať as holou ritou a muž k žene nie. Môžeš kariéru robiť ty a on byť s deťmi, napríklad, ak nemá ambície. Poznám takýto dlhoročný a harmonický pár...
@raja95 Vacsina? Tak za mojich cias sa stredna koncila v 18/19 podla toho ako komu vychadzali roky a tym padom vysoka klasika 5 rocna v 23/24. Nehovorim o medicine alebo o neustalom opakovani predmetov alebo predlzovani studia.
Cize ako 23-24 rocni sme zacali pracovat, po roku zmluva na neurcito. Zmluvu na neurcito uz povazujem za aku-taku stalu pracu, pretoze na vypoved musi byt dovod, nie je to ako s dobou urcitou, ze nemusia predlzit a nemusia uvadzat ziadny dovod.
A co sa tyka vlastneho byvania, tak nemyslim vlastne v zmysle nezatazene hypotekou. Ale vlastne v zmysle, ze nie som na krku rodicom, ale mam zodpovednost za seba, vediem si tu domacnost - cize ci uz najom, zdielany najom, hypoteka na vlastne. Jasne ze za rok clovek bezne nenasetri na byt aby ho kupil za hotove.
jasneee že začala, každý niekde niekedy začínal, nikomu nespadlo nič z neba (okrem zlodejov), ale musel by napredovať, posúvať sa, samozrejme spolu so mnou... ak má len plnú hubu rečí alebo ani to nie, tak ani neviem čím by ma zaujal aby z toho bolo ďalšie rande
Kedysi som riešila tiež takú dilemu, nebolo to jednoduché rozhodovanie, mali sme viac rokov, ja som bola lepšie materiálne zabezpečená a on navyše nepracoval. Keď som sa zdôverila kamoške, tak ma vysmiala, že čo riešim, že prácu nájde, auto kúpi a od rodičov sa odsťahuje. Ja som mu to povedala, že sa necítim na vzťah s niekym kto nepracuje, zvyšok mi až tak neprekážal.Vyznelo to dosť blbo, ale bolo to fér. Dala som mu chvíľku čas, išiel sa potrhat.Nasiel si výbornú prácu, dnes je už na manažérskej pozícii, čo nám aj finančne dosť prilepsilo, kúpil 2 auta, nehnuteľnosť a živí celú rodinu niekoľko rokov, kým som na MD, chodíme po dovolenkách....To len na okraj. Skôr mam hrôzu z toho, žeby som prišla o tak skvelého partaka, manžela a otca mojich detí, keby som pozerala len na materiu. Asi je je to ten lepší príklad, skôr by som na tvojom mieste pozerala nato ci bol predtým dlhodobo zamestnaný, či má záujem o prácu, rast, či ma pracovné návyky, či je samostatný a iba zdiela s rodičmi byvanie, alebo je na nich závislý. Ci ma záujem urobiť sa vodičak, kúpiť auto... V jeho veku je to okrem práce všetko ôk, ja si skôr vážim ľudí, ktorí si to postupne vybudujú, ako tých, ktorí sa k tomu dostanú len tak, že syn, dcéra, milenka atď.
No, ked si vezmem, ze ja som bola v den mojich 25. narodenin 2 tyzdne zamestnana na dobu urcitu pocas dlhodobej pn kolegu (v tej firme som nakoniec pracovala 5 rokov a 1 mesiac na viacerych poziciach, na tej konkretnej som bola 2,5 mesiaca), byvala v zdielanom byte, kde mi izbu platili rodicia (prva vyplata z prace az o mesiac a pol neskor a rodicia byvali 100km, co nie je na denne dochadzanie), mala sice vodicak, ale prax ani auto ziadne (to som nepotrebovala este dalsich 5 rokov, pretoze som zila v KE, kde je dobra mhd, teraz byvam ma dedine s verejnou dopravou daleko, tak ho uz vyuzivam)... No, asi by som bola velmi zly partner... Ale bola som par mesiacov po promociach, na vychode (kde som chcela ostat a praca k Vam "neprileti", takze par mesiacov predtym na urade prace bez prijmu).
