icon

Začínajúca neistota a strach v manželstve.

lenoshkazilina
29. júl 2019

Zdravím vás žienky,

Neviem ani ako mám začať, pôvodne som chcela písať na Facebook na priznania žien, ale kamošky mi odporučili aby som napísala sem,že tu je to kultivovanejšie🙂Som tu nová,tak ma neukamenujte,ak tu niečo podobné už je.Rada by som si vypočula váš názor,lebo ja neviem už ako ďalej...Mám manžela dva roky.On 31 ja 33.V skratke..Je to super chlap,poriadkumilovný by ste došli ku nemu do skrine, také komínky ste este nevideli, žiaden bordelár, pekne si uprace po sebe niekedz mi s tým už aj pomaly lezie na nervy, vie variť niekoľkokrát ma prekvapí že dôjdem domov a je navarené a chutí to super, pomáha mi so synom ako sa dá pri ňom sa dokonca skorej naučil,že si ma hračky po sebe odpratať ako pri mne, galantný, gentleman fakt keď sa takto v skratke na ňom zamyslím, lebo to by bolo na dlhé písanie ohľadom pozitív jeho tak p. dokonalý hlavne skrz to čo som si zbežne prečítala tu na fóre,aké majú žienky problémy s niekotrými, starostlivosť, žiarlivosť atď, nepomáha atď...Ja také nepoznám pri ňom.Ja mám však bohužiaľ iný problém a to je narastajúci strach voči nemu...Už keď sme sa spoznávali som vedela,že má určité názory na určité typy ľudí a ako sa vyjadroval na ich adresu, no teraz som nadobudla pocit,že už to začalo presahovať únosnú mieru...Neviem ako to správne napísať, ale u môjho múža všetky negatívne názory a vzjadrenia končia smrťou..A to myslím doslovne.Príklad..Mala som nezhody s mužom mojej sestry on je taká sľubotechna...Už týždeň mi nosí nejaké papiere furt sa vyhovára že nemá čas, teda má len nie na svoje povinnosti teda na mňa..Vracali sme sa autom s mužom dostali sme sa na túto tému jeho nasralo,že nemá čas a že klame a tému ukončil tým Nech ho neserie, lebo dostane guľu medzi oči a bude vybavený😲Zostala som ako obarená ked to povedal,pýtam sa prečo to povedal a on,že si nič iné nezaslúži..Nevedela som čo mám na to povedať..Ďalší príklad, boli sme na stanicu pre moju kamošku a boli tam štátny policajti ktorý pacifikovali nejakého nášho spoluobčana...Mala som pootvorené okno na aute a len som započula keď išiel okolo nich, že čo sa s ním seriete dajte ho dole kto toho zmrda má živiť v base.Na to policajti zostali zaskočený a pýtajú sa ho,že to čo povedal on im iba odvrkol,že to ste počuli a nasadol do auta..Ja som sa tvárila,že som nič nepočula a hanbila som sa ako pes.Predvčerom sme išli z návštevy a brali sme aj mojích známych..Ja som tam bola jediná žena v aute.A bavili sme sa,že za kamošovou priateľkou dolieza nejaký kolega.Popísal situáciu.A čo bola jeho odpveď ? Že čo ho neporieši,však ľudia sa strácajú každý deň..Nato sa oni začali smiať no mne to vôbec neprišlo vtipné práve preto,lebo môjho muža poznám v takýchto vyjadreniach.Nič, že čo sa s ním neporozpráva,alebo niečo podobné,ale hneď navrhne toto.Samozrejme tých príkladov je viac a všetky končia rovnako.On doslova čo na srdci to na jazyku a je mu jedno pred kým to povie.Iba pri synovi si dáva pozor.A čokoľvek nech pozitívne urobí akonáhle povie niečo takéto,tak všetko to pozitívne na sebe čo má doslova zabije.Doma máme ak nie 20 zbraní,tak ani jednu keď sa ho pýtam načo mu toľko tých vecí je, mi povie,že ho to baví.Je v streleckom klube chodí strieľať.Ako viem,že detstvo mal ťažké otec alkoholik mamina sa snažila ako sa dá od sedemnástich býva sám,ale nechápem kde sa v ňom tie názory berú.Proste niekde to muselo vznikúť..Kamarátov nemá prakticky žiadnych,lebo po strednej hneď odišiel preč a vrátil sa až po desiatich rokoch.Má jedného z cvičenia a z klubu,obidvaja v pohode ľudia.Začínam mať pocit, či to jeho v zahraničí desať rokov nebolo niekde v Ilave,alebo Leopoldove.Síce som pri poriadku raz našla diplom ako poďakovanie z poslednej roboty,ale aj tak..A začínam mať naozaj strach aby sa o nás nepísalo raz v novinách,ale v tom negatívnom svetle.Snažím sa pochopiť kde sa v ňom berie toľká nevraživosť,ale márne.Viem len to,že neznáša klamárov,podvodníkov a obdobnú skupinu ľudí.Nikto také skupiny nemá rád,ale to neznamená,že sa ma teraz obdobne chovať.Snažila som sa to čo najviac skrátiť ten opis celej tej situácie aby to nebolo zbytočne dlhé aj keď to už je a rada by som teda vedela,či aj vy máte doma takéhoto človeka,alebo či ste sa stým niekedy stretli..A hlavne čo ďalej.Ako vzťahu nič nechýba naozaj vo všetkom si rozumieme,ale tie jeho názory ho mám pocit tlačia dosť dole..Ďakujem vopred za vaše názory.Lenka.

