Začínajúca neistota a strach v manželstve.
Zdravím vás žienky,
Neviem ani ako mám začať, pôvodne som chcela písať na Facebook na priznania žien, ale kamošky mi odporučili aby som napísala sem,že tu je to kultivovanejšie🙂Som tu nová,tak ma neukamenujte,ak tu niečo podobné už je.Rada by som si vypočula váš názor,lebo ja neviem už ako ďalej...Mám manžela dva roky.On 31 ja 33.V skratke..Je to super chlap,poriadkumilovný by ste došli ku nemu do skrine, také komínky ste este nevideli, žiaden bordelár, pekne si uprace po sebe niekedz mi s tým už aj pomaly lezie na nervy, vie variť niekoľkokrát ma prekvapí že dôjdem domov a je navarené a chutí to super, pomáha mi so synom ako sa dá pri ňom sa dokonca skorej naučil,že si ma hračky po sebe odpratať ako pri mne, galantný, gentleman fakt keď sa takto v skratke na ňom zamyslím, lebo to by bolo na dlhé písanie ohľadom pozitív jeho tak p. dokonalý hlavne skrz to čo som si zbežne prečítala tu na fóre,aké majú žienky problémy s niekotrými, starostlivosť, žiarlivosť atď, nepomáha atď...Ja také nepoznám pri ňom.Ja mám však bohužiaľ iný problém a to je narastajúci strach voči nemu...Už keď sme sa spoznávali som vedela,že má určité názory na určité typy ľudí a ako sa vyjadroval na ich adresu, no teraz som nadobudla pocit,že už to začalo presahovať únosnú mieru...Neviem ako to správne napísať, ale u môjho múža všetky negatívne názory a vzjadrenia končia smrťou..A to myslím doslovne.Príklad..Mala som nezhody s mužom mojej sestry on je taká sľubotechna...Už týždeň mi nosí nejaké papiere furt sa vyhovára že nemá čas, teda má len nie na svoje povinnosti teda na mňa..Vracali sme sa autom s mužom dostali sme sa na túto tému jeho nasralo,že nemá čas a že klame a tému ukončil tým Nech ho neserie, lebo dostane guľu medzi oči a bude vybavený😲Zostala som ako obarená ked to povedal,pýtam sa prečo to povedal a on,že si nič iné nezaslúži..Nevedela som čo mám na to povedať..Ďalší príklad, boli sme na stanicu pre moju kamošku a boli tam štátny policajti ktorý pacifikovali nejakého nášho spoluobčana...Mala som pootvorené okno na aute a len som započula keď išiel okolo nich, že čo sa s ním seriete dajte ho dole kto toho zmrda má živiť v base.Na to policajti zostali zaskočený a pýtajú sa ho,že to čo povedal on im iba odvrkol,že to ste počuli a nasadol do auta..Ja som sa tvárila,že som nič nepočula a hanbila som sa ako pes.Predvčerom sme išli z návštevy a brali sme aj mojích známych..Ja som tam bola jediná žena v aute.A bavili sme sa,že za kamošovou priateľkou dolieza nejaký kolega.Popísal situáciu.A čo bola jeho odpveď ? Že čo ho neporieši,však ľudia sa strácajú každý deň..Nato sa oni začali smiať no mne to vôbec neprišlo vtipné práve preto,lebo môjho muža poznám v takýchto vyjadreniach.Nič, že čo sa s ním neporozpráva,alebo niečo podobné,ale hneď navrhne toto.Samozrejme tých príkladov je viac a všetky končia rovnako.On doslova čo na srdci to na jazyku a je mu jedno pred kým to povie.Iba pri synovi si dáva pozor.A čokoľvek nech pozitívne urobí akonáhle povie niečo takéto,tak všetko to