icon

Začínajúca neistota a strach v manželstve.

lenoshkazilina
29. júl 2019

Zdravím vás žienky,

Neviem ani ako mám začať, pôvodne som chcela písať na Facebook na priznania žien, ale kamošky mi odporučili aby som napísala sem,že tu je to kultivovanejšie🙂Som tu nová,tak ma neukamenujte,ak tu niečo podobné už je.Rada by som si vypočula váš názor,lebo ja neviem už ako ďalej...Mám manžela dva roky.On 31 ja 33.V skratke..Je to super chlap,poriadkumilovný by ste došli ku nemu do skrine, také komínky ste este nevideli, žiaden bordelár, pekne si uprace po sebe niekedz mi s tým už aj pomaly lezie na nervy, vie variť niekoľkokrát ma prekvapí že dôjdem domov a je navarené a chutí to super, pomáha mi so synom ako sa dá pri ňom sa dokonca skorej naučil,že si ma hračky po sebe odpratať ako pri mne, galantný, gentleman fakt keď sa takto v skratke na ňom zamyslím, lebo to by bolo na dlhé písanie ohľadom pozitív jeho tak p. dokonalý hlavne skrz to čo som si zbežne prečítala tu na fóre,aké majú žienky problémy s niekotrými, starostlivosť, žiarlivosť atď, nepomáha atď...Ja také nepoznám pri ňom.Ja mám však bohužiaľ iný problém a to je narastajúci strach voči nemu...Už keď sme sa spoznávali som vedela,že má určité názory na určité typy ľudí a ako sa vyjadroval na ich adresu, no teraz som nadobudla pocit,že už to začalo presahovať únosnú mieru...Neviem ako to správne napísať, ale u môjho múža všetky negatívne názory a vzjadrenia končia smrťou..A to myslím doslovne.Príklad..Mala som nezhody s mužom mojej sestry on je taká sľubotechna...Už týždeň mi nosí nejaké papiere furt sa vyhovára že nemá čas, teda má len nie na svoje povinnosti teda na mňa..Vracali sme sa autom s mužom dostali sme sa na túto tému jeho nasralo,že nemá čas a že klame a tému ukončil tým Nech ho neserie, lebo dostane guľu medzi oči a bude vybavený😲Zostala som ako obarená ked to povedal,pýtam sa prečo to povedal a on,že si nič iné nezaslúži..Nevedela som čo mám na to povedať..Ďalší príklad, boli sme na stanicu pre moju kamošku a boli tam štátny policajti ktorý pacifikovali nejakého nášho spoluobčana...Mala som pootvorené okno na aute a len som započula keď išiel okolo nich, že čo sa s ním seriete dajte ho dole kto toho zmrda má živiť v base.Na to policajti zostali zaskočený a pýtajú sa ho,že to čo povedal on im iba odvrkol,že to ste počuli a nasadol do auta..Ja som sa tvárila,že som nič nepočula a hanbila som sa ako pes.Predvčerom sme išli z návštevy a brali sme aj mojích známych..Ja som tam bola jediná žena v aute.A bavili sme sa,že za kamošovou priateľkou dolieza nejaký kolega.Popísal situáciu.A čo bola jeho odpveď ? Že čo ho neporieši,však ľudia sa strácajú každý deň..Nato sa oni začali smiať no mne to vôbec neprišlo vtipné práve preto,lebo môjho muža poznám v takýchto vyjadreniach.Nič, že čo sa s ním neporozpráva,alebo niečo podobné,ale hneď navrhne toto.Samozrejme tých príkladov je viac a všetky končia rovnako.On doslova čo na srdci to na jazyku a je mu jedno pred kým to povie.Iba pri synovi si dáva pozor.A čokoľvek nech pozitívne urobí akonáhle povie niečo takéto,tak všetko to pozitívne na sebe čo má doslova zabije.Doma máme ak nie 20 zbraní,tak ani jednu keď sa ho pýtam načo mu toľko tých vecí je, mi povie,že ho to baví.Je v streleckom klube chodí strieľať.Ako viem,že detstvo mal ťažké otec alkoholik mamina sa snažila ako sa dá od sedemnástich býva sám,ale nechápem kde sa v ňom tie názory berú.Proste niekde to muselo vznikúť..Kamarátov nemá prakticky žiadnych,lebo po strednej hneď odišiel preč a vrátil sa až po desiatich rokoch.Má jedného z cvičenia a z klubu,obidvaja v pohode ľudia.Začínam mať pocit, či to jeho v zahraničí desať rokov nebolo niekde v Ilave,alebo Leopoldove.Síce som pri poriadku raz našla diplom ako poďakovanie z poslednej roboty,ale aj tak..A začínam mať naozaj strach aby sa o nás nepísalo raz v novinách,ale v tom negatívnom svetle.Snažím sa pochopiť kde sa v ňom berie toľká nevraživosť,ale márne.Viem len to,že neznáša klamárov,podvodníkov a obdobnú skupinu ľudí.Nikto také skupiny nemá rád,ale to neznamená,že sa ma teraz obdobne chovať.Snažila som sa to čo najviac skrátiť ten opis celej tej situácie aby to nebolo zbytočne dlhé aj keď to už je a rada by som teda vedela,či aj vy máte doma takéhoto človeka,alebo či ste sa stým niekedy stretli..A hlavne čo ďalej.Ako vzťahu nič nechýba naozaj vo všetkom si rozumieme,ale tie jeho názory ho mám pocit tlačia dosť dole..Ďakujem vopred za vaše názory.Lenka.