mimibb
29. júl 2019

My sme mali doma tiež kopec zbraní.... Ocino ich zbieral.... lenže on robil na kriminálke, počas obdobia kedy pracoval, ani nebol doma, no keď prišiel do vysluhoveho dôchodku tak to bolo "vzruso", kým si zvykol a mával aj také "hlášky"... K tomu nočné mory a navždy poznačený prácou, no nikdy nikomu takto neublížil..... Takze myslím, že to u tvojho muža súvisí s detstvom, potlačená nenávisť voči jeho otcovi alkoholikov... A mal by si to poriesit.... Odpustiť... Aj jemu bude ľahšie....

gagik
29. júl 2019

aby vam nedosla policia robit v najblizsom case raziu,ked si tento tvoj prispevok precitaju...alebo vas pride niekto s tych s ktorymi manzel obchoduje zastrelit...tvoj manzel obchoduje zrejme so zbranami...

lenkasarka
29. júl 2019

@gagik 🤦‍♀️

f333
29. júl 2019

@bluka2 podla mojich skusenosti taketo zeny nedozreju nikdy.. a preve preto ani nevyhodnotia sprvne rozne situacie ci signaly situacii.. a zivitne rozhonutie ake uz moze okrem rozvodu urobit zena,ktora si vezme vedome nuza ,co s avyjadruje hrubo, ma silacke reci , hoci nedokaze inak ako htostami risit zivotne situacie? ani uzivit rodinu? pretoze sa mu nechce ani pracovat?
Ja lutujem tie deti takych rodicov..pretoze to je zacarovany kruh... rodicia nemali dobre zazemie,preto sa chovaju neprimerane a nezodpovedne sami neskor... nemali ziaden dobry vzor..a ich deti ten kruh uzatvoria .budu podobne ...len malo z takych deti potom dozreje v kvalitneho jedinca... casto su poznacene aj tak psychicky....
l

zzzuzzzu
29. júl 2019

@lenoshkazilina ... 10 rokov zivota sa predsa neda len tak utajit ... Cudzinecka legia?

nika898
29. júl 2019

@lenoshkazilina ahoj necitala som vsetky pridpevky. Z tvojho uvodneho ma trochu zamrazilo a z tvojho druheho trochu odlahlo. Takto a podobne sa spravaju muzi ktori boli na misiach a videli na zivo veci ktore su vacsinou len vo filmoch. Neviem co vsetko vies o jeho minulosti a kde pred tym pracoval no tvoje obavy a strach by som riesila kludnym rozhovorom trebars aj pri spolocnej veci. Nebagatelizujem tvoj problem a obavy no podla toho co pises mi pride tvoj manzel ako inteligentny chlap s ktorym sa da komunikovat na urovni.