Ono, byvat u rodicov, ak byvaju v centre a je to vsade blizko, som mlada a bez partnera, tak neviem, preco nie? Ak si setrim a nemienim tam ostat navzdy (pokial nemaju viacgeneracnu vilku s viac bytmi aj pre svoje deti, samozrejme), nepreflakam vsetko, co zarobim, mam v plane zmenit pracu (MLM mne osobne nesedi z principu). Alebo ked uz musi byt to MLM, tak mam v tom dobre rozbehnutu karieru (nie som posledny predajca a profitujem na vyssom stupni), mam z toho dobre prijmy, kt mi zabezpecia zivot, viacero stabilnych zakaznikov, a zaroven platim vsetko aj statu a mam narok na PN, matersku, podporu... Auto nepotrebujem, ak byvam v centre, alebo s dobrou mhd. A ak nema auto, tak vodicak mi je na nic (sadla som za volant po 11 rokoch a radsej by som sla opat do autoskoly).
Na mieste autorky to neberiem v 25 za nic tragicke... Vsetko vsak zalezi na postojoch a krokoch priatela, ci je a bude schopny zmien a rozhodnuti, ktore vedu ku spolocnej buducnosti...
Ako keby si pisala o mojom byvalom.. Vdaka Bohu sme sa rozisli.. teraz ma po 35-tke, dve deti, zenu, stale nema robotu, ani auto a stale byva u rodicov.. aj s tymi detmi...
Byvanie ci auto mat nemusi.. a ked si vie zarobit predajom kozmetiky.. ved nemusis si ho hned vziat a spravit si s nim decko.
P. S. V 25 som aj mala pracu, aj bola bez prace, tak rozne, byvala som u rodicov a auto som tiez nemala.
@miankass este studuje. Kludne moze byt snubenec este par rokov, kym sa osamostatnia a vezmu. Pocas skoly by mu vlastne byvanie bolo na co, ked je vlastne hlavne stale v skole a na brigade? Alebo je na intraku a to mu je vlastne byvanie este viac na nic... Mala som viacero zasnubenych spoluziakov, ktorym vztahy vydrzali pocas skoly, zivot si zariadili po vyske a vzali sa az potom... V 25 nic nezvycajne.
@bluka2 tak jednak je to po generacie akceptovana tradicia (muz zaraba, zena sa stara doma - je to take povedomie, co stale preziva). preto, ak zena pride bez nicoho k muzovi, berieme to inak, ako ked to iste urobi muz.
jednak zeny vseobecne zarobia menej na rovnakom mieste ako muz (je menej pozicii, kde zena zaraba rovnako az viac ako muz). takze samostatna zena je obdivuhodnejsia nez muz. a nad muzom zivenym zenou sa dviha mlcky obocie.
jednak zena vacsinou odide na MD/RD, a tym padom klesne aj ten jej prijem do rodiny. (samozrejme, mozu sa dohodnut, ze MD/RD bude otec).
kludne sa vsak moze aj chlap nastahovat k zene "s holym zadkom" (aj ked od isteho veku je to podozrive). Dolezite je, kde bude po roku-dvoch.
ak stale na tom istom (bez riadnej prace, popripade prezivat po chvilkovych brigadach, ci sa drzat tej istej prace, ktora ho vlastne samostatne neuzivi bez tej zeny), tak to nema vyznam.
a presne tak je to u zeny. dolezite aj u nej je, kde bude po roku-dvoch vztahu.
Zena to ale vie este zamaskovat tym, ze pride do ineho stavu, odrodi dieta, dve, tri, tie odrastu a az vtedy sa zacne ukazovat, ze vlastne jej vyhovuje sediet doma, starat sa len o domacnost, nechodit do prace, lebo robit sa jej nechce. vyhovuje jej porobit si doma a mat volny cas.
ak si to partner/ka moze dovolit mat niekoho takeho, komu vyhovuje byt doma a nerobit, tak je to v poriadku.
problem je, ked sa nieco stane a zodpovednost prejde na toho, co chcel povodne len doma sediet. a ten zrazu nie je schopny sa postarat.
a vobec to nefunguje, ak ani ten prvy nema taku pracu, aby sa mohli pozviechat. ze z jeho platu (a z tych par drobnych, co zarobi ten menej robiaci partner) ako-tak akurat vyjdu na mesiac. to je potom prezivanie a to ma neblahy vplyv na vztah.
@kate211 to je pravda.
Len si sa stále nevyjadrila, čo v tom predaji kozmetiky robí ? Lebo zase ako 25 ročný nemôže mať bohvieakú pozíciu v MLM. Zarobí natom aspoň na nájom ?
@annamalaga tak niečo viac ako predajca...raz ma viac ráz menej
robi dealera kozmetiky bez auta?

Inak ako môže robiť dealera, keď nemá vodičák? Divné. Čo poznám takých, tak aby zarobili, behajú po celom SK, naháňajú klientov, majú niekoľko stretnutí denne na rôznych miestach a tak.