eliska13
30. júl 2019

@maminuska to jej nikto na to neodpovie.Aj ten najväčší flegmos môže vo vnútri trpieť a raz vystriela rodinu, cholerik sa ventiluje priebežne a neprepne mu😆to je otázka na ktorú niet odpoved

adrika25
30. júl 2019

@angela200 proste neverím, že racionálne zmýšľajúca žena nevie po x rokoch manželstva odkoho mu chodia peniaze, resp firmu kde robí/l

maminuska
30. júl 2019

@eliska13 presne tak , v tomto plne s tebou súhlasím . Aj Mengele bol kultivovaný , vzdelaný človek a napriek tomu to bol psychopat.

angela200
30. júl 2019

@adrika25 všelijaké vzťahy sú, ja hovorím, že všetko je možné, a nikto nevie, čo sa deje za dverami domu, často ked sa stane niečo strašné, veľa ľudí povie taká usproriadana rodina to bola, alebo si len šuškaju, divný bol, alebo divná bola,čo vieme,.

natuska87
30. júl 2019

@angela200 Z každého komína sa sem, tam zadymí...😎

wewerica22
30. júl 2019

pre autorku...ja som sem dlhsie ani nenakukla na toto forum, ale vidim ze sa tu absolutne nic po tych rokoch nezmenilo. Vzdy je to o tom, ze nakoniec budes ty ta najhorsia a zacnu rozoberat veci ktore si ani rozobrat nechcela a vobec sa netykaju povodnej otazky..kasli na to. vies, za tymito nikmi moze byt hocikto, mozu to byt pubertacky, ktore o zivote nevedia este ani prd, mozu to byt psychicky narusene, zakomplexovane zienky domace, ktore maju stroktat viacproblemov, nez ty alebo sa sem pridu vyventilovat lebo ich nasral muž, ci deti, ci cely svet a budu tu rypat a ..od takych sa teda akej rady chces dockat? nema to zmysel, najlepsie urobis ak si v zivote urobis poriadok sama, tak ako sa ti to podari, tak ako to pojde. ste s muzom rodina, tak to ries s nim. ja si nemyslim z toho co si tu napisala ze by bol nejaky magor alebo vrah, tak snad nie je alebo pri najhorsom drzim palec nech sa trafi presne 😀

angela200
30. júl 2019

@wewerica22 tou poslednou vetou si to zabila, ja že aká rozumná osoba píše, ako si to tu rozobrala celé a koniec, uf....

fokuska
30. júl 2019

@wewerica22 Tazko je riesit problem,ked nepoznas suvislosti a nedaju sa riesit nasledky ak sa neodstrani pricina.
Takze ano rozobera sa tu vsetko mozne.