shilou
29. júl 2019

Ako to planujes riesit?? Precitala som si vsetky prispevky...tuez by sa mi nepozdacalo ze chodi do roznych kutov sveta a doma vlastni tolko zbrani...

shilou
29. júl 2019

Vies kde pracuje...

mamcotka
29. júl 2019

Ak nema riadne zamestnanie myslim si ze kludne chodi do zahranicia robit mafiánske ksefty . Staci ze si napísala vychodne krajiny.. A pozor v mafii nie su osprosteni ludia, aj hlava statu ma vzdelanie a inteligenciu a pozri ako to tam funguje.. strachom.. niekedy je lepsie sa nevypytovat..

11mirka22
29. júl 2019

@lenoshkazilina ved nerob paniku, skús sa popýtať jeho priateľov alebo rodičov, súrodencov, tak nenápadne, že čo robil v minulosti. Nemusíš hneď oficiálne zdroje (kamoša policajta) oslovovať. A na to, koľko má zbraní sa kľudne opýtaj aj jeho. Prejav trochu záujmu, že ťa to zaujíma, aký je medzi tými zbraňami rozdiel, že sa ti páčia, že by si chcela vystreliť a podobne... Nech sa ti otvorí trochu.

shilou
29. júl 2019

Nema nejake papiere...alebo doklady doma...nech daco pozries, pohladas...ci na nieco nenatrafis

maminuska
29. júl 2019

@lenoshkazilina no ja poznám mnoho takýchto chlapov čo sa takto vyjadrujú , stačí si zájsť do klubu MMA, zápasníkov, boxérov ..pritom sú to často vysokoškolski vzdelaní muži , ktorí si takto vybíjajú testosterón . V meste kde žijem tento klub robí aj pod vedením ich trénera rozsiahlu charitu pre deti , slobodné matky, organizujú kvapku krvi , deň detí , pritom v taškách nosia boxery a každému by podľa rečí napálili guľku do hlavy. Pričom ich heslo je pokora, česť a ochrana slabých .
Ak zoberieš českého MMA zápasníka Carlosa Vejmolu , podla výzoru a presne takýchto rečí na stranu iných zápasníkov by si si myslela že je to čistý primitív, pričom učí policajtov ako jednať s agresorom , ako ho spacifikovať , ako sa nedať vyprovokovať.
Naproti tomu ,sú muži zberači aj zberači zbraní, majú ich aj viac ako 20 .Pokiaľ ich drží legálne , tak by som sa nestresovala.

lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

Ďakujem za vaše názory..Snažila som sa odpovedať každej zvlášť,ale nejako mi to hapruje cez telefón,takto zasa musím spísať takto v celosti,ale dúfam,že každá si tam.najde svoju odpoveď.

@f333 Ďakujem.Možno je to vašich reakcií sršia len skúsenosti aspoň to tak zatiaľ vyzerá a beriem ich všetkými desiatimi.Len škoda,že na mňa tam.nesadlo dokopy nič.Na základe čoho usudzujete,že som nezrela na manželstvo ? Čo je na tom,že muž nechce pracovať ? Kde som také niečo napísala ? Ja som.napisla,len to,že si chce dať pauzu..A neboli to žiadne podradné roboty..V Ázii žil tri roky kde robil Hospodárskeho manažéra pre jedneho zazobanca samozrejme v úvodzovkách dievča pre všetko ako sa vravi.Zacal ráno o šiestej koncil večer o desiatej.Od vybavovania logistiky námornej s inej dopravy až po vozenie toho jeho zadku.A v poslednej robote mal.v priemere odrobenych 500-550 hodín mesačne po dobu troch rokov.Rekord tam.mal.tusim 624 a to mi vravel že nastúpil v piatok večer o siedmej a skončil pondelok o deviatej rano.Kazdy víkend.Takze keď pominiem predchádzajúcu robotu a tu predtým,tak len za tie tri roky odmakal dosť.Kazdy si zaslúži oddych keď to potrebuje hlavne po takom vykone.Takže s tým povalacom ste sa naozaj úplne sekli vedľa čo je škoda,lebo aj keď vaše reakcie sú prísne prikladala som.im.vahu..Skoda.Ostatny keď chcú nech sa aj zoderu v robote,ale nevidím prečo by sa mal môj muž keď si to vieme zariadiť aj inak.A podľa fotiek čo som.videla a ako vyzerá teraz,tak ho to aj poznačilo na tvari..Navyse ja mám tiež prácu a tá mi tiež sem tam dá zabrat.Ale.aj tak ďakujem za vaše názory.

