icon

Začínajúca neistota a strach v manželstve.

lenoshkazilina
29. júl 2019

Zdravím vás žienky,

Neviem ani ako mám začať, pôvodne som chcela písať na Facebook na priznania žien, ale kamošky mi odporučili aby som napísala sem,že tu je to kultivovanejšie🙂Som tu nová,tak ma neukamenujte,ak tu niečo podobné už je.Rada by som si vypočula váš názor,lebo ja neviem už ako ďalej...Mám manžela dva roky.On 31 ja 33.V skratke..Je to super chlap,poriadkumilovný by ste došli ku nemu do skrine, také komínky ste este nevideli, žiaden bordelár, pekne si uprace po sebe niekedz mi s tým už aj pomaly lezie na nervy, vie variť niekoľkokrát ma prekvapí že dôjdem domov a je navarené a chutí to super, pomáha mi so synom ako sa dá pri ňom sa dokonca skorej naučil,že si ma hračky po sebe odpratať ako pri mne, galantný, gentleman fakt keď sa takto v skratke na ňom zamyslím, lebo to by bolo na dlhé písanie ohľadom pozitív jeho tak p. dokonalý hlavne skrz to čo som si zbežne prečítala tu na fóre,aké majú žienky problémy s niekotrými, starostlivosť, žiarlivosť atď, nepomáha atď...Ja také nepoznám pri ňom.Ja mám však bohužiaľ iný problém a to je narastajúci strach voči nemu...Už keď sme sa spoznávali som vedela,že má určité názory na určité typy ľudí a ako sa vyjadroval na ich adresu, no teraz som nadobudla pocit,že už to začalo presahovať únosnú mieru...Neviem ako to správne napísať, ale u môjho múža všetky negatívne názory a vzjadrenia končia smrťou..A to myslím doslovne.Príklad..Mala som nezhody s mužom mojej sestry on je taká sľubotechna...Už týždeň mi nosí nejaké papiere furt sa vyhovára že nemá čas, teda má len nie na svoje povinnosti teda na mňa..Vracali sme sa autom s mužom dostali sme sa na túto tému jeho nasralo,že nemá čas a že klame a tému ukončil tým Nech ho neserie, lebo dostane guľu medzi oči a bude vybavený😲Zostala som ako obarená ked to povedal,pýtam sa prečo to povedal a on,že si nič iné nezaslúži..Nevedela som čo mám na to povedať..Ďalší príklad, boli sme na stanicu pre moju kamošku a boli tam štátny policajti ktorý pacifikovali nejakého nášho spoluobčana...Mala som pootvorené okno na aute a len som započula keď išiel okolo nich, že čo sa s ním seriete dajte ho dole kto toho zmrda má živiť v base.Na to policajti zostali zaskočený a pýtajú sa ho,že to čo povedal on im iba odvrkol,že to ste počuli a nasadol do auta..Ja som sa tvárila,že som nič nepočula a hanbila som sa ako pes.Predvčerom sme išli z návštevy a brali sme aj mojích známych..Ja som tam bola jediná žena v aute.A bavili sme sa,že za kamošovou priateľkou dolieza nejaký kolega.Popísal situáciu.A čo bola jeho odpveď ? Že čo ho neporieši,však ľudia sa strácajú každý deň..Nato sa oni začali smiať no mne to vôbec neprišlo vtipné práve preto,lebo môjho muža poznám v takýchto vyjadreniach.Nič, že čo sa s ním neporozpráva,alebo niečo podobné,ale hneď navrhne toto.Samozrejme tých príkladov je viac a všetky končia rovnako.On doslova čo na srdci to na jazyku a je mu jedno pred kým to povie.Iba pri synovi si dáva pozor.A čokoľvek nech pozitívne urobí akonáhle povie niečo takéto,tak všetko to pozitívne na sebe čo má doslova zabije.Doma máme ak nie 20 zbraní,tak ani jednu keď sa ho pýtam načo mu toľko tých vecí je, mi povie,že ho to baví.Je v streleckom klube chodí strieľať.Ako viem,že detstvo mal ťažké otec alkoholik mamina sa snažila ako sa dá od sedemnástich býva sám,ale nechápem kde sa v ňom tie názory berú.Proste niekde to muselo vznikúť..Kamarátov nemá prakticky žiadnych,lebo po strednej hneď odišiel preč a vrátil sa až po desiatich rokoch.Má jedného z cvičenia a z klubu,obidvaja v pohode ľudia.Začínam mať pocit, či to jeho v zahraničí desať rokov nebolo niekde v Ilave,alebo Leopoldove.Síce som pri poriadku raz našla diplom ako poďakovanie z poslednej roboty,ale aj tak..A začínam mať naozaj strach aby sa o nás nepísalo raz v novinách,ale v tom negatívnom svetle.Snažím sa pochopiť kde sa v ňom berie toľká nevraživosť,ale márne.Viem len to,že neznáša klamárov,podvodníkov a obdobnú skupinu ľudí.Nikto také skupiny nemá rád,ale to neznamená,že sa ma teraz obdobne chovať.Snažila som sa to čo najviac skrátiť ten opis celej tej situácie aby to nebolo zbytočne dlhé aj keď to už je a rada by som teda vedela,či aj vy máte doma takéhoto človeka,alebo či ste sa stým niekedy stretli..A hlavne čo ďalej.Ako vzťahu nič nechýba naozaj vo všetkom si rozumieme,ale tie jeho názory ho mám pocit tlačia dosť dole..Ďakujem vopred za vaše názory.Lenka.