To je ako keby si povedala, ze ta neskutocne boli pokozka tela, ze to vsetko stipe, pali a citis sa zle. Mozes si riesit nasledky kolko chces, ked kazdy den stravis 10 hodin na priamom slnku bez opalovacieho kremu.

Takze aj tu sa tazko riesi, ze manzel sa nahle zmenil a zacal mat extremisticke reci - jasne, su to len silacke reci. Ale ked zrazu vyplava na povrch plno dalsich skutocnosti, tak sa aj tie prvotne veci a ciny javia v uplne inom svetle.

taga
Autor odpoveď zmazal
cistykvietok
30. júl 2019

Zrejme ma tu označíte za naivku, ale podľa mňa tu preháňate. Skrátka má veľkú záľubu v zbraniach a preto ich má veľa. Priznajte sa, kt. tu máte napr. 20 párov topánok... Viem, viem, porovnávať zbrane a topánky nie je to isté. Ale aj tak by som ho hneď nevidela ako agresora a psychopata. Dievča, asi nemáš poriadne žiadne problémy, tak premýšľaš nad somarinami a analyzuješ. Nedaj si tu radiť od žien, čo dostali paniku, občas je to tu čistý kurník. Také veci by som v prvom rade komunikovala s rodinou, tí vás poznajú. Nie sa pýtala na koňovi, kde sa nedá veci vidieť celkom v realite.

bodkolienka81
30. júl 2019

@lenoshkazilina ak su zbrane legalne, tak u psychologa bol, lebo posudok potrebuje na vydanie zbrojneho preukazu. A este mal dolozit potvrdenie o neuhonnosti z kazdej krajiny v kt bol viac ako 6m za celych 10 rokov pred ziadanim o zp. A podla dole uvedeneho, 24 krat +- ziadal o nakupne povolenie, hmm. Trosku vela papierovaciek na tento druh sportu...
Okresné riaditeľstvo Policajného zboru vydá nákupné povolenie na čas nevyhnutne potrebný na nadobudnutie vlastníctva zbrane, najdlhšie však na dva mesiace; ak nebolo vlastníctvo zbrane nadobudnuté v tejto lehote, je držiteľ nákupného povolenia povinný nákupné povolenie vrátiť policajnému útvaru, ktorý ho vydal, a to do siedmich dní odo dňa uplynutia doby jeho platnosti.

maciatkolulu
30. júl 2019

@fokuska normalny clovek, ktory ma obavy, nebude pisat na verejne forum, ale zacne riesit veci so zdravim rozumom, toto ak je realita, tak zbohoooom. Doma male decko, zena asi tehotna a ona sa zrazu boji, kde jej muz chodi, ukrajina, bielorusko atd😲😂, len tak po xy rokoch si vsimla, ze maju dole 23, ci kolko zbrani a jej muz vie dokonca citat, verneho😎 a nic lepsie, len po tiez xy rokoch ju nenapadne ako ist na verejne znamy slepicinec a zdoverit sa 😀😀😀, tlieskaaaam, ale ok, kludne ju mozeme porovnavat s kadekym a jeho spracovavanim smutku, pomoooooc

fokuska
30. júl 2019

@maciatkolulu Ved ja ju neobhajujem. Vypichla som len to, ze je realne, ze clovek, ktory sa boji ide na verejne forum a pyta rady.

natuska87
30. júl 2019

@fokuska každopádne, sem to nepatrí! Ak to nie je, vymyslená táma v uhorkovej sezóne...Ako napísala diskutérka predomnou, insitné psychologičky, jej neporadia...Nerada tento výraz používam, ale nejaká "sliepka"/27r./ na slušnú reakciu, odpíše, že " si na práškoch? "...Ale pani, ktorá napíše, že sa nechce rozvádzať, lebo manžela miluje, aj s chybami,odpíše, že kde má hrdosť a pod.bláboly...Čo vie 27 ročná o rodine a živote?