Čo sa týka tých zbraní on to má.ako hobby ako som spomínala..To že je v klube streleckom je len preto,lebo inak by mu nedali povolenie na držanie dlhej zbrane neviem teraz či s to dobré napísala.

Ono sa to trocha zvrhlo že som.si zobrala cudzieho chlapa to určite nie.Jedine čo som o ňom.nevedela keď sme sa brali bolo to,že čo robil v Rusku.Zbezne mi povedal.import export..Neskôr som.sa dozvedela,že vraj náhradné súčiastky do motorov..Ale keď chcem vedieť viac,tak vtedy začne byť taký podráždený ale nie že nadávať,alebo niečo podobné,ale len skôr,že čomu nechápem na to.co mi o tých suciastkach povedal.Ako mohla som zrušiť svadbu a keby sa ma pýtali,tak by som.im povedala,že môj nastávajúci mi nechcel presne povedať,že na čom.pracoval v Rusku.Tak.som.zrusila svadbu.

Legia nie..Kde by na to mal.cas..Aj keby teda hej,tak pochybujem,že to by som sa niekedy vôbec dozvedela toto nech by som sa snažila akokoľvek.

Agent a mafia na toto stále.neviem.co mám povedat..Proste to mi príde ako.riaden úlet aj keď to tak možno vypadá,ale to si myslím,že.je dosť pritiahnuté za vlasy.

On dobrých krajín chodí podľa neho stretávat sa s bývalými kolegami odtiaľ.Lebo tam má najviac známych.Ked sa naposledy vrátil z Ruska,tak mi povedal,že sa stretol s človekom ktorý by vedel doviezť na SK nejaké drevo zo Sibiru.Neviem presne teraz aké..Podľa toho čo mi vravel,tak ma tam kopec kontaktov,žeby vedel aj takéto veci zohnať v rámci nejakého podnikania,ale to som vedela aj predtým.Tu ale nejde o to priamo.Ale.o tie jeho nazory.Ziadne riešenia len jedno.On mi môže povedať,že ide tam a tam,ale.aku ja mám istotu,že tam aj naozaj pôjde..Zobral ma so sebou síce neraz asi aby mi iba zalepil.usta,ako na niektorých miestach je fakt pekne,ale aj tak tam išiel nakoniec sam potom.znova.Ako mám zistiť s kým všetkým sa tam stretáva ?

Ktosi spomínal Rómov a Černochov..U toho sa nebojím s tým.on nemá problém sám mi povedal,že keď žil v Ázii,tak jeden z najlepších ľudí ktorých spoznal a mal ako kolegu bol černoch.Takze tadiaľto cesta nevedie.Takisto postihnutý s tými nemá problém..Ale ako niekto spomínal hrozne ho vytláčajú ľudia ktorý nechápu,alebo nechcú pochopiť..A s tými jeho názormi ako som vravela to nebolo také horúce pred svadbou ako je teraz...Proste sa zmenil respektíve sa stale mení..A ja si myslím,že to bude tými jeho návštevami kade tade mimo SK.On mi povie,že je stále rovnaký áno v tých pozitívnych veciach je,ale v tých druhých v tej odvrátenej strane už nie a to si zrejme nechce priznať..