angela200
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
30. júl 2019

@adrika25 huraaaaa, aspon jedna sa mi zda, ze pochopila, mna tiez najviac pobavil verne

miusa00
30. júl 2019

Ženy, úprimne, rozoberali by ste takúto tému takto dopodrobna na internete? 🙂 ešte keď samé napíšete, že by to bol “dôkazový materiál”

ladyblcha
30. júl 2019

@angela200 jasne, lustrovanie nenechava po sebe stopu 😁🙈🤦‍♀️

lenkasarka
30. júl 2019

@angela200 🥇 medajlu za tento koment😂 vieš ty že lustrovanie ľudí je trestne 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Niektoré čítate veľa detektívok 😂

ladyblcha
30. júl 2019

@lenkasarka hlavne to kazdy rad spravi, len tak s pasie 😁😂 pre kamosku ...

lenkasarka
30. júl 2019

@ladyblcha prečo by sa nedal vyhodiť z prace , že? 🙈😂

kakawah
30. júl 2019

Od vcera citam tento pribeh a komenty do jedneho som precitala. Beha mi mraz po chrbte z toho. Ci je toto realne, nepoznát si vlastneho muza? To jak z filmu toto vsetko. Som z mm 22r.a vzdy ked som mala nejake otazky, obavy....vzdy mi vsetko povedal a vysvetlil. Nikdy som sa nebála sa ho nieco opytat al.sa mu zdôveril. Pre boha toto fakt nieje normalne. Toľko zbrani, zahadne cesty na vychod a ani ti nepovie presne naco tam ide.....zavana to mafiou, niecim nelegálnym. Tie reci to ani neriesim to ma kazdy druhý chlap, ale to ostatne, to tajomno okolo to je uz je cez.To da da ako takto zit? Ako bolo pisane uz kady si zije svoj zivot. Inak aj mm si chcel zadovazit zbran koli bezpecnsti samozrejme s papiermi. Ja som povedala ze az bude zbraň v dome ja s detmi odchádzam. A bolo. Prešlo ho to takze tolji zbrani doma a este ty tam mas pristup k nim...ako si pisala bola si ich popocitat. Dovi-dopo. Mam dost z toho vsetkeho. Bola by som velmi opatrna a fakt netahala do toho policajta kamoskinho muza

maciatkolulu
30. júl 2019

@kakawah ale no taaaak, ked si to citala fakt cele, tak si realne myslis, ze je toto pravdive 😀... nuz, ked sa niekto naozaj boji, tak nebude pisat na verejne forum, to je podla mna uplne jasne, dalej vrchol toho, ze on dokonca aj cita, to ako vyssi stupen inteligencie a dokonca az verneho 😀 nuz a k tym zbraniam, isla dole a pocitala ich :-d 😀 😀.... pomoooooc 😀

fokuska
30. júl 2019

@maciatkolulu Ty na zaklade coho vies posudit, ze kto sa naozaj boji, tak nebude pisat na verejne forum? Rozni ludia mozu rozne reagovat v extremnych situaciach.

Pozri si napr. len ako sa ludia vyrovnavaju so smutkom - ci uz je to napr. potrat alebo smrt blizkeho - niekto o tom nechce hovorit a chce nech mu vsetci daju pokoj, niekto o tom verejne rozprava, lebo sa citi lepsie ked to da von, potrebuje o tom hovorit casto, vyrozpravat sa.

Pozri si ako rozdielne ragovali rodicia Kuciaka a Kusnirovej - kazdy z nich spracovaval situaciu po svojom a nemozno povedat, ze by jeden alebo druhy sposob bol zyl, alebo nespravny, alebo ze pre to, ze ja by som reagovala inak, tak oni nesmutili naozaj.