pozitívne na sebe čo má doslova zabije.Doma máme ak nie 20 zbraní,tak ani jednu keď sa ho pýtam načo mu toľko tých vecí je, mi povie,že ho to baví.Je v streleckom klube chodí strieľať.Ako viem,že detstvo mal ťažké otec alkoholik mamina sa snažila ako sa dá od sedemnástich býva sám,ale nechápem kde sa v ňom tie názory berú.Proste niekde to muselo vznikúť..Kamarátov nemá prakticky žiadnych,lebo po strednej hneď odišiel preč a vrátil sa až po desiatich rokoch.Má jedného z cvičenia a z klubu,obidvaja v pohode ľudia.Začínam mať pocit, či to jeho v zahraničí desať rokov nebolo niekde v Ilave,alebo Leopoldove.Síce som pri poriadku raz našla diplom ako poďakovanie z poslednej roboty,ale aj tak..A začínam mať naozaj strach aby sa o nás nepísalo raz v novinách,ale v tom negatívnom svetle.Snažím sa pochopiť kde sa v ňom berie toľká nevraživosť,ale márne.Viem len to,že neznáša klamárov,podvodníkov a obdobnú skupinu ľudí.Nikto také skupiny nemá rád,ale to neznamená,že sa ma teraz obdobne chovať.Snažila som sa to čo najviac skrátiť ten opis celej tej situácie aby to nebolo zbytočne dlhé aj keď to už je a rada by som teda vedela,či aj vy máte doma takéhoto človeka,alebo či ste sa stým niekedy stretli..A hlavne čo ďalej.Ako vzťahu nič nechýba naozaj vo všetkom si rozumieme,ale tie jeho názory ho mám pocit tlačia dosť dole..Ďakujem vopred za vaše názory.Lenka.
@lenoshkazilina ja by som sa s ním skúsila otvorene o vsetkom porozprávať.
Ja osobne byť v takom manželstve sa radsej tvárim, že nič a jeden deň by som si zmenila meno, zrušila všetky kontá a odsťahovala sa na Nový Zéland... 20 zbraní v byte by som sa bála ani neviem popísať ako. Vieš, vyjadruje sa pred tebou tak o ostatných, možno aj o tebe pred ostatnými. Neprekvapilo by ma to, ak by to bol psychopat (a jeho rodinná história tu pravdepodobnosť zvyšuje).
Pred svadbou si o tych zbraniach nevedela? Ja by som nedovolila, aby boli zbrane v dome, kde žijem ja, nieto este dieta
Musel by si prenajať nejaky sklad a mat tie zbrane tam.
Jednoducho si s nim sadni a povedz mu, ze take akoze vtipne reci ti vadia.
20 zbrani nemajú doma ani poľovníci. To je uz nejaka diagnoza.
@terezia1477 to je úplne iny pripad, vy a oni. 2 a 20 zbraní je veľký rozdiel. To prvé sa d vysvetliť tým hobby, to druhé trochu ťažko
Mne to nepríde normálne... v živote som sa tak nevyjadril, ani sa nevyjadrím, zbrane nemám a z takého človeka vo svojej blízkosti by som aj ja mal strach.
@terezia1477 2 a 20 je sakra rozdiel. Kolega je športový strelec, ma 2 nejake pištole, svagrinin otec je polovnik, ma doma 3 pušky.
Ale nie 20 ks, ved to je hotový zbrojný arzenál. Tolko nemajú ani na policajnej stanici b menšom meste.
@bluka2 jasne preto som to aj dopisala, lebo prvý komentár som písala ze reči také sú aj u nás doma, ale toto je už iné
Idem preč, z tohto mi je zle. Nevyznám sa v tom, ale ak ich doma nemá všetky legálne, ešte sa ho môžeš snažiť dostať tam, kde mu radi všetci ten pobyt zaplatíme :-/ dúfam, že to nie je nejaký kamoš policajtov a pod. Dávaj si na seba pozor!! Každý krok veľmi uvážene!