Áno určite viem.ze sú tam takíto chlapi.Ja neodsudzujem nikoho za výzor niekto môže vyzerať ako zabijak ale zároveň byť najmilsou osobou na svete.

lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

@11mirka22 Veď to som sa snažila.. Priateľov hovorím nemá,lebo ako odišiel vonka,tak sa to prirodzene pretrhalo medzi nimi..Teraz tu má len tých dvoch známych.Cez maminu viem o ňom.odst,ale aj on čo mi povedal.Ale ako som písala vyššie nikto nevie, či o svojich manželoch vedia naozaj všetko..

lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

@mamcotka Chodí pomáhať tomu znamemu s tou reklamou..A trávi tam dosť času,lebo musí ponechať firmy a tak..Tu ide hlavne o tie jeho názory,pretože ako som spomínala vyššie nemal.ichbtake radiálne ako ich má teraz.

lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

@shilou velmi si to premyslim.Urcite musím nejako,lebo to ide o to,že mám obavu,že to môže zle skončiť..A možno nie pre nás,ale hlavne pre okolie..Presne ako spomínala jedna slečna/pani vyššie viď. Breivik.

lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

@nika898 to som si myslela aj ja.Presne toto.Viem.ze rok žil v najnasilnejsej krajine na svete.Ale.aj tak tie názory by som si určite všimla skorej a ja dám aj ruku do ohňa,že také radikálne neboli ako sú teraz.Nieco sa určite deje a ja si nemyslím,že mi to bude ochotný povedat,lebo podľa neho sa nedeje nič.

lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

@mimibb Áno s tým súhlasím.A toto sa podľa neho v živote nestane..Lebo zato ako sa ku nim.choval a k jeho mamine to.mu v živote neodpustí a vyjadril sa,že až zdochne tak mu príde naplut na hrob,takže to muselo byť naozaj vážne.A keď vravel,že keď začalo jeho otec piť mal osem rokov a trvalo to do 16tich kým neušli..Samozrejme sa to stupňovalo k horšiemu časom nebolo to hneď od začiatku.Takze odpustenie ťažko.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

@alica311 psychotesty su nič v dnešnej dobe..To sa dá naozaj ľahko oklamať a vidíme to na mnohých prípadoch hlavne v správach.

maminuska
29. júl 2019

@lenoshkazilina ja osobne by som to tak tragicky nevnímala, tvoj muž má zrejme určité zásady, ktoré sú narúšané - poriadok , pomoc ostatným , africká migrácia ktorá so sebou nesie množstvo rizík , politický islám v Európe, a to ho rozčuľuje , prekračovanie etických pravidiel a svoj hnev dáva takto najavo .
Chceš mať pri sebe muža ktorý pri prvej príležitosti kedy budeš ohrozená ty a tvoj syn zdrhne ? Mám klienta , úspešného ktorý je tak neskutočne vulgárny, každé druhé slovo je hrozné , na futbalovom zápase pouráža rozhodcu , hráčov a keď to nestačí aj rodičov tých detí, každému by najradšej prije...... To je jedna jeho stránka , nepríjemná a sprostá ale každý jeden rok odchádza z účtu 10 000 tis eur na rôzne domovy sociálnych služieb , pre deti zamestnancov robí Mikuláša atď. Má manželku a dve deti a k nim sa chová veľmi pekne . Je rasista, ale kľudne romovi na žilinskej stanici kúpi rožok v párku, všetkých túlavých psov by ujebal ... to je jeho výraz , ale doma má orieška ktorého niekto vyhodil . Je radikálny , vulgárny ale nepovažujem ho za zlého ani nebezpečného človeka.

lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

@taskataska On robil pre Európsku úniu tam.A to viem,lebo som.videla aj papiere odtiaľ.Len sám.povedal,že to že je to taká krajina aká je zistil až tam,ale priznal že to bola.jeho chyba,lebo prišla ponuka,tak to bral..A myslím,že krajinu nejako neriešil vtedy.Neviedol..Aj keď ich viedol,nie v takom množstve a intenzite ako teraz..Raz za čas keď to povie človek a raz za život to povie podľa mňa urcite kazdy,alebo si to len pomyslí a ako tu niekto spomínal každý máme silácke reči,ale.odtial podtial..Keby viedol takéto reci,tak dvakrát pouvazujem nad nejakou svadbou..Problem je,že on všetky pozitíva ktoré má a má ich naozaj dosť zabíja tymto negativom veľkým.Negativom takým,že neviem čo sa z toho môže v budúcnosti vyskytnúť.