To su take tvrdenia, ze mozno to sedi na vacsinu ludi, ale sudit podla jednej sablony vsetkych nie je normalne podla mna.

derdia
Autor odpoveď zmazal
derdia
Autor odpoveď zmazal
mpg
30. júl 2019

@lenoshkazilina Celé som to nečítala, ale tu by bolo treba zistiť pre akú firmu pracuje, keď chodí do spomínaných krajín, či má nato legálnu zmluvu.
Na zbrane pravdepodobne má povolenie, ale mali by byť dobre uložené, aby k ním nikto nemal prístup, alebo má povolenie len na jednu zbraň, aký má doklad.
Niektorí muži (cholerici) sa takto podobne vyjadrujú, niektorým som hovorila, že odstrániť jedného nepohodlného človeka im nepomôže, pretože tých je príliš veľa a sú nato iné spôsoby.
Dá sa aj z celkového správania a vzhľadu tváre muža vyčítať, vycítiť či je to ešte v norme, alebo tam niečo nesedí (ako sa píše v predchádzajúcich príspevkoch).
Bolo by treba si opatrne pozisťovať tieto veci, psychológ tu ťažko pomôže.

1aduliatko1
30. júl 2019

Ja si neviem predstavit ze by som o svojom muzovi nevedela kde a co robi. Naco chodi do zahranicia, bezo mna, bez deti..... Z coho mame doma prachy.

natuska87
30. júl 2019

@ladyblcha 😀😀😀😀

zarao
30. júl 2019

Akoby ten Verne ovplyvnil hlavne Teba, lebo toto je riadne scifi... Ale, minimalne Ta viem uistit v tom, ze trestany urcite nebol, v dnesnej dobe Ti vezmu zbrojak aj za prekrocenie rychlosti, nieto za trestny cin, a pokial si on riadne vybavuje nakupne povolenia, ako si spominala, tak ma tie zbrane urcite legalne. Takisto, pokial nemas cisty register zbrojak Ti nevydaju.

derdia
Autor odpoveď zmazal
derdia
Autor odpoveď zmazal
lenoshkazilina
autor
30. júl 2019

Zienky !!!!!! Zbezne som si precitala vase nazory aj tie zosmiesnujuce aj tie negativne a pokusim sa ich zhrnut takto vseobecne,lebo nemam tolko casu odpovedat kazdej zvlast.Ak si este niekto bude chciet vyjadrit nazor Venujte pozornost nadpisu prosim vas.Ja mam narastujucu neistotu a strach a nie ze som v neistote a v strachu preboha ako to tu jedna diskutujuca podava.Ja som nikde nenapisala,ze som rozklepana a sedim v kute a trpnem kym sa moj muz nevrati domov.Neviem preco to tu niektore tak podavate.Jadro problemu je,ze moj muz zacal mat militantne,alebo extremisticke,alebo ja neviem ake nazory na urcite veci a udalosti ktore predtym nikdy nemal ! Minimalne nie pred svadbou a ani urcity cas po svadbe.Mozno jeden dva nazory z desiatich.Teraz je to desat z desiatich.To ze som sen napisala bolo preto,lebo som chcela vediet mate niekto s takym niecim skusenost a ak ano,tak hlavne ako sa to vyvijalo a ako to dopadlo ! A nie o tom aby sme skoncili pri rozoberani toho co moj manzel cita..ON neni nejaky knihomol precita tak jednu knihu za tri mesiace a to ze som uviedla autora bolo preto,lebo kniha moze obsahovat aj kadejake drasticky,alebo extremisticky material.Tak ako cita Verneho,tak moze citat aj Main Kampf ci ako sa to pise.Z toho by som mozno pochopila jeho nazory.To,ze som spomenula jeho pozitiva a tu knihu bolo iba preto aby ste si urobili zhruba obraz o tom aky je,pretoze keby som ich nespomenula,tak 95 percent ak nie sto by tu bolo o tom,ze moj muz je psychopat a ohrozuje vsetko zive a hadam aj nezive.Tak neviem o akych podrobnostiach to hovorite ked som vam dodopy nic nepovedala okrem kde pracoval a comu sa venuje.Chcela som vediet ci niekto je taky ktora ma podobnu skusenost s tym,ze jej muz zacal byt extremista v niekorych veciach aj ked taky nebol/lebo moj muz taky nebol.A preto mam take narastujece obavy,ale opakujem NARASTAJUCE.Co sa tyka tych zbrani ja sa do takych veci nerozumiem.Vzdy ked ide prec,tak mi povie aby som isla pozriet dole ci je vsetko v poriadku,takze tak ci tak by som tam musela ist pozriet a vcera som sa iba utvrdila v tom,ze o tom nemam vobec prehlad ako ma tu niekto sprdol zato.Je ich tam viac ako som si myslela a to ze som povedala cislo na tom nevidim nic zle.Ale kazdy sa na to pozerame inak.Chapem,ze sa mozno niekedy nevyjadrim uplne jasno,ale to neznamena,ze si hned z toho treba zacat robit srandu,lebo mne to vtipne nepride a odporucit mi aby som zacala pozerat menej filmov ako jedna zienka tunak.Dakujem za radu filmy aj tak moc nepozeram ten posledny bola nejaka ceska komedia o instalaterovi.Ale dakujem aj taky nazor akceptujem.Snazim sa pisat co najpresnejsie pretoze sa snazim vyjadrit tak aby to malo zmysel aby ste ma chapali v akej situacii sa prave nachadzam.Ale opakujem akceptujem akykolvek nazor a som velmi rada,ze ste sa k tomu vyjadrili ci uz pozitivne,alebo negativne.Hadam nieco vybavim s tym psychologom aj ked bez neho asi tazko a ci sa mi ho podari tam dostat to neviem.