Podľa mňa sa dá rozpoznať, kedy niekto len tak machruje, prípadne má drsnejší zmysel pre humor a ak niekto hovorí zastrašujúco, s hnevom, nenávistne. Myslím, že netreba podceňovať, ak nám niečo hovorí, že čosi nie je v poriadku. Intuícia nie je vymyslená vec.
Nuže....byť tebou prvé čo robím tak sa snažím dostať k jeho registru trestov...aby si potom neostala ešte viac prekvapená a aby potom aj nebolo neskoro
@lenoshkazilina Ak je držiteľom ZP, mal prejsť psychotestom...Tam by mali jeho agresivitu odhaliť, pokiaľ, samozrejme, nebol skúšajúci "podchytený"...Ja poznám svojho kamaráta / lekár/, vlastní legálne zbraň...Ale ako náhle popije, má tieto sklony tiež.Hanbíme sa za neho,kadiaľ chodíme...Zároveň máme, oprávnene, strach...Tam môže "prepnúť" a dôjde k tragédii...Na druhej strane, manžel môže mať iba "svalnaté reči", čo, určite, nie je pre Vás a okolie príjemné...
Hm ako dlho sa poznate? Takto sa pred manzelstvom nevyjadroval? Inak ten poriadok az prehnany ako si pisala a tie reci a zbrane mi pride ako psychopat
Chlapi zvyknú mat pre sebou takéto "silácke"reči.Aj môj sa takto občas vyjadruje.Ale pred zbraňami v byte by som mala rešpekt a strach.Skús s nim hodit reč o tom.Za pokus to stojí.
A inak tie zbrane ma akoze legalne? Moze mat vobec tolko zbrani legalne? Aj ked ma svk je vsetko mozne ale predsa
@lenoshkazilina keby to boli len tie reči, tak by som to brala ok, to aj moj niekedy niečo také trepne, ale teda tie zbrane do toho, to už začína byť priveľa, skús nejak zistiť, či ich má legálne, ale teda neviem, čo by som robila na tvojom mieste, pred svadbou si o tom nevedela?
zena? teraz ti vazne hovorim. ver svojim kontrolkam. toto nie je OK. silacke reci su jedna vec. ale tato agresivita nevrazivost je druha vec... skus si pozriet hostoriu na jeho pocitaci/mobile... uprimne necitis sa bezpecne si sokovana co z neho lezie. spolocne nazory na moralku su ovela dolezitejsie ako to ze ma poriadok. vies co myslim? byt tebou idem k psychologovi a byt tebou si pozriem stranku napr. pomocobetiam.sk ipcko.sk porad sa. predstav si ze ho nahnevas ty... napr tym ze by si od neho chcela odist... ako by konal? zachytila si ten pripad co sa stal v cechach vsak? kde zenu zastrelil v restike... toto mi zavana tymto. porad sa so svojou rodinou zver sa niekomu psychologovi napr. nebud statistika. drzim ti palce

Ťažko takto hodnotiť. Ale môj strýko a aj môj otec bežne používajú vety typu,že ved ľudia sa strácajú denne. Alebo niekoho odstreliť. Ale z ich strany je to iba frajerina, žargón k ktorom si iba oni dvaja myslia že je vtipný a že nieje trápny. Ale iné sú tie zbrane čo má, aby raz ozaj nebol problém že budeš chcieť odísť a skončí to tragédiou. Zatiaľ ste krátko manželia,ešte asi neboli také vážnejšie spory, ale čo neskôr? Čo povie tebe. Nečudujem sa ti že sa bojíš. Mala som takého kamaráta čo išiel zabiť v autobuse jedného typka čo sa odmietol postaviť aby ma pustil a kočíkom. Ja som sa nielen že hanbila,ale aj brutál bála. Viac som s ním nikam nešla. Toto by som ja nechcela zažívať každý deň. Tvoj muž sa už asi nezmení, asi to nabral ešte od opileckych kecov svojho otca. Držím ti palce