lenoshkazilina
autor
29. júl 2019

@maminuska tak tomje najvyšší čas aby sa zoznámili,lebo si budú veľmi rozumieť..Presne môj muž je obdobný v zaporoch a praktický totožný v kladoch..Okrem.tej finančnej výpomoci..Z čoho mi ale naháma strach je tá zmena ktorou vidim..To ako to hovorí ak.hlasom.intomaciou a ako sa tvári zamracene to proste tak.nebolo predtým ako to je teraz..A ja si myslím,že to není dobré znamenie..

mravvcek
29. júl 2019

On aj teraz chodi do Ruska? Mozno riesi nejake biznisy,existuju s kamenom,s drevom.... a rusi su tvrdi,maju tiez take reci... aj moj otec sa takto sprava,z hlbky idu nebavistbe reci,zvysi hlas,ked bieco neulahodi jeho oku,uchu,mysli....a to mi vtedy stahuj3 zaludok...ale on riesi komplexy a slabost z detstva podla mna...mama ho nebavidela,bila,zobrali mu pebiaze nasetrene ...cize toro u mojho otca je dovod...
A manzel nemoze robit nejake nelegalne obchody? Viem bujna fantazia ale predsa....dovazat zvrane predavat na ciernom trhu....a preto znervoznie ked zacnes sa pytat... fakt zapeklita situacia ale verim,ze vas neohrozi !!!!

taskataska
Odpoveď bola odstránená
kikaaa444
29. júl 2019

Máš to dosť ťažké .. neviem si to sní predstaviť . Bala by som sa s nim byt ale takisto by som sa bala od neho odísť . Fakt neviem čo k takejto situácii poradiť . Skús sa s nim porozprávať nejak jemne mu naznač že proste svojim chovanim ti naháňa strach. Ale ak k tebe agresívny nie je tak snáď sa nemáš čoho bat..

maminuska
30. júl 2019

@lenoshkazilina možno je to tým že sa mení doba. Je horšia čo sa týka bezpečnosti , dodržiavania pravidiel , veď sa pozri naokolo , mnoho mužov si robí zbrojný preukaz , chodí cvičit, cvičia sebeobranu ... , sú tu sociálne siete , kde pôsobia rôzne sily , či už tie ultraliberálne , ktorých slovník je tiež čistý hnoj alebo ultrapravicové ktoré za nimi v ničom nezaostávajú ...ale reči sa vedú a chlieb sa je .
Osobne si myslím že tvoj muž by nikomu neublížil len tak že príde a švacne mu jednu päsťou , ani že by ublížil tebe a synovi , ale taktiež si myslím že v prípade obrany seba , rodiny alebo vyššieho cieľu toho schopný bol . Čo určitým spôsobom je aj žiadúce , až na ten vyšší cieľ , ak sa nejedná o vlast, národ a atď.
Určitý primeraný stupeň agresivity u muža je žiadúci , ale KAŽDY jeden muž ju musí vedieť adekvátne kontrolovať, ten kto ju nevie kontrolovať sa stáva psychopatom . Ak tvoj manžel vie kontrolovať agresivitu do takej miery že neubližuje okoliu , neubližuje tebe a synovi , slabším , chorým , práve naopak im pomáha myslím že je to v poriadku . To že má reči ako koza bobkov , s tým sa treba naučiť žiť.
Dnes sa akákoľvek agresivita odsudzuje , ale nie s každým sa dá porozprávať a normálne si problém vysvetliť. Myslím že ani jedna z nás by neniesla dobre, keby niekto mlátil ju a deti a jej neagresívny manžel by tam stál ako mumák a snažil by sa s agresorom dohodnúť, vysvetliť si to .

wewerica22
Odpoveď bola odstránená
lavender273
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. júl 2019

@lenoshkazilina mna tak len napadlo,nebol on vo Francuzskej legii,vie francuzstinu??By to ptm vysvetlivalo to spravanie.