fokuska
30. júl 2019

@natuska87 Ved na fore nedostanes odborne rady - na to su odbornici: lekari, psychologovia atd., tuto dostanes laicke "rady" a nazory.
A autorka si pytala nazory.

natuska87
30. júl 2019

@fokuska Píšem hlavne o reakciách...Trvám na tom, že " normálny" človek na takéto fórum toto nenap´íše...Treba vyhľadať odborný názor!

fokuska
30. júl 2019

@natuska87 Ok, ono je to casto individualne co clovek este povazuje za normalne a co nie.

natuska87
30. júl 2019

@fokuska Súhlasím...Nikto nie je doma prorokom...Len , ked už má strach, mala by sa obrátiť inam...A potom, naozaj môže sa s diskusie vyvinúť niečo nepríjemnejšie...To sú háklivé fakty...😉

natuska87
30. júl 2019

@natuska87 Ospr.sa zase za to " sdiskusie",,,/z/Píšem ako ekvádorec...

janage
30. júl 2019

@lenoshkazilina pisem sukromnu spravu osobna skusenost

tykat
30. júl 2019

Zaujimava tema...ako si sa s nim spoznala?
Trochu mimo ale sestra sa teraz rozvadza s "psychopatom" ktory je vsade a na kazdeho mily, galantny, zabavny a prijemny okrem nej. Doma - cisty teror typu "Ako dlho bolo otvorene okno pri stole kde ma pocitac? Ako dlho viselo pradlo na susiaku? Ako sa dostala skvrna na jeho bielu vetrovku ked bola v skrini? Ako to ze si mysli ze XYZ je v pohode kamos ked nie je?..." A pod. Hovadiny z ktorych urobil velke veci a boli to hovory na x-hodin kde sestra musela "obhajit svoj nazor/predlozit dokaz" kludne do rana. Chcel argumenty. ...Za necele tri roky manzelstva sa z nej stala vyplasena vynervacena kopka. Nastastie nemaju deti.

janickacrazy
30. júl 2019

@tykat preboha, chúda tvoja sestra, ešteže našla silu odísť

lenoshkazilina
autor
30. júl 2019

No a o tom sa nehovorí. Často vidíme paradox, že menšina utláča väčšinu, handicapovaný zdravého. Asi sa to vymyklo spod kontroly. Som za pomoc menšinám a aj chorým, ale nie na úkor buzerácie a vytláčanie väčšiny. Lebo väčšina plní hlave štátnu kasu aj všetko prevádzkuje a pracuje - tak to si treba uvedomiť! Sedím si u lekára celé desaťročia platím zdrav. poisťovňu a nerozdrapujem sa ako Cigán z tábora, ktorý nikdy nerobil a nedal ani euro zdravotnej poisťovne - ale domáha sa ako generálny manažér, ktorý tam odvádza stovky eur

Dakujem vam opat za vase nazory dievcata.Budem pisat vseobecne,tak opat dufam,ze kazda z vas si tu najde nejaku odpoved.Opakujem este raz,ze mam narastajuce obavy a neistotu ci strach a nie ze som rozklepena od strachu a toto beriem ako poslednu moznost.Tak naozaj neviem co tu stale niekto riesi len strach samotny.A aj keby co je na tom,ze som sa zdvoverila s tymto problemom tu ? Ved predsa na toto to forum existuje ved na toto je tu ta rubrika rodinne problemy.Ja tu nehladam odbornu radu co robit ako niektore ine,ale skusenosti,alebo ci si niekto takymto niecim presiel prechadza, ci to pretrvava a pod.Tak si to prosim niektore nemylte.Je samozrejme,ze to finalne rozhodnutie bude na mne a nie na vas.Ktosi ma vysmial tu,ze doteraz som nevedela,ze kolko zbrani mame doma.A co je na tom ? Mozno to znie sialene,ale nie nevedela som presne cislo naco aj,ked ma take veci nezaujimali.MOj muz tiez nevie za tu dobu co spolu zijeme kolko parov topanok mam a kolko kusov kabeliek v skrini a narozdiel odomna on okolo tych veci prechadza skoro kazdy den.A aj keby som mu povedala presne kolko,tak do tyzdna to cislo zabudne,lebo mu to je jedno.