ktochytavzite
30. júl 2019

@lenoshkazilina pocuj,spytak sa ho civtych 10r neskuzil bo fr legii

adrika25
30. júl 2019

@zarao presne tak a do toho je potrebné vybaviť urádne byrokratické záležitosti okolo toh, ak ich teda nemá ilegálne....🙈

@lenoshkazilina ďalšia vec, kto už uverí, že ste ste nikdy nevidela manželov účet + plus ste nevidela odkiaľ mu idú peniaze, plus teda asi nemáte hypo ani nič podobné, úvery ako bežní smrteľníci lebo už len tam by ste mohla vidieť odkiaľ má financie, nehovoriac a prešetrovaní bankovými institáciami atd... čiže naozaj tomuto sa ťažko verí....

momoqui
30. júl 2019

@lenoshkazilina skus pozriet ten jeho preukaz a podla toho zistit na kolko ks ma povolenie. Ale ja sa v tomto nevyznam, neviem, ci v preukaze su kusy aj typy. Mozno ine baby poradia. A teda ak chces vediet viac o jeho bezuhonnosti skus sa opytat na policii ale nie kamosa zatahovat. Podla rc by ti ako manzelke mali dat blizsie info.

angela200
30. júl 2019

@adrika25 napríklad ja tiež neviem sumu na účte mojho muža

eliska13
30. júl 2019

@lenoshkazilina takže ty riešiš jeho slovný prejav a nie to, že nevieš kde, s kým pracuje?mňa by viac zaujímalo to

maminuska
30. júl 2019

@lenoshkazilina ale viaceré z nás ti tu písali že je mnoho názorových extrémistov , ale za normálnych okolností by človeku ani zvieraťu neublížili .
Ak niekto povie " ten by si zaslúžil guľku do hlavy , neznamená že mu ju pri prvej príležitosti aj do hlavy strelia, a som presvedčená že nie. Ja nemám rada islám , arabov ale v živote by som moslimskému dieťaťu neublížila a môžem povedať že moje názory mierne nie sú .
Jediné riešenie je mu povedať o svojich obavách. Žiadny psycholog, ani policajt ..neťahaj to do toho.

angela200
30. júl 2019

@lenoshkazilina psycholog ti nepomoze, podla mna si skor zisti, čo presne robí, čím sa živí. Či už to zistíš tak, alebo inak, alebo či nemá záznam v trestnom registri, ale zas, ti by legalne asi nemohol držať toľko zbraní. Inak ak to ma legalne, ved musel prejsť cez psychologa.

maminuska
30. júl 2019

@eliska13 tu sa skôr rieši či jeho slovný prejav ktorý sa radikalizuje by mohol veštiť nejakú skutočnú fyzickú agresiu .

uglybetty1234
30. júl 2019

@adrika25 ja mam viac kamosiek/znamych .. ktore vobec nemaju potuchy kolko ich chlap zaraba a kolko ma na ucte.
Pre mna tiez nepochopitelne.

adrika25
30. júl 2019

@angela200 nejde o sumu na úcte ale snáď viete kde robí, čo robí a respektíve odkoho mu chodí výplata

angela200
30. júl 2019

@adrika25 to ano, ani toľko zbrani nema, ani nie je až taký extremista, ani do ruska a podobných krajin nechodí