Co sa tyka financnej situacie ja som nikde nepisala,ze ja neviem z akeho zdroja pochadza prijme mojho manzela.Niesme ani milionari,ale niesme ani taky co nemaju co do ust a ziju od vyplaty k vyplate.Mame spolocny ucet kde kazdy prispieva mesacne a ktory sa pouziva na platenie energii a stravu.Ale aj tak ten ucet resp. kartu vyuzivam iba ja kedze on ma svoje.A ano ohladom jeho uctu dokopy nic neviem rovnako ako on ohladom mojho,ale na tom nevidim nic zle a niesme prvy ani posledny ktory takto funguju.Toto nie je problem.Jadro problemu je ta jeho radikalna zmena..A to ze spominala,ze navstevuje tie pre mna pofiderne krajiny bolo preto,lebo si myslim,ze s tou jeho zmenou to nejako suvisi.Ale zakazat mu tam nemozem chodit.Ako ste sa niektore vyjadrili,tak urcite sa o tom s nim porozpravam len co sa prejavia tie jeho nazory,tak to na neho vybalim.A nateraz sa nenecham len tak odbit,tak som zvedava ako to dopadne.Na margo tych silackych reci este, praveze som mala pocit,ze silacke reci to boli len na zaciatku ked to bolo len ojedinele,ze sa tak vyjadril vsak este navyse sam sa pritom aj posumial a mavol rukou.Teraz je to pravidelne ine riesenie nie je len jedno.A sposob akym to hovori a prejav a ako niekedy zachadza do detailov to mi uz pride vela.A navyse nechcem aby tie jeho nazory mali v buducnosti nejaky vplyv na mojho syna.Vazim si vasich reakcii aj tych dobrych aj tych zlych a este raz chcem pripomenut, problem nie je v tych ostatnych veciach ktore sa to rozoberaju,ale v jeho zmenach nalady.Priebezne este budem reagovat ak som niekoho vynechala.Ale hovorim nateraz je to takto.Porozpravam sa s nim a podla toho sa budem dalej rozhodovat.Pevne dufam,ze to bude zostane len pri reciach ako to spominali niektore diskutujuce a ze sa to nebude este viac zhorsovat.

lenoshkazilina
autor
30. júl 2019

@tykat teda tak našťastie ja takéto nemám..Zatiaľ teror doma žiadny nemám,ale nikto nepovedal,že ani nikdy nenastane.Nieledy takéto veci sa udejú až po niekoľkých rokoch v manželstve..A možno aj ja takto dopadnem.Mozno nie.Sestre veľa síl prajem.hadam to najhoršie má už za sebou.

lenoshkazilina
autor
30. júl 2019

@natuska87 Súhlasím s vami v mnohých veciach..Ale opakujem ešte raz ja zatial nemam strach v štýle bojím sa späť pri ňom a pod.Ale pozvoľne narastajúci skôr to,lebo viem aký bol predtým.Ale čo je u vás odborný názor ? Koho názor ? Prečo by názor vás diskutujúcich mal byť niečo menej ako názor nejakého odborníka..Jedného.A aku mám istotu,že práve jeho jej názor bude ten jediný adekvátny ? Či to teraz mám pobehat sto odborníkov každého si zaplatiť samozrejme aby som sa dozvedela čo si o tom myslia aj ostatný "odborníci" ? Ja nepotrebujem počuť názov nejakej choroby, čo možno má môj manžel respektíve začal trpieť alebo ja neviem.co ja som chcela vidieť názor,alebo počuť skúsenosť,že si tým niekto reálne prešiel,alebo prechádza a ako to dopadlo vyvinulo sa.To je rozdiel.podla mňa toto odborník nepovie.A ak už budem vidieť že si to niekto prežil a podľa toho ako to u dotyčnej dopadlo potom sa budem rozhodovať čo ďalej a ak.bude treba vyhľadám odborníka nech stanoví nejakú diagnózu,alebo co,ale.mozno to celé chápem zle.Sama.nechapem ako sa to mohlo zvrtnúť od nazoru či má nejaká zena podobnú skúsenosť s takouto zmenou manžela k tomu či poznám,alebo viem či neviem aká je jeho financna situacia keď je to úplne mimo temu.Ale súhlasím s vašimi reakciami.Dakujem.A nie nie je to vymyslená téma počas uhorkovej sezóny.

dzejn80
30. júl 2019

@lenoshkazilina ahoj, precitala som tvoj prispevok muzovi a ten hned na prvu povedal “ legionar” a ze ak bol niekde 10 rokov, tak z takto zarobenych penazi mozes zit do konca zivota ... a ze tie jeho reci mozu byt len profesionalna deformacia. No podla mna, ak taky nebol ako vravis a sa to len zhorsilo v poslednej dobe, tak musis ho nejako presvedcit, aby sa s tebou o tom rozpraval. Ja zas verim, ze mohol zazit veci o ktorych nikdy nebude chciet rozpravat, ale si jeho zena, mate dieta, musis zistit s kym zijes. Drzim palce a skus sa nebat vopred. Pekny den.

fokuska
31. júl 2019

@lenoshkazilina Vies ty vidis problem v jeho reciach a chces riesit len to. Ale tu vyplavalo viac "problemov", ktore s tym pravdepodobne velmi suvisia. A ak nevyriesis tie, tak sa nedopatras ani k tomu co sa s manzelom deje teraz a preco sa takto meni.

mata1001
31. júl 2019

Tiez si myslim to iste ako
@dzejn80 a mozno ked sa ho pytas na tych 10rokov ,nechce a mozno nemoze o tom rozpravat...mozno by tu etapu zivota najradsej vymazal...mozno sa stalo nieco naco by najradsej zabudol...a nie je pripraveny o tom rozpravat...

1gabriela13
31. júl 2019

Tak ja ti poviem svoju nemilu skúsenosť s podobným človekom. Mala som frajera ešte v 18ich, úplne úžasný vzťah, ukážkový. Chodili sme ju sebe, ja k nim, on ku nám. S jeho mamou som skoro vôbec nevychádzala, lebo mala averziu voči východniarom (to mi sama povedala :D) ale s jeho otcom sme mali super vzťah. Tak ako píšeš, bol to poriadkumilovny, inteligentný človek. Keď som aj bola u nich, frajerovi dal za úlohu vyrátať izby, umyť auto atď. Chodili sme spolu na strelnicu, lebo mal zbrojak, na nákupy atď. No a jeden deň dal za úlohu frajerovi vypratat v dome miestnosť kde mal zbrane. Vošli sme, pozerám ze co??!! Po zratani 27 zbraní. Vtedy som si už tak hovorila, že fúú choré toto. Jeden deň sme si s frajerom hovorili ze si vyjdeme na pláž. Už sme boli na ceste a volal jeho otec nech sa vrátime a nech pokosi. Povedal mu nie. Nakoľko sme už boli na ceste na kupko. On nemal žiadnu reakciu, len mu zložil telefón. No ale keď sme sa vrátili domov, začalo peklo. Zavolal si frajera do izby, ja som išla s nim. Spustil sa do neho brutálne, ako si si dovolil povedať mne nie?!! A frajer že ale oči už sme boli na ceste na kupko, tráva počká. A on nato vytiahol pištoľ a ako sme stáli, strelil medzi nás do zeme. Mňa to minulo asi 3cm a jeho nejakých 5cm. Nevedeli sme sa ani pohnúť, ani nadýchnuť. A na to ešte povedal ze ak mi znova povieš nie, guľka ti už skončí v kolene. Proste Brutal. Ja som sa tam odvtedy neukázala. A mala som brutálny strach aj o frajera. Ved toto je aká psychopatia. A co myslíš, my sme toto čakali od neho? Preplo mu totálne, lebo mu bolo povedané nie. Zbal si veci a sprac sa od takéhoto chorého človeka kým máš možnosť.

kakawah
31. júl 2019

@1gabriela13 a co bolo dalej? Rozisli ste sa? Ako zije teraz vieš?